Orijinalini görmek için tıklayınız : CupraR'a STI turbosu
AHMET1907
26-02-2010, 09:48
Arkadaşlar aracımdaki standart K04 turboyu büyütmek istiyorum. GT2871 Eliminatör aldim ama aynı paralara çok daha fazla güç alırsın zaten eliminatör yaramaz diye kafama girdiler iade ettim. Şimdide benim motora uygun manifoldla bi STI turbosu taksam daha erken dolarmı?? Daha fazla güç ve daha erken spool süper olurmu?? Olmassa siz ne önerirsiniz?? Görüşleriniz için teşekkür ederim
motora girmeyi düşünüyormusun???
eğer düşünmüyorsan K04S sorunsuz takıldığı bir abim söylemişti...
ama bulması zormuş....
AHMET1907
26-02-2010, 09:57
Yok motora girmeyi düşünmüyorum
STI lara da GT2871 takılıyor, STI standart turbosundan büyük..
ATP nin kiti, (kit dediğim sadece turbo ve yağ-su hortumları olması lazım) daha güzel bi çözüm bence..
AHMET1907
26-02-2010, 12:11
Bilgi ve tecrübesi olan diğer arkadaşlarımda yorumlarını esirgemesse sevinirim
1.8t leonum vardı. orj k03s turbo vardı bunun yerine td05 yaptım manifoldu bozup istediğim değerleri alamadım.daha sonra senin dediğin gibi eliminatör alcaktım pahalı geldi ve bunu yerine gt2871 eliminatör olmayan turbo aldım ve yeniden bir manifold la 1 barda çok güzel yürüyodu.yaklaşık 4000 de turbo gelmiş oluyodu.bence sti turbosu ve eliminatörle uğraşma eliminatör hem pahalı hemde normal gt2871 gibi olmuyo nedenide stock manifoldu kullandığın için
1.8t ıcın ıhı flanslı manıfoldlar tek tuk bulunuyor bazı fırmalarda.dıger konudada yazdıgım gıbı ben 2 tane bulmustum belkı daha fazla vardır.bırı yunanıstanda bır fırmaydı ,dıgerıde yanlıs hatırlamıyorsam ıngılterede jabbasport dıye bır fırmanındı.stı turbosu derken hangı stı turbosunu soyluyorsun bılemıyorum ama ben yıne subaru ıcın ıhı vf34 kullandım 1.8t de.ARP nın dedıgı gıbı stock manıfolda flans yaptırıp kullandım bu yuzden cok verımlı olmamıstı.ama turbo doluyken ust devırlerde cıddı canlıydı aracım.sana tavsıyem manıfold bulursan eger vf34 denemen.yada hıc bulasmayıp garrett gt serısı bır turbo ve ona uygun manıfold bakman.daha fazla guc ve erken spool ıstıyorum demıssın.bunun ıcın sececegın turbo k04 020den cok asırı buyuk olmamalı ,bb olmalı ve mumkunse twın scroll turbo ve manıfold kombınasyonunda olmalı bence.cooler secımıde spoola etkı edecektır.bence sen aracını kıme tune ettıreceksen onunla detaylıca bır gorus beklentılerını ona aktar dırek.
AHMET1907
26-02-2010, 13:15
1.8t leonum vardı. orj k03s turbo vardı bunun yerine td05 yaptım manifoldu bozup istediğim değerleri alamadım.daha sonra senin dediğin gibi eliminatör alcaktım pahalı geldi ve bunu yerine gt2871 eliminatör olmayan turbo aldım ve yeniden bir manifold la 1 barda çok güzel yürüyodu.yaklaşık 4000 de turbo gelmiş oluyodu.bence sti turbosu ve eliminatörle uğraşma eliminatör hem pahalı hemde normal gt2871 gibi olmuyo nedenide stock manifoldu kullandığın için
Bu Eliminatörün işe yaramadını yurtdışınaki forumlardada okudum. Ama Normal gt2871 nerden tamin edebilirim çünkü ATP de sadece Eliminatör gördüm ben.
normal gt2871 alırsan şayet manifolduna cuk diye oturmaz araya flanş yaptırman veya 1.8t ler için manifoldlar var.2871 alman çok zor değil illa ATP nin sitesine bakmana gerek yokki.
örnek
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/REAL-GARRETT-GT2871R-TURBO-GT2871-Turbocharger-T3-T28_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem588028a6a9QQitemZ38 0107269801QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAcce ssories
manifold olarakta
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBX-EQUAL-LENGTH-TURBO-MANIFOLD-EXHAUST-GOLF-1-8T-MKIV_W0QQitemZ220553749703QQcmdZViewItemQQptZMotor s_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item335a0724c7
manifolddan arkadaşım getirtti çok memnun birde linkteki turbo internal wesgate seni yanıltmasın örnek olsun diye gönderdim
http://www.jbsautodesigns.co.uk/product/1749/ihi-equal-length-manifold
http://www.tig-art.com/inc/sdetail/897
fıyatlar bıraz ucuk ama :D
twın scroll seceneklerıne ornek ;
http://www.jbsautodesigns.co.uk/product/329/twin-scroll-stage-1-400bhp
aynı sıtede baska alternatıflerde mevcut ama fıyatlar bıraz pahalı gıbı.ıhı ıcın kıtler bıle bulunuyor cupra ıcın.
AHMET1907
26-02-2010, 14:40
normal gt2871 alırsan şayet manifolduna cuk diye oturmaz araya flanş yaptırman veya 1.8t ler için manifoldlar var.2871 alman çok zor değil illa ATP nin sitesine bakmana gerek yokki.
örnek
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/REAL-GARRETT-GT2871R-TURBO-GT2871-Turbocharger-T3-T28_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem588028a6a9QQitemZ38 0107269801QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAcce ssories
manifold olarakta
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBX-EQUAL-LENGTH-TURBO-MANIFOLD-EXHAUST-GOLF-1-8T-MKIV_W0QQitemZ220553749703QQcmdZViewItemQQptZMotor s_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item335a0724c7
manifolddan arkadaşım getirtti çok memnun birde linkteki turbo internal wesgate seni yanıltmasın örnek olsun diye gönderdim
Çok teşekkür ederim ama bu turbolarda çok fazla dandik çin malları bar Ebayde. Orjinal Garretten nasil emen olabiliriz??
turboyu halletin diyelim, yazılımı ne yapıcaksın? japonlar gibi değil ki bunların beyni, illa güzel bir yazılım ister...
AHMET1907
26-02-2010, 15:01
Yazılımı Barbaros Abide yaptırmayı düşünüyorum
Çok teşekkür ederim ama bu turbolarda çok fazla dandik çin malları bar Ebayde. Orjinal Garretten nasil emen olabiliriz??
dediğin doğru aslında çin malları çok ama çevrende bü tür parçaları temin edebilcek arkadaşlar varsa sana yardımcı olurlar.Veya istanbulda yaşıyosun sanırım bu tür parçaları getirten bir çok insan var.
sen parçaları temin edersen yazılımı bir şekilde çözülür.ben gt2871 taktığımda greedy e-manage bağlatmıştım gayette memnundum
AHMET1907
26-02-2010, 15:20
sen parçaları temin edersen yazılımı bir şekilde çözülür.ben gt2871 taktığımda greedy e-manage bağlatmıştım gayette memnundum
Bu greedy e-manage tam olarak nedir??
apr stage 3 donanımına şuan türkiyede yazılım sıfırdan yazabilecek kimse var mı?
apr stage 3 donanımına şuan türkiyede yazılım sıfırdan yazabilecek kimse var mı?
var.. yukarıda belirtmiş arkadas nerde yaptırcagını da zaten..
AHMET1907
26-02-2010, 16:09
Barbaros Abi???
biraz zor gibi geliyor bana ama neyse hayırlısı...
greedy e-manage aracın üzerindeki beyne ilave olarak takılan kontrol ünitesidir.yani beyinle chip tuningle yapılabilecek ayarların daha fazlasını kontrol edebilen ünite. tabiki bu sana kalmış. çok güzel bi yazılımla bu iş çözülebilir.
greedy e-manage aracın üzerindeki beyne ilave olarak takılan kontrol ünitesidir.yani beyinle chip tuningle yapılabilecek ayarların daha fazlasını kontrol edebilen ünite. tabiki bu sana kalmış. çok güzel bi yazılımla bu iş çözülebilir.
Mustafacım arabanın orjinal beyninin yapamadıgı neyi yapıor emanage :)
biraz zor gibi geliyor bana ama neyse hayırlısı...
daha önceden bir tecrubeniz mi oldu bu konuda? yani götürdünüz aracınızı da yapamadımı nedir sıkıntı?
daha önceden bir tecrubeniz mi oldu bu konuda? yani götürdünüz aracınızı da yapamadımı nedir sıkıntı?
stage 3 turbosu takılsın ondan sonra anlarız hepberaber. ben apr'dan stage3'ü almak istedim ancak yazılımı kendilerinin yüklemesi gerektiği için ilerleyemedik. türkiyede'de onlarla aynı ayarda ayar yapabilineceğini düşünmediğimden stage3'den vazgeçmiştim.
Eğer turbo daha erken dolsun, deli gibi çıkan ve hemen düşmeyen egt normale dönsün istersen olduğu kadar uygun manifold verebilir, custom downpipe yaparsanız performans artışını stock turbo ile bile %100 garanti ederim, flanşını kesip 2871 flanşı ile rahatlıkla kullanabilirsin.
Sebonun yaptığı tek gidiş dp resimlerini atabilirim örnek alabilirsiniz, yada sebo ile konuşursanız haledebilir.
Bilgi ve tecrübesi olan diğer arkadaşlarımda yorumlarını esirgemesse sevinirim
valla bende cok araştırdım k04s süper olur cuk diye takarsın fark olur aynı basıccı bassanbile cok farkeder
stage 3 turbosu takılsın ondan sonra anlarız hepberaber. ben apr'dan stage3'ü almak istedim ancak yazılımı kendilerinin yüklemesi gerektiği için ilerleyemedik. türkiyede'de onlarla aynı ayarda ayar yapabilineceğini düşünmediğimden stage3'den vazgeçmiştim.
demekki bir sıkıntı yasamadınız veya bir tecrubeniz olmadı bu konuda.. sadece varsayımlara dayanıyorsunuz.. peki aldım ben cevabımı tesekkur ederim..
engüzeli manifold alırsan cok daha güzel olur
demekki bir sıkıntı yasamadınız veya bir tecrubeniz olmadı bu konuda.. sadece varsayımlara dayanıyorsunuz.. peki aldım ben cevabımı tesekkur ederim..
size göre varsayım, bana göre yapacakların kapasitesi...
size göre varsayım, bana göre yapacakların kapasitesi...
nelere sahip olundugu veya bu programlara ne kadar hakim olundugunu bilip bilmemeye rağmen hüküm vermek??
konuyu bu topic'de uzatmaya gerek yok. kimseyi kötüleyemem ve kötülemiyorum, kişisel tercihimi belirttim. o yüzden kimseyi bağlayıcı değildir görüşüm.
konuyu bu topic'de uzatmaya gerek yok. kimseyi kötüleyemem ve kötülemiyorum, kişisel tercihimi belirttim. o yüzden kimseyi bağlayıcı değildir görüşüm.
tabiki fakat surekli bu konu gectiginde size tercihiniz sorulmamasına ragmen yazmanızdan dolayı merakımı gidermek istedim. cevaplar için tesekkur ederim. İyi aksamlar..
AHMET1907
26-02-2010, 17:03
valla bende cok araştırdım k04s süper olur cuk diye takarsın fark olur aynı basıccı bassanbile cok farkeder
K04s için üstündeki Turbomu verip revizyon yapılmasımı gerekiyo?? Yoksa böyle bi turbomu var??
AHMET1907
26-02-2010, 17:06
Eğer turbo daha erken dolsun, deli gibi çıkan ve hemen düşmeyen egt normale dönsün istersen olduğu kadar uygun manifold verebilir, custom downpipe yaparsanız performans artışını stock turbo ile bile %100 garanti ederim, flanşını kesip 2871 flanşı ile rahatlıkla kullanabilirsin.
Sebonun yaptı gidiş dp resimlerini atabilirim örnek alabilirsiniz, yada sebo ile konuşursanız haledebilir.
Aracımda APR dp var ama anladışım kadarıylar orjinal turboya farklı Manifoldla (ATP vs) yine güzel değerler çıkarmı diyorsunuz?? Cevap için şimdiden teşekkürler
Mustafacım arabanın orjinal beyninin yapamadıgı neyi yapıor emanage :)
Yanlış telafi etttim Erhan kardes:) benim arabaya neler yaptığımı az çok biliyosun bence piggback daha mantıklı dicektim. Ama anlaşılan formu açan arkadas bu ise nekadar para ayiracagini hesaplamamız. Nekadar çok para okadar çok güç sonuc bu arkadasım
iyi akşamlar
AHMET1907
26-02-2010, 18:34
[QUOTE=ARP;1205830]Yanlış telafi etttim Erhan kardes:) benim arabaya neler yaptığımı az çok biliyosun bence piggback daha mantıklı dicektim. Ama anlaşılan formu açan arkadas bu ise nekadar para ayiracagini hesaplamamız. Nekadar çok para okadar çok güç sonuc bu arkadasım
iyi akşamla
bu ise 10milyar ayirdim diyelim, ne kadar guc olur sonucta?