Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio RS Roll Day
Cam car BM rs : Filtre, egzos
SS rs : filtre, egzos
AP rs : Dereceli egz. , superchips , filtre , egzos
araçlar 2şer kişi
http://www.facebook.com/pages/SS-CliOkaN-RS/308976676222?ref=ts#!/video/video.php?v=105252392826084
birinde filtre egsoz var birinde dereceli cip filtre egsoz ama yarım boy zar zor fark etmiş tuhaf
Maşallah utku ile bu ss rs hiç denedimi ?
Maşallah utku ile bu ss rs hiç denedimi ?
evet denemişlerdi bikaç hafta önce U rs ile kafakafaya kalıyorlar
ama sensörün birinin fişi çıkmış galba yine denerler kısmet olursa
Maşallah Güzel Denemeler Olmuş.
evet denemişlerdi bikaç hafta önce U rs ile kafakafaya kalıyorlar
ama sensörün birinin fişi çıkmış galba yine denerler kısmet olursa
Seko yazar gerekeni, 2 araçla da denemiş birisi olarak :)
okan'ın arabada neler varda gerçek specler yazılmıyor işte
ben sürekli ss rs le beraberim filtre,egzos dan başka hiç bir oynama yok sadece alındığından beri tüm bakımları düzenli yapılıyor bakım zamanı gelmeden bakıma sokuluyor araç
video varmı ?
FakirAli
20-02-2010, 11:52
cam car yarışmıomuş gibi pek sallamadı adamları sanırım :D o ne kadar rahat bi vites atış. biraz hızlı atsa yakalıcak gibiydi ama olsun.. genede tum araçlara masallah
Juggernaut
20-02-2010, 12:21
Alternatif link var mı izleyebileceğimiz.
R21TURBO 41
20-02-2010, 12:41
Okan ve Aytuğ un arabaları , ikiside güzel yürüyen RS lerden... Okan ClioRS MK1 üzerine mastır , doktora yapıp tezini de verdiğinden kullanıcı farkı diyebiliriz ki egzantrikli RS i geçebiliyor olduğunu açıklıyabilelim.. Tabi şunuda göz ardı etmemek lazım , kimi araba doğuştan yürüyor en ufak ilavelere güzel tepkiler veriyor , kimisine dünya harcama yapıp birsürü ilaveler koyuyorsun gerek şans , gerek ayar ve usta kaynaklı pek güç alınamıyor..
CanBasel
20-02-2010, 13:24
Maşallah iyi yürüyor araçlar.. kafa kafaya 200leri devirdiler :)
Cimmeria
20-02-2010, 14:21
Okan ve Aytuğ un arabaları , ikiside güzel yürüyen RS lerden... Okan ClioRS MK1 üzerine mastır , doktora yapıp tezini de verdiğinden kullanıcı farkı diyebiliriz ki egzantrikli RS i geçebiliyor olduğunu açıklıyabilelim.. Tabi şunuda göz ardı etmemek lazım , kimi araba doğuştan yürüyor en ufak ilavelere güzel tepkiler veriyor , kimisine dünya harcama yapıp birsürü ilaveler koyuyorsun gerek şans , gerek ayar ve usta kaynaklı pek güç alınamıyor..
o zaman şöförler araçları değişseler kullanıcı farkı olduğuna göre egzantrikli chipli rs diğerine 5-6 boy atar herhalde
video varmı ?
Arkadaslar fikir vermesi açısından yazıyorum SS ile bende sadece shortram varken denemistim baya baya tutunuyordu benimle 2 ye 2 denerken, simdi cai egsoz headers var ve aracım ciddi ciddi fark etti dicem o ki U min. 2 boy uzeri fark atar diyorum deneyin gorun:icon_tup:
Utku bana fark yapmaz istersen video eklersin kardeş:icon_tup:
SS de gelsin istedigi zaman deneriz ;)
tuning camiasında benden daha tecrübeli bilgili arkadaşlar var.ama şu speclere göre :
SS rs : filtre, egzos
AP rs : Dereceli egz. , superchips , filtre , egzos
ss rs ciğerli ap rs'i geçiyor demek biraz sanayideki adamların sözüne geliyor arkadaşlar.sadece ciğer ile yürüseydi artık doğan şahinler 106 gti vti geçicek bu doğan ciğerli bakımları düzenli yapılıyor ki dereceli falan fıstıklı vti'ı geçiyor.böyle birşey olabilir mi arkadaşlar.Tuning Forumundayız.günde bir sürü proje arabası yayınlanıyor.bu kadar para dökülüyor bu işe sizcede mantıklı geliyor mu kulağa ?
Arkadaslar fikir vermesi açısından yazıyorum SS ile bende sadece shortram varken denemistim baya baya tutunuyordu benimle 2 ye 2 denerken, simdi cai egsoz headers var ve aracım ciddi ciddi fark etti dicem o ki U min. 2 boy uzeri fark atar diyorum deneyin gorun:icon_tup:
cai egzos headers iken U ile denemeler nasıl oluyor onu söylemedin
ciğer ile yürür araba..şöyle ki...ss in motoru yeni yapılmıştır veya sıkıştırması dıerınden bi sekılde yuksektır..digerinin uzerınde yılların ve km lerın vermıs oldugu yorgunluk vardır..yani 2side stok olsa ss dierine 3 boy fark atar...dier arkadaş arabam yurusun dıye ekzantrık koymuştur yurumus ss le aynı gıtmıstır..bu her zaman olan bişey zaten ciger le cigersiz arasında 3 5 boy mutlaka ve mutlaka oynar..
cai egzos headers iken U ile denemeler nasıl oluyor onu söylemedin
olması gerektigi gibi oluyor:icon_tup:
SS e de suan 4-5 boy rahat fark olur SS in 4 u bitene kadar, 200 ustu zaten anlatmaya gerek yok;)
SS e de suan 4-5 boy rahat fark olur SS in 4 u bitene kadar, 200 ustu zaten anlatmaya gerek yok;)
video cidden yok, henüz gelmedi bana.. gelince bakarız bişeyler görünüyorsa yükleyebiliriz..
Seko maşallah pek güzel olmuş aracın..
//edit: pazar sabahı 8de foruma giren yalnız ben değilmişim :D
neyse giyineyim de işe geç kalacam :D
ERkut 205
21-02-2010, 08:37
Birinin diğerine oranla kompresyon basıncı daha iyidir. Zaten silindir basınçları düşük olan araca hangi modifiye ekipmanlarını takarsanız takın max. gücü almak çok zordur.
AP' nin sahibi çok sevdiğim bir arkadaşım. AP çok uzun zamandır ciddi şanzuman problemleri yaşamıştı. Bilinçsiz ustaların eline düşmüştü alet. Ayrıca bildiğim kadarı ile AP' nin üzerindeki egzantrikler normal orjinal egzantrikler olabilir çünkü sahibi kendisi de emin değil. Aldığı çocuk egzantrik var demiş ama hiçbirimiz emin olamamıştık. Yani kısaca AP' nin egzantrikleri çok yüksek ihtimal ile normal egzantrikler.
Emin olduğumuz tek şey üzerinde Superchips' in 8300 dönen yazılımı var ki bence onu acilen değişmesi gerek. Boşu boşuna 8300dd dönüyor.
Zaten havalar ısınmaya başlar yakında. Okanla Utku tekrar deneyecek çok fırsat bulurlar. Yeter ki gönüller bir olsun.
Tüm araçlara Maşallah.
olması gerektiği gibi derken ?
örneğin
http://www.streetfire.net/video/SS-Clio-RS-JOB-Typer-1_725827.htm
job ta sanırım aynı spec lerde filtre egzos headers
180-190 civarına kadar ss ile aralarında 1-2 boy oynuyor. 200 üzeri basmadılar ama 200 üzerinden sonra daha fazla açılıyor fark zaten
böylemi oluyor yada 2 boy geçer dediğine göre senle denkmi gidiyor U :)
O gün JOB' ta 3 kişinin olduğunu biliyorum ben bu arada. Doğru mudur? :)
AP' nin sahibi çok sevdiğim bir arkadaşım. AP çok uzun zamandır ciddi şanzuman problemleri yaşamıştı. Bilinçsiz ustaların eline düşmüştü alet. Ayrıca bildiğim kadarı ile AP' nin üzerindeki egzantrikler normal orjinal egzantrikler olabilir çünkü sahibi kendisi de emin değil. Aldığı çocuk egzantrik var demiş ama hiçbirimiz emin olamamıştık. Yani kısaca AP' nin egzantrikleri çok yüksek ihtimal ile normal egzantrikler.
Emin olduğumuz tek şey üzerinde Superchips' in 8300 dönen yazılımı var ki bence onu acilen değişmesi gerek. Boşu boşuna 8300dd dönüyor.
Zaten havalar ısınmaya başlar yakında. Okanla Utku tekrar deneyecek çok fırsat bulurlar. Yeter ki gönüller bir olsun.
Tüm araçlara Maşallah.
AP nin şuan şanzıman problemi yok eskiden vardı.
Egzantrikleri buraya geldiğinde okanlada araştırdılar resimlerden egzantrikler basbaya kentcams yani okanın eski rs teki egzantriklerin birebir aynısı orjinal ile yakından uzaktan alakası yok kapağı açıp resim çekmişti aytu abi orjinallerle karşılaştırmışlardı zaten. :icon_tup:
Onun haricinde yazılımı bencede tam uygun değil zaten bu videoda ben AP nin içindeydim 7500 den sonra güç üretmiyor gibi araç o yüzden birçok denemede anladıkki 7500 e kadar çevirip üst vitese geçince çok daha iyi gidiyor yoksa 8300 e kadar döndürünce SS geçiyordu bu videoda denk gittiler 7500 de attı diğerlerini koymadım çünkü bu zevkli olmuştu :icon_tup:
O gün JOB' ta 3 kişinin olduğunu biliyorum ben bu arada. Doğru mudur? :)
evet bizede 3 demişlerdi kamerayı çeken benim zaten
ama dönüş yolunda biz denerken 2 kişilermiş sanırım zaten mc e gittiğimizdede 2 kişi inmişti araçtan
AP nin egzantrikler kentcams hatta derecesini bile biliyordumda unuttum yani orjinal değil ;)
ciğer ile yürür araba..şöyle ki...ss in motoru yeni yapılmıştır veya sıkıştırması dıerınden bi sekılde yuksektır..digerinin uzerınde yılların ve km lerın vermıs oldugu yorgunluk vardır..yani 2side stok olsa ss dierine 3 boy fark atar...dier arkadaş arabam yurusun dıye ekzantrık koymuştur yurumus ss le aynı gıtmıstır..bu her zaman olan bişey zaten ciger le cigersiz arasında 3 5 boy mutlaka ve mutlaka oynar..
ss in hiç bir şekilde motorla ilgili işlemi yok motor 138.000 de kapak hiç açılmadı ekstradan içerde sıcak hava çeken bir açık hava filtresi birde orjinal 51mm boruları ile son susturucu remus başkada hiç bir oynama yok hatta tüm denemelerini arka jantları 17" iken yapıyor 6-7 rs lede böyle ( 3 tanesi stock 172 , 1 tanesi superchips , 1 tanesi superchips+dereceli , 1 tanesi wimmer chip , 1 taneside mk2 182 lik rs ) denedi ve henüz belirgin bir üstünlük kurup geçende olmadı :icon_tup:
motor bakımlı ve yorulmamışsa gerçekten farkediyor rs te başka bir açıklamasıda yoktur heralde daha kaçtane rs ile denemesi gerek :)
Utkunun RS ile Okanin RS videosunun zevkli olacagini dusunuyorum, Utku en son Type R la yeniden denemis sonucu kendisi yazar zaten.
AP nin acilen orj egzantriklere ve normal bir yazilima gecmesi lazim. SAhibi aslinda RS konusunda bilincli kendisi de mutlaka sorunlarini biliyordur.
AP nin egzantrikler kentcams hatta derecesini bile biliyordumda unuttum yani orjinal değil ;)
Okancım ama biliyosun Kent Cams' in orjinale yakın derecede düşük egzantrikleri var. Aytu' nun ki o zaman kesin ondandır. Hatırlarsan senin psikopat RS' te de Kent Cams vardı ve Superchips destekliydi ve gerçekten ciddi yürürü vardı aletin. O nedenle en azından bana anlatmayın Aytu' nun RS' teki egzantriklerin durumunu :)
Okan senin makina gerçekten çok iyi yürüyor. Sen bir de şu yazılımı at da artık iyice aracın keyfi yerine gelsin :)
Utkunun RS ile Okanin RS videosunun zevkli olacagini dusunuyorum, Utku en son Type R la yeniden denemis sonucu kendisi yazar zaten.
AP nin acilen orj egzantriklere ve normal bir yazilima gecmesi lazim. SAhibi aslinda RS konusunda bilincli kendisi de mutlaka sorunlarini biliyordur.
Yakında İzmire gelicem benim dizelle seni geçeyim de gör sen :D
simdi su dereceli konusunu yazayim, orj egzantrigin derecesini resmi sitelerde kesinlikle vermiyor, kentcams de egzantrik konusunda tercih edilecek sen son markadir cunku billet cam yapmaz, orj egzantrikleri reprofile eder, malzeme alinacak yerden alir ama eklenecek yere ekleyemez bu sebeple reprofile camler genelde cok verimli olmaz ve iticilerle beraber gurultulu calisma egilimindedirler. Ha o egzantrikleri zaten AP nin sahibinin taktigini sanmiyorum, onceki sahibinden kalma keske temiz orj egzantrikler bulsa uzerine de duzgun yazilim eklese bu halinden cok daha iyi gider eminim.
Yakında İzmire gelicem benim dizelle seni geçeyim de gör sen :D
Gel gel beklerim 3. vites 1000-3000 rpm deneriz. :D
SifirinciMurat
21-02-2010, 11:14
kesinlikle. orijinale dönsün ki hesaplı eksantrikler düşsün piyasaya :)
kesinlikle. orijinale dönsün ki hesaplı eksantrikler düşsün piyasaya :)
Uras selamlar,
Emme manifoldunu islettirmek istersen usta musait haberim olsun.
Bende RS varken nerdeydi o Usta:Deli::D
SifirinciMurat
21-02-2010, 11:21
işletelim hocam da, nerede nasıl kaçasını da görüşelim ama :)
Okancım ama biliyosun Kent Cams' in orjinale yakın derecede düşük egzantrikleri var. Aytu' nun ki o zaman kesin ondandır. Hatırlarsan senin psikopat RS' te de Kent Cams vardı ve Superchips destekliydi ve gerçekten ciddi yürürü vardı aletin. O nedenle en azından bana anlatmayın Aytu' nun RS' teki egzantriklerin durumunu :)
Okan senin makina gerçekten çok iyi yürüyor. Sen bir de şu yazılımı at da artık iyice aracın keyfi yerine gelsin :)
aslında olay yazılımda bitio egzantrikte değil
işletelim hocam da, nerede nasıl kaçasını da görüşelim ama :)
PM sent ,
U vs SS zevkli olur izlemesi, ayarlanin iddiali ekipler karsilassin
bende şu u ve bc typer ın son denemesini merak ettim video yok diyorsunuzda yokmu adam akıllı bi açıklama v.s nasıl oluyor ? kim geçiyor ne kadar geçiyor
Sanırım aralarında 1 boy olmuş sadece ki headerslı bir tayyara 1 boy geriden tutunmak her RS' in harcı değildir. Hoş 220 lerden itibaren tayyar arayı iyice açacaktır ki sanırım açmış da.
Utku veya Seko daha net bilgi verir.
Alperin de dediği gibi spekülasyona gerek yok gençler çıkın er meydanına da roll görsün gözlerimiz :)
ozaman job typer ı sen 200 e kadar 3-4 boy arkana alırsın
ozaman job typer ı sen 200 e kadar 3-4 boy arkana alırsın
Job un da teke tek atacagı fark min. 4-5 boydur zira bende stock halimle denedim job ile biliyorum nasıl gittigini . short ram ile denedim ss ile aracımın simdiki hali ile alakası yokzaten bilen bilir cai,headers,egsoz ile type r ın nasıl kaderinin degistigini rakamla dyno uzerinde aracım 207 beygirden tahmini 225-230 civarına cıktı :icon_tup:
utku ile olan denemeye gelince ben yorum yapmayı sevmem gecti gecildi diye ole hırslarım yok utku ile tum denemelerde vtec altı bastık bir o caldı kornayı bir ben yani tamamen aracları denedik yanlız benim dikkatimi ceken seyler utkunun ufak tefek bir arkadası vardı tas catlasın 70kg civarıdır utkuda iken farklı oldu arkadas bana gelince fark kapandı ve yakın gittik , utkunun arac her bir sonraki denemede daha iyi gitmeye basladı yada bana oyle geldi(acaba benim baskı balatadamı sorun var ) sonuc olarak type r daha hızlı benim tahminim teke tek vtec acık basılırsa 2-3 boy olabilir SS e de 4-5 boy olur utkunun yazılımdan sanırım 2 si benim 2 ile 3 e 3 u benim 4 ve 5 e denk geliyordu birde utkunun 3. vitese gecis biraz sıkıntılı sanırım sonuc olarak konu rs ler konusu benimde yorumum U RS SS e 1-2 boy yazılımından dolayı fark atar 200 ustu U 4 un sonlarında olacagından SS 5 e alınca yine fark acılır diyorum yani denemeleri cok saglıklı olmaz 200 gibi kesmek zorunda kalırlar.
Bende soz onlar denerlerken 2-3 boy geriden basarım o degilde ben EZN ile deneyecektim arkalarından yetisemedik artık kısmet baska zamana :icon_tup:
Sanırım aralarında 1 boy olmuş sadece ki headerslı bir tayyara 1 boy geriden tutunmak her RS' in harcı değildir. Hoş 220 lerden itibaren tayyar arayı iyice açacaktır ki sanırım açmış da.
Utku veya Seko daha net bilgi verir.
Alperin de dediği gibi spekülasyona gerek yok gençler çıkın er meydanına da roll görsün gözlerimiz :)
Son denemelerde cok yakın gittik yani U ciddi ciddi gidiyordu ilk denemlerde daha farklı oluyordu teke tek dedigim gibi sanıyorum 3 boy civarı olacaktır utku bana yakın zaten deneriz , utku trafikten cıkıp geldi belkide ondandır umarım benim baskı balatada birsey yoktur:)
aynen ben trafikten çıkıp geldim, manifold ciddi çok sıcaktı, zamanla soğudu... umarım debriyajın iyi durumdadır..
video elime ulaştı bu arada, pek iyi bi çekim değil..
(type-r 2 kişi, rs tek kişi)
http://www.streetfire.net/video/ep3-typer-vs-clio-rs-172_736503.htm
aynen ben trafikten çıkıp geldim, manifold ciddi çok sıcaktı, zamanla soğudu... umarım debriyajın iyi durumdadır..
video elime ulaştı bu arada, pek iyi bi çekim değil..
(type-r 2 kişi, rs tek kişi)
http://www.streetfire.net/video/ep3-typer-vs-clio-rs-172_736503.htm
Videoyu dur tahmin edeyim donuste 210 civarı fsm sapagına dogru onune giremeyip saga emniyete dogru girdigim videodur :D
Henuz acılmamıs :icon_tup:
seko o gece mami'yi neden beklemediniz ?
seko o gece mami'yi neden beklemediniz ?
utku geldi biz arkanızdan yetisecegiz diye bastık sonra giselerden donduk sen bana mamiyi bekle mekle demedin dimi ?
birde beni 1,30 da burak aradı o arkadas kimdi yaw senin isindir o ?
utku geldi biz arkanızdan yetisecegiz diye bastık sonra giselerden donduk sen bana mamiyi bekle mekle demedin dimi ?
ben dönerken burakla karşılaştım, numaranı bana sordu, verdim :)
videoda bikaç deneme var..
fsm'ye girerken yaradana sığındın zaten.. neyse oraya hiç girmeyeyim :D
ben dönerken burakla karşılaştım, numaranı bana sordu, verdim :)
videoda bikaç deneme var..
fsm'ye girerken yaradana sığındın zaten.. neyse oraya hiç girmeyeyim :D
eve geldim direkt uyudum tlf caldı arkadas benburak diyor bende uyku sersemi kacıncı burak dedim ayıp oldu kimdi bilmiyorum:)
ataurk cad. de de cevirme vardı alkol kontrolu neyseki takılmadım 2 ye kadar devam etmis cevirme 1.30 da da bilader 1 buyuk ile nasıl olduysa cevrimeden gecmis :D
20dk ya geliyor adam çıktı yolda dedim. tamam zaten utkuyu bekliyorum dedin bu lafın üstüne daha ne denebilir ki.neyse sıkıntı değil adam gelip boş boş oturup dönmüş.
eve geldim direkt uyudum tlf caldı arkadas benburak diyor bende uyku sersemi kacıncı burak dedim ayıp oldu kimdi bilmiyorum:)
ataurk cad. de de cevirme vardı alkol kontrolu neyseki takılmadım 2 ye kadar devam etmis cevirme 1.30 da da bilader 1 buyuk ile nasıl olduysa cevrimeden gecmis :D
ben çevirme vardır diye yukarıdan farları kapatıp, direkt bostancı istikametinde e5'e giriyorum, kozyatağından inönü caddesinden geliyorum.. ne olur, ne olmaz :)
20dk ya geliyor adam çıktı yolda dedim. tamam zaten utkuyu bekliyorum dedin bu lafın üstüne daha ne denebilir ki.neyse sıkıntı değil adam gelip boş boş oturup dönmüş.
ayıp olmus o zaman sırf benim icin geldiyse bende arada kaldım utkunun cebi şarjı bitti onu ısıklarda yakalayıp u yaptı teme girdik vs. vs.
arada engin gelmiyormusun dedi benim niyetim sizin pesinize takılmaktı utkunun cebi acık olsa direkt sizle gelecektim iletisim bozuklugu oldu :icon_tup:
deneriz yine sıkıntı yok cumaları halı saha macım var diyerekten kacarım :icon_tup:
Utku headerslı tayyarın gidişine göre yine çok iyi yürümüş. Maşallah. Seko senin vites atışları biraz daha iyi olursa daha güzel olur. Senin makina da güzel olmuş. Maşallah kırmızı tayyara.
video sonunda aktif olmuş..
Utku headerslı tayyarın gidişine göre yine çok iyi yürümüş. Maşallah. Seko senin vites atışları biraz daha iyi olursa daha güzel olur. Senin makina da güzel olmuş. Maşallah kırmızı tayyara.
surekli aynı istikrarda basamıyorum ilk denemelerde daha dikkatli kacırmadan seri atıyorum sonra yanımdaki araca bakacam diye oyun disiplini kalmıyor:D
birde aklım kesince gececegimi o da kotu etkiliyor:(
benden gelen sesler cok guzelmis yaw bu arada ..
yine dedigim gibi 1 er kisilik denemelerde 3 ve 5 boy sozum bakidir dener goruruz :icon_tup:
bana filtre egsoz headers lı tayyar lazım yakın olacak burun buruna o zaman daha iyi dikkatli vites atarım hrld :D
chiefkadir
21-02-2010, 17:17
surekli aynı istikrarda basamıyorum ilk denemelerde daha dikkatli kacırmadan seri atıyorum sonra yanımdaki araca bakacam diye oyun disiplini kalmıyor:D
birde aklım kesince gececegimi o da kotu etkiliyor:(
benden gelen sesler cok guzelmis yaw bu arada ..
yine dedigim gibi 1 er kisilik denemelerde 3 ve 5 boy sozum bakidir dener goruruz :icon_tup:
bana filtre egsoz headers lı tayyar lazım yakın olacak burun buruna o zaman daha iyi dikkatli vites atarım hrld :DSekoo maxi shift light yap kafan rahat olsun:hahaha:
Sekoo maxi shift light yap kafan rahat olsun:hahaha:
abi meraklı adamım aa o nasıl vites atıyor sesi nasıl derken kacıyor :D
ilk denemelerde daha istikrarlı attım artçı da utku daydı aslında o videolarda olsaydı :D:D
abi meraklı adamım aa o nasıl vites atıyor sesi nasıl derken kacıyor :D
ilk denemelerde daha istikrarlı attım artçı da utku daydı aslında o videolarda olsaydı :D:D
videoda gözükecek kadar yakın değildin o yüzden çekmemiş olabilir :D
videoda gözükecek kadar yakın değildin o yüzden çekmemiş olabilir :D
o diilde ne mulayım adamdı yaw gık sesi cıkmadı hele baglantı yoluna girerken yavaslayamadıkta girdik ona ragmen gık demedi :D
slm sole :) bide bilseydim benim teli verirdim video ceksin diye N95 5mp guzel cekiyor :icon_tup:
o diilde ne mulayım adamdı yaw gık sesi cıkmadı hele baglantı yoluna girerken yavaslayamadıkta girdik ona ragmen gık demedi :D
slm sole :) bide bilseydim benim teli verirdim video ceksin diye N95 5mp guzel cekiyor :icon_tup:
bilirim, keza devamlı nokia ile çalışıyorum :D
mülayimdir, alışkındır.. candır.. :D forumdaki kurtbil, ara sıra fotoğraf çekip forumda sergileyen arkadaş..
Selcuk_RoL
21-02-2010, 20:05
güzel yazmışsın arkadaşım brawo
maşallah maşallah allah kaza bela vermesin
göki daha iyi çekmişti SS denemesini onu koymak gerek aslında cam car a :) taktiklerde veriodu "camı kapat , vtec ini aç v.s :D"
güzel denemeler olmuş rs 1 typer 2 kişi beklediğim gibi şaşırmadım :) maşallah araçlara SS vs. U denemesi iyi olacak
ss ile denemede 2 ye 2 ve hep vtec üstü bastık hiç altında bastığımızı hatırlamıyorum :) ha bu videodaki gibi vtec altı bassaydık ne olurdu ss en az 1-2 boy daha giderdi tayyara göre tahminim
göki daha iyi çekmişti SS denemesini onu koymak gerek aslında cam car a :D taktiklerde veriodu :D "camı kapat , vtec ini aç v.s :D"
güzel denemeler olmuş rs 1 typer 2 kişi beklediğim gibi ;) şaşırmadım :) maşallah araçlara SS vs. U denemesi iyi olacak :)
Bahisler acılsın o zaman ben 2 boy U diyorum:icon_tup:
Bonus olarak benimde 5 boy sozum var sana yaz bir kenara:)
boylar önemli deil gönüller bir olsun :D
Cimmeria
21-02-2010, 22:29
seko arabanın sesi güzel olmuş :)
boylar önemli deil gönüller bir olsun :D
aynen sende yanlıs anlama benim hesabım kendi icimde birde dyno ya cıksam net rakamlar verecem 207 beygirden 228-230 beygir oldu gibi yeni boy hesabımı kendi icimde yapıyorum birazda:D
bakarsın biz geliriz birgun trakyaya:icon_tup:
seko arabanın sesi güzel olmuş :)
saol yanlız bugun ailecek kartal migrosa giderken sahilden camda hafif acıktı vtec ile beraber kızım cok korktu kasıldı kaldı artık biraz daha dikkatli olmalıyım:(
aynen sende yanlıs anlama benim hesabım kendi icimde birde dyno ya cıksam net rakamlar verecem 207 beygirden 228-230 beygir oldu gibi yeni boy hesabımı kendi icimde yapıyorum birazda:D
bakarsın biz geliriz birgun trakyaya:icon_tup:
her zaman bekleriz :icon_tup:
burdada tayyar mayyar olsa biz hergün filtrenin yerini değiştirir denerizde
okadar çeşit yok mecburen roll uğruna haftasonları okadar yol tepiyoruz
ama olsun değiyor vallahi eğlenmek olsun o adrenalin o duygu yeter :icon_tup:
Cimmeria
21-02-2010, 22:45
saol yanlız bugun ailecek kartal migrosa giderken sahilden camda hafif acıktı vtec ile beraber kızım cok korktu kasıldı kaldı artık biraz daha dikkatli olmalıyım:(
hay allah ya, karışmak gibi olmasın eminim çok dikkat ediyorsundur ama arabada çocugun varken vtec falan açmasan sürat yapmasan allah korusn
VTec_king
21-02-2010, 23:17
masallah masallah
guzel bi deneme olmus
utku senin araba tam cigerli valla kazasız belasız
serkan vites atma calısmaları yap
benimde yapmam lazım ama bu stage 2 debriyaj beni sinir ediyor :(
hahaha eyvallah abı sana da selamlar ola:) Valla hem mısafır bınmısız arabana b de ses yapıp konsantrasyonu bozmım dedım:)Vıraj konusunda hafıften b gerılme oldu ama baktım devam edıyoruz yola rahatladım :)
Seko 250 lere kadar denerseniz 5 boydan fazla olur.
Seko 250 lere kadar denerseniz 5 boydan fazla olur.
roll moll bırakıp körfeze mi çıksak, sekoyu virajda iddialı gördüm :P
İşte o zaman iddianın boyutu değişir :) Körfezin yanında beraber balık tutarsınız :D Nasıl olsa artık körfezde pist mist yalan :)
İşte o zaman iddianın boyutu değişir :) Körfezin yanında beraber balık tutarsınız :D Nasıl olsa artık körfezde pist mist yalan :)
Ist park var :) orada duruyorum sanirim hrld:)
roll moll bırakıp körfeze mi çıksak, sekoyu virajda iddialı gördüm :P
Utku headers niye almiyorsun?
Utku headers niye almiyorsun?
clio 182'nin headersı var, 600 pound + shipping :)
Tüm araçlara maşallah, seko hayırlı olsun yeni ekipmanlar, bunlar olmadan zaten typer typer olmuyor iyi yapmışsın, bir süre sonra vites atman gereken devri sestende anlamaya başlarsın ve daha iyi sonuçlar alırsın :icon_tup: Utkunun arabayı zaten biliyorum, herzamanki gibi oldukça güzel yürümüş, egzantrik manifold gibi uygulamalara geçerse çok ciddi farklar yaşayacağına eminim.
göki daha iyi çekmişti SS denemesini onu koymak gerek aslında cam car a :) taktiklerde veriodu "camı kapat , vtec ini aç v.s :D"
güzel denemeler olmuş rs 1 typer 2 kişi beklediğim gibi şaşırmadım :) maşallah araçlara SS vs. U denemesi iyi olacak
ss ile denemede 2 ye 2 ve hep vtec üstü bastık hiç altında bastığımızı hatırlamıyorum :) ha bu videodaki gibi vtec altı bassaydık ne olurdu ss en az 1-2 boy daha giderdi tayyara göre tahminim
Vtec üstü altı nedir acaba?
Alicanrs
22-02-2010, 11:31
=) maşallah gerçekten Sekonun arabada gsl olmş utkununkini ztn biliyorm :) utku şu headers + shipping yapsakmı :D:D daha ii gitmesi lazm artk :D
=) maşallah gerçekten Sekonun arabada gsl olmş utkununkini ztn biliyorm :) utku şu headers + shipping yapsakmı :D:D daha ii gitmesi lazm artk :D
öyle çöpten hurdadan 182 headersı bulursam alırım.. 600 pound kolay kazanılmıyor :)
ben bi de komple düz boru çekeyim, belki daha iyi olur.. ortada susturucuyla gazlıyorum :)
rs lere hareket gelsin:) utku clio 197 varmi tanidik?
rs lere hareket gelsin:) utku clio 197 varmi tanidik?
Şu an çevremde yok, lakin Türkiyeye ilk gelen 197'lerden birisini test etmiştik.. (Dergiden dergiye dolaşan, meşhur RS plakalı, kırmızı) Çok deli bi gidişi yoktu.. Daha çok yol tutuş ve frene çalışmışlar bu sefer..
Sağda solda varsa deneyelim, ben de merak ediyorum :)
öyle çöpten hurdadan 182 headersı bulursam alırım.. 600 pound kolay kazanılmıyor :)
ben bi de komple düz boru çekeyim, belki daha iyi olur.. ortada susturucuyla gazlıyorum :)
Bir yil once 1000tl ya vardi sahibindende..
Alicanrs
22-02-2010, 11:47
:) çok fazla doğru diosn kanka bulsak şöle 2. el filan takmak istiorm .. Düz boru çek daha ii olr knka orta susuturuyla ii yinede:D
Reno'cuların cebınde akrep var :D
egzantrıklerı, 4-2-1 headers'ı yok parasına zar zor satabılmıstım...
GuzeL denemeler olmus...Tebrıkler...
Egzantriklerde güzellik yapınca headers için yüzüm olmadı, nakit olunca alıyım dedim fakat ben alana kadar uçtu gitti :)
Vtec üstü altı nedir acaba?
vtec sistemli bi araç sür öğrenirsin :icon_tup:
Daha önce anlattım yine anlatıyım sana: clio da vtec yoktur, vanos benzeri bir sistem vardır bu da 1800rpm civarında devreye girer 7000rpm civarında çıkar. Senin 5000rpm de kıçına tekme yeme hissi uyandıran şey vtec değil manifold runnerlerının rezonansından kaynaklanan bir nevi boost dur. Cahil cahil hava basıcağna neyin ne olduğunu öğren önce.
Daha önce anlattım yine anlatıyım sana: clio da vtec yoktur, vanos benzeri bir sistem vardır bu da 1800rpm civarında devreye girer 7000rpm civarında çıkar. Senin 5000rpm de kıçına tekme yeme hissi uyandıran şey vtec değil manifold runnerlerının rezonansından kaynaklanan bir nevi boost dur. Cahil cahil hava basıcağna neyin ne olduğunu öğren önce.
sende yazımı iyi okumadan zart die atlamasaydın istersen ;)
ben vtec altı üstü olayını rs için yazmıyorum zaten rs te vtec die bişi olduğunu kim söyledi sana ? bc typer ın bastığı devirler için diyorum..
vanosun ne olduğunu biliyorum merak etme :) rs i bana anlatmayın yahu komik oluyor ;)
sende yazımı iyi okumadan zart die atlamasaydın istersen ;)
ben vtec altı üstü olayını rs için yazmıyorum zaten rs te vtec die bişi olduğunu kim söyledi sana ? bc typer ın bastığı devirler için diyorum..
vanosun ne olduğunu biliyorum merak etme :) rs i bana anlatmayın yahu komik oluyor ;)
Sen söyleyip duruyordun :) yine aynı şekilde burda da yazınca daha öğrenmedin sandım, öğrendiğin iyi olmuş :icon_tup:
Sen söyleyip duruyordun :) yine aynı şekilde burda da yazınca daha öğrenmedin sandım, öğrendiğin iyi olmuş :icon_tup:
vanosu ben kendimce araştırdım ve bu senin daha sürdüğün rs in varlığından bile haberin yokken bildiğim birşeydi yeterince ne olduğunu biliyordum senin söylediğin birşeyide hatırlamıyorum değişen bir düşüncemde yok vanosla ilgili bildiğini kendine sakla bende öyle yapıyorum ztn konumuzda şuan vanos la ilgili tek bir kelime dahi geçmedi :)
ii forumlar
Egzantriklerde güzellik yapınca headers için yüzüm olmadı, nakit olunca alıyım dedim fakat ben alana kadar uçtu gitti :)
bende ısrarla senın almanı ıstemıstım...parayı turayı da hıc bı zaman dert etmemıstım :) neyse saglık olsun balım...ama yıne soyluyorum Reno'cuların cebınde akrep mevcut :D
sen batu'nun ne demek ıstedıgını anlayamamıssın...yoksa vtec olayını teorık acıdan en ıyı ızah edebılecek kımselerdendır kendısı...;)
sen batu'nun ne demek ıstedıgını anlayamamıssın...yoksa vtec olayını teorık acıdan en ıyı ızah edebılecek kımselerdendır kendısı...;)
vtec le ilgili bilmediğim birşey yokki bana birşey izah etsin :)
devlet sorunu yaptınız vtec ile vanosu :D hukuk bilgisi değil 1 cümlelik açıklamaları olan sistemler bunlar :)
vtec le ilgili bilmediğim birşey yokki bana birşey izah etsin :)
anladım senın canın sıkılıyo...
ben sen bılmıyosun o bılıyo mu dedım? yada senın bılmedıgın bısey var dur onu batu sana ızah etsın mı dedım? dıyorum kı Baturalp vtec nedır bılmedıgı ıcın sormamıs soruyu...baska bı msj vermek ıstemıs...ama sana nasıp olmamış... ;)
algıda sorun var kanımca... kal saglıcakla...
Kendim 4 senedir makina müh. fakültesindeyim lakin hala Baturalp abi teknik bir bilgi verirken oturup dinliyorum. RS'i bana anlatma bana şunu anlatma gibi yaklaşımlar yersiz ve gereksiz keza konu ile ilgili pek çok RS sahibinin ben kadar teknik döküman okumadığından da eminim. Yineliyorum, burası bilmişlik taslama yeri değil paylaşım yeri.
Kendim 4 senedir makina müh. fakültesindeyim lakin hala Baturalp abi teknik bir bilgi verirken oturup dinliyorum. RS'i bana anlatma bana şunu anlatma gibi yaklaşımlar yersiz ve gereksiz keza konu ile ilgili pek çok RS sahibinin ben kadar teknik döküman okumadığından da eminim. Yineliyorum, burası bilmişlik taslama yeri değil paylaşım yeri.
hay senın agzını opeydım :)
Benim ağzımı da öpmezsen konuşmam :D
Yineliyorum, burası bilmişlik taslama yeri değil paylaşım yeri.
birkac konu haricinde teknik detay goremiyoruz malesef ben yaptim oldu havasinda genc modifiyeciler, diger okuyanlarinda hatirlamasi dileklerimle ;)
SifirinciMurat
22-02-2010, 15:26
rs'ciler de hep okumuş insanlar, böyle görünce duygulanıyorum :)
bencede kimse kimseye bilmişlik taslamasın birşeyde öğretmesine gerek yok herkes kendince birşey biliyor zaten. herkese bildiği yeterli yok orda bişeyler açar burda kapatır türü derslere gerek yok kimisi okuyarak öğrenir bizde bizzat görerek tecrübe edinerek öğrendik bizim bildiğimiz bize yeter milletin dersine ihtiyacımız yok :icon_tup:
bencede kimse kimseye bilmişlik taslamasın birşeyde öğretmesine gerek yok herkes kendince birşey biliyor zaten. herkese bildiği yeterli yok orda bişeyler açar burda kapatır türü derslere gerek yok kimisi okuyarak öğrenir bizde bizzat görerek tecrübe edinerek öğrendik bizim bildiğimiz bize yeter milletin dersine ihtiyacımız yok :icon_tup:
bilgilendirme yapmak ders vermek mi oluyor?
sokrates demiş ki
'' Bir şey biliyorsam o da hiç bir şey bilmediğimdir. ''
Masallah sende herşeyi biliyorsun ;) Bilgi paylaşimi istemiyorsan neden forumda dolaşiyorsun yazı yazıyorsun anlamiş değilim.
Alicanrs
22-02-2010, 16:00
=)=) şu araç sahipleri knşsa hep bide video hakkında :D hep sağdan soldan =) ben utku ne derse ona katılıorm :D:D:D bende pek anlamıodm halada utkudan öğreniorm çoğu şeyi benden iyi bildiği için =) saolsn onn sayesinde köpek gibi gidior =)
Alicanrs
22-02-2010, 16:08
:D:D:D hehe Utkuyla bnm için geçerli birazcık :P neler alcazda işte :D akrep :P
senın her yerını operım datlum :)
hay senın agzını opeydım :)
siz öpüşedurun, ben aradan çekileyim :D
birkac konu haricinde teknik detay goremiyoruz malesef ben yaptim oldu havasinda genc modifiyeciler, diger okuyanlarinda hatirlamasi dileklerimle ;)
ben benim yazacaklarımın yazılmış olduğu topiclerde laf kalabalığı yapmıyorum. nitekim bu forumda devamlı araştıran ve teknik bilgiye sahip insan sayısı oldukça yüksek.. he ayrıca, ben biliyorum sizi dinlemeye ihtiyacım yok da demiyorum :)
rs'ciler de hep okumuş insanlar, böyle görünce duygulanıyorum :)
makinada 3'üz sanırım :) sizlerin emeği ve desteği lazım, genç makinacıları RS'e yönlendirin :D
5 yillik mak.muh. Um Ama ne arabadan nede gazlamaktan anlamam ama muthis keyif alirim:) rs guzel alet neden hic soken yok gti lar hep sokuk 900kg rs seker olur..
5 yillik mak.muh. Um Ama ne arabadan nede gazlamaktan anlamam ama muthis keyif alirim:) rs guzel alet neden hic soken yok gti lar hep sokuk 900kg rs seker olur..
mühendislik çok geniş bir alandır ki... mühendisliği bitirince her şeyden anlarım mı sanıyor bazı arkadaşlar? :D
Ben askerde Yüksek Bilgisayar Mühendisi olduğumu söylediğim zaman format attırmadık PC bırakmamışlardı :)
Hatta birtanesi abartıp Şubedeki faks makinalarını tamir ettirmeye bile kalkmıştı :D
rs guzel alet neden hic soken yok gti lar hep sokuk 900kg rs seker olur..
RS'in parçaları bayağı hafif zaten.. sökmeye değmez gibi.. ama bi gün arka koltukları eve atar çıkarım, bakarız senle nası oluyor :)
Ben askerde Yüksek Bilgisayar Mühendisi olduğumu söylediğim zaman format attırmadık PC bırakmamışlardı :)
Hatta birtanesi abartıp Şubedeki faks makinalarını tamir ettirmeye bile kalkmıştı :D
haha bu çok iimiş :D
insaat muh. diyenleride usta başı yapıyorlardı he valla:D
RS'in parçaları bayağı hafif zaten.. sökmeye değmez gibi.. ama bi gün arka koltukları eve atar çıkarım, bakarız senle nası oluyor :)
haha bu çok iimiş :D
stepne-takımlar,yan koltuk,arka koltuk ve sırtlık vs. yapar iste birseyler deneriz:icon_tup:
mühendislik çok geniş bir alandır ki... mühendisliği bitirince her şeyden anlarım mı sanıyor bazı arkadaşlar? :D
ahkam kesmeye ne gerek var ne kazanacak insan anlamam abi muhendislik olmayacak duaya amin demene engel oluyor diyeyim sana:soru::icon_tup:
SifirinciMurat
22-02-2010, 22:47
makinada 3'üz sanırım :) sizlerin emeği ve desteği lazım, genç makinacıları RS'e yönlendirin :D
yok ben borars ile meslektaşım, ama mühendis mühendistir farketmez :)
iyiki bi video koyduk :D
Walla onu bunu bilmem ama senin avatara bakınca hep diyorum Okanın RS' e bu jantlar hakikatten çok yakışıyor. Roll moll ayağına güzelim jantları söküyor çocukcağız.
aracın yürürüne engel teşkil eden herşey ona ters zaten :) hatta satmayı bile düşünüyorda biz diyoruz bari koy kenarda dursun satma :) 16 ince yanak yada 15/45 istiyor
Okana yeni jant için para lazım Kıvanç :) Satma dursun demesi kolay :)
iynnRS nickli ibrahim izolasyon projesı sırasında bosaltmıstı... 950 kg'lere fılan dustugunde cok sasırtıcı sonuclar cıkabılıyo...:eek:
chıefkadır olayın canlı sahıdıydı...:rolleyes:
iynnRS nickli ibrahim izolasyon projesı sırasında bosaltmıstı... 950 kg'lere fılan dustugunde cok sasırtıcı sonuclar cıkabılıyo...:eek:
chıefkadır olayın canlı sahıdıydı...:rolleyes:
25kg dan 2 ön koltuğu söksem 50kg, sürücü için 3kg lık bir koltuğum evde sotede duruyor, 20kg civarı arka koltuklar. yani sırf koltuklar 67kg hafifletiyor.
14kg ön kapı döşemeleri
67kg koltuklar
15kg halılar
4kg pandizot ve bagaj döşemesi
Gibi bir hesapla 100 kg atılabilir. İngilterede 800kg ın altına inenler de yok değil.
E sen de zaten 60 kg sun :) Al sana tüy spec RS :)
dashboard sokmeden hafıfletme ısı yalan olur, soydun mu tam soyacaksın :D
http://www.sahibinden.com/clio_yaris_otolari-89WQQaXQQ6428859WQQpXQQdisplayitem
olayın bittigi yer sadev sıralı 900kg olacak 200 beygir civarı cıkacan piste rollinge tadından yenmez..
Şimdi arkadaşlar bu dereceli egzantrik yazılan ap rs de yani aytuğ da 258 derecelik bi egzantrik var ve bu aracın zaten egzantriği orjinalde 254 derece! yani bir fark yapmış değil.dereceli var bile denemez.O egzantrikde bedavaya geldiğinden takılmış.SS rs e bakımları gelmeden bakımlara gidiyor denmiş yav araba alınalı zaten nekadar oldu nekadar km yaptı okan?:) şuda var ap rs de bir tek ss den farklı olarak chip var diyebiliriz ama 60 kiloda fazlası yükü vardı.ha bide şunu söyliym o ap rs de 8300 devirlik chip var ama dereceli egzantriğin derecesi pekte bir derece olmadığından:) o devre çıkması ona kayıp oluyor çünk 7200 lerden sonra aracın devirlenmesi oldukca yavaşlıyor.Bunu bu video dan çok sonra çözdük.Ve araçta buji alakalı sıkıntılarda vardı.Ben bizzat şahit im .Okan kardeşimide çok severim.arabası bozulunca sattığım golf ün arkasında 55 km çektiğimi bilirim.Herzamanda kardeşim arkadaşımdır burgazda.Bm rs e gelince o da serkan kardeşimin arabası o arkadaş hayatında belki ilk kez roll yaptı:)
http://www.superchips.co.uk/curves/Clio2016v197.pdf
aynı motor degilmi yaw bu bunun parcalarını taksanız??
210 beygir 225 nm tork cillop:)
Şimdi arkadaşlar bu dereceli egzantrik yazılan ap rs de yani aytuğ da 258 derecelik bi egzantrik var ve bu aracın zaten egzantriği orjinalde 254 derece! yani bir fark yapmış değil.dereceli var bile denemez.O egzantrikde bedavaya geldiğinden takılmış.SS rs e bakımları gelmeden bakımlara gidiyor denmiş yav araba alınalı zaten nekadar oldu nekadar km yaptı okan?:) şuda var ap rs de bir tek ss den farklı olarak chip var diyebiliriz ama 60 kiloda fazlası yükü vardı.ha bide şunu söyliym o ap rs de 8300 devirlik chip var ama dereceli egzantriğin derecesi pekte bir derece olmadığından:) o devre çıkması ona kayıp oluyor çünk 7200 lerden sonra aracın devirlenmesi oldukca yavaşlıyor.Bunu bu video dan çok sonra çözdük.Ve araçta buji alakalı sıkıntılarda vardı.Ben bizzat şahit im .Okan kardeşimide çok severim.arabası bozulunca sattığım golf ün arkasında 55 km çektiğimi bilirim.Herzamanda kardeşim arkadaşımdır burgazda.Bm rs e gelince o da serkan kardeşimin arabası o arkadaş hayatında belki ilk kez roll yaptı:)
roll günü kişi sayıları eşitti ve araçlardada hiç ağırlık yoktu 60 kg ağırlığı kim neresine koymuş :)
Egzantrik derecesine bakılacaksa okanın eski rs indede aynı derece egzantrik vardı o neden 8000dd e kadar kopuk uçurtma gibi gidiyordu ?
ss alınalı tam 8000km oldu ve 2 kere bakıma sokuldu yakında gene sokar biz içiçe olduğumuzdan herşeyini senden çok daha iyi biliyoruz. Roll lerden sonra ss i chipli diye suçluyorlardı gidişinden ötürü :D inandıramamıştık filtre egzos olduğuna . bu bile yeterli bence gidişinin anlatmaya :)
Birçok şeyide tam bilmediğinden kafana göre uydurmuşsun AP rs in çözülmücek bi yanı yok ben içinden kamera çekerkende çözdüm koca otoban boyunca :) Ayrıca buji kabloları bozuk değildi deneme yaparken daha eski zamanı söylüyorsan ozaman ztn 10 saniyede 3-4 boy fark oluyordu aralarında istanbulda denemiştik :)
Şimdi arkadaşlar bu dereceli egzantrik yazılan ap rs de yani aytuğ da 258 derecelik bi egzantrik var ve bu aracın zaten egzantriği orjinalde 254 derece! yani bir fark yapmış değil.dereceli var bile denemez.O egzantrikde bedavaya geldiğinden takılmış.
buna gülerim ama işte :D:D:D:D:D
derecesi yüksekmi olması gerekiyormuş dereceli egzantrik olması için :hahaha:
bilgin olsun suç egzantrikte yada derecesinde değil
suç ya o yazılımın egzantriğe uymamasında yada araçtaki ciğer meselesi :icon_tup:
E sen de zaten 60 kg sun :) Al sana tüy spec RS :)
Asvaltın jokeyi gibiyim, bide vites atmayı bilsem 10 numero olur :)
http://www.superchips.co.uk/curves/Clio2016v197.pdf
aynı motor degilmi yaw bu bunun parcalarını taksanız??
210 beygir 225 nm tork cillop:)
Krank farklı kol farklı piston farklı anlayış farklı :) kapak farklı manifoldlar farklı, şanzıman bağlantıları ve şanzımanları farklı, beyinler farklı, motor kulakları farklı. 197 ler biraz elden düşsün, yurt dışında başlarlar komple swap a,
buna gülerim ama işte :D:D:D:D:D
derecesi yüksekmi olması gerekiyormuş dereceli egzantrik olması için :hahaha:
bilgin olsun suç egzantrikte yada derecesinde değil
suç ya o yazılımın egzantriğe uymamasında yada araçtaki ciğer meselesi :icon_tup:
Okan sanırım orada arkadaşın bahsetmek istediği, AP' nin üzerindeki bizim yüksek güçler alınabilen yüksek dereceli egzantriklerden olmayan ve derecesi çok düşük olan bir egzantrik olması. Ve ben Kıvanç arkadaşımın söylediği gibi senin psikopat RS ile Aytu' nun AP RS' in üzerindeki egzantrikler kesinlikle bir değil.
roll günü kişi sayıları eşitti ve araçlardada hiç ağırlık yoktu 60 kg ağırlığı kim neresine koymuş :)
Egzantrik derecesine bakılacaksa okanın eski rs indede aynı derece egzantrik vardı o neden 8000dd e kadar kopuk uçurtma gibi gidiyordu? ...
Kıvanç güzel kardeşim her Kent Cams' in derecesi aynı olacak diye bir kural mı var? :) Okan' ınki de Aytu' nun ki de Kent Cams olabilir ancak Aytu' nun egzantriklerinin derecelerinin çok düşük orijinale yakın olduğunu ben de biliyorum. Okanınkiler kesinlikle öyle değildi.
Ama şu bir gerçek ki Aytu' nun arabasında kesinlikle sorunlar var. En başında şanzumanına tekrar baktırması gerekebilir. Sıkıştırması düşük olabilir. Yazılımı verimsiz olabilir ki RS lerde Superchipsten ziyade Wimmer' ın çok daha verimli olduğunu bizzat test etmiş biriyim ;)
şimdi bu RS lerde kullanılabilecek en iyi egzantrik markası hangisidir? öğrenelim de ileride lazım olur neyim :)
şimdi bu RS lerde kullanılabilecek en iyi egzantrik markası hangisidir? öğrenelim de ileride lazım olur neyim :)
Colombo 280 / 286 ...
yok hard tune yapacam dıosan catcams' ın 300/301'i de mevcut... :]
cat'in 300 lüklerini takınca piston, yay, şapka değişimi de şart olur sanırım..
Colombo 280 / 286 ...
yok hard tune yapacam dıosan catcams' ın 300/301'i de mevcut... :]
filtresi egsozu clio 182 headersı cat cams 300 ü neyse artık iste artık o ve custom yazılımı ile ne alınıyor RS lerde :beuj:
dup 43'de de derecelı oldugu ıdda edılıyodu bı aralar...sonra bızım ılk Rs sımdı 34 TT *** oldu plakası o da egzantrıklıymıs...sımdı de bu arac :eek: egzantrıgı kırıp estaş'a restore ettırende,pıyasadan cıkma kentcams bulanda,rolantı vanası bozuk olanda hepsı egzantrıklı...anasını satim derecelı Rs furyası varmıs da haberımız yokmus...
bende bi takım orjınal var...demek derecelı deyıp satsam kımse çakozlamayacak :]
Kent Cams' in 300 üstü egzantrikleri mevcut. O egzantrikleri taktığınız zaman RS' in Vanos kasnağını iptal ediyorsunuz. Ben zamanında düşünmüştüm ancak vanos devre dışı kalıyor. Ona özel kasnak almanız gerekiyor. yayı şapkası ve pistonu da cabası. Tüm bu setupları yapmış bir RS' in o zaman araştırdığımda aldığı güçler 210hp ler civarı oluyordu.
Ama 300 üstü egzantriklerde caddede kullanamıyorsunuz. Devir çok bozuluyor ve çok yukarılarda seyrediyor. Arabayı sürekli bağırtarak kaldırmanız gerekiyor. Bu da trafikte ciddi sıkıntılara yol açabiliyor.
Ama bunları göze alıp sadece roll amaçlı olursa olur. 300 üstü camlerin fiyatı 350 USD. Kasnak 300 Euro civarı. Yay şapka ıvır zıvır da 300 dolarları bulur.
cat'in 300 lüklerini takınca piston, yay, şapka değişimi de şart olur sanırım..
abı hard tune yapıyosun...o kadar da olsun artık... yay şapka da kurtarır kanımca...orjınal blok ve pıstonların +300 hp lere kadar dayandıgını duymustum...
filtresi egsozu clio 182 headersı cat cams 300 ü neyse artık iste artık o ve custom yazılımı ile ne alınıyor RS lerde :beuj:
cadde mode kullanılamayacagı baki... +200 hp alınabılır Tr şartlarında...
merak edenler ıcın hemn soyliyim; bu şanzımanla yinede kpro'lu ctr ile yuruyemez... :)
onursoytam
24-02-2010, 10:12
maşallah RS lere hepsi harika yürüyor
abı hard tune yapıyosun...o kadar da olsun artık... yay şapka da kurtarır kanımca...orjınal blok ve pıstonların +300 hp lere kadar dayandıgını duymustum...
cadde mode kullanılamayacagı baki... +200 hp alınabılır Tr şartlarında...
merak edenler ıcın hemn soyliyim; bu şanzımanla yinede kpro'lu ctr ile yuruyemez... :)
utkunun spec o zaman en guzeli onu biraz hafifletince olay tamamdır..
Alicanrs
24-02-2010, 11:25
utkunun ki güzel walla bana dynosunu vermişti şaşırdım filtre egsoz çiple :D:D aynıları bendede var ama utkudan düşük :D olsn memnunum gidiyor sonuçta:D:D
Benimki de Paşaoğlunda 188.7 hp vermişti filtre egzoz çip specleri ile :) En iyi spec o zaten RS ' te.
utkunun ki güzel walla bana dynosunu vermişti şaşırdım filtre egsoz çiple :D:D aynıları bendede var ama utkudan düşük :D olsn memnunum gidiyor sonuçta:D:D
alican sana gönderdiğim dyno chipsiz, paşaoğluna göre tekerlekte 151 :)
maşallah senin arabayı nerden nereye getirdik biliyorsun.. gayet iyi gidiyor artık :)
doğru çarpanla 146 oluyor. Bora abi'nin de öyle bişeydi tekerlek gücü..
biz daha iyisini yapana kadar, en iyisi bu :D
Alicanrs
24-02-2010, 11:45
:D:D:D kanka yapıcaz napalm çıkarcam dynoya bakalm =) 198 lik dyno ne o zmn :D bana gönderdiğin :D senin çipli deilmi
:D:D:D kanka yapıcaz napalm çıkarcam dynoya bakalm =) 198 lik dyno ne o zmn :D bana gönderdiğin :D senin çipli deilmi
198'lik dynoyu gül diye gönderdiğimi unuttun heralde :)
204'lük de var istersen.. dyno var dyno var :)
SS daha chiplenmedi :)
filtre,egzos yürüyor hala bilginize.. :)
SS daha chiplenmedi :)
filtre,egzos yürüyor hala bilginize.. :)
benim chipsiz neler yaptığımı açın eski konulardan araştırın bi :)
Bora abi de yardımcı olabilir :)
Alicanrs
24-02-2010, 11:54
198'lik dynoyu gül diye gönderdiğimi unuttun heralde :)
204'lük de var istersen.. dyno var dyno var :)
yok güldümde içime oturdu :P bende isterim die:P aynı specler :D
yok güldümde içime oturdu :P bende isterim die:P aynı specler :D
aynı dynoda şu an ikimiz de 200+ çıkarız zaten içini ferah tut :D
Alicanrs
24-02-2010, 11:57
:D:D rahatladım kanka:P bi havalar düzelsinde adam gibi deneyelim :D
benim chipsiz neler yaptığımı açın eski konulardan araştırın bi :)
Bora abi de yardımcı olabilir :)
chipsiz halin chipli halinden iyimi :)
chipsiz halin chipli halinden iyimi :)
chipli ve sağlıklı halimi görmüş gibi bi halin var :)
chipsiz ve chipli halin arasında kaç boy var tahhmini ?
chipsiz ve chipli halin arasında kaç boy var tahhmini ?
bende chip yokken, sökük, hafif jantlı, chipli, 15/61'li BHH ile denk gidiyordum.
Bora Abi'nin de drag speclerinin 1 boy gerisinde idim.
chipten sonra bu adamlarla deneyemedik, bilemem :)
Şimdi arkadaşlar bu dereceli egzantrik yazılan ap rs de yani aytuğ da 258 derecelik bi egzantrik var ve bu aracın zaten egzantriği orjinalde 254 derece! yani bir fark yapmış değil.dereceli var bile denemez.
belkide lift degerleri farklidir?
timing sorunuda olabilir...
bende chip yokken, sökük, hafif jantlı, chipli, 15/61'li BHH ile denk gidiyordum.
Bora Abi'nin de drag speclerinin 1 boy gerisinde idim.
chipten sonra bu adamlarla deneyemedik, bilemem :)
http://www.streetfire.net/video/BHH-Clio-RS-Vs-U-Clio-RS_702330.htm
burada sen chipsizmiydin yani :beuj:
http://www.streetfire.net/video/BHH-Clio-RS-Vs-U-Clio-RS_702330.htm
burada sen chipsizmiydin yani :beuj:
buradan emin değilim, keza burda vites atarken geri düşmüşüm, viteste yetişip geçiyorum :)
ama şurda chipsizim;
http://www.streetfire.net/video/BHH-Clio-RS-VS-U-Clio-RS2_694232.htm
ozaman senin verdiğin videoda bence BHH ın oksijen sensörü bozuk :D
yada senin chip bi işe yaramamış :)
keza benim verdiğim videoda sen chiplisin ;)
Ben de orada çok tipsizim :hehe:
Gençler sizleri rollde görmek istiyoruz hadi bakalım rolle :) Okan havalar kurudumu atla gel. Cam carınız ben olucam.
Bora Abi'nin arabayı ya da benim arabayı streetfire'dan tanımaya çalışmayın,
ikimizin de bilgisayarında dünya kadar video var, yayınlananlar %10u bile değil..
başka bişi demiyorum
:)
ordaki chip barbaros chiptir o zaman :) hiç bi fark olmamıştı, dediğinle uyuşuyor :)
Bende çoğu var zaten streetfire a konulmayanların o yönden merak etme :)
Denerik daha çook SS e henüz chip düşünmüyoruz çünkü şuana kadar gerek görmedik :)
Kalın sağlıcakla sağlıklı olarak :)
Bende çoğu var zaten streetfire a konulmayanların o yönden merak etme :)
emin ol vardır :)
konu kilitlensin lütfen.
çizgisinden çıktı,
sidik yarışına döndü mevzu, koskoca adamlar oturmuş 1 ton teneke yığınına anlam yüklüyoruz
clıosport_ph1
24-02-2010, 12:33
eko bazı konularda haklı
Ap RS deki egzantriklerin ne oldugu bilinmemekle beraber büyük ihtimal 258 derece egzantrikler var
roll den 1 gün önceki ögrendigimiz kaynaklara göre araç 7500 den sonra yalana baglıyor
ama bunu ogün deneme şansımız olmadı tabiki roll yaparken anladıkki hakkaten öyle 7500 den sonra ozellıkle 3 ve 4. viteslerde yalan
bu arada bana gelincede evet diğer sayfalarda da yazıldıgı gıbı ilk kez yol yaptım ve ayrıyetten jantların balansı bozuktu bu bahane degil tabiki 120 den sonra titreme baslıyor kameranın benim arabada oldugu videolarda bellidir.
vites atışlarım çok yavaş bunun farkındayım :)
ama en yakın zamanda okanla artık yeniden deniycez aynı gün içinde stock ve chipli olarak o arada chip'in bana getirisinide görmüş olucam
Alicanrs
24-02-2010, 12:34
:D:D havalar düzelsin okanda gelir utkuda bende hep beraber deneriz :D utku'nun dediğine katılıorm sürekli sidik yarışı içindesinz bırakın onu bunu herkesin aracı güzel maşallah ...
eko bazı konularda haklı
Ap RS deki egzantriklerin ne oldugu bilinmemekle beraber büyük ihtimal 258 derece egzantrikler var
roll den 1 gün önceki ögrendigimiz kaynaklara göre araç 7500 den sonra yalana baglıyor
ama bunu ogün deneme şansımız olmadı tabiki roll yaparken anladıkki hakkaten öyle 7500 den sonra ozellıkle 3 ve 4. viteslerde yalan
bu arada bana gelincede evet diğer sayfalarda da yazıldıgı gıbı ilk kez yol yaptım ve ayrıyetten jantların balansı bozuktu bu bahane degil tabiki 120 den sonra titreme baslıyor kameranın benim arabada oldugu videolarda bellidir.
vites atışlarım çok yavaş bunun farkındayım :)
ama en yakın zamanda okanla artık yeniden deniycez aynı gün içinde stock ve chipli olarak o arada chip'in bana getirisinide görmüş olucam
RS lerde çip hemen o anda beklenen etkiyi yapmaz Serkan. 10 gün kadar binmen gerekiyor. O zaman tam anlamı ile performans alınıyor yazılımdan.
hondacılardan sonra şimdide RS ciler birbirinizle tartışıyosunuz ya :D :D
yeni videolarda gorusmek dilegiyle...