PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTi , debriyaj problemi

drn106
09-03-2010, 16:38
Arkadaşlar her gün yeni bir problem icin konu aciyorum kusuruma bakmayın :mad: başımdan bela eksik olmuyor.

Bugün Gaziantep'in en işlek caddelerinden birinde ilerlerken vites değiştirirken debriyaj birden tık etti ve boşaldı, aşırı yumuşadı, ve vites değiştiremez oldum.. debriyaj teli koptu zannettim, tek başıma olduğumdan kaputu açıp telin durumuna bakamadım, direkt olarak ustamı arayıp yeni tel getirip gelmesini söyledim. Ustam geldi ve bana baskı balata bilyamın dağıldığını söyledi... güç bela bize en yakın olan otoparka çektik arabayı..

ustam bilye teşhisi koydu da başka bişeyden kaynaklı olabilir mi ? yay falan ?

tam 1 sene önce Gaziantep Gazikent Peugeot servisinde orj. baskı balata değiştirdim toplam 450 TL ödedim, geri vitese takarken aracım yokuş aşağıysa hopluyordu, o sıkıntıyla gittim, baskı balata değiştirdiler ve yine sorun devam etti, sorun devam edince sinirlendim ve boşu boşuna baskı balatamı değiştirdiniz dediğimde eskisi zaten bitmek üzereydi dediler, eskisini görmek istiyorum dedim, attık dediler...

ve benim duyduğum kadarıyla baskı balata garanti kapsamı dışında olur diyorlar, buna balatanın bilyası da dahil mi ??? daha 20bin km olmadı, sert kullanan yarışan biri de değilim, arabam fabrika çıkışı haliyle duruyor.. bir daha masraf yapmak istemiyorum zaten maddi durumum yok... Peugeot servisinden garanti kapsaminda sıfır masraf olarak bu işi hallettirmek için ne gibi yollar izlemem gerekir ?

şikayetvar.com 'a yazsam mı ? yazmadan direk gitsem mi ? daha once boyle bir şeyle karşılaşan var mı ?

Lütfen yardım :ofk:

darkred
09-03-2010, 19:41
sadece baskı değişmişse garantiye girmeyebilir ama baskı baatayı komple set halinde değiştirdiysen garantiye almak zorundalar bence...

gökan
09-03-2010, 19:47
markası luk muydu

drn106
09-03-2010, 19:47
baskı balatayı set halinde degiştirdim. fakat debriyaj balataları garanti kapsamına girmez diye duydum.. rulmanlar garantiye dahil mi ?

markası luk muydu

valeo olması lazım çünkü Peugeot Servisinde değişti.

drn106
10-03-2010, 12:49
Servis garantiden degistiriyormus fakat 20 gün süreyle garanti kapsamını kacırmısım garantisi 1 yılmış ne yazık ki, set durduk yerde yumuşak kullanımda rulman dağıtıyor, 45 tl lik rulmana 300 tl işçilik istiyorlar :) parçayı servisten alıp dışarıda taktıracağım sorun çözülmüştür ben rulmanı pahalı bir parça zannediyordum cünkü astranın rulmanı 200 tl idi..

sorun cözülmüstür

burock
10-03-2010, 17:18
Servis garantiden degistiriyormus fakat 20 gün süreyle garanti kapsamını kacırmısım garantisi 1 yılmış ne yazık ki, set durduk yerde yumuşak kullanımda rulman dağıtıyor, 45 tl lik rulmana 300 tl işçilik istiyorlar :) parçayı servisten alıp dışarıda taktıracağım sorun çözülmüştür ben rulmanı pahalı bir parça zannediyordum cünkü astranın rulmanı 200 tl idi..

sorun cözülmüstür

sevindim geçmişolsun kardeş

dragstar
10-03-2010, 19:44
rulmanda sorun varsa debriyaja basılı değilken deriyajdan sürekli vuuu vuu diye rulman sesimi geliyor

ben 50 binde debriyajımı değiştirdim 55 binde rulman sesi tekrar gelmeye başladı;)

Dookan
10-03-2010, 20:39
300 lıra mı...tam dolandırıcıların elıne dusmussun..hakkı 100 liradır..

dragstar
10-03-2010, 20:48
bu arda orjinal valeo baskı balata seti 200 tl yani senden 250 tl işçilik almışlar çüş

drn106
10-03-2010, 21:01
vites cubuklari da degisti onlarin fiyati isciligi de dahildi 250 TL'ye ama işte klasik peugeot kazık tarifesi.. fakat baski balatayı serviste taktirmaya gayret ediyorum, diger işlemler dışarıda.

vtsburak
11-03-2010, 09:43
Valla adı servis die gitmene gerek yok bence o servis ustalarından daha ustalar var dısarıda bence..

Eger ustan varsa adam gibi evin bahcesindede degişir o baskı balata sahsen yaptık :d

drn106
11-03-2010, 18:23
Sorun da orda, Antakya'da ustam var ama Gaziantep'te yok, elimi versem kolumu kapiyorlar, hem maddi zarar hem arabaya zarar anlamında.. Burda 106 ustasiyim diye geçinen adamlarin yaptiklarini anlatsam beni daha iyi anlarsiniz, fren yağını yanlış koymaktan tutun, aracın sağa çekmesine sebep olarak "taşıyıcın yamulmuş" diyenine.. daha neler neler.. bugün emme basınc sensörüyle rölanti sensörünün aynı sey oldugunu iddia etti ustam bana onu tartistik :)

vtsburak
11-03-2010, 21:47
seni cok iyi anlıyorum bende edirnedeyim burasıda aynı durumda :s

bu arabaların kaderi bu galiba ya meraklısı cok ustası yok :S

ccesk
12-03-2010, 15:39
Benimde vts aracımda olmuştu geri viteste zıplıyodu boşu boşuna volanı traşladılar baskı balatam değişti sorun dahada fazlalaştı en son bi ustaya götürdüm şanzuman kulağı yamuk duruyo dedi akünün altındaki kulağı gevşeltti düzeltip sıktı sorun oymuş düzeldi araba boşu boşuna bi sürü param gitmişti sende bi baktır bence