PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko Bilgilendirme

maniacvolkan
01-03-2010, 19:54
18.000 tl araç teminatı + 250 tl aksesuar teminatı + autoking olmak üzere yapıkredi sigortadan hasarsızlık indirimi ile 2006 model honda city sport baz model aracımızı 440 tl sigortalattık.

Sigortacının bize ilk gösterdiği teminatta 16.300 araç bedeli yazılıydı. Bu niye böyle az olmamış mı diye itirazımızla 18.000 tl ye çıkattık ve park sensörü için 250 tl ek teminat yazıldı(bu fiyatı biz belirlemedik kendisi koymuş). Tüm bunların bize getirisi sadece 30 tl fark oldu.

Bilgi almak için sigortacı ile görüşmemizde ayrıca şöyle bir sonuç çıkarttım beni aydınlatırsanız sevinirim ,,

Araç bedelinin yüksek olmasının sana bir getirisi yok. Yarın bir gün araç perte çıkarsa zaten piyasa fiyatı üzerinden bana ödeme yapılacak. ANCAK araç teminat değeri piyasa değerinin(o günkü koşullar altında) altında yazılmışsa ve olası pert durumunda, sigorta şirketi bana aracın o günki piyasa değerini değilde sigortada yazan araç teminat değeri üstünden ödemeye yapacakmış.
tamamen atarak örnek veriyorum: bugün kaza yaptım, aracın piyasa değeri nedir ? 18.000 TL | kaskoda ne yazılı ? 16.000 tl ! Ozaman kasko şirketi bana 16.000 tl üstünden işlem yapacak ve kesintilerle elime 14.000 küsür para geçecek Olay bu mudur ?

Demin sahibinden.com'da gözüme takıldı , bizim araç 19.000-21.000 TL arasında satılıyor. Demek istediğim biz 18.000 TL teminatı bile az belirtmişiz:soru:

maniacvolkan
02-03-2010, 12:50
koyu yazdığım yer hakkında bilgisi olan var mı ?

VTec_king
02-03-2010, 13:52
pinar774 nickli arkadaşımız sigortacı konuyu görünce yardımcı olacaktır :)

Vtec_2
02-03-2010, 14:24
Araç pert oldugu zaman piyasası neyse o fıyat verılır...yanı 20.000 tl ye kasko degerı bıcılmısse 20.000 tl werılmez...Ogunun kosullarında 2.el piyasasında ortalama bı rakam verilir...Sizde pert olan aracınıza sıgorta sırketının vermıs oldugu fıyatı az bulursanız biraz daha yüksek bir fiyat talebinde bulunabılırsınız.

Birşey daha acente arac marka model vs gıbı ozellıklerı acente sıgorta programına gırer ve bunun sonucunda sigorta şirketinin vermiş oldugu bır fıyat cıkar...Eğerki siz, kasko prımını yuksek bulduysanız acente arac fıyatı uzerınde oynama yaparak (1,000TL - 2,000TL) kasko primini daha ucuz bir hale getirir...

_Burak_
02-03-2010, 15:02
Güncel Fiyatlar için Kasko Deger Listesi - Mart 2010

Yeni Sorgu

Aracın Kodu Aracın Markası Aracın Tipi Aracın Modeli (Üretim Yılı) Aracın Kasko Bedeli
061134 HONDA CITY 1.4 SPORT (Y) 2006 16,800

Aracınızın kasko değeri 16800 gözüküyor 2006 city 1.4 sport için
sigortacınızda yaklaşık aynı fiyatı vermiş ve siz teminatı yükseltmişsiniz zaten.

Sahibinden fiyatlarını pek baz almamak lazım ; bazı araçlarıda ucuz alıp kaskoda 3000-5000 daha değerli gözüküyor

marka model piyasayla ilgili değişenler var.

Araç bedelinin yüksek olmasının gerçekten bir getirisi yok ; isterseniz 50000 üzerinden sigortalayın , herhangi bir kaza durumunda size yapılacak ödeme aracınızın kasko değeri ve üzerine ekleme yapmış olduğunuz işlenmiş aksesuarlardır.

Herhangi bir yüksek ödeme durumunda aşkın sigorta devreye girer.

AŞKIN SİGORTA (OVER INSURANCE)

Aşkın sigorta terimi, tazminat poliçelerinde söz konusu olan bir kavramdır. Poliçedeki sigorta bedelinin, sigorta konusunun gerçek ve makul değerinin üzerinde olması halidir. Sigortanın temel prensibine göre amaç, sigortalının uğradığı maddi kaybın giderilmesi olmakla birlikte, çeşitli nedenlerle sigorta bedeli, sigortalı tarafından gerçek ve makul değerin üzerinde beyan edilmektedir.

Ancak, sigorta şirketi, bir tam zıya durumunda, o malın gerçek değerini ödemek veya ikame etmek durumunda olduğundan, sigortalı, olması gerekenden fazla prim ödemiş olacaktır.

ANCAK araç teminat değeri piyasa değerinin(o günkü koşullar altında) altında yazılmışsa ve olası pert durumunda, sigorta şirketi bana aracın o günki piyasa değerini değilde sigortada yazan araç teminat değeri üstünden ödemeye yapacakmış.

Buda doğrudur , bu durumda da eksik sigorta prensibi devreye girer.

EKSİK SİGORTA (UNDER INSURANCE)

Poliçede yazılı sigorta bedelinin, sigortaya konu olan malın gerçek ve makul değerinin altında olması durumudur. Sigortalı, bilmeyerek veya daha az prim ödemek amacıyla malın gerçek değerinin altında bir beyanda bulunmaktadır.

Eksik sigorta halinde sigortalı, sigortanın, "uğranılan maddi kayıpların tam anlamıyla giderilmesi" prensibinden yeterince yararlanamamaktadır. Örneğin, tam zıya halinde, sigorta şirketinin ödeyeceği en fazla miktar, poliçede beyan edilmiş sigorta bedeli kadar olacaktır. Kısmi hasarlarda da aynı durum söz konusudur ve sigorta şirketinin ödeyeceği en fazla hasar miktarı, eksik sigorta bedelinin, olması gereken sigorta bedeline oranı kadardır.

ruudvan
02-03-2010, 18:23
bn nıye 1200 tl odedım pekı 2001 model cıvıc ıes e?

Cimmeria
02-03-2010, 18:26
bn nıye 1200 tl odedım pekı 2001 model cıvıc ıes e?

kaskoların çeşitli kriterleri var, eliyetin kaç yıllık olduğu, kaç yldır hasarsızlığı bozulmadan kasko apıldığı, aracın yaşı, araın risk faktörü vs vs gibi.

Tuning055
02-03-2010, 18:29
kasko yabtırıncada paramı alabılecemmı derdı var ben bunu anlamıorum:s kardeşim araba pert olduysa orda ne ayzıyorsa verın bız bole anlaşmışız ama nıe bole oluo anlamıorum..

maniacvolkan
02-03-2010, 18:48
Ben bu forumu çok sevdim :D

gerçekten bilgilendirme ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim :icon_tup:

maniacvolkan
02-03-2010, 19:35
kaskoların çeşitli kriterleri var, eliyetin kaç yıllık olduğu, kaç yldır hasarsızlığı bozulmadan kasko apıldığı, aracın yaşı, araın risk faktörü vs vs gibi.

kasko ailemdeki başka bir bireyin üstüne

-bu konuda araç kullanıcısı olarak benim adımın yazılı olmasını zaten aracıda sadece benim kullandığımı ısrar ederek bildirdim ancak buna gerek olmadığı arac ile kim kaza yaparsa yapsın kaskonun problem çıkarmayacağını söylediler(eğer tek taraflı kullanım sözleşmesi imzalayıp + olarak indirim yaptıysanız bu konuda çok dikkatli olmalısınız, bizde öyle birşey yok) -

Neyse kendisinin 1990 yılında alınmış ve artık tarihi eser gibi korunması gereken bir ehliyeti var. Sadece var! onun dışında araç kullanmıyor zaten. eğer ehliyet yaşı fiyat üstünde önemli ise iyi bir indirim olmuştur. Ama bence bunun bir önemi yok. En büyük inidirim bana göre hasarsızlık durumundan geldi . Araç alındığından beri hiç kasko bozulmadı. Hatta bu sene kasko yaptırsak mı yaptırmasak mı diye babamla tartıştığımız bile olmuştur. Ek olarak daha fazla indirim için her yıl başka sigorta şirketine kasko yaptırıyoruz. yapı kredi sigorta-anadolu sigorta-yapı kredi sigorta gibi. Nedendir bilmiyorum aynı sigorta şirketi bir sonraki yıl için uygun bir fiyat vermek yerine daha fazla fiyat çıkartıyor :confused:

ruudvan
02-03-2010, 23:37
gecen sene 1650 odedım bu sene 1200 odedım hasarsızlık ındırırmım vardı aracım normal bır kasko tek farklılıgı yurt dısını kapsıyor.ama 400 tl nere 1200 nere.

artı aynı kasko sırketınden aynı kısıye aıt 5ıncı arac ıcın yapılmıs ozel ındırımıde var nasıl oluo anlamadım.