Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni trend araç motorunu düşük gösterme
Son bir aydır bu şekilde 10 araç gördüm. 3.18CI olan bir adamın ruhsatına baktığımda aracın motoru 1578 olarak gözüküyordu. Halbuki araç 2.000CC.
Yine farklı 3.25'i olan bir aracın ruhsatına 1.592 olarak işlenmişti. Ruhsatı çıkartırken vergiden kaçmak adına böyle şeyler yapıyorlar ve tamamen duygusalmış. 500-600 TL gibi bir rakama memur bu şekilde işleyebiliyormuş.
Bi an düşündüm ve dedim ki "ben malmıyım arkadaş neden 3.000CC vergisi ödüyorum" :eek::eek: :Deli::Deli::Deli::Deli:
Onu yapan memurun aklını alırlar. Araç ithal edilirken teknik dökümanları ile beraber tip onay belgesi hazırlanır ve ruhsat ona göre çıkartılır. Ona uymayan ruhsat dümdüz dolandırıcılıktır ve o ruhsatı hazırlayan memurun başı ciddi şekilde ağrır. Ağrısında zaten.
Son bir aydır bu şekilde 10 araç gördüm. 3.18CI olan bir adamın ruhsatına baktığımda aracın motoru 1578 olarak gözüküyordu. Halbuki araç 2.000CC.
Yine farklı 3.25'i olan bir aracın ruhsatına 1.592 olarak işlenmişti. Ruhsatı çıkartırken vergiden kaçmak adına böyle şeyler yapıyorlar ve tamamen duygusalmış. 500-600 TL gibi bir rakama memur bu şekilde işleyebiliyormuş.
Bi an düşündüm ve dedim ki "ben malmıyım arkadaş neden 3.000CC vergisi ödüyorum" :eek::eek: :Deli::Deli::Deli::Deli:
yakında patlak verir bu olay ile ilgili bir çete ama kazndıkları para onları senelerce götürür
ruhsata yazmak bişeyi değiştirmez teknik belgesi önemli teknik belgesinde ne geçerliyse onu baz alırlar
Cimmeria
01-03-2010, 10:29
muyanede şaşi numarasından çıkmazmı bu aracın hacmi şu kadar diye ?
belki o 3.18ci ve 3.25 kendilerini 1.6 sınıfında hissediyo olabilirler :=)
sahiplerine sorarlarsada ben 1.6 diye aldım haberim yok abi ne biliyim fln derler kesin :=)
C180 lerde 1.6 motor
C 180 ler ama fabrika verilerine göre yoksa araç sahiplerinin isteğine göre düşürülmüyor :)
alakasız konuyla biraz ma c arkasında 180 yazıyo motor 1.6 resmi büyük ihtml
Yahu muayene dediğiniz şey nedir. Ben audiyi safranboluda geçirdim muayeneden. İstanbulda korkudan götüremedim bile abartı egzoslar cam filmi yere basık tamponlar. Araç beni muayeneden geçirmeyin diğe bağırıyordu. Safranboluya gittim herkes tanıdık çayımı içtim araç kontrol bile edilmeden aldım muayenemi çıktım gittim.
Tuv-Türk denilen olayda sadece ankara-istanbul ve izmir de doğru çalışıyor.
alakasız konuyla biraz ma c arkasında 180 yazıyo motor 1.6 resmi büyük ihtml
mercedes n bunlar gibi ve bir çok modeli bu şekilde gidiyor :) C 180 ler 1.6 E 250 CGI lar 1.8 diye gidiyor bir eski kasa C 230 da 1.8 yani tamamen fabrika verileri :)
Burada arkadaşın açtığı konuyla alakası pek yok :)
Yahu muayene dediğiniz şey nedir. Ben audiyi safranboluda geçirdim muayeneden. İstanbulda korkudan götüremedim bile abartı egzoslar cam filmi yere basık tamponlar. Araç beni muayeneden geçirmeyin diğe bağırıyordu. Safranboluya gittim herkes tanıdık çayımı içtim araç kontrol bile edilmeden aldım muayenemi çıktım gittim.
Tuv-Türk denilen olayda sadece ankara-istanbul ve izmir de doğru çalışıyor.
alla alla :S:S:S:S şaka gibi bu
alla alla :S:S:S:S şaka gibi bu
Küçük şehirler böyle abicim sıkıyosa yapmasın. Orada çalışan adamların dönüp dolaşacağı yer yine bizim işletmeler olacak. Al gülüm ver gülüm hesabı.
deveye diken, bu devlete s.... yaranır.iyi yapıyolarmış.
keşke benimde fırsatım olsa.bi an düşünmem.
Tuning055
01-03-2010, 11:31
polıs merkezındekı dosyayı nasıl değiştircekelr:S ve bıgun patlak verecegı kesın bır durum..
Ülkeye giriş yapan volvo t5 ler bi dönem 2.0 olarak sokulmuştu.Aslında araçlar 2.3.
Aynı şekilde yeni c180'ler 1.6 olarak sokuldu.Fakat hepsi 1.8 hacminde.E serisinde bulunan 200 kompressor'den hiçbir farkı yoktur.
Ülkeye girişi yapılırken dalgalar dönüyor :) ÖTV ' yi güzel değerlendirmek lazımdı :)
Bildiğim kadarı ile sonradan hacim düşürmek mümkün değil.
Tanıdığım birisinin de ruhsatı böyleydi yıllarca az ödüyorum edasıyla takılıyodu(yanlış hatırlamıyosam o bunu istiyerek yaptırmamıştı ama düzeltmek içinde bi çaba harcamamıştı).Sonra aracı satarken işler karıştı.Eksik ödediği mebla vs büsürü şeyi faiziyle ödedi....
kaanpoyrazoglu
01-03-2010, 13:08
Arkadaşlar benim eski hurda bir ladam vardı yıllardır yatan,vergisini ödemeye giderken bir baktım ruhsatta 1.3 yazıyor dedimki bu araç 1.5 (doğrucuyuzya) 94 den bu yana olan bütün vergi farklarını aldılar benden :D yazarken yanlış yazılmış,dosyadada öyle görünüyormuş,bize patladı,araba kadar vergi ödedim anlaşılan.. Böyle durumlar olabiliyor,bir daha görsem tövbe bişey dermiyim :D:D:D
Ülkeye giriş yapan volvo t5 ler bi dönem 2.0 olarak sokulmuştu.Aslında araçlar 2.3.
Aynı şekilde yeni c180'ler 1.6 olarak sokuldu.Fakat hepsi 1.8 hacminde.E serisinde bulunan 200 kompressor'den hiçbir farkı yoktur.
Ülkeye girişi yapılırken dalgalar dönüyor :) ÖTV ' yi güzel değerlendirmek lazımdı :)
Yanlış biliyosun c180ler 1.6 , clk200ler , e200ler 1.8
eğer güncel kasada 2 kasa öncesiğnden bahsediyosan bilemiycem ama
Türkiyedeki kullanıcılar için özel olarak 1.6 üretildiye biliyorum bende aynı zamandada krizi fırsata cevirmek için ;)
Kahraman castle
01-03-2010, 15:49
bizzat muayeneci olarak, malesef muayenede iş emri açılırken araç teknik özellikleri ruhsattan kullanılıyor.Ama tip onay belgesinde yazanlar dışında teknik değişikik yapılamaz.tamamen iş güzarlık var bu tarz durumlarda.
Talih.b16
01-03-2010, 16:18
biz sıfır renault traffıc mınıbus aldık ruhsatlar yenı deısıyodu ozaman araca 1300 cc benzınlı yazmıslar ama bandrol vs hersey orjınalıne gore alınıyo.napalım dedık bole kalsın dedıler bızde eyvallah dedık
aynen sadece hacmen ufaltılmış hali 1.8 motorun 1.6.
yaptıranı bağlamaz büyük olasılıkla, böyle çıkmış denir..
ama resmi belgede sahtecilik 6 ay hapisle başlıyor diye biliyorum :)
ALPER-VNS
01-03-2010, 16:58
c180ler 1.6 zaten arkada isterse c2343245 yazsın.. 335i ler de 3.5 değil mesela 3.0 aşırı besleme olduğu için 335 diye çıkıyo.. model isimlerine takılmamak lazım.. benim arabam da 318 ama 1.9 motor;)
34 NZM 88
01-03-2010, 17:02
konuyu yeni gördüm seni aydınlatayım kardeş bu dediğin olayı memur yapmıyor ek 1 formunu bazı vatandaşlar yanlış doldurdukları zaman aracın cc nide yanlış giriyolar vergi dairesnde ilerleyen zamandada bunu farkettikleri zaman zaten o bandrol farkı ortaya çıkıyor işlemi bandrol ikmal den alıyor yani seve seve ödeyeceksin kaçış yok sallamışlar sana kim dediyse
başımıza gelen bir olaydır bu yaklaşık 3,5 sene sonra vergi dairesi şirkete gönderdi bandrol farklarından dolayı ihbarnameyi :D
34 NZM 88
01-03-2010, 17:07
başımıza gelen bir olaydır bu yaklaşık 3,5 sene sonra vergi dairesi şirkete gönderdi bandrol farklarından dolayı ihbarnameyi :D
evet bende tam bundan bahsedıyodumb :)
1.6 dizel aracımızı 1.4 benzinli olarak yazmışlardı ruhsata.. yıllarcada vergisini ona göre ödedik. satarkende hiç bi sorun cıkmadı..:) şans işi heralde biraz..
1.6 dizel aracımızı 1.4 benzinli olarak yazmışlardı ruhsata.. yıllarcada vergisini ona göre ödedik. satarkende hiç bi sorun cıkmadı..:) şans işi heralde biraz..
walla ilerleyen zamandada gelebilir.Yani nezaman ortaya çıkarsa ozaman gelicek az ödediğiniz rakam borç olarak...
vtia 1.4is m3e 3.16 yazısı yapanı gördümde bu olay biraz aşmış :)
Türkiyedeki kullanıcılar için özel olarak 1.6 üretildiye biliyorum bende aynı zamandada krizi fırsata cevirmek için ;)
aynen sadece hacmen ufaltılmış hali 1.8 motorun 1.6.
w204 Güncel kasa için.M271 motor kodu.Hacim aynen devam.w211 e serilerindeki e200 komp. motoru ile aynı.Tabi doğal olarak clk vs.Sıkıştırma,kompressor ve yazılım farkları mevcut aralarında.
Blue Effiency yazanlar 1.6 motor. Diğerleri değil.
http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/c-class/w204/technical_data.html
Blue Effiency yazanlar 1.6 motor. Diğerleri değil.
http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/c-class/w204/technical_data.html
Resmi sitesinde tabiki 1.6 olarak geçecek:)
Resmi sitesinde tabiki 1.6 olarak geçecek:)
Yanlış biliyorsunuz.
M271'in çap-strok değişmiş halidir. Blok aynıdır.
Dediğiniz gibi resmi sitesinde 1.6 gerçekte 1.8 değildir. Daha dikkatli araştırırsanız yurt dışındaki teknik verileri veren tüm sitelerde dediğinizin yanlış olduğunu görürsünüz.
C 180 KOMPRESSOR BlueEFFICIENCY 1.6 16V M271 156 PS (115 kW; 154 hp) wiki verisi.
(Aslında bu tip şeyleri wiki ve benzeri sitelerden araştırmak saçma geliyor ama yurt dışı kaynaklı web sitesi gösterme ihtiyacı doğduğundan ötürü mecbur kullandım)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_C-Class
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=192357
2008 Mercedes-Benz C 180 Kompressor BlueEFFICIENCY Automatic
Bore × stroke 82.00 mm × 75.60 mm
3.23 in × 2.98 in
Cylinders S-4
Displacement 1.6 litre
1597 cc
(97.455 cu in)
Bu aşağıdaki de 1.8 litrenin, aradaki farkın daha net anlaşılması için onuda koyuyorum.
2007 Mercedes-Benz C 200 Kompressor Automatic See all Mercedes-Benz models
Bore × stroke 82.00 mm × 85.00 mm
3.23 in × 3.35 in
Cylinders S-4
Displacement 1.8 litre
1796 cc(109.599 cu in)
Bu sitenin TR ile bağlantısı yok, haliyle öne sürdüğünüz gerçekte teoride 1.6 pratikte 1.8 olma gibi bir durum ne yazık ki doğru değil.
Mercedes'in sadece TR pazarı için tüm dünyaya 1.8 aracı 1.6 diye pazarlayacağını düşünecek kadar büyük bir komplo teorisi üretiyorsanız orasını bilemem.
Ama söylediğiniz durum gerçekle uzaktan yakından alakalı değil. Lütfen biraz daha iyi araştırıp öyle yorum yapalım ki insanlara yanlış bilgi aktarmayalım.
timucintt
02-03-2010, 01:26
Ben bir 98 honda legend biliyorum ruhsatında 2000CC yazıyor herifin ama araç 3200CC :) TR'deki teglerinde %60 ı 1800 yerine 1600 yazar ruhsatda bir benimki 1800 :D valla ne diyim herkes rahat soran yok sorgulayan yok... Ama benim anlamadığım ruhsatda 2000 yazıpta sistemde nasıl 3200 cc lik araç 2000 cc gözükebiliyor... nasıl bir adamı var bu memurun içerideki araç kayıt biglilerini bu kadar net değiştirebiliyor... hani motor kodlarını okuyup anlayanda yokki... RX8 in 1300 cc dediğindede hemen soruşturma açarlar ama nasıl 1300cc olur o araç diye uğraştırırlar sonra örnekleride mevcut...
bizim arkadaşın integra da 1,6 olarak geçiyor, halbuki 1,6 integra yok die biliyorum ben :)
C180 lerde 1.6 motor
onlar cidden 1.6 ama oyle bikac araba var BMW de MB de falan
123d 2.0 cift turbo
335i 3.0 cift turbo
E250 CGi 1.8
vesaire :)
CallMeInsane
02-03-2010, 03:56
muyanede şaşi numarasından çıkmazmı bu aracın hacmi şu kadar diye ?
ahaha tuvturkde öyle bir database var mı ki aracın saşinosundan çözsünlerolayı inkansız bu dedigin
bahadırtelli
02-03-2010, 08:52
motor numarasındaki sayıların çözümlemesini bilseler kaç silindir kaç motor hepsi oran cıkartılır.
Benim eski aracım 2.0 idi ruhsatta 1.398cc olarak gözüküyodu
Ruhsata yazsada vergi düşmez ki. Trafik şube ile maliye arasında kapsamlı bir otomasyon yok. Sen gidip ruhsatından düşürsende hacmini maliyede ilk ruhsatındaki hacim gözükür. Alım satım sırasında değişen isimler bile hemen işlenmiyo maliyede hatta bazen hiç işlenmiyo.
e 39 5.20 vardı 2171 cc yazması gerekirken 1998 cc yazıyordu ruhsatta..Makyajlılarda 2.2 idi motorlar..Kosiflerin işi..