Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Civic Turbo için piston
fd6 kasa kodlu yeni civic aracımı turboladım fakat pistonlarımın çok da yeterli olmadığını anladım .. şimdi piston koymak istiyorum fakat uygun piston bulamadım ..
bu konuda bilgisi olan kişiler bişeyler paylaşırsa , yardımcı olursa sevinirim ..
pistonların 80.5 mm olması lazım malzemie tedarikçisi birisiyle bulabilrisin
Pistonların çokta yeterli olmadığını anladım ile ne kastediyorsunuz? Kaç bar basıyorsunuz?
pistonların 80.5 mm olması lazım malzemie tedarikçisi birisiyle bulabilrisin
honda.com.tr de bulabildiğim
çap ve strok (mm) : 81x77.4
Pistonların çokta yeterli olmadığını anladım ile ne kastediyorsunuz? Kaç bar basıyorsunuz?
0.5 peak 0.4 cont yürüyorduk ama enjektörden kaynaklanan ufak bir problem yüzünden pistonun 1inde ufak bir problem yaşadık .. dayanaıksız olduğunu anladığımdan kastım buydu :)
öyle yada böyle 1i değişicek mecburen değişmişken adam gibi bişey alıp az da olsa basınç açmak istiyorum
OBDII okuyucunuz var ise eğer motoru topladıktan sonra LTFT değerini bi kontrol edin. Ancak closed loop ta değil open loop ta kontrol edin. Araç dururken gaza basıp open loop a geçirdikten sonra LTFT in değerine bir bakın derim.
Geçmiş olsun bu arada.
vti pistonuyla aynımı acaba yokmu detaylı bilgisi olan ?
R18'e çevrilemiyor mu hazır blok açılmışken-açılacakken? Benim bildiğim sadece çap-strok farklı.
R18'e çevrilemiyor mu hazır blok açılmışken-açılacakken? Benim bildiğim sadece çap-strok farklı.
zaten motor r18 trye girince r16 ya çeviriyolar yani krank kol kapak ecu değişiyo stroker yapmak mümkün
zaten motor r18 trye girince r16 ya çeviriyolar yani krank kol kapak ecu değişiyo stroker yapmak mümkün
YANI r18 e cevırebılırız aracımızı dogrumu anladım?
aynen öyle güvenç zaten r18 trde 16 ya çevriliyor
initial-D
21-02-2010, 02:13
R20 bile yapılabilir piston kol krankla belki.81mm çap hepsinde R serisinin
ayrıca JDM B16A ve B16B ile B16A2 vti pistonuda 81x77,4..onlarda uyabilir belki ama kesin bişey bilmiyorum
R20 bile yapılabilir piston kol krankla belki.81mm çap hepsinde R serisinin
ayrıca JDM B16A ve B16B ile B16A2 vti pistonuda 81x77,4..onlarda uyabilir belki ama kesin bişey bilmiyorum
R18 yada R20 gibi bi düşüncem yada bütçem yok şimdilik :) teşekkür ederim de piston çap ve strok ları aynı olduğuna göre başka ne gibi şeylere bakmak gerekiyor uyumluluğunu anlamak adına acaba ?
başka kesin bilgi vericek arkadaşlardanda bilgi rica ediyorum .. biran önce pistonlarımı takıp çıkarmak istiyorum ama bilgi yetersizliğinden yatırıyorum malesef
Evet evet bende tam ondan bahsettim, durumun farkındayım.
Sadece Türkiye ve Pakistan için bunu yapıyorlarmış bu arada.
Ama R18-R16 conversion TR'de mi yapılıyor yoksa Japonya'da yapılıp mı sadece buraya geliyor? (Yani TR ye gelen tüm motorlar R18 olarak gelip, burada mı R16 olarak değişim yapılıyor? Yoksa ilk üretimde R16 olarak mı üretiliyor?)
Evet evet bende tam ondan bahsettim, durumun farkındayım.
Sadece Türkiye ve Pakistan için bunu yapıyorlarmış bu arada.
Ama R18-R16 conversion TR'de mi yapılıyor yoksa Japonya'da yapılıp mı sadece buraya geliyor? (Yani TR ye gelen tüm motorlar R18 olarak gelip, burada mı R16 olarak değişim yapılıyor? Yoksa ilk üretimde R16 olarak mı üretiliyor?)
gebzede ...
dragstar
21-02-2010, 11:41
bnm anladığım piston boreları aynı kranklarda stroke ları farklı o zmn üst kapakta aynı olabilir sadece krank ve remap ile r18 veya r20 yapılabilir
arkadaşlar konu r18 yapmak değil yahu .. tamam bilgiler için teşekkür ederim ama konu nerelere gidiyor bi tek bnm ihtiyacım olan bilgi yok :)
custom yaptırabilirsin cp wisego gibi firmalarla görüşüp ya da söküp inceleme sonucu 81 mm istediğin değerlere sahip bi piston bulabilirsin 81 mm çok piston var özellikle vti ı incele piston yüksekliği pin yuvası dome +- değerleri hiçbi veri yok şu an bildiğimiz
B.Aktepe
21-02-2010, 19:20
custom yaptırabilirsin cp wisego gibi firmalarla görüşüp ya da söküp inceleme sonucu 81 mm istediğin değerlere sahip bi piston bulabilirsin 81 mm çok piston var özellikle vti ı incele piston yüksekliği pin yuvası dome +- değerleri hiçbi veri yok şu an bildiğimiz
+1 ölçüleri karşılaştırıp bakman gerekiyor.
aynen öyle güvenç zaten r18 trde 16 ya çevriliyorsen bı msn e gelsene guvencgn@hotmail.com ;)