Orijinalini görmek için tıklayınız : Diş Beyazlatma Ürünleri !!
Selam arkadaşlar...
Uzun zamandır gıttıgıdıyorda satılan çeşitli diş beyazlatma setleri gözüme takılıyor...
Bir üye 1500 adet satmış 1000den fazla iyi yorumu var kullananlar çok çok memnun olduklarını yazmışlar... 20 liralık ürün denemek için alınır ama güvenipte alamıyorum dişlerime zarar verir diye... Sigara, kahve alışkanlıgım yok dişlerimde sarı değil ama daha beyaz görünmesini istediğimden araştırıyorum.. Annem zararının diş etlerinin çekiliceğini söyledi bir yerde okumuş sanırım :confused:
Aranızda kullanan bile varmı arkadaşlar bu ürünleri ??
Veya tavsiye ediceğiniz başka ürünler ?
kız kardeşim diş hekimi kendisi bu tarz ürünlerin temizlemeyi gerçekleştirirken diş minesine zarar verdiğini söylüyor.Çok da yararlı değilmiş.Dişteki beyazın tonu kişiden kişiye değiştiğinden ne yaparsak yapalım daha da beyazlatamaz diyor:)
şu ışık olayını soruyorsun galiba bende almayı dusundum bende pek guvenemedim hakkaten ama su braun vitality tarzı sarjlı dis fırcaları gercekten ise yarıyor tavsiye ederim...
Belli araliklarda (4 ay gibi) disciye gidip temizlettirmek-beyazlattirmak daha iyi ve saglikli. Ustelik pahali da degil. Boyle urunlere basvurmayin. Ayrica, herkesin sac gibi, goz gibi, dis rengi vardir. Yani inci beyazi olmasi mumkundur diye bir sey yok duzgun fircalama, bu tarz urunler yardimiyla falan. Oyle olmasi icin kesenin agzini biraz acmak gerekiyor :(
karbonatla fırcala arada bır...
ulasoztas1
01-03-2010, 22:14
dişçilerde yeni br yöntem war arkadaşlr. dişlerinizin kalıbını alıyor ve size göre bir kalıp hazırlıyorlar. kalıbı geceleri yatarken takıyorsunuz ve belli bir süreç sonunda beyazlıyor.
ilk duyduğumda inanmamıştım ama dişçi tanıdığıma sorudğumda doğruladı ve işe yaradığını söyledi. yakın zamanda bende yaptırıcam
alicancalis
01-03-2010, 22:19
Ankara'daki arkadaşlara profesyonelce yardımcı olabilirm.
Ankara'da diş hekimliği hizmetleri veren bir polikliniğimiz var.
Adres bilgileri için www.dentalium.com.tr adresine bakabilirsiniz.
Çok kısa bir bilgi olarak, bilinçli yapılan bir beyazlatma işleminin dişe hiçbir kalıcı zararı olmaz. Ancak çok seyrekde olsa bazı hastalarda geçici bir hassasiyet, ve uygulamaya bağlı olarak dişetlrinde yine geçici bir tahriş söz konusu olabilir.
Beyazlatma miktarı yönünden kesinlikle belirgin şekilde renk açılır ancak önemli olan bu açılan rengin idamesidir ki buda bizim toplumun tüketim alışkanlıklarına genel olarak uymaz.
Kısaca aklınızda varsa bir diş hekimine yaptırın. Sonuçta birçok yrde bir boya korumadan daha uygun rakamlara yapılıyor.:)
alicancalis
01-03-2010, 22:20
dişçilerde yeni br yöntem war arkadaşlr. dişlerinizin kalıbını alıyor ve size göre bir kalıp hazırlıyorlar. kalıbı geceleri yatarken takıyorsunuz ve belli bir süreç sonunda beyazlıyor.
ilk duyduğumda inanmamıştım ama dişçi tanıdığıma sorudğumda doğruladı ve işe yaradığını söyledi. yakın zamanda bende yaptırıcam
bu yeni bir yöntem değil, hep vardı. bunu ben genelde ofiste tek seansta direnç gösterip fazlaca açılmayan dişler için yapıyorum.
Herkese teşekkürler... Kolayca evde kendım yapabılecegım bir yöntem diye düşünüyodum.. Dişçime rutin kontroller dışında pek ugramayı sevmıyorum :)
1 kür denesem sıkıntı yaratırmı bu ürünler acaba ?
gambit49
01-03-2010, 22:41
pasta cila mantıgıyşa temizliyo o yuzden dis minesine cok zarar verio
alicancalis
01-03-2010, 22:49
pasta cila mantıgıyşa temizliyo o yuzden dis minesine cok zarar verio
hiç alakası yok kardeşim.
bilmediğiniz konularda sallamaya ne kadar alışmışınız.
Dis macunu ve fırcayı iyi secin, en güzel sonuc öyle oluyor.
Misal aynı markada 5 liraya da macun var, 11 liraya da...
Bunlar arasında ciddi sonuc farkı var :)
Herkese teşekkürler... Kolayca evde kendım yapabılecegım bir yöntem diye düşünüyodum.. Dişçime rutin kontroller dışında pek ugramayı sevmıyorum :)
1 kür denesem sıkıntı yaratırmı bu ürünler acaba ?
ben kullandım ,
biraz beyazlama oldu ,fakat halen öylemi?? emin değilim ,
kullanım sonrası bir kaç gün süren diş hassasiyeti oluyor azıcık ,hani soğuk havayı içeri çekersin ya öyle çok az ama , zararını gördümmü ?? hayır ..
hidroperoksitmi nedir hatırlamadığım sıvı bir jel var içinde ,
bunu, içinden çıkan diş kalıbına döküyorsun ,
sonra bir ışığı var mor ötesimi ,mavi üzeri mortrakmıdır nedir, led işte sonuçta,
onu da ağzına takıp bekliyorsun 10 dakika falan o kadar ..
asıl tavsiye edeceğim şey şudur ,
pilli diş fırçaları var fiyatlarıda gayet uygun ,
herkesin ondan almasını şiddetle tavsiye ederim .
birde ben ara sıra diş beyazlatma macunu kullanıyorum ,
yani normal diş fırçası ile ,
asıl onun sonucu çok tatmin edici oluyor .
ben bundan yaptırdım gerçekten bembeyaz oluyor fakat diş minesine zarar verdiğini düşünüyorum çünkü su bile içemedim dişlerimin sızlamasından ilk gün birşey olmuyor fakat 3 -4 gün kullanmanız gerekiyor istediğiniz sonuç için oda dişlerinizi mahvediyor tavsiye etmem
ben kullandım ,
biraz beyazlama oldu ,fakat halen öylemi?? emin değilim ,
kullanım sonrası bir kaç gün süren diş hassasiyeti oluyor azıcık ,hani soğuk havayı içeri çekersin ya öyle çok az ama , zararını gördümmü ?? hayır ..
hidroperoksitmi nedir hatırlamadığım sıvı bir jel var içinde ,
bunu, içinden çıkan diş kalıbına döküyorsun ,
sonra bir ışığı var mor ötesimi ,mavi üzeri mortrakmıdır nedir, led işte sonuçta,
onu da ağzına takıp bekliyorsun 10 dakika falan o kadar ..
asıl tavsiye edeceğim şey şudur ,
pilli diş fırçaları var fiyatlarıda gayet uygun ,
herkesin ondan almasını şiddetle tavsiye ederim .
birde ben ara sıra diş beyazlatma macunu kullanıyorum ,
yani normal diş fırçası ile ,
asıl onun sonucu çok tatmin edici oluyor .
hidrojen peroksidi biz kumaşların ağartılmasında kullanıyoruz :) hatta oskijenli su diye bilinir eğer yanılmıyorsam.kumaşlarda ağartıcı etkisi var ama dişleri bilmiyorum :)
alicancalis
02-03-2010, 08:29
Arkadaşlar bleaching diye tabir edilen beyazlatma ürünleri genelde karbamid peroxid içerir. Buda genel olarak hidrojenperoksit ve üre ihtiva eder. Ve bu kimyasallar dışında birçok maddede bulunur beyazlatma ürünleri içinde. Bu arada beyazlatma mekanizmasını bilmek lazım. Bunu çok kısaca özetlemek gerekirse, dişin üzerindeki tartar(diştaşı) ve lekelenme dediğimiz yani çay, kahve sigara lekelenmeleri temizlendikten sonra dişin ortaya çıkan gerçek rengi üzerinden yaptığımız uygulamaya beyazlatma denir. Buda diş minesine zarar vermez sadece mine tubullerinin içine nufus eden birikintileri çıkartır.
Burada sizlerin evde kendinizin yaptığı sistemlerde en büyük sıkıntı, sizlerin diş minesi üzerindeki bu leke ve diş taşlarını tama olarak temizleyememenizden kaynaklanıyor.
Ayrıca hadi dişleriniz çok temiz diyelim, bizim toplumun birçogunda dişeti çekilmesi var. Dolayısıyla bu beyazlatma ajanının kök yüzeyine teması ciddi hassasiyet yaratır. Biz bu kök yüzeylerini kapatabiliyoruz ama sizin bunu yapmanız pek mümkün değil.
Dolayısıyla bu işi olması gerektiği gibi yaparsanız, hem sıkıntınız olmaz hemde mennun kalırsınız.
işi bilenine yaptırtmak gerek sonrasında sıkıntı yaşamakda var
diş beyazlatma yapıyolar dişçiye git bence hiç uğraşma bi arkş yaptırmıştı bembeyaz olmuştu dişleri fiyat biraz tuzluydu ama 10 numara oluyo :=)
Benım bi arkadasım kullanıyor bu beyazlatma urununu üsst dişlerıne nazaran alt dişleri cok hasas, soguk su fılan ıcerken rahatsızlık ve sızlama yapıyor.