Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Cama Cam filmi ve OGS cihazı
cembasmaci
11-03-2010, 07:57
Arkadaslar merhaba,
2005 model Honda civic aracımın ön camına cam filmi cektirmek istiyorum. Diger camlarda zaten mevcut. Ancak Izmir'de sonarguard bayisine gittigimde eger ön cama film cekerlerse OGS cihazının giselerde calısmama gibi sorunlar cıkardıgını soylediler.
Sebebi de bazı araclarda dikiz aynasının hemen altında nokta nokta bir alan var orası cam filmi cekilirken boş bırakılıyor ve OGS orada bırakılıyormus. Benim aracımda boyle bir yer olmadıgından mecburen tüm cama film cekiliyor ve OGS cihazı cekilen filmin arkasında kalıyor.
Bu konu hakkında tecrubesi olan veya bilgi verebilecek birisi var mı ?
tesekkurler...
ahmetuygur
11-03-2010, 08:41
bızım arabaların hepsı sıyah camlı hepsıden ogs var gecıyoruz ama camlar llumar marka film
SOMEONESPECIAL
11-03-2010, 09:09
Lazerli olup yansıma yapmadıktan sonra sorun olmaz...
Test etme şansın bile olabilir...
ilk defa duydum böle bişey
arkadaşım bmw 3.20d ye ön cam dahil ziebartta yaptırdı ona dememişlerdi böyle sorun olur diye ama olduda kaçak geçiş yazıp duruyodu sonra camı acıp cihazı göstermeye alıştı:)
SOMEONESPECIAL
11-03-2010, 09:44
ilk defa duydum böle bişey
Var var özellikle renaultların bazı modellerinde okumuyordu...
Sonra fabrikasyon ön cama OGS etiketi için yer yapıldı.
cembasmaci
11-03-2010, 09:45
Ziebart de sonargard film cekiyor. Demekki Sonargard larda icinde metalimsi veya yansımaya sebep verici bir tabaka var ki sizin BMW li arkadasınız sıkıntı yasamıs.
O halde şimdi tek yapmam gereken Izmir'de LLumar uygulayan bir bayi bulabilmek...
SOMEONESPECIAL
11-03-2010, 09:47
Atermik cam olarak tanımlanan özel ısı yalıtımlı araç ön camları 98 Model yılı itibarı ile Renault Twingo, Renault Clio, Renault Megane Ailesi (Sedan, Scenic, Coupe, Wagon) ile Laguna, Kangoo, Mercedes, BMW, Peugeot 206, 307, 406, Opel Zafira, Opel Vectra, Citroen ve Mercedes marka araçların klimalı modellerinde uygulanmaya başlanmıştır. Ayrıca yeni model araçlarda da atermik cam kullanılmaya başlanmıştır.
Şayet aracınız bu marka ve modelde ve camı atermik ise; bu bölgelere cihaz monte edilmelidir. Aksi takdirde kaçak geçiş uyarısı alabilirsiniz.
· RENAULT TWİNGO: Ön camın üst ortasında dikiz aynasının üstünde sağ tarafta uzanan siyah benekli bölge içine elektronik etiket yerleştirilecektir.(sol tarafta çalışmamaktadır.)
· MEGANE AİLESİ: Ön camın üst ortasında dikiz aynasının üstünde sağ ve sol tarafa uzanan siyah benekli bölge içine elektronik etiket yerleştirilecektir.
· SAFRANE, LAGUNA, OMEGA, SCENİC: Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
· RENAULT CLİO, SYMBOL, MASTER (2004-2005model): Ön camın orta alt kısmında dikdörtgen kare bir bölge içine yerleştirilecektir.
· RENAULT KANGOO: Ön camın üst ortasında siyah benekli bölgenin sağ ve sol alt köşelerinde olan 2 kare alandan biri tercih edilecek ve cihaz yerleştirilecektir.
· MERCEDES: Ön camın üst ortasında dikiz aynasının üstünde sağ ve sol tarafa uzanan siyah benekli bölge içine elektronik etiket yerleştirilecektir.
MERCEDES VANEO model aracın bazılarında; AUDI A8’de ön cam tamamen metal film kaplıdır.Sürücü etiketi elle dışarı tutacaktır.)
· MERCEDES 2006 MODEL VE SONRASI: Mercedes marka aracın modeline ve donanımına göre cihazın takılacağı bölgelerde farklılıklar olmaktadır.Bazı modellerde ön camın alt kısmında sağ tarafta yer alan özel bölümler bulunmaktadır.
· LAND ROVER 2006 MODEL VE SONRASI ARAZİ TAŞITI(JEEP) :Ön camın üst ortasında yer alan saydam alan içerisine cihaz yerleştirilecektir.
· FORD FOCUS 2006 MODEL VE SONRASI : Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
· NEOPLAN MARKA OTOBÜSLER : Ön camın alt kısmında sol tarafta yer alan parlak özel bir alan bulunmaktadır.Cihaz bu kısıma monte edilmelidir.
· BMW : Ön camın üst ortasında dikiz aynasının üstünde sağ ve sol tarafa uzanan siyah benekli bölge içine elektronik etiket yerleştirilecektir.
· PEUGEOT 206,307,406 : Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
· PEUGEOT PARTNER 2003 MODEL VE SONRASI: Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
· OPEL ZAFİRA, VECTRA : Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
· OPEL MOVANA MİNÜBÜS 2003 MODEL VE SONRASI: Ön camın orta alt kısmında dikdörtgen kare bir bölge içine yerleştirilecektir.
· CITROEN PICASSO, C3, C5, SAXO : Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
Kaynak: http://www.kgm.gov.tr/fr5.asp?tt=0301
işi bilmeyen biri sanırım uzunzamandan beri kullanyorum hiç bir sorun yaşamıyorum :)
OGS radyo dalgası sistemiyle çalışmıyor mu? Uzaktan kumandalardaki gibi ışın yokki camdan filden etkilensin..
M U R A T
22-03-2010, 09:02
okumasada zaten ogs aracın üzerineyse sorun olmuyo
fsunnetci
22-03-2010, 09:08
Arabanın modeline göre değişiyor demekki:beuj: 2005 Ep3 Type R da Ön Camda Fim var ama okumamazlık yapmadı hiç OGS.
ön camımda mavılık var sadece ogs okumuyordu hep kacak gecıs yazıyordu adam bunun cama fılm yapmıssın okumaz demıstı:) dedım gel bak bısı yok camda,ön camı 2no olan arkadaslarım sorunsuz gecıs yapabılıyor, ogs nız olmadan kacak gecıs hakkınız 10 mus 10 a kadar normal ucretten dusus yapılıyormus 10 u gecınce 7.5tl den gecıs dusuyormus
Fatih Kavak
22-03-2010, 13:25
honda da ön cam llumar %20 film kullandım sıkıntı yok okuyor bir problem olmaz..
SifirinciMurat
22-03-2010, 13:57
Arkadaslar merhaba,
2005 model Honda civic aracımın ön camına cam filmi cektirmek istiyorum. Diger camlarda zaten mevcut. Ancak Izmir'de sonarguard bayisine gittigimde eger ön cama film cekerlerse OGS cihazının giselerde calısmama gibi sorunlar cıkardıgını soylediler.
Sebebi de bazı araclarda dikiz aynasının hemen altında nokta nokta bir alan var orası cam filmi cekilirken boş bırakılıyor ve OGS orada bırakılıyormus. Benim aracımda boyle bir yer olmadıgından mecburen tüm cama film cekiliyor ve OGS cihazı cekilen filmin arkasında kalıyor.
Bu konu hakkında tecrubesi olan veya bilgi verebilecek birisi var mı ?
tesekkurler...
önemli olan film olup olmaması değil, çekilen filmin atermik özelliğinin olup olmaması. atermik katman muhtelif dalga boylarındaki elektromanyetik radyasyonu önlediği için ogs, gps gibi cihazların çalışmasını güçleştirir.
evet cekmıyor benımde basıma geldı fakat sunu soyleyım su son gunlerde herkez camlarındakı fılmlerden ceza yeemkle mesgulken sıızn gıdıp bırde on cama fılm cektırıp aracı karartmanız sıızn zararınıza olur :)
Bu camda bile okuyor gerisini sen düsün :)
Llumar film ;)
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs490.snc3/26784_102283846476355_100000842208088_40253_537502 3_n.jpg
Xenomorph
23-03-2010, 01:52
Benim Volvo'dada Vardı Çatır Çatır İşliyordu Sıkıntı Olmamıştı
Llumar Marka
cembasmaci
23-03-2010, 09:01
Evet arkadaslar sonunda ben de ön cama LLumar cektirdim. (Ön cam LLumar diger camlar Solargard oldu) Yukaridaki puntodaki kadar koyu renk degil. Icerisi daha rahat gozukuyor. Cam filmi iyice kuruyuncaya kadar OGS yi yapıstırmayacaktım ancak mecburen paralı otoyol kullanmamız icap etti. Gişede eşim camın arkasından eliyle oylesine tuttu ve ogs calıstı. Bu hafta icinde cama da sabitleyecem. Kısaca LLumar ile sıkıntı yok tsklr...
Cihan Çizmeci
23-03-2010, 10:27
Walla dün izmit gişelerden geçerken bizede aynı şey oldu.İçerde tuttuk okumadı panoramik cam + film sora ger geri nakitten çıktık bi daha camdan dışarı elimizi çıakrdık bu sefer okudu.Banada çok saçma geldi :beuj:
Evet arkadaslar sonunda ben de ön cama LLumar cektirdim. (Ön cam LLumar diger camlar Solargard oldu) Yukaridaki puntodaki kadar koyu renk degil. Icerisi daha rahat gozukuyor. Cam filmi iyice kuruyuncaya kadar OGS yi yapıstırmayacaktım ancak mecburen paralı otoyol kullanmamız icap etti. Gişede eşim camın arkasından eliyle oylesine tuttu ve ogs calıstı. Bu hafta icinde cama da sabitleyecem. Kısaca LLumar ile sıkıntı yok tsklr...
Hayırlısı olsun :)
darkspeed
23-03-2010, 12:10
sıyah flımlerde okumamazlık yapmıyor sadece tıtanyum flımlerde ogs ve alarm kumandalarını okumuyor... tıtanyum flim cektırırsen eger ön camda paralel sekılde bulanıklık oluyor.... görüş mesafesınde sadece....15 cm kadar...