Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankarada istenilen plakayı almak nasıl olabilir ?
ankara için plaka tahsis e baktım ama 06 GTS ile başlayan boşta bir plaka bulamadım. arkadaşım arabayı alınca boyle bir plaka almak istiyor size danışayım dedim.
bu plakalı bir araç trafikte ise nasıl buluruz ?
bulursak adamdan plakasını nasıl rica ederiz ? illa ki para ister de nasıl olacak arabayı satış mı yaptıracağız ?
Belli aralıklarla güncelleniyor plaka tahsis.Beklemek gibi bir imkanınız varsa arada kontrol edin isterseniz.
Hafta sonu güncelleniyor, pazartesi sabah 8.30'da açılıyor.
Sabah çeşit bol oluyor.
Ama sıra plaka vermiyorlar mı artık?
CasabLanca
05-03-2010, 12:36
İl trafikde tanıdığın var mı? varsa gideceksin böyle böyle bu plakayı istiyorum diyeceksin o bakacak boş plaka, pert arabada, hurdada vs. araçta varsa sana söyleyecek. Plakayı o sırada almak tamamen senin yeteneğine kalmış :)
İstediğin plaka bir araç üstündeyse adamı ikna edersen adam farklı bir trafik birimine gidecek mesela Etimesgut. Orada araç sahip değiştirecek plakası boşa çıkacak sen plaka boşa çıkar çıkmaz Ankara emniyetten plakayı adına alacaksın.
bu plakanın düşmesi zor gibi geldi bana.. bu arada çankayada oturanlar hala plaka secebiliyor sanırım.. kecioren ve yenimahalledeki gibi degil uygulama.
şu il trafikten bi tanıdık bulmalıyız gorunen duruma gore.
maxpower
05-03-2010, 12:43
merkezde hala plaka seçilebiliyor. 1ay içinde ruhsatı halletmek gerekiyor *****. bu 1ay süre zarfında pazartesileri internetten yada emniyete gidip listeden sorgulayın.
emniyette bağış yoluyla da plaka alınabiliyor bu da diğer ihtimal
CasabLanca
05-03-2010, 13:02
bu plakanın düşmesi zor gibi geldi bana.. bu arada çankayada oturanlar hala plaka secebiliyor sanırım.. kecioren ve yenimahalledeki gibi degil uygulama.
şu il trafikten bi tanıdık bulmalıyız gorunen duruma gore.
tanıdık olduktan sonra her türlü olur
geçen sene 2 gün içinde hallettim ben volvomuzdaki plakayı bmwye aktardık volvoya hurda araçtaki plakayı taktık
x plaka volvo üstündeydi volvo üstünden alıp bmw ye taktık
y plaka hurda araçtaydı volvo üstüne taktık
hurda araçtaki plaka 2 haftada çıkar cart curt uğraşmayın dediler 15 dk sonra plaka bizdeydi :D
kellepaca
05-03-2010, 13:49
İnternetteki listede olmayan bazı plakalar bağış yapılarak alınabiliyor.