Orijinalini görmek için tıklayınız : oksijen sondası yakıt miktarındaki artış
ClioSportAge
09-03-2010, 23:28
clio 1.6 16v sport aracım fazla yakıt sebebiyle muzdaribim.şehir içi çoğu zaman 10 lt civarında gezyorum.aracımda sıralı sistem lpg de mevcut.
bilgisayara bağlattığımda oksijen sondasının arızalı olduğunu ve fiyatının 150 lira civarında olduğunu söylediler.Lpg de yakıtım o kadar farketmiyor fakat benzin kullanımında boşa attığım anda bile 2,5 lt ye yakın anlık yakıt gösterior.ve yüklendiğim anda 29.9 lt ye çıkıyor.
oksijen sondası voltajla ecuya bildiğim kadarıyla yakıt karısımını ayarlamak için bilgi göndeiyor. lpgli kullanımda atiker marka yakıtı gene oksijen sondası mı ayarlıyor yoksa lpg ecusumu...
beni aydınlatırsanız sevinirim
saygılar
LPG'ler sabit harita çalışıyor diye biliyorum. Yani O2 ile işi yok sanırım. He eğer piggyback gibi aracın orjinal beyini ile beraber çalışıyorsa o zaman O2 durum etkiler. Ancak bence çok zorlamadan O2 değiştirmen her türlü yararına olucaktır.
Oksijen sensörü bozuk olan araçta Afr tutmaz. Bundan dolayıda benzin sarfiyatı korkunç boyutlara ulaşabilir :) kendimden biliyorum :p
ClioSportAge
10-03-2010, 00:04
LPG'ler sabit harita çalışıyor diye biliyorum. Yani O2 ile işi yok sanırım. He eğer piggyback gibi aracın orjinal beyini ile beraber çalışıyorsa o zaman O2 durum etkiler. Ancak bence çok zorlamadan O2 değiştirmen her türlü yararına olucaktır.
92 liraya buldum nette. bakalım yarın birde bosh car servise gideyimde sorayım sonuç ne oalcak.
peki tekrr arıza yapma olasılığı nedir lpg den dolayı
LPG den dolayı arıza yapmaz, vadesi dolmuştur.. :)
bulduğun fiyatların hepside çok çok uygun bence düşünme bile. 3 depoda sana geri döner bu para.
ClioSportAge
10-03-2010, 16:51
bosh seviste universal değil orjinal clio için üretileni 95 lira +20 lira işçiliğe yarın taktırıyorum.
universal olan 190 lira :) bence ucuz olan o olması lazım karıstırmıslar:) heralde
teşekkür ederim yardımlarınız için.
artık hiç sorunum kalmıcak insallah.
Arkadaşım araçda benzin kokusu oluyormu sogukken ?
bu arada lpg varsa araçta sondan gene bozulur kendi aracımdan biliyorum aldığım 3. sonda gene aynı....
Kalibrasyonlarınızı kontrol ettirin. Eğer LPG aşırı yakıt püskürtüyorsa oksijen sensörleriniz bozulur.
clio 1.6 10 litre hayatta yakmaz, aracında sorun var, kontrol ettir
Neden? Neden hor görüyorsun clioyu bakem sen? niçün niçün niçün. O da fakir ama gururlu bir araba.. :)
O2sensörünün ömrü dolmuş olabilir.Bu sebepten böyle yakıyordur araç.
ClioSportAge
14-03-2010, 23:54
sonda değişti sorun halen devam ediyor. hatta yakıt nispeten arttı. rölenti de 3.5 litre gösteriyor yol bilgisayarı anlamadım gitti
rölenti sensörümü arızalı diye düşünmeye basladım. bujiler filtreler her şey yeni.çekişte hiçbir sorun da yok.anlamadım gitti.
arıza da okumuyor bilgisayarda.
10 lt yakıtı gaz da yakıyorum zaten benznde mutlaka düser
ClioSportAge
14-03-2010, 23:55
Arkadaşım araçda benzin kokusu oluyormu sogukken ?
evet oluyor ama o her araçta olur soğukken sıcakken herhangi bir sorun yok
OBD okuyucunuz yokmu? Online sensörlerin verisini kontrol ederseniz konu çözülür.
ahmet3425
15-03-2010, 09:52
genelde K4M motorların en buyuk sıkıntısı rolanti valflerinin cabucak bozulup sacma salak hareket etmesidir rolantisi nasıl aracın sabit mi yoksa calısmada bi gariplik mi var?
ahmet3425
15-03-2010, 10:01
OBD okuyucunuz yokmu? Online sensörlerin verisini kontrol ederseniz konu çözülür.
var evt ama onun icin servise gitmesi gerekiyor sağolsun bizim reno servisleride problem olsun olmasın baglandıgı an guzel bi para alıyorlar ben genelde son care olarak kullanıyorum...
ClioSportAge
16-03-2010, 01:12
genelde K4M motorların en buyuk sıkıntısı rolanti valflerinin cabucak bozulup sacma salak hareket etmesidir rolantisi nasıl aracın sabit mi yoksa calısmada bi gariplik mi var?
evet sabahları 1200 devirde sabir çalısırken gaza hafif bastığımda 2000 devire çıkıyor ve gazdan çektiğimde orada sabitleniyor.ve sonra bir aşağı bir yukarı oynuyor. 800 1400 gibi.araç ısındığında pek sıkıntı yok sadece 1000 devirde kalıyor ve 10 sn içinde tekrar normal devri ne düsüyor. yani stop etme vs bi durum yok.
rölenti sensörünün yakıtı bu kadar etkilemesi olasımı ?
odb arıza vermiyor. lambda seviyelerine bakıldı normal.gaz tepkilerinde link1 lambda düşüyor ikinci lambda sabit gösteriyor.
bosh car servis böyle olması normal dedi