PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ebay alışverişi ile ilgili

aqustic
01-03-2010, 20:07
Ebaydan alışveriş yapmanın bi sınırı varmıdır?Malın degeri 100 doları geçince gümrüge takılıyor diye duydum.Böyle bişey varmı?

yavuz364
01-03-2010, 20:49
ebaydan alışveriş yapmanın bir sınırı yok ancak türkiye gümrüğünde sorun çıkabilir, eğer ticari mal sınıfına girmiyorsa (genelde 1den fazla değilse sorun olmaz) 100euro nun üstü için %20 vermen gerekebilir ama 2-3 yıldır %20 ödemem gerekmedi..
sorun olucağını sanmıyorm, ne almayı düşünüyordunuz ?

Onuralp
01-03-2010, 20:51
Artık 150€ üstü vergilendiriliyor. Mal Avrupa'dan geliyorsa %18, Amerika ise %20. Shipping hariç ama.

Yani 150€ mal tutuyorsa 20€ shipping ise 170€'dan geçer, malın kapına kadar gelir. Gelmezse de posta gümrükten kredi kart ekstren ve PayPal ekstrenle gidip kanıtladıktan sonra alabilirsin.

Bunu da yeni öğrendim ama denemedim;
Aldığın mal da 150€ üzeri ise beyanname açtırmıyorsun, sözlü beyanda bulunup ticari mal olmadığını kendine getirttiğini söylediğinde sadece vergisi neyse onu verip malı alıyorsun.

CasabLanca
01-03-2010, 20:53
ledli ampul düşünüyordur Mustafa abi başka ne düşünecek :D

SONE-R
01-03-2010, 20:55
amerikadangonder.com, amerikadaniste.com gibi sitelere üye olarak ebay üzerinden alışveriş yapan oldu mu hiç?

Chatin
01-03-2010, 21:03
kingpin in dediği gibi o 100 $ lık sınır 150 € bayram seyran sınırıda 300 $ dan 450 € ya yükseldi yamulmuyorsam. yani yabışdır gitsin.

aqustic
01-03-2010, 21:04
çuvalla led ampül getirtcektım ya:D vazgeçtim az getirtcem.Ne me lazım takılır falan gümrükte:D

Chatin
01-03-2010, 21:11
ebay de coğu satıcı free shipping yapıyor artık ozellikle led konusunda. olmadı dealextreme.com dan da bi bak istersen orasıda alayını free shipping ile getiriyor.

slhdmr34
01-03-2010, 23:44
ebayden korkmayıın yıllardır getirttiklerim ile neredeyse bi araba toplarım :)

önemli olan şu, mümkünse kargo yerine posta yoluyla isteyin. Yurtdışı Kargolardan birinin sağlam bir eski müdürü olarak, antrepo ve gümrük dept.leri para kazansın diye çok paketin gümrüğe tabi tutulduğunu biliyorum. Bu durumda maliyet çok artar (Ordino, vekalet, ardiye gibi) ama posta'da gümrüğe kalsa dahi, ödediğiniz bedel ispatı ile özellik arzetmeyen her türlü objeyi 1500 €'ya kadar %10 maktu vergi, üstünü %20 maktu vergi ödeyerek çekersiniz. Amma velakin burada en önemli konu, adresiniz rahat bulunsun vs diye oraya tükkan, şirket adı yazarsanız zıçtınız. O zaman muayene memuru kıllığın kralını yapıp size bu malın ticari olduğunu, beyanname ile çekileceğini söyler ki olayın UPS gibi kargo ile gelmesi sonucu başına geleceklerden pek farkı kalmaz.

Bu arada UPS bu aralar rahat, deligibi Cabelas'tan av malzemesi getiriyorum, buna ufak koliler de dahil ve fatura toplamları 200-250 $ arası. (bu sizin 5 $ lık paketin kesin geçeceği anlamına gelmez) DHL ve TNT küçük pakette fena değil, koliye geçtimi direk zımbaa. Fedex Mng'den sonra bozuldu, önceden daha rahattı.

Bu konularda başı sıkışanlar pm atsın, baklava börek app plaka pioner teyp istemeden FREE yardım ederim.

VTec_king
02-03-2010, 08:34

önemli olan şu, mümkünse kargo yerine posta yoluyla isteyin. Yurtdışı Kargolardan birinin sağlam bir eski müdürü olarak, antrepo ve gümrük dept.leri para kazansın diye çok paketin gümrüğe tabi tutulduğunu biliyorum. Bu durumda maliyet çok artar (Ordino, vekalet, ardiye gibi) ama posta'da gümrüğe kalsa dahi, ödediğiniz bedel ispatı ile özellik arzetmeyen her türlü objeyi 1500 €'ya kadar %10 maktu vergi, üstünü %20 maktu vergi ödeyerek çekersiniz. Amma velakin burada en önemli konu, adresiniz rahat bulunsun vs diye oraya tükkan, şirket adı yazarsanız zıçtınız. O zaman muayene memuru kıllığın kralını yapıp size bu malın ticari olduğunu, beyanname ile çekileceğini söyler ki olayın UPS gibi kargo ile gelmesi sonucu başına geleceklerden pek farkı kalmaz.

Bu arada UPS bu aralar rahat, deligibi Cabelas'tan av malzemesi getiriyorum, buna ufak koliler de dahil ve fatura toplamları 200-250 $ arası. (bu sizin 5 $ lık paketin kesin geçeceği anlamına gelmez) DHL ve TNT küçük pakette fena değil, koliye geçtimi direk zımbaa. Fedex Mng'den sonra bozuldu, önceden daha rahattı.

Bu konularda başı sıkışanlar pm atsın, baklava börek app plaka pioner teyp istemeden FREE yardım ederim.

güzel bir açıklama yapmışsın
bende tersanede çalışırken yurt dışından firma adına parça getirttiriyorduk
Karşıdaki firmaya gönderilecek paketin üzerine As Per Sample Notunu ve Fatura bedelini 100$ ın altında gösteriyorduk direk elimize kadar geliyordu

Onuralp
02-03-2010, 09:35

İtiraf 1;

Bende 1200$'lık intercooler'ı FEdex'le kapıma kadar gümrük ödemeden getirttim. :D Ve daha niceleri. :D
Ama BAX Global'ın egsozum için 420$ geçirdiğini de söylemeden geçemeyeceğim :hahaha:
Ama 150€ altı olsa da üstü de olsa Allah razı olsun posta gümrük yardımcı oluyor.

Soru; :D
TÜV'lü jant getirtebilme ihtimalimiz nedir? TSE'ye falan girmesi gerekiyor mu yoksa sadece gümrüğünü ödeyip alabilirmiyiz?

Ersin YILDIZ
02-03-2010, 09:42
yurt dısından telefonda sorunsuz gecer mı gumrukten nerden ucuza getırebılırıs bole bı ımkan var mı daha once getırtebılen vs ?

Onuralp
02-03-2010, 09:44
yurt dısından telefonda sorunsuz gecer mı gumrukten nerden ucuza getırebılırıs bole bı ımkan var mı daha once getırtebılen vs ?

Şans işi, bir arkadaşımız Iphone'u Ipod olarak geçirdi. :D

Ersin YILDIZ
02-03-2010, 09:45
bende ı phone dusunuyordum da yolunu bulamamıstım sonra ugrasmadım artık kaldı ole :)

CasabLanca
02-03-2010, 12:29
İtiraf 1;

Bende 1200$'lık intercooler'ı FEdex'le kapıma kadar gümrük ödemeden getirttim. :D Ve daha niceleri. :D
Ama BAX Global'ın egsozum için 420$ geçirdiğini de söylemeden geçemeyeceğim :hahaha:
Ama 150€ altı olsa da üstü de olsa Allah razı olsun posta gümrük yardımcı oluyor.

Soru; :D
TÜV'lü jant getirtebilme ihtimalimiz nedir? TSE'ye falan girmesi gerekiyor mu yoksa sadece gümrüğünü ödeyip alabilirmiyiz?

jant için tse belgesi gerekiyor bildiğim kadarıyla
ankarada yurt dışından jant getiren büyük jantçı biris 75000 tl karşılığında tse belgesini aldı

Onuralp
02-03-2010, 14:43
jant için tse belgesi gerekiyor bildiğim kadarıyla
ankarada yurt dışından jant getiren büyük jantçı biris 75000 tl karşılığında tse belgesini aldı

Hmm jantçının eline düştüysek vay halimize. :D

ahmet3425
02-03-2010, 17:07

guzel bilgiler basımız sıkısırsa mesaj atarız:)

bu arada bir arkadasım 600$ değerinde intercooler kitini kapısına kadar gumruk odemeden getirtti
ben simdiye dek 125$ daha pahalı bir alısveris yapmadım ama belki 20 farklı alısveris yaptım hepside elime ulastı.
yine baska bir arkadas gt3076 turbo almıstı 1500$ civarı gumruğe takıldı alana kadar kırk dereden su getirttiler...

birazda sans isi dediğiniz gibi...

cery
02-03-2010, 20:58

walla geçen ay burdaki ptt gümrük memuruyla konuştum. sağolsun tanıdık çıktı. bu aralar telefonlara kesinlikle izin vermediklerinden bahsetti. hatta gösterdi koca koli içinde ayakkabı tişört börek pasta ne arasan var. bi de telefon varmış sırf telefon yüzünden koca koliyi geri gönderiyordular belçikaya :D

yine de sizin ordan sormak lazım. belki iyi niyetlidirler :d

Ersin YILDIZ
16-07-2010, 16:47
arkadaslar amg ıcın on lip ve arka spoıler almak ıstıyorum gumruge takılır mı takıldıgında bana haber gelıyor mu vergısını odeyıp urunu alabılıyormuyum bu konuda yardımcı olabılcek var mı nasıl bır yol ızlemem gerekıyor

Spawn
16-07-2010, 16:51

2 tane büyük ölçülü kolim dhl express ile takılmadan geçti. bilgi olsun diye söylüyorum

M.A.D
16-07-2010, 17:18
ben başka bi ülkeden bi arkadaşıma aldıracağım bir ürünü, o kargoya verirken hediye olarak yollasa, gümrüğe takılırmı ? ürün yaklaşık 1000 dolar civarı ?

Low-Rider
16-07-2010, 17:20
Şans işi mali takılabilirde takılmazda belli olmuyor.

Arkadaşıma fotoğraf makinası aldık 900$mı neydi , gift yazdılar fatura falan yok.ptt de ki karı kıllanıp açıyo bakıyo netten araştırıo makineyi , sonra fiyatı üstünden vergi ödemişti

M.A.D
16-07-2010, 17:45
hımm ben de öyle düşünmüştüm de dışardan getirteyim makinayı diye :( bavula koyulup gelecek sanırım başka çare kalmadı teşekkür ederim bilgi için :)

ali
16-07-2010, 23:36
çuvalla led ampül getirtcektım ya:D vazgeçtim az getirtcem.Ne me lazım takılır falan gümrükte:D

getirttin mi bilmiyorum mustafa ama konya gümrüğü çok sıkıntılı :) papaz oldum artık birşey getirtmiyorum...hep istanbul, trgy sağolsun :D:D

muratdalci
17-07-2010, 11:48
bende acıkcası bunlardan cok izlememiz gereken yolu merak ediyorum,e-bayden siparişimizi verdik posta yoluyla gelicek diyelim , sonra bizi arıyolar mı gumrukten yad aherhangi bi yerden ürününüz takıldı fln diye ?

Fatura şart mı olsa olmasa kaybımız veya ürünün ulaşmaması için ihtimallerde değişiklik olur mu ?

Ayrıca bu üstüne gift yazdırmanın bi artısı var mı yoksa millet rüzgar mı yapıyo ?

teşekkürler saygılar..

trgy
17-07-2010, 11:51
getirttin mi bilmiyorum mustafa ama konya gümrüğü çok sıkıntılı :) papaz oldum artık birşey getirtmiyorum...hep istanbul, trgy sağolsun :D:D

buyrun benim,ptt gümrükcüsü:D

trgy
17-07-2010, 11:54
bende acıkcası bunlardan cok izlememiz gereken yolu merak ediyorum,e-bayden siparişimizi verdik posta yoluyla gelicek diyelim , sonra bizi arıyolar mı gumrukten yad aherhangi bi yerden ürününüz takıldı fln diye ?

Fatura şart mı olsa olmasa kaybımız veya ürünün ulaşmaması için ihtimallerde değişiklik olur mu ?

Ayrıca bu üstüne gift yazdırmanın bi artısı var mı yoksa millet rüzgar mı yapıyo ?

teşekkürler saygılar..

eğer gümrüğe takılırsa evine kağıt gönderiyorlar sen gidip vergisini ödeyip ürünü alırsın.

gümrüğe takılmayanlar ise direkt evine gelir.

ebaydan aldığın ürünü paypaldan ödediğin parayı gösteren sayfanın cıktısını al fatura isterlerse onu gösterir ürününü alırsın.

gift olayı doğru ama 150€ gectiğinde rüzgar olarak kalıyor.ama gümrük memurlarını ikna edersen vergi ödemeden alırsın;)

muratdalci
17-07-2010, 12:03
eğer gümrüğe takılırsa evine kağıt gönderiyorlar sen gidip vergisini ödeyip ürünü alırsın.

gümrüğe takılmayanlar ise direkt evine gelir.

ebaydan aldığın ürünü paypaldan ödediğin parayı gösteren sayfanın cıktısını al fatura isterlerse onu gösterir ürününü alırsın.

gift olayı doğru ama 150€ gectiğinde rüzgar olarak kalıyor.ama gümrük memurlarını ikna edersen vergi ödemeden alırsın;)

cevap için cok teşekkürler,zaten anlatılana göre 1500€ ya kadar %10 vergi alıyolarmıs o da cok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum,

Tekrar teşekkürler...

Schumi
17-07-2010, 17:18
cevap için cok teşekkürler,zaten anlatılana göre 1500€ ya kadar %10 vergi alıyolarmıs o da cok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum,

Tekrar teşekkürler...

Avrupadan gelen paketlere %18 Amerikadan gelen paketlere %20 vergi ödeyerek alıyorsun.