Orijinalini görmek için tıklayınız : mondeo vs s40t4
http://img691.imageshack.us/img691/2379/kumyh.jpg (http://img691.imageshack.us/i/kumyh.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
denen araç volvo chipten önce 200 hp verdi dynoda(s40 t4 kaç hp acaba) :soru:
benim iddiam 0-400...turbo makine ile benim aracımı rampa yukarı bi daha denemek isteyen yukarıdaki fotoda ki işlemi yapsın....
TEKRAR SÖYLÜYORUM BENİM ARACIMIN SETUPLARI 0-400 (MAKİNE ZENGİN ÇALIŞIYOR)....isteyen istediği videoyu koysun....mondeo 0-400 de denenen araçların hepsine 400 sonunda plaka okutmuştur.varmı itirazı olan(yok sesleri) :hahaha:
yazı ve biçim abest gelebilir.....söylem olarak algılansın pls ;)
Talih.b16
25-02-2010, 12:54
akyazı gırıs hendek gıdısmı bastınız kuzen.masallah araclara tcs acayıp fark etmıs ama.sure olctunuzmu zamanlar baya guzel geldı bana artı dıger mondeo kım onu merak ettım
sağolasın kuzen evet değerler güsel ama zaman ölçümü yapmadık...malesef movie makerdan bakarım boş bi ara ;)
tek mondeo var ya :D bütün videolardaki mondeo benim :icon_tup:
30-160 hendek ışıklar arası.
0-155 akova hendek arası
0-225 hendek ilk ışıklar serdar otel arasında ama sıkma mesafesi üst geçite kadardı...
Talih.b16
25-02-2010, 13:08
kanka ben motor kodlarından anlamam vallaha s40 ı fort motor kodu zannettım:) guzel denemeler masallah yokmu sızın leonlada vıdeo drag roll falan
bu olay aniden oldu....bir akşam çetinlede efeylede videolar alıcaz...kısa zaman içinde sen şu rodajı bitirde bi akşam sökeriz asfaltı :D
Talih.b16
25-02-2010, 13:17
tamam kuzen sıkıntı yok denıyelım bıtsın herseyi efeyle ne oluyo hgt ye denedınmı bu arada
initial-D
25-02-2010, 13:26
mondeo hep önde olmuş anlaşılan ve son videodada geriden gelip yetişen mondeo galiba
mondeoda modifiye varmı?2,5lt mi yoksa?
200hp bi s40la öyle yürümemesi lazım onun
Talih.b16
25-02-2010, 14:06
ersel daha ıyı bılır tabikide aracı sadece cok bakımlı onu bılıyorum vardır mutlaka bısıler kendı yazar
tamam kuzen sıkıntı yok denıyelım bıtsın herseyi efeyle ne oluyo hgt ye denedınmı bu arada
efeyle deneyemedik malasef ama ilk fırsatta deneme yapıcaz bi aksilik olmazsa :)
mondeo hep önde olmuş anlaşılan ve son videodada geriden gelip yetişen mondeo galiba
mondeoda modifiye varmı?2,5lt mi yoksa?
200hp bi s40la öyle yürümemesi lazım onun
mondeo 2.0 blacktop makine sadece iyileştirme var motoru sıkan ne varsa artık yok :D
değişik araçlarla da denendi gidişi bu şekilde aracın :)
initial-D
25-02-2010, 14:58
mondeo 2.0 blacktop makine sadece iyileştirme var motoru sıkan ne varsa artık yok :D
değişik araçlarla da denendi gidişi bu şekilde aracın :)
ok,anladım.tahmini kaç hplerde?bayaa iyi çünkü aracın gidişi t4 sağlıklıysa eğer
ok,anladım.tahmini kaç hplerde?bayaa iyi çünkü aracın gidişi t4 sağlıklıysa eğer
dyno verisi yok...ama kaç hp sallamasyon olmasını istemem benim çalışmam motorun sıkan şeylerini ortadan kaldırmak ve devirlenme isteğini arttırmak adına yapılmıştır...seyislik hevesim yok:)
s40 oldukça sağlıklı ve bakımlı bir araç...çok sevdiğim arkadaşımdır kendiside zaten..
Talih.b16
25-02-2010, 15:29
s40 kac hp bu arada?
s40 kac hp bu arada?
fabrika verisi 200 hp kuzen :)
neler var mondeo da mesela?
focus musty35
25-02-2010, 19:24
valla 200 hp volvo motoru saglıklıysa kolay kolay affetmes yanlıs bılmıyorsam 145 hp mondeo kap ıptalı egzoz caı var desek en fazla 10 alsa 155 hp le bıraz zor gıbı
Talih.b16
25-02-2010, 19:55
vallaha vıdeo ortada ben pek anlamam bu araclardan ama mondeo gayet basarılıyurumus
valla 200 hp volvo motoru saglıklıysa kolay kolay affetmes yanlıs bılmıyorsam 145 hp mondeo kap ıptalı egzoz caı var desek en fazla 10 alsa 155 hp le bıraz zor gıbı
başta dediğim gibi takdir sizlerin...talih kardeşimin dediği gibi video ortada....dediğim gibi benim amacım beygir kazancından daha çok devirlenme isteğini arrtırmaktı sanırım az da olsa başardım :)
Cimmeria
25-02-2010, 20:37
motoru sıkan ve sizin kurtulduğunuz şeyler nedir acaba ?
initial-D
25-02-2010, 22:46
başta dediğim gibi takdir sizlerin...talih kardeşimin dediği gibi video ortada....dediğim gibi benim amacım beygir kazancından daha çok devirlenme isteğini arrtırmaktı sanırım az da olsa başardım :)
145 değil 135lik mondeo olması lazım.
bende merak ettim motoru sıkan ve kurtulduğunuz şeyleri.yada devirlenme isteğini arttıran.egzantrik?chip?ecu?...
yoksa sağlıklı dediğiniz 200hp turbo araca karşı 135hp atmosferik araba ve video garip olmuş
fabrika verisi olarak s40t4 son hızı 225 iken 200-210km maximum hızıyla kalkıştaki 1,5 saniyeden fazla farka rağmen geriden gelip mondeo farkı nasıl kapatıyor onu merak ettim
bence volvo'nun gidişinde anormallik var..
araba t4 değilde 2.0t olmasın? t4 normalde mondeoyla kedinin fareyle oynadıgından beter oynaması lazım..
yavuz364
26-02-2010, 00:15
volvonun gidişi normal değil, daha önce otomatik T4 kullandım ve çok bindim, mondeoyada bindim, böyle bir fark söz konusu bile olamaz...
eğer otomatik ise şanzıman bitmiş diyebilirim çünkü genelde öyle bir sorun oluyor :)
FakirAli
26-02-2010, 00:23
mondeonun egzos sesine bittim, okul servisi spec :D
Maşşallah iki aracada
mondeo 130hp değil mi??
3 4 sene chipli t4 manuel imiz vardı, standart mondeonun 150 yaptığı sürede 250 yapardı heralde bizimkisi:)
otomatik daha yavaş olsa da t4 sağlıklıysa aracın ciddi ciddi yürüyor demek
kusura bakmayın ancak yazabildim:o
bence volvo'nun gidişinde anormallik var..
başta dediğim gibi takdir sizin...
araba t4 değilde 2.0t olmasın? t4 normalde mondeoyla kedinin fareyle oynadıgından beter oynaması lazım..
t4 o zaman e200 kompressor(186 lık),bravo hgt(154 lük),yüklü leon 2.0 tdi(188 hp) gibi araçlara kilometrelerce fark atar yinede takdir sizin ;)
volvonun gidişi normal değil, daha önce otomatik T4 kullandım ve çok bindim, mondeoyada bindim, böyle bir fark söz konusu bile olamaz...
eğer otomatik ise şanzıman bitmiş diyebilirim çünkü genelde öyle bir sorun oluyor :)
mondeonun egzos sesine bittim, okul servisi spec :D
Maşşallah iki aracada
malesef çekimlerde ses o şeklide çıktı...üstlerde biraz yırtık bir ses var ama çekimde görünce bende sizin gibi düşündüm...servis spec hehe yorum için teşekkürler
mondeo 130hp değil mi??
3 4 sene chipli t4 manuel imiz vardı, standart mondeonun 150 yaptığı sürede 250 yapardı heralde bizimkisi:)
otomatik daha yavaş olsa da t4 sağlıklıysa aracın ciddi ciddi yürüyor demek
modlu t4 ayrı konu :D stock yakalamışım bir tane bırakın tadını çıkartayım :D mondeo yu lastiklerin ısınmış olduğu kuru yolda 8 sn nin altında kaldırabiliyorum...hatta denemelrde 7.3 bile çıkartmıştım...65 yanaklarla :)..intake li,eksoz modlu 136 lık ki 6 hp stockta benimkinden fazla ona ve mk3 stock 2.0 durateclere 60-200 arasında ciddi farklar atabiliyorum 200'ün üstünde aracım 200 ün altında olduğundan daha başarılı onuda söylemek isterim...:)
dediğim gibi ben yorum yapmak istemiyorum,polemik yapmak hiç istemem teneke parçaları için insan kıramam:o takdir ve görüşler sizin ;)
redbaron
27-02-2010, 01:24
kesinlikle katılıyorum .mondeoda bişeyler war yada s40ta sorun atmosferik turboya bu kdr fark atamaz.130-150 hp arası bişey olması lazım eğer stocksa , arada dağlar war.çok iyi yürümüş yinede mrk ettim ne war
kesinlikle katılıyorum .mondeoda bişeyler war yada s40ta sorun atmosferik turboya bu kdr fark atamaz.130-150 hp arası bişey olması lazım eğer stocksa , arada dağlar war.çok iyi yürümüş yinede mrk ettim ne war
geç oldu ama karalayım birşeyler....
Ateşleme sistemi komple sıfırlandı.
Platinium bujiler eklendi,egr iptali ecudan 0’a çekildi.zitronix(hego sensör)cheater-simulator birçok seçenek denendi(afr ye burada mudahale ettik) değerler tam aklımda değil şu an notlar evde
missfire sizlere ömürmüş o değişti,
orijinal hava filtre sisteminde iyileştirme-hava yollarında düzleştirme ve port polish işlemi-kutu içi filtre…krank filtresi…emme manifoltu komple elden geçti temizlik yapıldı prepresuure u düşürmeyecek şekilde
çok sıkı olan eksoz sistemi elden geçti mümkün olduğunca düz ve 51 lik borularla ve mümkün olan en küçük susturucularla ortadan çift çıkış verilerek yapıldı backpressure çok etkilmeyecek şeklide ve cat’a veda edildi.ama yinede bir şeyler aracı sıkıyordu özellikle motor artık ısındım dediği noktalarda araç halen kendini sıkıyordu kontrollere devam ediyordum ki tam da düşündüm şey çıktı karşıma crank breather tıkanmıştı…hemen muadili ve tıkanmaya daza az müsait olan parça ile değiştik...ve artık makine iyice rahatlamış ve sakin çalışıyordu..sadece rolantide sinirli çalışması vardı…hemen bir enjektör temizliği o sorunda halloldu.elm 327 bağlı iken kalkış denemesinde throttle tcs kapalı iken %80 geriliyordu gazdan az ayağımı çektiğimde %90_93 lere çıkıyordu…düşü düşün onuda buldum tcs kapalı iken bile devreye girmeye çalışıyor tam girecekken inadı bırakıyordu…
Abs-Tcs ile ilgili noktalar elden geçti..abs bilezikleri değişti(fark mı? mondeolarda abs ve tcs ecu su bir olduğu için ayrı ayrı müdahele mümkün değil..neyse sadete geleyim abs+tcs devreye girmeye çalışarak aracın torkunu düşürüyordu tam anlamı ile çalışırken throttle max %40 çalışıyor…sorunlar nedeni ile kapalı iken %80 civarında çalışıyor oda halledilmiş oldu.
en son kulakları çınlasın servis müdürü bir arkadaşım o kadar şey yaptın gel buna birde ecu program güncellemesi ve gerekiyorsa programsal yapılacak ne varsa yapalım dedi yaklaşık 45 dakika gibi zaman sonunda o işlemde halledildi..servis sorumlusu bir deneme yapmak istediğini söyledi tek başına 15 dakika sonra geldi…araçtan inerken dediği söz şu bunu bana sat :D ne oldu dedim yok böyle bişey dedi içimden ala ala ne demek istedi bu şimdi dedim daha sonrasında bende bir deneme yaptım kusura bakma bu halde sana satamam dedim :D uzun oldu ama bu aracın hikayesi böyle….
bu arada
Aracı ilk aldığımda 0-100 9.5 sn civarı en iyi değeri yakalamıştım…düz yolda max 210 yapıyordu….
İlk değerler 0-100 9.5 sn civarı topspeed 5050 devirde 210 km düz yol
Çalışma sonrası 0-100 7.4 (en iyi)-8 sn civarı 5480 devirde 228 km düz yol
400 devirlik kazanç var top speed de….çalışma öncesi max 6800 de kesen makine 7250 kesiviyor 3. Ve 4. Viteslerde...uzun videodaki durum 200 km gibi araç 4800-4900 gibi bir devirden 5. Vitesi alıyor sonra yıldırım gibi 5500 lere tırmanıyor o kısmı işte çok keyifli tam açtım ben gidiyorum diyen herkez o duyguyu dışarıdan izliyor :) …saygılar iyi forumlar
bu araç t4 ise ciddi problemleri var . t4 ler 200 hp turbo hakkını ciddi veren sağlam giden araçlar
bahsi geçen s40'ın dynosheet i....sanırım yaşı ve km si nedeni ile düşük çıktı(208k km) hoş benimkide 205k km de :)
http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_955245999.jpg (www.resimupload.com/ds955245999_s40.html)
Boost Up
14-03-2010, 22:25
aaah ah zamanında alsalarmış 1.8 yerine T4, seneye neler yapardım neler:).
serhatayasli
14-03-2010, 22:58
gündelik rutin işler için (hor)kullandığım otomatik volvom var kesinlikle böyle gitmediğini söyleyebilirim (takdir benim)
mert0640
14-03-2010, 23:03
hava çok mu sıcaktı t4 ün kliması açık kalmış galiba:D
alper1001
16-06-2010, 18:42
hava çok mu sıcaktı t4 ün kliması açık kalmış galiba:D
yok kardeşim klimayı kapatmaya gerek duymadım, zaten o 225te yanyana olduğumuz varsayılan bölümdede dörtlülerim yanık ve çoktan gaz kesmiş durumdaydım zaten, ben bütün videoları detaylı şekilde yayınlayacağım burdaki konu açıklığa kavuşsun, eski videoları ararken gördüm eskaza, ***** geç kayıt oldum ben techturkeye
aracımım ruhsatında volvo s40 2.0t 2000model 1948cc 160hp yazmaktadır, mayıs 2000 trafiğe çıkışlıdır, 2004ayında 144bin kmde iken tarafımızsa satın alınmıştır, 4ileri kara düzen otomatik şanzımana sahiptir. tarafımızca yapılan herhangi bir modifikasyon aşağıdaki videolarda mevcut deildir, 2007yılındı ciddi bir kaza geçirip ön sağ taraf tamamen onarılmıştır. 2010yılı 11martta kocaeli bosch ender otomotivdeki dyno ölçümünde 135kw 183,6ps , 10nisanda adapazarı bosch serviste yapılan ölçüme göre 147kw 200ps vermiştir. 22nisanda baselchip nickli arkadaşım , can basel tarafından araca chip tuning uygulanmıştır
videolar aşağıdaki gibidir
ford mondeo(1kişi) - volvo s40(2kişi)CAMCAR ışıklara gelmeden roll denemesiyle başlamıştır, 30-40arası bir süratte basılıp 120de bırakılmıştır, volvo kadranını daha önce görmüş biri bakarsa rahatlıkla anlayabilir ardından drag denemesi yapılmıştır, kadrana bakmadığımdan hızı hatırlamıyorum ama, dikiz aynamda ford mondeo yu takribi 1-2boy geride görünürken 4lü flaşörü yakarak gazı bıraktım, yolun büyük bir bölümü rampa aşağıdır
http://www.youtube.com/watch?v=8cMnXP4D-cA
ford mondeo(1kişi) - volvo s40(2kişi)CAMCAR rampa yukarı bikaç kez roll denemesi
http://www.youtube.com/watch?v=rm6AN_kAruQ
ford mondeo(1kişi) - volvo s40(1kişi) - kia cerato dizel(2kişi) CAMCAR , rampa aşağı drag denemesidir, kalkışta benim aracım sol tarafta sıkıştığından, gaz keserek tekrar bastım
http://www.youtube.com/watch?v=3Uuy6OUEU8Y
benim aracım, gerek şanzımanı gerek aktarmasıyla iddaalı bir araç değildir, yürümesi gereken kadar yürüdüğüde aşikardır, aracımın bizzat denemelerine ve videolarına tanık olan da forumda bir çok arkadaşım var, en doğru yorumu onların yapacağı kanısındayım
emretorlak
16-06-2010, 19:02
Arkadaşlar zaten yazmış da bu volvo T4 değil.T4 dediğiniz araç mondeo'yu deler geçer.
Videolardaki araç 163 hp lik 2,0t s40. Videolardan izlediğim kadarıyla volvo otomatik şanzıman.Drag denemesi gereksiz olmuş.Roll denemsinde volvo sağlıklı ise mondeo'dan yine performanslı olması lazım.
mert0640
16-06-2010, 19:45
videolar kesilip konulmuş...yeni eklenen videolarda volvo nun gitmesi gerektiği gibi gittiği ortaya çıkmıştır...keşke en baştan tüm videolar eklenseydi...bide ayıptır günahtır oto arabayla dragmı denenir:hahaha:
araç 2.0T bunun T4 ü var , T5 i var takdir edersinizki T6 sı var :D :D
Xenomorph
19-06-2010, 00:18
kısa zamanda bir t4 almayı dusunuyorum o zmn gercek vıdeoları ızlettırcem sıze :D:D
alper1001
19-06-2010, 00:37
kısa zamanda bir t4 almayı dusunuyorum o zmn gercek vıdeoları ızlettırcem sıze :D:D
sen al , deneriz senle
Xenomorph
19-06-2010, 00:42
sen al , deneriz senle
tmm konusunu actıgımda pm'ını beklıyorum ıyı gecelr
birde daha oncekı konularda aracın ıcın 2.0 t olarak başlık yazılmış...bilgine burda t4 yazıyor
alper1001
19-06-2010, 13:10
tmm konusunu actıgımda pm'ını beklıyorum ıyı gecelr
birde daha oncekı konularda aracın ıcın 2.0 t olarak başlık yazılmış...bilgine burda t4 yazıyor
2.sayfadaki 34. numaralı mesajımı okursan gerçeklerin ne olduğunu anlayacaksın