Orijinalini görmek için tıklayınız : Favori Yollarınız...
Selamlar arkadaşlar;
CJP de moderator iken de açmıştım bu konuyu çok güzel cevaplar gelmişti sizin de fikirlerinizi almak istedim :)
türkiye yada yurt dışında arba kullanbmaktna en çok zevk aldığnız yollar , virajlar , düzlükler hangileri ...
benim kişisel favorim manisadan izmire giderken , manisadan çıktıktan sonraki gelen dağa tırmanırkenki arka arkaya olan 4 sert dönüş... hangi araba olursa olsun altımda, elimden geldiğince apex tutturmaya çalışıyorum :) fakat nissanla ayrı bir keyifli olur tabi
sizinkileri de bekliyorum ....
erkin006
27-02-2010, 01:32
ankara istanbul otoban bolu dağı mevkii:D:D
ocean0636
27-02-2010, 01:35
Antalya/kepez organize sanayiden aşağıya doğru iniş..
Kenya-malkara. Yada adıyaman- kâhta :D
Sefa_vts
27-02-2010, 01:48
açıkçası bahçeköy yolu çok iyi ama tehlikeli.. gidiş geliş.. Dediğim yol maslak sanayiyi geçince sarıyere inen tünele girmeden tünelin etrafından ''U'' dönüp ilk sağa girince çıkıo karşınıza.. uskumru köyü yolu da denebilir.. ae86 ile gitmiştik zevkliydi :D %100 kaynak vardı :) birde yağmur..
Low-Rider
27-02-2010, 01:48
Evet bahçeköy yolu çok güzel , asfalt atıldıktan sonra daha güzel oldu
barışbazan
27-02-2010, 01:49
izmir-aydındı fakat azcık kontrol var artık şuan yeni bursa otobanı:)
CasabLanca
27-02-2010, 01:50
izmir-aydındı fakat azcık kontrol var artık şuan yeni bursa otobanı:)
aynen bende bursa otobanı diyorum bursadan balıkesire giderken geçmiştim dümdüz yoldu bilmem kaç şeritli hiç direksiyonu çevirmedim bile top speed gittim devamlı :D
JumboAli
27-02-2010, 01:50
benim kişisel favorim manisadan izmire giderken , manisadan çıktıktan sonraki gelen dağa tırmanırkenki arka arkaya olan 4 sert dönüş... hangi araba olursa olsun altımda, elimden geldiğince apex tutturmaya çalışıyorum :) fakat nissanla ayrı bir keyifli olur tabi
.
Benımde kesınlıkle o sert Vırajlardan cıktıktan sonrakı uzun duzlukler ve ardından gelen tatlı asaga dogru egımlı vırajlar mukemmel zevklı.
Cadde olarakta bızım ızmırde Sahıller guzel ya ama radar olmasa daha zevklı olabılır.
JumboAli
27-02-2010, 01:52
açıkçası bahçeköy yolu çok iyi ama tehlikeli.. gidiş geliş.. Dediğim yol maslak sanayiyi geçince sarıyere inen tünele girmeden tünelin etrafından ''U'' dönüp ilk sağa girince çıkıo karşınıza.. uskumru köyü yolu da denebilir.. ae86 ile gitmiştik zevkliydi :D %100 kaynak vardı :) birde yağmur..
Benım o yolun sonunda Zekerıyakoyde kuzenım oturuo . Puntoyla Oluyodum ben o yolda Cok fazla kor noktası var aracın bıraz vıraj yapayım dedım vırajın ıcını goremedım Hatalı sollama yapmıs gelıodu bıtanesı kendımı Bankete atmıstım.
Hatta hangı gun sefa bılıomusun. Yanınıza gelmıstım ya. Fenerbahcede batak oynuodunuz o gece donerken ıste.
redbaron
27-02-2010, 01:53
bursa - uludağ yolu milli park sonrası deve sırtları:D:D
kandıra/kerpe arası.Çok çok keyifli
ALPER-VNS
27-02-2010, 02:52
düşündüm de ankaranın hiçbi yolunu sewmiyorum :S
Eray Yümsel
27-02-2010, 03:03
kavacık - ataşehir arası güzel yollardandır.
süpürgelik-orhangazi arasında ki kısa ama virajlı yok güzel...
engürücük bursa arası yol da fena değil radarları saymazsak...
dağ yolu zaten ap ayrı bir keyif...
osijek-zagreb arasi
rača-niš arasi
tuzla-sarajevo(olovo uzerinden)
:D tabi simdi sizi n alaka eder bunlar orasi ayri:D hahahahaha
34btr1907
27-02-2010, 04:08
o yoldaki düzlüklerde gece far kapatıp gitmeyi dene böle bişi olamaz...
karşıdan senin gibi yapan olmassa sorun yok...:D:D
Ludacris
27-02-2010, 04:15
Uludağ çıkış
İzmir-mordoğan yolu ( gece farlar kapalı, sağ taraf deniz kenarı ucurum) keyfi paha biçilemez :)
turbo&quattro
27-02-2010, 04:36
Ikinci kopruyu Avrupaya dogru gectikten sonraki yol.
bian cok guldum,sende turksin bende turkummama dedigin yolu bende bilmiorum isim olarak:D haha cogu yolu biliorum ist.'da ama isim vs hak getire:D bide bazen kayboluorum cok garibime gidio:S :Z:D:D
şu anda anda en güzel yol salondan yatağa giden yol....ezan'da okundı yatmak lazım...
DetailEF
27-02-2010, 07:09
Çanakkale - Eceabat yolu. O sıragelen virajlarda salınmak çok güzel :)
Levazım - Ulus arası yeni yol fena keyifli :D özellikle Legacy ile :D
sızın eve gıden yolda guzel :D
Aynen iyidir :D e5'den merter'e giriş viraj sağa doğru çok keyifli :D
istanbul edirne yolu kadranı kırabileceğiniz bi yoldur :D severim kendisini uzun inişli çıkışlı yollarda mevcuttur bakıldığında tam fotoğraflık yollar,
ha bi de haliçin sağ şeridini severim, her geçtiğimde ana bacı severim karayollarını :heyoo:
vtecburhan
27-02-2010, 08:48
konyadan cıkyorum ankaraya kadar yollar bozuk bıraz ankarada otobanından bı gırıyorum taa edirneye kadar cok zevlı bi yol
SekoLive
27-02-2010, 08:59
Edirneden KARS'a kadar olan yol en favori yolum :D her şekil var rally e katılsan bu kadar heycanlı ve zorlu olmaz :D
aracına göre aşırı beslemeyle afyon köroğlu beli özellikle çıkış 106 veya ımpreza tarzı araçla toroslardan mersin anamur arası güven varsa arkadan itiş tokyo drift tarzı antalya kemer yolu arası eski döner restoranta çıkış ve iniş top speed tarzı bursa otobanı
antalya havaalanı yolundan alanyaya kadar:)
Formula 1 e çıkan tüm ön ve arka yollar düzlük viraj ne arasaız bol bol var :D
ÖZGÜRLÜK BULVAARIIIIIIIIII SENMİ BÜYÜKSÜN BENMİİİİİ Birde yolun sonundaki göbeği dönünce dadından yenmiyor :D
bursa içi otobanı görükle
yalova izmir yolunda gölcük yolu
adana -gaziantep otobanı
izmir aydın otobanı
balıkesir -sındırgı yolu yok böle ürkütücü bi yol lastik patlasa afedersin
SercanTurkoz
27-02-2010, 10:20
istanbuldan boluya giderken , bercestan'a gelemden önceki yol süper.
İstanbuldan Edirne istikametine giden yolda oldukça güzel.
Beylikdüzünden avcılara inen yolda süper.
rampa aşağıya sağ kıvrılıyor.. yardır Allah yardır :D
The Jackal*
27-02-2010, 10:24
Antalya pergede bir yol var direk beyazdünyanın oraya cıkan, pek kimse bilmez mitin önünden gider, 2 şeritlidir genelde yol biraz tehlike ama orda sürmek acaip zevkli :)
adapazarı bozüyük, bu yol yeni yol yapılmadan önce türkiyenin en tehlikeli yoluydu özellikle bilecikteki gülümbe rampaları, şuan tehlikesi kalmadı ama mükemmel zevkli virajlar var ve asfalt cillop gibi.
eskişehir hasan polatkan bulvarı... eskişehirde nice araçların pert olduğu virajlar buradadır.
crazydog
27-02-2010, 10:38
ağva yolu güzel çarşamba gecesi kendimi kaybettim resmen :D
deeperblack
27-02-2010, 10:45
Kavacık - Riva (Acarların arkasındaki otoban)
Riva - Öğümce - Ali bahadır - M.Şevketpaşa (4x4 + amortisör sorunu olmaması lazm)
M U R A T
27-02-2010, 10:48
benimde favorim ağva yolu özellikle gece..
Ozan Özer
27-02-2010, 10:49
Beylikdüzü'nden Büyükçekmece'ye inen yokuş favorim..Virajların hastasıyım:)
ankara ıstanbul otobanı...dun aksam geldım cok keyıflıydı...
MR.TurboALİ
27-02-2010, 11:13
Kavacık - Riva (Acarların arkasındaki otoban)
Riva - Öğümce - Ali bahadır - M.Şevketpaşa (4x4 + amortisör sorunu olmaması lazm)
:icon_tup::icon_tup:(kavacık riva güzel) çengelköy beykoz yoluna jeep lazım off road yaparsın yoldu belediyeler hiç çalışmıyor.
Şile otobanı,yüksek hızda geniş virajlar sertleşiyor iyice,eğimle birlikte tadına doyum olmuyor :) tabi sağlam yol tutan bişey lazım yoksa ölüm olur o yol..Birde kavacık polonezköy ağva hattı fenaa dar virajlı yollarda özellikle en sert kısımlarda karşıdan kamyon otobüs türevi bişeyle karşı karşıyayken kontralar falan adrenalin orgazmı yaşatabiliyor :)
ağva touge drift az kaldı... =)
izmir aydın otobanı
temin kınalıdan sonrası
süper yollar kadranı dayayıp dakikalarca ilerleyebiliyorsunuz
he birde bolu tünelinden çıkıp istanbula gelirkenki kısımda güzel oldukça
ankara istanbul otoban bolu dağı mevkii:D:D
Aynen yaya yaya git valla o yolda...:)
Ahmetfikri
27-02-2010, 11:39
izmir-manisa
selçuk-kuşadası
mardin-midyat
menemen-foça
izmir-aydın otobanını tek geçerim
izmir-aydın otobanını tek geçerim
saxo varken bende resmen kaçta varıcaz yarışı yapıyoduk hahaha guzel yol:)
saxo varken bende resmen kaçta varıcaz yarışı yapıyoduk hahaha guzel yol:)
sanırım sizinle birkaç defa karşılaştım izmir içinde :)
sanırım sizinle birkaç defa karşılaştım izmir içinde :)
hadıya neresınde tam
hadıya neresınde tam
Bornova :) Üniversite Hastanesi civarında özellikle 2-3 defa denk geldi aracınız :)
Kozyatagından FSM ye giriş yapıyosun ordan taaa.... gidiyo valla daha sonunu göremedim ama eyüpe kadar dümdüz.
yine gebze yalova arası.
gölcük yalova o yolda cok güzel.
eger viraz ve heyecan istersende yalova armutlu yolu tam japon dağ yolları gbi tek sorun biraz dar 2 karsılıklı araba bazen sıkıntı olabiliyo :D
PROMINENT
27-02-2010, 14:31
süpürgelik-orhangazi arasında ki kısa ama virajlı yok güzel...
engürücük bursa arası yol da fena değil radarları saymazsak...
dağ yolu zaten ap ayrı bir keyif...
aynen bursa kütahya arası orhangazi yolu çok güzel...ayrıca konya bozkır yolu da gayet güzel gelen giden yok :)
Kozyatagından FSM ye giriş yapıyosun ordan taaa.... gidiyo valla daha sonunu göremedim ama eyüpe kadar dümdüz.
yine gebze yalova arası.
gölcük yalova o yolda cok güzel.
eger viraz ve heyecan istersende yalova armutlu yolu tam japon dağ yolları gbi tek sorun biraz dar 2 karsılıklı araba bazen sıkıntı olabiliyo :D
Yalova-çınarcık 7 dk 14 km Eski yoldan
çınarcık-esenköy 7 dk 16 km
esenköy-armutlu 16 dk 14 km
Focus varken defalarca gittim her karışını ezbere bilirim. Aşırı risk alarak gidiyordum. 4-5 sefer de riskin dibine vurduğum anlar olmadı değil :D çok sverim o yolu.
Yalova-çınarcık 7 dk 14 km Eski yoldan
çınarcık-esenköy 7 dk 16 km
esenköy-armutlu 16 dk 14 km
Focus varken defalarca gittim her karışını ezbere bilirim. Aşırı risk alarak gidiyordum. 4-5 sefer de riskin dibine vurduğum anlar olmadı değil :D çok sverim o yolu.
yeni yok cok güzel oldu şimdi geniş geniş ama bi yerden sora gene daralıyor.
yarın yine gdicem bos oluyo yol yardır full risk full adrenelin :D
yazın cok araba varken fena zevkli oluyo 6-7 araba arka arkaya her düzlükte köse kapmaca gbi :):)
ağva yolu güzel çarşamba gecesi kendimi kaybettim resmen :D
şirket aracıyla bir kere ağvada yemeğe gitmiştim ben ... bir ara acaba yanlış yoldamıyım hissine kapılmıştım.. tam etaplık bir yol ışık üni den sonra ağva ya kadar .. fakat çukurları da efsane hani.. yolda da hiç aydınlatma yok ..
akucukdogan
28-02-2010, 15:27
Benim en sevdiğim yol mersinden pozantıya doğru gişelerden çıktıktan sonra olan tek yoldu çok kalabalık olurdu her zaman trafik kamyonlar konvoylar falan.. Orayı oldum olası severdim bide aynı şekilde çorumdan çıkıp samsuna doğru giderken gene tek yol var aynen bu şekilde orayada bayılıyodum fakat şuan pozantıdaki otoban oldu çorum sonrasınıda çift yol haline getirmişler :(
İzmir-Aydın
İzmir-Çeşme
VE Karsıyaka altınyol tek gecerim bide asfalt doktüler oraya :)
carpediem
28-02-2010, 15:33
Silifke Alanya yolu çok virajlı ama inanılmaz keyifli bir yol.
Adana - Pozantı Otobanı :)
emresener
28-02-2010, 15:34
Konya ovası
istanbul ankara eskı bolu dağı tırmanışı/inişi
Gerede -karabük
istanbul Edirne (özellikle lüleburgaz kavşağının olduğu bölüm ölümüne duz yokuş aşağı)
topkapı/avcılar
bide hiç anlamam Yeşilköyde pist var:D waffle house start. esenköyden sola ilk viraj Gİddyden sonra 2.sol viraj stones tan 3.sol viraj pisti millet bi gecede 20tur atmayı ne sanıo ya:D
Konya ovası
istanbul ankara eskı bolu dağı tırmanışı/inişi
Gerede -karabük
istanbul Edirne (özellikle lüleburgaz kavşağının olduğu bölüm ölümüne duz yokuş aşağı)
topkapı/avcılar
bide hiç anlamam Yeşilköyde pist var:D waffle house start. esenköyden sola ilk viraj Gİddyden sonra 2.sol viraj stones tan 3.sol viraj pisti millet bi gecede 20tur atmayı ne sanıo ya:D
:hahaha::hahaha::hahaha:
Millet yapınıyooor geziyorr :D Hunter Team :D
Aynen acayip zevkli, 2007 den beri de geçmedik ordan yapılıyordu en son genişletiliyordu, bilgi varmı abi ? :)
babam erdemli-alanya arasını 3,5 saatte gitmişti 1 kez 10dk ihtiyaç molası dahilinde :D
+ konya dan antalyaya giderken alanya-manavgat ayrımına kadar olan kısımda geniş zevkli ve az çukurludur gayet zevkli virajları var :)
carpediem
28-02-2010, 15:40
Aynen acayip zevkli, 2007 den beri de geçmedik ordan yapılıyordu en son genişletiliyordu, bilgi varmı abi ? :)
babam erdemli-alanya arasını 3,5 saatte gitmişti 1 kez 10dk ihtiyaç molası dahilinde :D
+ konya dan antalyaya giderken alanya-manavgat ayrımına kadar olan kısımda geniş zevkli ve az çukurludur gayet zevkli virajları var :)
yol biraz bozuk halen geçen sene gitmedim ne durumda bilmiyorum ama çalışma var idi.
adana-antalya corsa cdti ile 6 saat 1 mola ile gitmiştim. k20 ile henüz kısmet olmadı :)
yol biraz bozuk halen geçen sene gitmedim ne durumda bilmiyorum ama çalışma var idi.
adana-antalya corsa cdti ile 6 saat 1 mola ile gitmiştim. k20 ile henüz kısmet olmadı :)
gazipaşa sonrası düz zatende , adana erdemli arasınıda trafik olunca otoban çıkışında 1 saat fln sürüyodu eve girmemiz antep dönüşü :)
izmir-manisa
selçuk-kuşadası
mardin-midyat
menemen-foça
arabayıı kım kullansın ızmırr manısaa :cool:
initial-D
28-02-2010, 22:33
Çanakkale - Eceabat yolu. O sıragelen virajlarda salınmak çok güzel :)
gelibolu-eceabat arası 40km(çanakkale karşı taraf oluyor:)çanakkale eceabat arasında gemi çalışabiliyor bir tek:)
gelibolu-eceabat arası 40km(çanakkale karşı taraf oluyor:)
manisa-bornova
tekirdağ-hayrabolu
akucukdogan
28-02-2010, 22:40
Otoban + otoban sonrası yol çok zevkliydide artık o yol eskisi kadar kalabalık değil yeni otobandan sonra :(
Boost Up
28-02-2010, 22:40
Levazım - Ulus arası yeni yol fena keyifli :D özellikle Legacy ile :D
Yeni Ulus yolu fenaa:D
ulasoztas1
28-02-2010, 23:02
artık bana trafik olmayan her yol güzel geliyor
Boost Up
28-02-2010, 23:03
İzmir otobanıda fena değil ya:rolleyes:
izmir için:
altınyol-ankara asfaltı
bornova-manisa
çeşme otoban
forum bornovadan mavişehire kadar otoban:)
ankara ıcın cevre yolu ıyıdır.herturlu deneme yapmaya musaıt :) bırde ızmır aydın otobanı ve cesme otobanı guzel.bol bol vıraj ,sureklı ınıs cıkıs ve adrenalın ısteyenler ıcın denızlı mugla arasında kaleyı gectıkten sonra muglaya kadar olan yolu onerırım.ozellıkle aktarması arkadan olan araclara tavsıye :)
kemer - antalya
yeni foca- eski foca
bandirma-erdek
cift yol olmayan her yer :)trafigin gidis gelis oldugu yollardaki konvoylari ve sollamalari seviyorum
ben agustosta geldim o yoldan TR'de ciktigim ilk uzun yoldu cok keyifliydi ama anamurdan itibaren yol baya bi bozulmus ve surekli yol calismasi vardi bi mola tesisi vardi ismini unuttum otobuslerin filan hep durdugu oralar ozellikle rezalet otesiydi kaput dart tahtasina dondu o yolda :(
en güzel viraj yapılacak yer. fethiye antalya arası gelirken; kaç-kemer-finike antalya yolu. hatta antalyadan korkuteli yolu.
en güzel düzlük ise aydın-izmir otobanı vede çeşme otobanı
Odamdan mutfaga doğru giden yol. En düzgün yol Türkiye de walla evlerde artık :D
her yer patates tarlası gibi
Ahmetfikri
01-03-2010, 00:47
sercan kullansın yenileyelim :D tövbe tövbe:hahaha:
marmaris-datca : ) dunlop un RFT pahali lastigini parcalamak bile zevkli olmustu : )
gelibolu-eceabat arası 40km(çanakkale karşı taraf oluyor:)çanakkale eceabat arasında gemi çalışabiliyor bir tek:)
gelibolu-eceabat arası 40km(çanakkale karşı taraf oluyor:)
manisa-bornova
tekirdağ-hayrabolu
gelibolu-eceabat arası da güzeldir, oralarda radar olmaz şarköy sapağı civarında yada geliboluya yaklaşmadan radar oluyordu genelde bide :D tepeleri inerken koyuyolar :D
AllTerrain
01-03-2010, 01:30
zekeriyakoy orman yolu, ve riva yolu tabiki... makas icinse bostanci sahil yolu
ağva riva poyraz'ın o dar orman yolları virajları beniii benden alıyorr üüleennnn!!! :D
initial-D
01-03-2010, 18:29
birde saray -iğneada arası çok fena.
o yollarda 120-130 yapacak araba bile zor diyeyim.okadar viraj
hankalone
01-03-2010, 18:34
ankara oran şehri etrafında turatmak :)
tazmaniac
01-03-2010, 19:10
marmaris - datca supermoto ile
aydin cine - mugla arasi yani cine daglari
fethiye - kemer arasi
manisa - izmir arasi
ve bilecik - kocaeli arasina yeni yapilan yol cok keyifli
ErcanÇebi
01-03-2010, 20:24
ben türkiyenin birçok yerini gezdim
adrenalin dolu yollardan bazıları,
anamur - silifke arsı
antalya - anamur
bolaman virajları
kırıkhan - iskenderun belen dağı
artvin - hopa arası
trabzon - gümüşhane arası
daha çook var...
bursa uludağ yolu ve gene bursada yeni yalova yolu :D
Mikrop_Ali
01-03-2010, 22:08
benim favori yolum akşam işten çıktıktan sonra eve dönüş yolu:D
slhdmr34
01-03-2010, 23:17
Kaz Dağları , Lastik bağırta bağırta apex dönmek ne zevkli ama di mi ? Manzara da güzel ama fazla dalanlar manzaranın bir parçası olabilirler :)
City Top speed için Tem bağlantı yolu Esenyurt Bahçeşehir arası ya da tam tersi Esenyurt Yakuplu Liman yolu arası
Outcity Top Speed Bolu otoban
Gökhan Biraltın
01-03-2010, 23:53
Çeşme Otobanında Urla - Karaburun Çıkışları Arasında Top Speed.
İzmir - Manisa Yolu (Bilassa Belkahve Tarafları)
Didim Ayrımından Bodrum'a Kadar Giden Virajlı Yol (bilassa bafa gölünün oraları)
Aydın Çine'den Muğlaya Kadar Olan Virajlı Dağ Yolları
Eskişehir - Ankara Karayolunda Top Speed
Sasalı-Menemen Yolları Arkasından Foçaya Çıkan Virajlı Köy Yolu
Gaziemir Menderes - Gümüldür Ürkmez Arasındaki Dağ Yolu
ve Gece Tek Başıma Gittiğim Bütün Uzun Yollar
amaç driftse beykoz fidanlığının arka yolu muhtesem bi yol yılan gibi kıvrılıyo trafiğide kestikmi çalışma var diye tadından yenmez :) bursa balıkesir yolunuda seviyorum her yaz Allah ne verdiyse yapıstır gitsin oranın tek sorunu ruzgar problemi
Emir_b16a
02-03-2010, 00:19
bahçekoy kolu çok eylenceli olabiliyo
sarıyer maden mezarlığın ordan pazar yoluna girdikten sonra çıkılan bol wirajlı yol
çınarcık yalowa arası yapılan yeni yol
antalya kepez yolu silivri lüle burgaz otobanı izmit adapazarı otobanı atasehir gebze arası olan yol
aLperTunga
02-03-2010, 00:41
şırnak-hakkari yolu süperr bi yoll tam off road lık :D:D:D
JumboAli
02-03-2010, 00:49
zekeriyakoy orman yolu, ve riva yolu tabiki... makas icinse bostanci sahil yolu
benım yanıma gelmıstın lan anlatıodun yolda sıktım dıe :D
Maxiboost
02-03-2010, 01:25
kuşadası - bodrum :D fena eğlenceli eühe
timucintt
02-03-2010, 01:27
Antalya-Alanya-Anamur-Silifke yolu :)
bursa balıkesir otobanı düzlük için,
eski adapazarı karasu yolu viraj için gerçi oda şimdi düzlendiya neyse...
chiefkadir
02-03-2010, 01:34
Yıllar önce Ank.İst eski yol ..Kargasekmez,Azaphane virajlarında kasmaya bayılırdım :)
Bolu dağı gidiş gelişken sisli yolda araba sollamanın verdiği heyecanda başkaydı :D
Balıkesir-Bandırma Bursa-Bandırma yollarında çok radar cezası yedim :)
bahçekoy kolu çok eylenceli olabiliyo
sarıyer maden mezarlığın ordan pazar yoluna girdikten sonra çıkılan bol wirajlı yol
çınarcık yalowa arası yapılan yeni yol
Pazar yolu rezalet ya, eğlence değil işkence yolu.
Bahçeköy yine bir nebze daha iyi ama o da kaymak gibi değil.
Sarıyer'in vazgeçilmezidir-olmazsa olmazıdır sıçan yuvası gibi yolları ve yollarda gezen insanları.
devil_berk22
02-03-2010, 01:39
levent-b.şehir arası otoban ve keşan-silivri arasını seviyorum :)
YavuzNaz
02-03-2010, 10:48
düzce-akçakoca yolu yokuşlu düzlü virajlı eğlenceli bir yol :)
Tuning055
02-03-2010, 10:58
samsun/merkez---atakum yolu...:) birde yeni garaja giden ankara yolu..
::ZaFeR::
02-03-2010, 11:08
bursa balıkesir otobanı düzlük için,
eski adapazarı karasu yolu viraj için gerçi oda şimdi düzlendiya neyse...
eski adapazarı kaynarca yolu.Eşşeğin gittiği yerden yol yapmışlar :D dediğiniz gibi artık çift şerit yol yapıyorlar.
mustafa-u
02-03-2010, 11:35
italyan dolomitleri ve norveç fyordları..
sabuncubeli yokuşu favorim virajlı yol olarak düzlük olarakta edirne yolunu çok sewiyorum :D
ilkay325i
02-03-2010, 12:35
Kumburgaz - Silivri Yolu :D
SekoLive
02-03-2010, 12:38
edirnede mericin kenarından karaağaca giden bi yol vardır belki bilenleriniz vardır orası çok güzel arnavut taş dizili bi cadde iki taraflı ağaçlrala dolu ormantik bi yol :D
kadioglu
02-03-2010, 13:46
Karaman-Silifke yolunun sertavul geçidinden sonraki kesimi.30 km. civarında virajlı dik bir iniş.Müthiş keyifli.
CasabLanca
02-03-2010, 14:02
Karaman-Silifke yolunun sertavul geçidinden sonraki kesimi.30 km. civarında virajlı dik bir iniş.Müthiş keyifli.
o yolu ezberlemiştim artık silifte/taşucunda yazlık vardı :D ankara-taşucu arasındaki çukurların yerini bile öğrenmiştim ahaha
konya makastan sonraki düzlükte güzel
KA®ANLIK
02-03-2010, 14:12
Bolu SÜNNET GÖLÜ'ünün hemen yanında göynük TARAKLI ya giden bir köy yolu vardır.
ben hayatımda böyle muhteşem bir yol görmedim, bildiğiniz toprak bir yol, ama alabildiğine geniş, ve virajlı, 35-40 dakika gittim o yolda, taraklıya varana kadar araba nasıl toz toprak içinde kaldı anlatamam ama, önden çekişli arabası olan bir RWD düşkünü olarak
hayatımda hala tadı damağımda kalan bir yolculuktur... her viraja mı yan girilir :D
sonradan öğrendim ki eskiden orda RALLİ düzenleniyormuş :)
hala da aklıma gelir dikiz aynasından baktığımda arkamda kocaman bir toz bulutu... hayatımda araba kullanmaktan daha fazla zevk alamam herhalde, TOP noktası orasıdır :=)
*Eski Elmadağ yolu
*Ankara-Çankırı yolu arası Tekebeli geçidi ve Baykuş boğazı arası özellikle kar yağdığında
*Marmarisin girişindeki virajlar
*Kızılcahamam virajları
*Bolu-seben arası yaz kış oradan geçmek güzeldir kışın altınızda 4 çeker olmassa zor zaten :D
*Fethiye-Burdur arası da güzeldir
Senelerimin eskitemediği klasiğim E5 üstünde Mecidiyeköy-Avcılar arasındaki kısımdan herhangi bir bölüm.
Çobançeşme İkitelli Basın Express Yolu.
Eşimi işe götürdüğüm veya işten aldığım günlerdeki eğlencem. Yanlız yolu çok bozuk o yüzden tehlikeli olabiliyor. İyi bir lastik lazım ve orta yumuşak süspansiyon lazım.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Akmerkez+Yolu&daddr=Ahmet+Adnan+Saygun+Cd&hl=tr&geocode=FS6ocgIdLru6AQ;FcK7cgIdB--6AQ&mra=mi&mrsp=1&sz=15&sll=41.070907,29.018798&sspn=0.017665,0.042272&ie=UTF8&ll=41.070956,29.022167&spn=0.008833,0.021136&z=16
Birde birgün bir taksici bizi kavacıktan ümraniye sanayiye götürmüştü. Yokuş yukarı bol virajlı harika bir yoldu. Google Maps'te bulamadım. Orayı bilen varmı şehir içi ama tam U virajı felan filan olan kombine bir yoldu çok güzel bir yoldu. Bilen varsa lütfen google dan bulup link versin.
turbo&quattro
05-03-2010, 07:08
Basin expres yolundan havalimanina kadar olan yolda gazlamak cok zevkli oluyordu hala degismediyse.
Aydıncık-Bozyazı-Anamur-Gazipaşa arası favorimdir. Viraj viraj bazende tek şerit.
Djalican
15-08-2015, 21:41
zekeriyaköy - Orman Yolu :china::china:
anadolu fenerinden anadolu kavağına doğruda yeni asfalt atmışlar çok güzel virajları var çok zevkli bir yol olmuş. Poyrazköye kadar gittim epey zevkliydi devamıda yeni asfalt gibi duruyordu.
darkmoon
15-08-2015, 22:04
ege akdeniz istikametindeki bütün yolları severim.. ara ara deniz görürsün ara ara dağları arasıra ovaları vadileri sonra tekrar deniz..
Tek favori Mecidiyeköy - Beylikdüzü :)
Çeşme Alaçatıdaki kite surf sahiline giden mıcırlı topraklı taşlı yol
Muğla Gökovadaki kite surf sahiline giden mıcırlı topraklı taşlı yol
kendinizi ralli pilotu sanmanıza sabep olabiliyor.
Muğladaki Sakar Tepesi(Muğla merkezden Marmarise giden yol) o virajlı efsane yol orasıda kendinizi tırmanma yarışlarında gibi hissediyosunuz özellikle sabah erkenden boş saatte denk gelirseniz efsane.
fatihdurutuna
15-08-2015, 23:30
antalya kaş kalkan arası çok güzel
izmir karaburun mordoğan yolu ve gümüldür-kuşadası yolu çok güzel
Octavia RS
15-08-2015, 23:51
Okulumdan dolayı en çok kullandığım güzergah Nevzat Demirden Sancaktepe ayrımına kadar,gündüz veya akşam kalabalık ama gece boş oluyo ve zevkli
Pek bilen belki yoktur ama Sivas-Akdağmadeni arası 100-110 km falan yeni yol yapıldıktan sonra viraj düzlük karışık harika yol,kimsede olmuyo bomboş.1 hafta sonra yine Sivasa gidicem,o yolda zevk yapmak için sabırsızlanıyorum :D
Jön Türk
16-08-2015, 09:20
Isparta virajlarıda güzeldir :)
i-vtec07
16-08-2015, 09:27
ısparta-antalya arası bi tali yol var .yolun bi tarafı uçurum olsada, favori yolum . :D
mahmutbey - edirne
bakırköy - yenikapı sahilyolu
etiler akmerkezin ordan zorlu centera çıkan arka bir yol var ulus yolu deniyor sanırım bol virajlı çok hosuma gider yıllardır orası
Buyuk ihtimal hekimbaşı yoludur cavusbasına inerken bol virajlı rampa
Senelerimin eskitemediği klasiğim E5 üstünde Mecidiyeköy-Avcılar arasındaki kısımdan herhangi bir bölüm.
Eşimi işe götürdüğüm veya işten aldığım günlerdeki eğlencem. Yanlız yolu çok bozuk o yüzden tehlikeli olabiliyor. İyi bir lastik lazım ve orta yumuşak süspansiyon lazım.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Akmerkez+Yolu&daddr=Ahmet+Adnan+Saygun+Cd&hl=tr&geocode=FS6ocgIdLru6AQ;FcK7cgIdB--6AQ&mra=mi&mrsp=1&sz=15&sll=41.070907,29.018798&sspn=0.017665,0.042272&ie=UTF8&ll=41.070956,29.022167&spn=0.008833,0.021136&z=16
Birde birgün bir taksici bizi kavacıktan ümraniye sanayiye götürmüştü. Yokuş yukarı bol virajlı harika bir yoldu. Google Maps'te bulamadım. Orayı bilen varmı şehir içi ama tam U virajı felan filan olan kombine bir yoldu çok güzel bir yoldu. Bilen varsa lütfen google dan bulup link versin.
Edit:Buyuk ihtimal hekimbaşı yoludur cavusbasına inerken bol virajlı rampa
Shadow_Dancer
16-08-2015, 14:36
Basin expres yolundan havalimanina kadar olan yolda gazlamak cok zevkli oluyordu hala degismediyse.
İstanbula taşındıgım sene 2006, Basın Express tenha tam gazlamalık makaslık yoldu, şimdi trafik kuyumcukentte başlıyor tem çıkışına kadar devam ediyor.. Anca sabah erken saatlerde ya da gecenin köründe denk gelirseniz güzel..
yigitblr
16-08-2015, 14:40
Bursa-Çanakkale yolunun lapsekiden balıklıçeşme köyüne kadar olan kısmı çok zevkli geliyor bana
Bursa-Çanakkale yolunun lapsekiden balıklıçeşme köyüne kadar olan kısmı çok zevkli geliyor bana
Yazmışımdır belki ama, Lapseki - Bandırma arası komple eğlenceli, özellikle son 2-3 yıldır daha bi eğlenceli oldu genişleyince :)
Eceabat - Gelibolu arası, bizim etap zaten..
Akseki - Seydişehir arası da iyidir :) Hatta Seydişehir - Gündoğmuş sapağı aralığı keyiflidir diyeyim :)
Uzunköprü - Havsa arasında çok güzel apex kasmalık virajlar var kavşaklar neticesinde ama hata affetmez, aracını tanımayana önermem :)
emrekuzdere
16-08-2015, 16:41
Konu fena hortlamış ama Denizli'de Antalya yolu üzerinde bulunan Şahin tepesi virajları güzeldir. Bir çok racing kullanıcısının dönüp dönüp tekrar girdiği yerdir :D 2008 accord varken doyamazdım o virajlara :)
mertkaya
16-08-2015, 20:46
Akbük-Bodrum Hava alanı arası dağ yolu efsanedir, ardarda virajları var ama yolu bozuk az. Yumuşak süsp. ile rallinin içindeymiş hissi verir bana :)
Birde Kocaeli üniversitesinin az ilerisindeki köy yolları güzel ve bir iki traktör dışında bomboş oluyor yol
Draniela
16-08-2015, 20:57
Bursa Ankara arası bence çok keyifli Ankara Yozgat arası da güzel.
En nefret ettiğim yol Bursa Bodrum arası
mertkaya
16-08-2015, 21:08
...
Niye be abi? Arada Manisa var orası da güzel bayaa
Aliburakb
16-08-2015, 21:44
istanbuldan ankaraya giderken tam ankara il sınırı yazısını gördükten sonra çok güzel 4 şeritli hafif virajlı bir yol vardı hatta gece yarısı kimsecikler yoktu bi top speed yapmıştım orda. olayın üstünden 3 sene kadar geçti şu anda da aynımıdır bilmiyorum
tahirunal
16-08-2015, 22:42
Antalya kumluca yolunda güzören köyüne giden yolun virajları cok keyifli geliyor bana
Kıbrıs'ta lefkoşa sapağından dönünce havaalanı yolu favorimdi. Düz, gepgeniş ve tenha. Tek sorun sabit radar vardı, girişte.
Hatta suprolla Ufuk bir keresinde, olum bu yol İstanbulda olsa bizimkiler sabit radarların üstüne mont atıp roll yaparlardı burada demişti de çok gülmüştüm :)
mert_can 41
16-08-2015, 22:59
Kıbrıs'ta lefkoşa sapağından dönünce havaalanı yolu favorimdi. Düz, gepgeniş ve tenha. Tek sorun sabit radar vardı, girişte.
Hatta suprolla Ufuk bir keresinde, olum bu yol İstanbulda olsa bizimkiler sabit radarların üstüne mont atıp roll yaparlardı burada demişti de çok gülmüştüm :)
Bak bak bunu söylememiştin bana hahahaha :D
izmit-akmeşe yolu zevkli geliyo çok kıvrımlı yolları var gidiş geliş ama bir okadar da tehlikeli ne çıkıcağı belli olmuyo :D onun dışında e5 lerden memnunum :D :D
efrasyab
17-08-2015, 00:09
Karabük'ten Ankara'ya bağlanan Gerede otobanı 4 şerit gidiş geliş devamlı yokuş inişi ve hafif tatlı virajlar Denizli ye gelirken yol hiç bitmesin isterdim bertonenin tadını çıkarmıştım :)
Bak bak bunu söylememiştin bana hahahaha :D
izmit-akmeşe yolu zevkli geliyo çok kıvrımlı yolları var gidiş geliş ama bir okadar da tehlikeli ne çıkıcağı belli olmuyo :D onun dışında e5 lerden memnunum :D :D
Bazen keyfi otobandan çıkıp oraya giriyorum :) Akmeşe yolundan Serdivan :D
meLaNchoLic
17-08-2015, 01:06
Çukursuz heryol favorimdir :D
Amasra - Cide yolunu tek geçerim, orman içinde bol uçurumlu ralli etabından farksızdır bazı virajlarda yanyana 2 araba geçemezsiniz.
aslanneron
17-08-2015, 05:25
denizliden antalyaya gelirkenki dag bayır tırmanmalı virajlı yol çok keyifli gelmişdi bana
aslanneron
17-08-2015, 05:26
Bursa Ankara arası bence çok keyifli Ankara Yozgat arası da güzel.
Hacı ndn mugla yolu güzel aslında aydın otobandan yatagana kadar olan kısım :D
Draniela
17-08-2015, 07:13
Genel olarak o yolda yoruluyorum özellikle bafa gölü tarafı var ya kanser ediyor beni zıplata zıplata :)
Bu arada bir yer aklıma geldi Ayvalık'ta Patricia var 1. viteste gittim ake yolunu hayatımın en sinirli yolculuğu oldu
dragon07
17-08-2015, 09:37
otoban olarak
izmir-aydın
adana
virajlı yol olarak
antalyanın bütün yolları
dİĞER KONUYU bulamadım yeni geçtim taze taze yazıyım Sanırım en beğendiğim yol oldu, bOLUDAN yeniçağa mengen devrek bartına giden yol, uzun kaymak hızlı virajlar muhteşemdi...
sekizsilindir
16-10-2016, 18:28
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içindeki yaklaşık 40 kilometrelik Altınova-Gemlik güzergahı.
http://imageshack.com/a/img922/8742/OckaDx.jpg
Tünel içi gece çok güzel, 8,25 hgs kesiyor
darkmoon
16-10-2016, 23:38
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içindeki yaklaşık 40 kilometrelik Altınova-Gemlik güzergahı.
http://imageshack.com/a/img922/8742/OckaDx.jpg
Tünel içi gece çok güzel, 8,25 hgs kesiyor
3.5 saat biraz hayali rakamlar.. o rakam reklam için verilmiş bence .. 3.5 saatte gidebilmek için istanbuldan 10 dakikada çıkmak gerekir.. o yoluda herhalde 180-200 gitmek gerekir.. 9 saat diyorsunuz o 9 saatin zaten 1 saati topçular feribotta geçiyor bekle git falan sabaha karşı çıksanız 2 saat nerden baksan istanbuldan çıkmak sürüyor .. yolun kabası 5-6 saat falan çekiyor zaten normalde yalovadan sonra..
evet 4 saat yolu kestiricez diye 100 tl köprüye oda bu senelik 10 tl otoban sanırım izmire kadar bir 20-30 tl daha otoban ücreti verilir kısaca cepden ekstra 150 tl vericez.. peki aracımız o kadar yakıcakmı normalde..
ben bu sene 3.0 v6 s-type ilede gittim c4 1.6ehdi ilede gittim stype 200 tl yaktım c4 ne yakdım bilmiyorum 100 tl attım yolda gene bir 50 tl attım falan o zaten yakıtı üflüyor 100 tl atıyorsun dünyaları geziyorsun.. bu dediğim yakıtta seferihisar-ürkmez izmirinde dışı yani izmirde değil.. neyse hesap kitap yapdım 3.0 benzinli araçda bile köprüyü kullandım mı zarardayım.. c4 de zaten hayli hayli zarardayım ama 3.0 benzinli araçda bile zarardayım..
4 saat fazladan direksiyon sallarım daha iyi..
bu yaz 6 kez istanbul izmir git gel yapdım bir kez ilk gidişde osmangaziyi kullandım para verip bir dahada girmem dedim topçuları kullandım sanırım çok insan benimle aynı fikirdeki köprüde in cin top oynarken topçular full çekiyordu.. işin komik yanı motorsiklet osmangazide 60 tl olmasına rağmen onlara bile çok gelmiş onlar bile topçulardan geçiyordu..
neyse kısaca 3.5 saat yol falan demekle olmuyor kullanamadıkdan sonra maliyeti benim cebime keseme uymadıkdan sonra neyleyim öyle yolu.. yapmak için yapılmış olur..
Memleket olduğu için midir yada Trakya dışına çıkmadığımız için midir bilmem ama Trakyanın köyler arası yollarını tek geçerim. :)
Özellikle Keşan - Enez arasındaki yol çok güzel ama bir o kadar da tehlikeli.
sekizsilindir
17-10-2016, 00:13
3.5 saat biraz hayali rakamlar.. o rakam reklam için verilmiş bence .. 3.5 saatte gidebilmek için istanbuldan 10 dakikada çıkmak gerekir.. o yoluda herhalde 180-200 gitmek gerekir.. 9 saat diyorsunuz o 9 saatin zaten 1 saati topçular feribotta geçiyor bekle git falan sabaha karşı çıksanız 2 saat nerden baksan istanbuldan çıkmak sürüyor .. yolun kabası 5-6 saat falan çekiyor zaten normalde yalovadan sonra..
evet 4 saat yolu kestiricez diye 100 tl köprüye oda bu senelik 10 tl otoban sanırım izmire kadar bir 20-30 tl daha otoban ücreti verilir kısaca cepden ekstra 150 tl vericez.. peki aracımız o kadar yakıcakmı normalde..
ben bu sene 3.0 v6 s-type ilede gittim c4 1.6ehdi ilede gittim stype 200 tl yaktım c4 ne yakdım bilmiyorum 100 tl attım yolda gene bir 50 tl attım falan o zaten yakıtı üflüyor 100 tl atıyorsun dünyaları geziyorsun.. bu dediğim yakıtta seferihisar-ürkmez izmirinde dışı yani izmirde değil.. neyse hesap kitap yapdım 3.0 benzinli araçda bile köprüyü kullandım mı zarardayım.. c4 de zaten hayli hayli zarardayım ama 3.0 benzinli araçda bile zarardayım..
bu yaz 6 kez istanbul izmir git gel yapdım bir kez ilk gidişde osmangaziyi kullandım para verip bir dahada girmem dedim topçuları kullandım sanırım çok insan benimle aynı fikirdeki köprüde in cin top oynarken topçular full çekiyordu.. işin komik yanı motorsiklet osmangazide 60 tl olmasına rağmen onlara bile çok gelmiş onlar bile topçulardan geçiyordu..
neyse kısaca 3.5 saat yol falan demekle olmuyor kullanamadıkdan sonra maliyeti benim cebime keseme uymadıkdan sonra neyleyim öyle yolu.. yapmak için yapılmış olur..
Yorumuna katılmamak mümkün değil, bu fahiş fiyatlarla güzelim yollar atıl kalıyor..
Bursa'ya gelirsen Altınova/Gemlik yolunu bi kullan, çok keyifli
Gökhan Kavuştu
17-10-2016, 01:09
Kargasekmez ve Ilıksu (Zonguldak) yolu.
Korollacı
17-10-2016, 05:31
dediklerinize katiliyorum. hatta eskihisar iskelesindeki ozel sirket gece belli saatlerde ekstra indirim uyguluyor vapur ucretlerine. kopru acilinca vapurlar az sefer yapar dedim ama yogunluk pek degismedi. millet yalandan yere niye 120 tlsini versinki o paraya korfezi 2 tur atarsin
ahmettatar
17-10-2016, 13:27
Düzce-Akçakoca arası. Efsanedir.
Emre Akçay
17-10-2016, 13:32
Memleket olduğu için midir yada Trakya dışına çıkmadığımız için midir bilmem ama Trakyanın köyler arası yollarını tek geçerim. :)
Özellikle Keşan - Enez arasındaki yol çok güzel ama bir o kadar da tehlikeli.
Valla kardeşim 3 sene Enez'de çalıştım. İnan bana hayatımda bitmek bilmeyen bir yolmuş gibi gittim geldim hep. Adliye'de çalıştığımdan dolayı biliyorum, o yolda trafik kazaları da bir hayli fazlaydı ki halen öyle.
darkmoon
17-10-2016, 13:45
dediklerinize katiliyorum. hatta eskihisar iskelesindeki ozel sirket gece belli saatlerde ekstra indirim uyguluyor vapur ucretlerine. kopru acilinca vapurlar az sefer yapar dedim ama yogunluk pek degismedi. millet yalandan yere niye 120 tlsini versinki o paraya korfezi 2 tur atarsin
ben açık bilet alıyorum flexi deniyor topçular gişelerde gidiş geliş yani.. o zaman 50 tl oluyor .. normalde tek gidiş alırsan 60 tl idi ..
kısaca 100 tl ye gidip gelebilyorsun.. orhan gaziden tek geçiş fiyatına .. ayrıca o topçular vapur iskelesinide çok güzel modernize etmişler içerde tam ortada büfeler cafeler falan var özellikle bayram vakti uzun kuyruklar olduğu için güzel düşünülmüş ..
Gişede bilet aldığında sana kuponda veriyorlar o büfelerden bedava yada indirimli tost ayran falanda alabiliyorsun.. ido da kaliteyi baya yükseltmiş..
yigitblr
17-10-2016, 14:15
Çoğu kişşi biliyordur fakat yine de yazayım Muğla-Marmaris arası çok güzel bir yol.Manzarası olsun virajları olsun gerçekten rüya gibi.
ottoman32
17-10-2016, 17:45
şu istabulda hiçbir yere çıkmayan yol yok mu haberlerde gördüm geçen gün o günden beri favorim :)
Valla kardeşim 3 sene Enez'de çalıştım. İnan bana hayatımda bitmek bilmeyen bir yolmuş gibi gittim geldim hep. Adliye'de çalıştığımdan dolayı biliyorum, o yolda trafik kazaları da bir hayli fazlaydı ki halen öyle.
Aynen öyle , hızlı gitsen gidemiyorsun, yavaş gitsen bitmiyor, acayip bi yol. Benim bu zamana kadar gördüğüm, duyduğum kazaların çoğu hatalı sollamadan kaynaklanıyor, Keşandan yol çalışması başlattılar genişletmek için ama Enez'e kadar gider mi bilmiyorum.
Emre Akçay
18-10-2016, 08:12
Aynen öyle , hızlı gitsen gidemiyorsun, yavaş gitsen bitmiyor, acayip bi yol. Benim bu zamana kadar gördüğüm, duyduğum kazaların çoğu hatalı sollamadan kaynaklanıyor, Keşandan yol çalışması başlattılar genişletmek için ama Enez'e kadar gider mi bilmiyorum.
Çok keskin virajlar var. Yollar hep yamalı. Yolun eğimi bile yanlış, uçurma doğru eğim verilmiş yola. Yol çalışması Keşan'dan 2-3 km içeriye kadar girdi durdu. Enez'e imkansız gitmez. Yıllardır hep söylentiden ibaret.
Korollacı
18-10-2016, 08:36
ben açık bilet alıyorum flexi deniyor topçular gişelerde gidiş geliş yani.. o zaman 50 tl oluyor .. normalde tek gidiş alırsan 60 tl idi ..
kısaca 100 tl ye gidip gelebilyorsun.. orhan gaziden tek geçiş fiyatına .. ayrıca o topçular vapur iskelesinide çok güzel modernize etmişler içerde tam ortada büfeler cafeler falan var özellikle bayram vakti uzun kuyruklar olduğu için güzel düşünülmüş ..
Gişede bilet aldığında sana kuponda veriyorlar o büfelerden bedava yada indirimli tost ayran falanda alabiliyorsun.. ido da kaliteyi baya yükseltmiş..
kopru acildiginda haberlere bile konu olmustu ido vapur icerisinde yeme icmeyi ucretsiz yapacak diyorlardi
abi bence değil, neden değil anlatayım.
Geçen sene subaru forester ile Mecidiyeköy den sabah 06:00 da çıktım sabah 11:30 da İzmir - Mavişehirdeydim.
Bu sene de saat 12:00 de çıktım ( öğlen ) 16:30 gibi Mavişehirdeydim.
Köprüden geçtim ve cidden yolu yaklaşık 1 - 1.30 saat kısaltıyor. Gemlik taraflarında ışıklara yakalanmazsan eğer bu süre düşebilir ki her türlü yakalanıyorsun :)
Köprü tamamen bittiğinde max 4 saatte çok rahat İzmir' e gidilir.
Hız aralığımda ortalama 120-130 ara ara 160
canimrecepcim
18-10-2016, 09:53
İstanbul'da oturuyorum,Balıkesir'de üniversite okuyordum yani kısaca 15 günde bir gidip geldiğim yoldur bahsi geçen yeni otoyol ve köprü.Şimdi İstanbul'dan İzmir istikametine gidildiğini düşünün.Köprüye gitmek için ekstra yol harcayacak benzin yakacak ve daha fazla ücret ödeyeceksiniz.Öte yandan daha az yol gidip feribota binip 45 dakika dinlenme şansınız var.İstanbul trafiğinden çıktığınız için 45 dakika dinlenme bence ihtiyacınızı karşılar.Öte yandan köprüyle aranızda 30 dakikalık bir fark olur.Tabi feribot'un yoğun saatlerine alışmanız ve boş vakitleri denk getirmeniz lazım.Kendi aracımla giderken hiç trafiğine denk gelmedim.Max 15 dakika bekledim.Öte yandan Feribottan inip sol yaptığınızda zaten yeni otoyola giriyorsunuz.Hatta İstanbullines feribotunu kullanırsanız çıkıştaki ışıklardan sol yapınca direk yeni otoyola düşüyorsunuz.Köprünün yapıldığı tarihten beri sürekli tartışırım düşünürüm acaba gerekli miydi diye.Belki başka bir noktada olsa iyi olabilirdi mevcut fiyatla.Veya daha uygun fiyatla olabilirdi.En azından feribotla aynı olabilirdi.Ama mevcut haliyle yani fiyatıyla şahsım adına söylüyorum dünyanın en gereksiz yapısı şuan.Eminim geçenlerin bir çoğu sadece merak edip geçiyordur.
darkmoon
18-10-2016, 14:23
abi bence değil, neden değil anlatayım.
Geçen sene subaru forester ile Mecidiyeköy den sabah 06:00 da çıktım sabah 11:30 da İzmir - Mavişehirdeydim.
Bu sene de saat 12:00 de çıktım ( öğlen ) 16:30 gibi Mavişehirdeydim.
Köprüden geçtim ve cidden yolu yaklaşık 1 - 1.30 saat kısaltıyor. Gemlik taraflarında ışıklara yakalanmazsan eğer bu süre düşebilir ki her türlü yakalanıyorsun :)
Köprü tamamen bittiğinde max 4 saatte çok rahat İzmir' e gidilir.
Hız aralığımda ortalama 120-130 ara ara 160
sen kendini ele verme :) neden diyorum çünkü şu anda sen o köprüyüde kullansan köprü ve otoyol bitmedi zaten köprüyü çıkdınmı biraz daha otobandan gidiyorsun sonra otoban çıkışından gene eski istikamet yoldan gidiyorsun.. yani benle aynı yoldan gidiyorsun..
senin benden normal koşullardan köprü yolundan tek farkın ben vapuru kullansam 45 dakka olur hadi bilemedin 1 saat diyelim yani gerisi gittiğimiz yol aynı şu an için.. otoyol çünkü bitmedi..
ilerde otoyol tam bittimi topçulardan sonra büyük ihtimal giriş verirler ben gene ordan otoyola girerim gene aynı otoyoldan gideriz tek farkımız sen köprüden geçer otoyola devam edersin ben topçulardan çıkar girerim otoyola..
neyse hesabına bakınca sen baya baya süratli gidiyorsun demek ki dikkat et ama o yolda aşırı radar var sabit var gizli var normal araçlı var .. ben eskihisarda fotomu çekmişler geçen sene misal 140 ile .. aklında olsun :)
darkmoon
18-10-2016, 14:29
İstanbul'da oturuyorum,Balıkesir'de üniversite okuyordum yani kısaca 15 günde bir gidip geldiğim yoldur bahsi geçen yeni otoyol ve köprü.Şimdi İstanbul'dan İzmir istikametine gidildiğini düşünün.Köprüye gitmek için ekstra yol harcayacak benzin yakacak ve daha fazla ücret ödeyeceksiniz.Öte yandan daha az yol gidip feribota binip 45 dakika dinlenme şansınız var.İstanbul trafiğinden çıktığınız için 45 dakika dinlenme bence ihtiyacınızı karşılar.Öte yandan köprüyle aranızda 30 dakikalık bir fark olur.Tabi feribot'un yoğun saatlerine alışmanız ve boş vakitleri denk getirmeniz lazım.Kendi aracımla giderken hiç trafiğine denk gelmedim.Max 15 dakika bekledim.Öte yandan Feribottan inip sol yaptığınızda zaten yeni otoyola giriyorsunuz.Hatta İstanbullines feribotunu kullanırsanız çıkıştaki ışıklardan sol yapınca direk yeni otoyola düşüyorsunuz.Köprünün yapıldığı tarihten beri sürekli tartışırım düşünürüm acaba gerekli miydi diye.Belki başka bir noktada olsa iyi olabilirdi mevcut fiyatla.Veya daha uygun fiyatla olabilirdi.En azından feribotla aynı olabilirdi.Ama mevcut haliyle yani fiyatıyla şahsım adına söylüyorum dünyanın en gereksiz yapısı şuan.Eminim geçenlerin bir çoğu sadece merak edip geçiyordur.
şu imla paragraf başı dikkat edersek güzel olur .. okurken çok zorlandım ..
temelde aynı fikirdeyim topçularda dinlenip deniz havası alıp manzaraya bakmak alternatif iyi unusrlardan.. en azından yolda bir yerlerde durup dinleniceğine hem yoldan alıyorsun hem dinleme vaktinden alıyorsun ikisi bir aradan çıkıyor..
köprü o kadarda kötü olmadı köprü olmasa emin ol bence topçular şu anda 80-90 tl olurdu bu sene belki 100 tl olurdu çünkü tekdiler alternatifi körfezi geçmekdi.. köprü açılınca ido ya rakip geldi rekabet oldu 50 tl ye kadar düşürdüler.. o açıdan köprü iyi oldu bence..
topçulardada ben şu yaşıma kadar binlerce defa kullanmışımdır bayram seyran öncesi ve sonrası heleki bayram seyran içinde kullanmıycan.. zaten o sıralar yola çıkmıycan kesinlikle uzun yolda bile bazı yerlerde bildiğin şehirler arası yolda dur kalk trafik oluyor.. onun dışında zaten topçularda beklemessin bile fazla yoğunluk olmaz ..
Dudaktan kalbe giden yol .
Şaka bir yana bence en iyisi Konya yolu dümdüz uyku getirmeye bire bir