Orijinalini görmek için tıklayınız : typer motor yağı
ep3 typer a mobil 1 10w-60 mı yoksa castrol 10w-60 mı daha iyi olur? yada hangi viskoziteye sahip yağı tavsiye edersiniz?
Castrol'ün herhangi bir fabrikasının olmadığı, fason ürettirdiğini duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemem. Eğer bu doğruysa sırf bu sebepten bile Castrol almam.
Hangi araç olursa olsun, eğer araç stock n/a ise 10w-60'ı gereksiz buluyorum.
_muhaRRem
02-03-2010, 23:27
Castrol'ün herhangi bir fabrikasının olmadığı, fason ürettirdiğini duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemem. Eğer bu doğruysa sırf bu sebepten bile Castrol almam.
Hangi araç olursa olsun, eğer araç stock n/a ise 10w-60'ı gereksiz buluyorum.
neden gereksiz 10-60 ?
motul 0-30 sorunsuz ;)
neye gore sorunsuz?
neden gereksiz 10-60 ?
Benim bildiğim kalın bir yağ olmasından ötürü yüksek performanslı kullanımda daha düşük yağ sıcaklığını sağlıyor eyvallah fakat,
Stock n/a bir araçtan bahsettiğimi özellikle belirtmiştim önceki mesajımda. Ne kadar yükseltebilirsiniz ki yağ sıcaklığını? Ayrıca kaliteli bir tam sentetik yağ kullandığınız müddetçe yağ sıcaklığı yükselse bile motor yağı bunu tölare edebilecek kapasitede olacaktır, zamanında yağ değişimiyle tabi. Turbolu-sc li ya da atmosferik yüklü araçlardan söz etmiyorum.
Şu anda piyasada en pahalı yağın 10w-60 viskozitesindeki sınıf olduğunu düşünürsek en başta boşa para kaybı.
Ayrıca daha kalın yağın daha fazla sürtünmeye yol açacağını da unutmamak gerekiyor, sonuçta pratikte fark ediyormu bilmem ama 0w-30 5w-30 ile 10w-60 arasında kağıt üstünde performans farkı da olacaktır.
Eğer stock kullanacaksam ben 10w-60 yerine 0w-40 tam sentetik falan kullanırdım açıkçası.
Tabi bu benim naçizane görüşümdür. Benim fikrimden çok, type-r kullanıcılarının deneyimleri daha önemlidir, sadece ben kendi görüşümü belirtmek istedim. Sonuçta Honda, Toyota, Nissan, BMW, Opel fark etmez temel olarak standard atmosferik motordan söz ediyorum.
_muhaRRem
02-03-2010, 23:44
arabam 6800Rpm falan çevirse dediin gibi ince yağlar kullanıırm ama ..9000Rpm de iş değişir zaten typeR ada s2k yede 10-60 dan başka yağ koymadım..Araç devir çevirdikçe zaten sürtünme çoğalıyor..10-60 alıp kafayı rahat ettirmek en iyisi.Bu tip şeylerin para hesabı olmaz..
arabam 6800Rpm falan çevirse dediin gibi ince yağlar kullanıırm ama ..9000Rpm de iş değişir zaten typeR ada s2k yede 10-60 dan başka yağ koymadım
Fazla fazla 300 gram fazla yağ eksiltir onun haricinde yüksek devir çevirmesinin pek sorun çıkartacağını sanmıyorum kaliteli bir marka tam sentetik 10w-60 ile 0w-40(misal) arasında.
Ama görüşünüze saygım var, lütfen yanlış algılamayın belki ben de s2k kullansam dayanıklılığından ötürü garanti olsun diye 10w-60 tercih ederdim bilmiyorum.
fabrıka verılerı zaten soğuk ıklımde 0-30 ılıman ıklımde 5-30 sıcak ıklımde 10-40 dır :D
Mechanix
09-03-2010, 12:38
Ne 10W60 ı gene ?
İmalatçı HONDA
Model Civic Type R
Motor K20
Yıl 2001-05
Uygulama Tavsiye Kapasite (litre)
Motor (P) Best 8100 Eco-lite 0W-20 (w) 4.7lt
Better 8100 Eco-nergy 5W-30 (w)
Motul'ün Type R için tavsiye ettiği yağdır , bu tavsiyeler araçların kullanıcı kitaplarında yazan üretici tavsiyelerine göre verilir.
Kafanıza göre 10W60 da koyabilirsiniz tabii.Motul yada Honda Type R'ların devir çevirdiğini bilmiyor zaten.
Motul tavsiye rehberi :
http://www.ew2.lubesinfo.com/frameset.asp?sid=323&bid=188&sc=1323&langid=15
benım yazdğım ıse hondanın orjınal verılerı ama stock için verılmış tabıkı