Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : araba kullanmaktan beli ağrıyan arkadaşlar buraya...

ygtrn
03-03-2010, 23:17
kendimden biliyorum bel ağrısı ciddi anlamda hayat kalitemizi düşüren sıkıntılı illet bişey, neyseki ben bunu uzun zaman önce atlattım ve şimdi bu sıkıntıyı çeken arkadaşlarada yardımcı olacam.

öncelikle bilmeyen arkadaşlar için... günlük yaşamda belinizden kaynaklanan rahatsızlıkların büyük kısmı oturma şeklinizden kaynaklanmaktadır, ve herkez olmasada, bu forumda çoğu insan eminim günün büyük bölümünü arabasında oturarak geçiriyordur.
yani işe oturma şeklimizi düzeltmekten başlayalım...

benim bazı arkadaşlarımda gödüğüm şey koltuğu şaçma bir şekilde geriye çekmek, gaza basmak için koltuğun yarısına oturp dreksiyona ulaşmak için kamburunu çıkarmak.

nasıl oturmalı??
arabamızda sedirde yayılır gibi oturmamamız gerekiyor, yani oturduğumuz zaman koltuğun sırt, oturma bölümü ve sizin sırt, poponuz arasında kesinlikle boşluk kalmaması gerekiyor, bunların dışında dreksiyona elimizi uzattığımız zaman ona ulaşmak için kamburumuzun çıkmaması yani sırtımızın omuz hizasına kadar olan kısmı kesinlikle koltukla temas halinde olması gerekiyor ayrıca bu şekilde otururken elimizi dreksiyona uzattığımız zaman diseklerimizin biraz kırık vaziyette olması sizi her durumda koltukla tam temasta tutacatır, aksi taktirde manevra yaparken dreksiyona uzanmak için yine eğilip bükülürsünüz... ve şunuda belirteyim bu oturma şekliyle dreksiyona kesinlikle daha iyi hakim olusunuz... bunlar dışında yükseklik ayarı vs vs... size kalmış, ancak koltuklarınızda bel destek ayarı varsa mutlaka o ayarı biraz şişirin başta rahatsız gelebilir ancak kesinlikle faydasını görüceksiniz...

2. olarak sabah kalktığınızda ve gece yatarken yapacağınız çok basit 1 2 dakikalık bir egzersizle 1 haftaya kalmadan kesinlikle belinizde ağrıdan eser kalmayacak
hareketin adı ise ters mekik:D
sağolsun boks hocam Nafiz Başaran ın bana öğrettiği bu mekik bel ağrımı tamamen yok etti ve sırt kaslarımı ciddi derece güçlendirdi...

öncelikle yüz üstü yere uzanıyoruz, kollarımızı birbirlerine 180 derecelik açıyla açıyoruz ve dirseklerimizi kırıyoruz,(eller karşıya bakacak) başımız ileri bakar vaziyette göğsümüzü yukarı doğru çekiyorz... işte bukadar basit, başlangıçta 20 ile başlayın gün geçtikçe uzatmaya çalışın, ayrıca ayaklarınızı altına sokabilecek dolap yatak vs vs.. bişeyler varsa faydalanmanızda yarar var çünkü ayaklarınızın sabit olması verimliliği arttırır:icon_tup:

hadi geçmişolsun...

.::EmrE::.
03-03-2010, 23:38
Kesinlikle doğru söylüyorsun :) Koltuk dik olarak çok daha rahat kullanılıyor...

Frid
03-03-2010, 23:41
hareketin adı ise ters mekik

düzünü yapamaz iken tersi nasıl olacak :D:D

emre yeşil
03-03-2010, 23:51
Siz hiç koltuğunu yatıran rallici F1 ci D1 ci gördünüzmü veya araç test programlarında koltuk yatırma kaza anında çok fazla risk demektir.

ygtrn
03-03-2010, 23:56
en uyuz olduğum şey işe bahsettiğim koltuk ayarıyla 'yine annemin yaptığı gibi ayarlamışsın koltuğu' diye galda geçilmesi... :D

Emir_b16a
03-03-2010, 23:56
koltuk dik ayaklar yaklaşık 120 derece kırık kollar uzatıldıında dreksiyon bileğnize gelicek dreksiyon tam kawrandığı zmnsa kollar dirseklerden 90 dereceye yakın kırık olucak

doğru oturma pozisyonu dur

bek ağrısıysa sporsuzluktan olur

ygtrn
03-03-2010, 23:58
düzünü yapamaz iken tersi nasıl olacak :D:D

valla bi ayar çek artık sen ona:D
ter mekik daha kolay gelebilir... en azından bi dene derim

ygtrn
04-03-2010, 00:04
koltuk dik ayaklar yaklaşık 120 derece kırık kollar uzatıldıında dreksiyon bileğnize gelicek dreksiyon tam kawrandığı zmnsa kollar dirseklerden 90 dereceye yakın kırık olucak

doğru oturma pozisyonu dur

bek ağrısıysa sporsuzluktan olur

tabi sporsuzluğun etkisi çok... şöyle açıklayalım onuda.
bel kaslarınız çalışmadığı zaman beliniz güçten düşer dolayısıyla üst gövdenizin tüm yükü omurganıza biner... buraya kadar sporsuzluk
bundan sonrası için ise eğer oturma pozisyonumuzu iyi ayarlarsak omura binen bu yükü azaltırız bunun içise otururken belimizi desteklememiz gerekir, yani bahsettiğim oturma pozisyonu bunun için:icon_tup:
ha bu tabiki bel ağrısına çözüm değil, bu sadece bu sorunun ilerlememesi için.
çözümü ise kesinlikle spor

Emir_b16a
04-03-2010, 00:07
tabi sporsuzluğun etkisi çok... şöyle açıklayalım onuda.
bel kaslarınız çalışmadığı zaman beliniz güçten düşer dolayısıyla üst gövdenizin tüm yükü omurganıza biner... buraya kadar sporsuzluk
bundan sonrası için ise eğer oturma pozisyonumuzu iyi ayarlarsak omura binen bu yükü azaltırız bunun içise otururken belimizi desteklememiz gerekir, yani bahsettiğim oturma pozisyonu bunun için:icon_tup:
ha bu tabiki bel ağrısına çözüm değil, bu sadece bu sorunun ilerlememesi için.
çözümü ise kesinlikle spor

+ sporsuz hayat we yanlış oturuş pozisyonları bel fıtığına kdr bi çok belayı açabilir başınıza

ygtrn
04-03-2010, 00:09
+ sporsuz hayat we yanlış oturuş pozisyonları bel fıtığına kdr bi çok belayı açabilir başınıza

çok doğru
bu sebeplerden dolayı zamanında bel kısmımdaki omurlarımda düzleşme olmuştu ve fıtığa doğru gidiyordu...
şimdi ise gayeet sağlıklılar:icon_tup:

turbo&quattro
04-03-2010, 07:14
Yaklasik 1 haftadir inanilmaz bir bel agrim var ve sebebi muhtemelen gun icerisinde onlarca kez arabaya binip inmem ve ne gerek varsa yatar pozisyonda araba kullanmam...Bugun koltugu ilk kez dimdik yaptim ve kullanmaya calistim ama olmadi alisamadim...Ama dik kullanmaya devam olmuyor boyle aciyla yasamak.

ulasoztas1
04-03-2010, 07:19
bir dönem benimde belimde ağrılar olmuştu uzun süre yanlış pozisyonda araç kullanmaktan. Kendi çapımda spor yapmaya başladım ve ağrılarım geçti, benim aracın koltuğu çok yatmadığı dik sayılabilecek bir açıda duruyo zaten ama hiç spor yapılmadığı taktirde o bile ağrıya neden olabiliyor.

VTEC®
04-03-2010, 08:45
Ayaklar 48, boy 1.87 kilo 114 araba clio hb 3 kapı. yemez 120 derece bacaklar kollar dik bilmemne :D ben koltuk altı en geride sırtta epey bir geride yatık kullanıyorum kemerimin boyunu ayarlıyor öyle kullanıyorum. işim otomobil hergünde kmlerce yol gidiyorum çok şükür bir ağrım yok :)

GKS
04-03-2010, 08:46
benim bel diyilde boynum tutuluyo ya

SekoLive
04-03-2010, 08:46
Ayaklar 48, boy 1.87 kilo 114 araba clio hb 3 kapı. yemez 120 derece bacaklar kollar dik bilmemne :D ben koltuk altı en geride sırtta epey bir geride yatık kullanıyorum kemerimin boyunu ayarlıyor öyle kullanıyorum. işim otomobil hergünde kmlerce yol gidiyorum çok şükür bir ağrım yok :)

maşallah speclerimiz aynı nerdeyse :D :D

Serencebey
04-03-2010, 09:10
babam bunu kullanıyordu. Integradayken koltukları ona fazla spor gelıordu.

Bundan sora hiç bir agrısı kalmamıstı...

http://image5.sahibinden.com/photos/01/10/32/big_210110327el.jpg

çağlarcoskun
04-03-2010, 09:34
boyum 1,98 bacaklarımda haliyle çok uzun o yüzden koltuğu en geriye çekip baya bi yatırıyorum anca öyle kullanabiliyorum :D koltuğu geriye çekip dik te kullanamıyorum ozamanda kafam tavana çarpıyo mecbur iyice yatırıyorum :D hatta europa varken arka camdan kolumu çıkarmış bi şekilde gezdiğimde görülmüştür ahahha :D şimdi ee sonuç olarak ne mi diyosunuz? sonuç = bel fıtığıyım fıtık etti bu boyum beni :D ne istediğin kızı ayarlayabiliyosun , ne istediğin sevdiğin arabayı alabiliyosun , ne rahat rahat iş yapabiliyosun , vs vs vs okuldada istiklal marşlarında yada herhangi bişeyde ilk olarak müdür beni görüyodu ve hemen beni alıyodu :D

Onuralp
04-03-2010, 09:45
Ben yıllardır böyle kullanırım, hiç sırt kısmını yatırmadım desem yeridir. Bazı adamlar var direksiyonun arasından bakıyorlar. :D
Allah'a şükür hiç bir bel ağrımda olmadı.

ygtrn
04-03-2010, 09:58

abi sen ön koltuğu iptal et, drek arka koltuktan kullan arabayı:D

çağlarcoskun
04-03-2010, 09:59
o 19 da kı cekılmıs resmı koysana buraya :D

http://i50.tinypic.com/vintc6.jpg

http://i48.tinypic.com/2ik9mqt.jpg

ygtrn
04-03-2010, 10:00
benim bel diyilde boynum tutuluyo ya

bu saydığım sebepler boyunda ağrıtır, ayrıca ters mekik dediğim hareketle boyun kaslarıda çalışır... demeni öneririm

Saro-Ş
04-03-2010, 10:06
http://i50.tinypic.com/vintc6.jpg

http://i48.tinypic.com/2ik9mqt.jpg

pauhauahuaau bu görütnyü haturlıyorum çağlarrr ahhhahahahha

ygtrn
04-03-2010, 10:06
boyum 1,98 bacaklarımda haliyle çok uzun o yüzden koltuğu en geriye çekip baya bi yatırıyorum anca öyle kullanabiliyorum :D koltuğu geriye çekip dik te kullanamıyorum ozamanda kafam tavana çarpıyo mecbur iyice yatırıyorum :D hatta europa varken arka camdan kolumu çıkarmış bi şekilde gezdiğimde görülmüştür ahahha :D şimdi ee sonuç olarak ne mi diyosunuz? sonuç = bel fıtığıyım fıtık etti bu boyum beni :D ne istediğin kızı ayarlayabiliyosun , ne istediğin sevdiğin arabayı alabiliyosun , ne rahat rahat iş yapabiliyosun , vs vs vs okuldada istiklal marşlarında yada herhangi bişeyde ilk olarak müdür beni görüyodu ve hemen beni alıyodu :D

burada olay koltuğun geride yada ileride olması değil, her insanın boyu farklı uzunluklarda tab,i oyüzden koltuğu ayaklarınızın ve ellerinizin rahat bi şekilde gaza dreksiyona uzanacak şekilde ayarlayın, bunu yaparken sadece sırtınızın tamamı koltukla temas etsin,
yani söyle özetliyeyim, kuyruk sokumunuzun koltuğun oturma bölümüne değil sırt bölümüne değmesi gerekiyor. bu şekilde oturun... yayılmayın, ha o şekilde oturunce kafanız tavana çarpıyorsa, cabrio araba düşünebilirsiniz :D

çağlarcoskun
04-03-2010, 10:11
burada olay koltuğun geride yada ileride olması değil, her insanın boyu farklı uzunluklarda tab,i oyüzden koltuğu ayaklarınızın ve ellerinizin rahat bi şekilde gaza dreksiyona uzanacak şekilde ayarlayın, bunu yaparken sadece sırtınızın tamamı koltukla temas etsin,
yani söyle özetliyeyim, kuyruk sokumunuzun koltuğun oturma bölümüne değil sırt bölümüne değmesi gerekiyor. bu şekilde oturun... yayılmayın, ha o şekilde oturunce kafanız tavana çarpıyorsa, cabrio araba düşünebilirsiniz :D

valla çarpıyodu :D şimdi gsi aldım. europa varken az önce ekledim resmi :D arka camdan çıkarıyodum kolumu. şimdi yaza sunrooftan çıkarırım kafamı öle gezerim ahahah :hahaha:

ygtrn
04-03-2010, 10:12
valla çarpıyodu :D şimdi gsi aldım. europa varken az önce ekledim resmi :D arka camdan çıkarıyodum kolumu. şimdi yaza sunrooftan çıkarırım kafamı öle gezerim ahahah :hahaha:

ahahahhh.....
abi koltukların bağlantı yerlerini kestirip kısaltmayı dene...

VTEC®
04-03-2010, 10:24
maşallah speclerimiz aynı nerdeyse :D :D

Doğrudur. bu benim ağırlık atmış halim 129-130 dum :D

abi sen ön koltuğu iptal et, drek arka koltuktan kullan arabayı:D

R19 u kullanan arkadaş kadar değilim yaw :D

se®k@n
04-03-2010, 10:47
Koltugum dik pozisyona yakın bi sekilde duruyo, spor da yapıyorum.. Ona ragmen belim agrıyo hep.. Daha dogrusu cok trafik oldugu zaman oluyo bu..

ygtrn
04-03-2010, 10:59
Koltugum dik pozisyona yakın bi sekilde duruyo, spor da yapıyorum.. Ona ragmen belim agrıyo hep.. Daha dogrusu cok trafik oldugu zaman oluyo bu..

ters mekik:D

Emir_b16a
04-03-2010, 11:45
190 a kdr ne olursanız olur o pozisyonu biraz uğraşla yakalarsınız koltuk dimdik olmak zorunda diil ayrıca kendi wücudunuza göre ayarlayın

2.02 lik arkadaşım bmw e46 coupe de gayet rahat fazla yatırmadan oturabiliodu

bazı arkadaşlarım war boyu 170 i ya geçer ya geçmez ama köylü gibi koltuğu yatırıp kullanıolar bide tribe giriolar öle araba kullananlarda bna karın ağrısı yapıo warmıdır çağresi :D

yanlış oturuş posizyonu
,
koltuk o kdr geri pozisyondadırki debriyaja zorla basılır sol kol dreksiyona zorla yetişir yetişmesi için sol kulak omza dayanır yola göz ucuyla bakılır genelde dikkat ya teyiptedir yada telefonda bu posizyonda sağ elin dreksiyona ulaşması için bel 170 dereceye kdr cewrilir sol elin görewi artık sigara tutmaktır :D we arabanın içinde genelde şapka takılır çünkü koltuk o kdr eğiktirki güneşliğin gölgesi yüze wurmaz insanı es geçer :D

ygtrn
04-03-2010, 19:28
190 a kdr ne olursanız olur o pozisyonu biraz uğraşla yakalarsınız koltuk dimdik olmak zorunda diil ayrıca kendi wücudunuza göre ayarlayın

2.02 lik arkadaşım bmw e46 coupe de gayet rahat fazla yatırmadan oturabiliodu

bazı arkadaşlarım war boyu 170 i ya geçer ya geçmez ama köylü gibi koltuğu yatırıp kullanıolar bide tribe giriolar öle araba kullananlarda bna karın ağrısı yapıo warmıdır çağresi :D

yanlış oturuş posizyonu
,
koltuk o kdr geri pozisyondadırki debriyaja zorla basılır sol kol dreksiyona zorla yetişir yetişmesi için sol kulak omza dayanır yola göz ucuyla bakılır genelde dikkat ya teyiptedir yada telefonda bu posizyonda sağ elin dreksiyona ulaşması için bel 170 dereceye kdr cewrilir sol elin görewi artık sigara tutmaktır :D we arabanın içinde genelde şapka takılır çünkü koltuk o kdr eğiktirki güneşliğin gölgesi yüze wurmaz insanı es geçer :D

ahahahahahahhhh!!!....:D
evet emir arkadaşımız doğru söylüyor....
illa dimdik yapmak şart değil kolduğu, sadece taviz vermemeniz gereken iki şey var, sırtınız ne olrsa olsun koltuğa tam temas edicek, özellikle belirtiyorum kuyruk sokumunuz koltuğun bel kısmına değicek ve elinizi uzattığınız zaman dreksiyona rahatça erişeceksiniz, emir arkadaşımız bu mesafeyi bilek örneği ile çok güzel anlatmış...

bu ikisinden taviz vermeden istediğiniz gibi oturun... teleskopik dreksiyonunuz varsa tamamen kandinize doğru çekip yatabilirsinizde:icon_tup:

morgy_drag
04-03-2010, 20:06
Araç uzerınde gunde en az 150-200 km yol yapan bırı olarak bende acaip muzdaribim bu mevzudan..
Asırı değil fakat,koltuğu bıraz yatırarak kullanıyorum genelde:)
Gun ıcınde dık pozısyona getırıorm agrılar arttıgında ama olmuyor..alısamıyorum..
En kısa zaman da alısmam lazım..yoksa agrılar gunden gune artıyor..
Ters mekık olayıda ıyımıs denemek lazım;)

ygtrn
04-03-2010, 20:08
Araç uzerınde gunde en az 150-200 km yol yapan bırı olarak bende acaip muzdaribim bu mevzudan..
Asırı değil fakat,koltuğu bıraz yatırarak kullanıyorum genelde:)
Gun ıcınde dık pozısyona getırıorm agrılar arttıgında ama olmuyor..alısamıyorum..
En kısa zaman da alısmam lazım..yoksa agrılar gunden gune artıyor..
Ters mekık olayıda ıyımıs denemek lazım;)

ter mekiği mutlaka dene çok kısa sürede sonuç alırsın...