Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazda MX-5 Hakkındaki Yorumlarınız...
Mazda MX-5'ler dünya da en cok satan ve sevilen iki koltuklu roadstermış... Türkiye'de oldukça az var. Aramızda kullananlar var mı? Yabancı kaynaklarda mekanik olarak çok sağlam olduğunun altı çiziliyor... Bu araçlar hakkında başka bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...
Ahmetfikri
20-02-2010, 16:11
eniştemde 99vardı 1.8 çok güzeldi hiç sorun çıkartmadı sen hangi model istiyorsun
NB dedikleri 1.8 makinaya sahip olanlar şu an için ilgi alanımda...
Ahmetfikri
20-02-2010, 16:23
ok aynı araç sahibindende 1tane var 2000 model
çok keyifli bakımlarını aksatmıyorduk hatta şuanda izmirde bi arkadaşta oda çok memnun
Gördüm o aracı ancak fiyatı yüksek gibi...
gambit49
20-02-2010, 20:25
93 modeli vardi benim bir arkadsimda :D cok renkli keyifli arabaydi
edit : tum serilerin de kasa hep ayni gibi zaten
Forumda Miata diye aratırsanz epey bir konu var daha önce yazmıştım. Özellikle bilmek istediğiniz nedir yazarsanız yardımcı olmaya calısırım.
Ne amaçla almak istediğinizi yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirdim.
Selam Ryhn, daily drive olarak düşünüyorum. Miataları severim fakat marka olarak bana şu ana kadar hiç yakın olmadı. 2000 modeller de vvt var mı? Sanzıman 5 mi yoksa 6 ileri mi? Türkiye'de yedek parça fiyatları nasıl? 1999-2004 e kadar aynı motor mu kullanıldı? NB dedikleri kasada da 1.8 ve 1.9 makina mı var? 1.9 hangi yılda başlıyor? Şu ana kadar araştırdığım kadarı ile mekanik olarak sorunsuz bir araç deniyor. Zayıf yönleri var mı?
Selam Ryhn, daily drive olarak düşünüyorum. Miataları severim fakat marka olarak bana şu ana kadar hiç yakın olmadı. 2000 modeller de vvt var mı? Sanzıman 5 mi yoksa 6 ileri mi? Türkiye'de yedek parça fiyatları nasıl? 1999-2004 e kadar aynı motor mu kullanıldı? NB dedikleri kasada da 1.8 ve 1.9 makina mı var? 1.9 hangi yılda başlıyor? Şu ana kadar araştırdığım kadarı ile mekanik olarak sorunsuz bir araç deniyor. Zayıf yönleri var mı?
Gazlamalık araç yapıcaksan vede hergün kullanmicaksan NA diye tabir edilen ilk kasa Miata tavsiye ederim. (Daha hafif)
NB içi daha güzel ama ben NA lara karşı bir tutkum var.
99 ve sonra VVT oluyorlar. US modellerinde 94 sonra sadece 1.8 üretildi. Bu arada alıcaksanda 1.8 motorunu tavsiye ederim parçası yıgınla ve uygun fiyata. 1.8 motor kodu BP olarak geçer 1.6 ise B6 diye.
Bu motorlar mazda 323 te kullanıldılar. Pist için en cok tercih edilen 96-97 1.8 motorluları ve 99+ motor kapagı + T25-T28 benzeri bir turbo ile cok ama cok eylenceli bir araç halini alıyor.
2 tane MX5 turboladım suanda 3cü mx5 imi aldım bunuda DD olarak turbolicam.
NA modeli alırsan özellikle arka çamurluklar ve maspiyerlere ii bak bide on camurlukların kapıya yakın kısımlarına özellikle paslandıkları noktalar bunlardır.
NB alırsan 1.6 alma. 1.6 ile 1.8 arasındaki en büyük fark diff ve frenleridir. 1.6 da cıkan diff kesinlikle ama kesinlikle iş yapmaz kırılması cok kolaydır (kırdım deneyimle sabittir) 6ileri şanzumalar 2.5 kasalarda cıkıyor ve sonrasında. Ama 5 ileride gayet tatminkar 300rwhp yi çok geçmedikçe sorun cıkarmazlar. (DD araç için en mantıklı güçler ise 200rwhp-220rwhp arasıdır) diyautotune da PNP şeklinde Megasquirtler 700-725$ arasıdır. Drek tak kullan base map ile geliyor. Bunun dışında parçası yurt dışında cok fazla ve uygun fiyatlıdır. Ciddi sorunlar hiç yaşamadım gayet sağlam bir araçtır üzmez. NA alırsan bide dikkat etmen gereken başka bir nokta 92 model üstü olması. 92 öncelerindeki krank bağlantısı sorunlu. Short nose diye geçer google da arat short nose miata diye zaten acıklamarı görüceksin. V8 motor swap olayı epey bir yaygınlaştı drek hazır kitleri var daha ileriki aşamalarda daha ciddi projeler için mantıklı. Fakat günlük için pratik çözüm değil. Kullanması çok zevklidir. İnternette tonla bilgi var bu araç için. Birçok forum mevcut ve cok ciddi güzel bilgiler bulabilirsin. Aldıgına pişman olmayacagın bir araçtır. Dünyada encok satılan roadster zaten.
Türkiyedeki parça fiyatı araç fiyatı falan bilgim yok epeydir bir Türkiyeye cok kısa süreli geliyorum. Ama motor parçası alırken 323 e göre bakarsan illa uyguna bulunur.
turbo&quattro
22-02-2010, 05:14
O arabaya sigilmaz sigilsada icinden cikilmaz gibi geliyor bana....Minicik enteresan birsey...
çok güzel ve çok keyifli bir araç.
mazda servisi olan yakın bir arkadaşımda var.
günlük kullanıyorlar.
içi s2k'dan daha geniş...
185cm ve 100kg nin çok üstünde değilseniz sıgarsınız. Daha fazlası rahat olmaz. Arkım 130kg sıgıyor fakat öyle süper rahat değil tabi. 195cm üstü oluncada ön cam sorun oluyor. yani en ideali 185cm ye kadar uzunluk ve 100kg ye kadar agırlık.
bence güzel araç apaçiler flnda kullanmıyo alınabilir şekli flnda güzel
185cm ve 100kg nin çok üstünde değilseniz sıgarsınız. Daha fazlası rahat olmaz. Arkım 130kg sıgıyor fakat öyle süper rahat değil tabi. 195cm üstü oluncada ön cam sorun oluyor. yani en ideali 185cm ye kadar uzunluk ve 100kg ye kadar agırlık.
haklısın tabiiki
benim örnek verdiğim kişiler baba oğul totalde 250kg civarı:p çok sempatik oluyolar:p
Mechanix
23-02-2010, 09:51
Direksiyon tepkileri ve kontrolü acaip eğlenceli bir araç.94 modelini baya kullanma şansım oldu , performansı yeterliydi günlük kullanım için.
Dün yeni kasa MX 5'e coilover ve OS Giken kilitli diferansiyel taktık , inanılmaz eğlenceli oldu :)
haklısın tabiiki
benim örnek verdiğim kişiler baba oğul totalde 250kg civarı:p çok sempatik oluyolar:p
Ahahah görüntüyü gözümde canlandırdımda. İnmesi binmesi zor olur onun haricinde içine tam otururlar.
Direksiyon tepkileri ve kontrolü acaip eğlenceli bir araç.94 modelini baya kullanma şansım oldu , performansı yeterliydi günlük kullanım için.
Dün yeni kasa MX 5'e coilover ve OS Giken kilitli diferansiyel taktık , inanılmaz eğlenceli oldu :)
1.6 sı günlük için cok bir performans tadı vermiyor fakat 1.8 leri tatminkar. Kolayca uygulanabilen ufak bir turbo ile dunyası değişir aracın.
ahmet3425
23-02-2010, 17:38
mx-5 bence ulasılabilecek roadstarlar arasında 1 numara:) yol tutusu frenleri direksiyon tepkileri inanılmaz guzel ve keyifli
suda bir gercek diğer butun mazda modelleri gibi mx-de turk insanın gozunde malesef horlanan bir arac yok parcası bulunmaz yok pahalıdır yok piyasası yoktur elimizde patlar gibi batıl dusunceler yuzunden bu ve bu gibi araclari piyasada pek fazla goremiyoruz...
sizin icin hayirlisini dilerim...
merhabalar..
1992 model ve 1997 model aracım vardı mazda miata 92 model 1.6 olup 1sene kullandım ondan sonra 97 modele geçtim 1.8 idi onuda yaklaşık 5 6 ay kullandıktan sonra turbo yapmaya karar verdik yaklaşık 133hpden 250hp gücüne ulaştı s2000 vs cok rahat geçiyordu yanlayışı olsn herşeyiyle cok dengeli ve kontrollü bir araç iç rahatlığı s2000den cok daha iyi ferahlık olarak bakım vs aksatmadığınız zaman süper roadster bir otomobil almanızı tavsiye ederim herşeyiyle 4 4 lük bir araçtırr
saygılar,