Orijinalini görmek için tıklayınız : Aynı paraya B sınıfımı C sınıfımı
Bi arkadaşım araba alıcak onunla araba bakarken bi tartısmaya girdik.
tartısdıgımız arac era ve cerato.
era full style paketi sanroof 10 hava yastıgı klima vs
ceratoda premium oda full sanroof 10 hava yastıgı klima vs
ERA
http://www.sahibinden.com/sunroof_lu_hatasiz_1_6_benzinli_era-71WQQaXQQ22320559WQQpXQQdisplayitem
CERATO
http://www.sahibinden.com/full_ceratoo-05WQQaXQQ15980662WQQpXQQdisplayitem
arada 2 yas ve bin tl fark var.(era daha ucuz)
donanımları aynı sayılır.
şimdi siz bu iki aractan birini alıcak olsanız hangisini tercih edersiniz.
yol tutus konfor tasarım prestij vs vs tum sartlar göz önüne alındıgında.
Ben derimki era nedeni ise şu,aldıgında satmaya kalkacagın bir günü hesap edersen satması daha kolay primi daha çok olan araç oldugu için tercih ederim...
Ben derimki era nedeni ise şu,aldıgında satmaya kalkacagın bir günü hesap edersen satması daha kolay primi daha çok olan araç oldugu için tercih ederim...
ama suda var iki aracta sınıfının en fulu ve benzinli zaten 2. el piyasası okadar akıcı değil.
artı cerato zaten 2005 edeceği kadar zarar etmiş zaten sonucta 2. el alıyoruz :)
ceratonun üstüne yeni kasası cıktı daha değer kaybetmez ama eranınn yakın zamanda kasası değişcek ve bayagı bi fiyatlarda düşme olucak ;)
Ahmet Saraçoğlu
06-03-2010, 19:46
benzinli cerato alıcaksanız almayın kardeşim satamazsınız ,, o fiyata çok güzel baş ağrıtmayacak dizel cerato bulamk mümkün , km ye çok aldanmayın bence.
almıcaz zaten bakarken böyle bi tartısmaya girdik.
üst sınıf mı alt sınıfmı.
arkadasım 2 aracında özelliklerinin aynı oldugunu arada fark olmadıgını sadece 2 farklı markanın 2 farklı modeli oldugunu söylüyor sadece :)
2 aracın aynısının dizelide var sartlar yine aynı ;) (aradaki 3bin tl fiyat farkı kalkıyor ortadan ama ikiside aynı para)
Ahmet Saraçoğlu
06-03-2010, 19:53
..................
arkadasım 2 aracında özelliklerinin aynı oldugunu arada fark olmadıgını sadece 2 farklı markanın 2 farklı modeli oldugunu söylüyor sadece :).............
ceratoyla elantra , erayla da rio aynı sınıf ,,, hyundai nedense aynı sınıf araçları kia dan pahalı satıp piyasada üst sınıfmış gibi davranmayı sever biraz ama cerato sınıf olarak bi gömlek üstün bence.
Aynı araçlar,motor teknolojileri şaseleri aynı.
mutlaka cerato derim,daha kaliteli duruyor ve hyundainin servisleri için sorunlu deniyor hep.
Ahmet Saraçoğlu
06-03-2010, 20:17
mutlaka cerato derim,daha kaliteli duruyor ve hyundainin servisleri için sorunlu deniyor hep.
accent in şase ve ebat olarak dengi kia rio , şasiler farklı yani , emin olmamakla beraber ceratodaki şasi elantranınki.
abi ikinci el piyasasını düşünerek araba almaya kalkmak saçma bence sonucta 1 sene kullanıp satılmıcaksa uzun süreli giderine bakmak lazım (siz almıcakmıssınız fakat belirtmek istedim) düzgün kullanılıp periyodik bakımları zamanında yapıldıgında sorunsuz kullanılan bir araç era, parça temini de daha kolay kia'a nazaran. 2005 modeldi sanırım arkadasımın babasında 490.000km de taş gibi giden era var.
hddsheriff
06-03-2010, 20:53
Hyundai kiayı aldı ve araçlar dediğin gibi aşağı yukarı aynı :)
Tuning055
06-03-2010, 21:06
cerato...;)
o arkadaş ben oluyore :D neden ucuz olan seratoyu koydun çakal :D
bu iki link arasında tartışmaya gerek varmı era 2008 30 binde :D
senin kriterlerine uyanı koydum yoksa daha gusel daha ucuz ceratolarda var canm ;)
sanroof fulll işte :)
50 bin altı diye konuşmuştuk ama era 50 bin altı :D
50 bin altı diye konuşmuştuk ama era 50 bin altı :D
ya bana araba aratma :D:D
ya bana araba aratma :D:D
buyur canım :D:D
tmm cok guzel km aynı biri cerato 2006 era 2008 1000 tl fark var :)
Ahmet Saraçoğlu
06-03-2010, 21:59
buyur canım :D:D
o paraya benzinlisini hayatta almam..isterse kontak anahtarından bile airbag çıksın:D
o paraya benzinlisini hayatta almam..isterse kontak anahtarından bile airbag çıksın:D
ömere söyle ömere :D
peki o paranın bin tl düşüğüne era mı alırsın yoksa bunumu baska seceneğin yok :D
biliorum o paraya dizeli alınır ama konu o değil :D
makyajlı auris 1.6 otomatik vsc xenon sunroof deri döşeme 56bin ,
avensis 1.6 52 bin
hangisi ?
şeklinde boyut değiştiriyim ;) ben olsam auris alırım çünkü avensis daha konforlu olsada auris daha lüks o durumda.
makyajlı auris 1.6 otomatik vsc xenon sunroof deri döşeme 56bin ,
avensis 1.6 52 bin
hangisi ?
şeklinde boyut değiştiriyim ;) ben olsam auris alırım çünkü avensis daha konforlu olsada auris daha lüks o durumda.
ama biz lükslükle işimiz yokki.
derdimiz eramı ceratomu :D
yoksa senn dediğin gbi cok örnek var ;)
şimdi herkes ceratomu dedi :S
ahmetbaha-drs
17-03-2010, 19:04
Kia Cerato çok daha şık ve hoş görünümlü bir araç..Özellikle siyah rengi.