Orijinalini görmek için tıklayınız : saxo vts rolanti sorunu
en baştan başlayalım:) aracım 140 binde.bu km ye kadar açık filtre bile takılmadı.kat iptali eksoz o kadar.aracı ilk aldığım zmanlarda da çok hafif rolantide kıpırdanma vardı anlaşılmayacak kadar az.130bnde carbon clean yaptırdım.3-4 lt benzine yarı tüpten biraz fazla ilaç attılar.carbon clean dan sonra çok hafif pıtırdama başladı.yani 10 km gezsem bir iki kere.135bnde falan benzn pompası bozuldu.Onu komple değiştirdim servisten orjinal.daha sonra tırlama devam etmeye başladı.Oksijen sensörü değiştirdim.çıkardığımda sıfır gibiydi sensor yenisini taktım değişen bişey olmadı.rolanti motoru aldım orjinal ama ikinci el burdan siteden sağolsn ceskin , adıl106 ve gokı'ye.şimdi biraz azaldı ama devam ediyor.benzn filtreside yeni.bujiler yeni.baskı balata yeni.volan sensörü yeni. rolantı motorunu değiştirmeden önce tırlama şu şekildeydi: ışıklarda durdum 1le kalkıyorum sanki 3 silindir çalışır gibi tır tır tır biraz gaza yüklenince düzeliyo.birde vites aralarında yapıyodu.tahminimce gaz kelebeği kapanınca bunu yapıyo.şmdi rolanti motoru taktıktan sonra şu şeklde oldu.rolantide dereceli varmış gibi çalışıyo vites aralarında bişey yok.1le kalkışta var ve bayık devirlerde deli gibi tırlıyor.3le 40la gidemiyorum tırlamaktan biraz gaz verince düzeliyo.
tahminlerim benzn filtresinde bi ipnelik olabilir, map sensöründe problem olabilir,enjektorlerde bişey olabilir.
(arac ful orjınal)
yardımcı olanlara şmdiden teşekkürler..
Gokhan43
12-03-2010, 13:22
Büyük ihtimal bobinden kaynaklanıyor.Aynı olay benim başıma da gelmişti hemen hemen.Kasislere gelip yavaşlayıp ikinci vites 20 km\h ile devam etmek isterken doğal olarak devir düşüklüğünden araç pırpır yapıp tekleme tarzında davranışlarda bulunuyordu tabi devirlenince sorun kalmıyordu.Baktık bobin çatlağı var yeni bobin alıp değiştirdm bi sorun kalmadı :)
çatlak görünür bi yerdemiydi_?
Gokhan43
12-03-2010, 13:34
Çatlaktan kasıt , kıvılcım atıyordu bobin öyle olunca direk yenisini alıp taktık sorun kalmadı.
Anladım. denemek lazım onuda yakın arkadaşmda da vts var.bi deneyeyim onu:)
Gokhan43
12-03-2010, 14:20
Anladım. denemek lazım onuda yakın arkadaşmda da vts var.bi deneyeyim onu:)
Bi deneyin bakalım , muhtemelen sorun bobin gibi :) Denedikten sonra buraya da bildirirsen biz de neymiş ne değilmiş öğrenmiş oluruz :)
map sensörünü konrol etmekte fayda var...arkadasınızın aracındaki sağlam parça ile deiştirip deneyin....
Bi deneyin bakalım , muhtemelen sorun bobin gibi :) Denedikten sonra buraya da bildirirsen biz de neymiş ne değilmiş öğrenmiş oluruz :)
Bu akşam deniycem yarın yazarım mutlaka:)
map sensörünü konrol etmekte fayda var...arkadasınızın aracındaki sağlam parça ile deiştirip deneyin....
map sensörü fazladan bndede var akaşam onu deniycem ama soketler farklı.98 benm arac.99 sonrasının soketi farklı. erkek fiş dişi fiş ayarlıcaz artık bişiler:)
bende de benzer bir sıkıntı var 10 15 günde bir yapıyor :) tırlama esnasında motor kısmından gelen bi hava emiş sesi duyuyor musun yüksek şekilde ve benzin kokusu geliyor mu ? egsozdan ne renk duman cıkıyor o esnada ??
eksozdan ne renk duman çıkıo hiç dkkat etmedim.hava emiş seside gelmiyo.benzn kokusu bazen geliyor.
benzin kokusu geliyorsa zaten enjeksiyondan once ateşlemeye bakmalisin bence sonra enjeksiyona yönel, arkadaşın dediği gibi bobin dene, bobinden yapma ihtimali yüksek, bilgisayara baglattin mi ariza vermiyor mu ? ayrica 130bindeki araca carbon clean yaptirmasaydin keşke.
bilgisayarda arıza vermiyor.
benzin kokusu geliyorsa zaten enjeksiyondan once ateşlemeye bakmalisin bence sonra enjeksiyona yönel, arkadaşın dediği gibi bobin dene, bobinden yapma ihtimali yüksek, bilgisayara baglattin mi ariza vermiyor mu ? ayrica 130bindeki araca carbon clean yaptirmasaydin keşke.
bilmediğimden soruyorum neden 130bindeki araca carbonclean yapılmamalı?
kardesım naptım cozemedın mı ya.bak ismini bılmıyorum ama enj. cıkarınca oraya bı alet takıyolar marsa basyosun o alet olcuyo bence onu bı yaptır atelemeyle ılgılıde olabılır.zaten sılındırlerle ılgılı bısey olsa orda cıkar.haber ver bızede
kardesım naptım cozemedın mı ya.bak ismini bılmıyorum ama enj. cıkarınca oraya bı alet takıyolar marsa basyosun o alet olcuyo bence onu bı yaptır atelemeyle ılgılıde olabılır.zaten sılındırlerle ılgılı bısey olsa orda cıkar.haber ver bızede
Bu akşam bi bakayım haber vericem mutlaka.
bende de benzer bir sıkıntı var 10 15 günde bir yapıyor :) tırlama esnasında motor kısmından gelen bi hava emiş sesi duyuyor musun yüksek şekilde ve benzin kokusu geliyor mu ? egsozdan ne renk duman cıkıyor o esnada ??
Senin emme vs oralardan araba hava alıyor falan olmasın ?
boosted_pug
12-03-2010, 18:19
enjektörlerden biri bozulmuş olabilir bobin bozulmuş olabilir yada map sensörü
enjektörlerden biri bozulmuş olabilir bobin bozulmuş olabilir yada map sensörü
enjektörleri ölçtürmekmi gerekio bozuk oldğunu nasıl anlıcaz.
vtsburak
13-03-2010, 00:03
cem biz en iyisi senle ejektörleri iyice bi temizlettirelim ben sercanla konustum yaparız dedi ayarlayalım bişeyler... ama makinası varmıs galiba enjektörleri temizlemek için
bilmediğimden soruyorum neden 130bindeki araca carbonclean yapılmamalı?
Bildiğim kadarıyla 100 binden sonra yapılınca bu km ye kadar biriken tüm kurumlar bir anda atıldıgından araçta vuruntu, sarsıntı gibi problemler baş gösterebiliyomus.. benim hatirladigim bu, araştirirsan ayrintilari görebilirsin.
problem çözüldü. sorun bobinmiş:) rolanti motorunda vs. de arıza yokmuş. alıcaz bi bobin artık:)
sıfır fiyatı nedir acaba bobinin bilen varmı_?
stana adamla arandaki bağa göre değişiyor:)
:D
serviste orjinali ne kadar_? serviste değişmez herhalde fiyat_?
nasıl çözdün? başka araçdanmı denedin?
nasıl çözdün? başka araçdanmı denedin?
Evet başka araçtan denedim.neden:)
sorunu tamamen çözdük bu sefer:D öyle bi yerden b.kluk yapmış ki gülermisin ağlarmısn. bobinin bujinin üstüne giren kısmında o lastik yerde yırtık vardı.daha önce görmüştüm ama ordan kaçıracağını hiç tahmin etmemiştim. orasını nası onarırız diye düşünürken tesisatçı bi abimiz yardımcı oldu.oje ile tamir ettik ve araç şuan bomba gibi:) serviste parca 700tl. allahımıza bin şükür 1 tl lik oje ile hallettik:D Akıl veren yardımcı olan arkadaşlar sağolsun.
Gokhan43
16-03-2010, 02:10
Hadi geçmiş olsun diyelim o zaman sorunun çözülmesi sevindirici özellikle 1 liraya mâl olarak :D
saolasın tekrardan. 1tl ye olması hazine bulmak gibi bişey oldu :D
omryildirim
17-02-2012, 08:48
hocam kusura bakmayin bende yeni vtsciyim. bendede ayni problem var akışmetre dediler bana. bobin problemimidir bendekide?