Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Geç gelen ceza geçersiz miş ?

TolgaEsentepe
12-03-2010, 18:38
Az önce haberlerde böyle birşey söylendi. Arkadan Ceza kesildikten sonra 1 hafta içerisinde postaya verilmez ise ceza geçersiz sayılıyormuş. Böyle bir madde varmış. Haberlerde çıktıysa doğruluk payı yüksektir :) Oldukça iyi bir olay bu eğer oluyorsa gerçekten :icon_tup:

CasabLanca
12-03-2010, 18:39
bende gördüm şimdi atvde yetkili biri açıkladı

Orhan
12-03-2010, 18:39
Haberlerde duyduysan büyük ihtimal asılsızdır bi kararname önerisi verilir verilmez kabul edilmiş gibi yayın yapıyorlar ;)

SaBRi
12-03-2010, 18:41
mahkemeye gerek yok para verilmiyor dilekçe verilmesi yeterliymiş

TolgaEsentepe
12-03-2010, 18:42
valla abi böyle bir maddenin varolduğunu söyledi. Mahkeme kararıyla ceza iptal edildi falan diyordu

dehsettuning
12-03-2010, 19:10
hehe super olur valla tolga bı dunya cezam oldu zz den kalma

TolgaEsentepe
12-03-2010, 19:13
valla bendede var bir sürü Ramazan abi :D

HarunToprak
12-03-2010, 19:55
İnşallah öyledi iyi olur :)

Erk@n
13-03-2010, 09:22
Aslında çoğu kanunu bilmiyoruz ben bir zamanlar araştırmıştım, ama kanun süreci uzun sürünce kimse konu ile uğraşmıyor cezayı ödemeyi seçiyor.İşte bilgiler;

İncelenen evrak kapsamına göre; itiraza konu edilen ve itiraz edenin gıyabında düzenlenen tutanağın tescil plakasına göre düzenlendiği, tescil plakasına göre düzenlenecek tutanaklar için TRAFİK PARA CEZALARININ TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLER İLE KULLANILACAK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK' in ilgili hükümleri uyarınca 10/a-b maddeleri gereğince tebligat işlemine 7 iş günü içinde başlanması gerekeceği belirtilmiş olup;

İncelenen belgelerde tebligatın hangi tarihte başlatıldığına dair açıklık olmadığı, ancak itiraza konu trafik cezasının düzenlendiği tarih ile para cezası tebligatının düzenlendiği tarih arasında 7 günlük sürenin çoktan gecirilmiş olduğu anlaşılmış olup;

Bu Yönetmeliğe aykırı olduğu tespit edilen tebligatın aradan geçen süre içersinde varsa itiraz edenin haklılık gerekçelerini ortadan kaldıracak sürede yapıldığı nazara alınarak;

İtarazın KABULÜNE Ve Trafik Ceza Tutanağında yazılı para cezasının İPTALİNE,

Kararın taraflara tebliğine,

Dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda kesin olarak verilen açıkça okunup anlatıldı.22.05.2006"

Bu kararı sizlere duyurmak istedim. Bir de soru sormak istiyorum. Karar gıyapta verilen ceza ile ilgili...Ancak yüze karşı tutulan ceza tutanağına imza atmazsak ne olacak? Polis "imzadan imtina etti" şeklinde bir ibare yazıyor mu? Başından böyle bir olay geçen meslektaşım var mı? Eğer imzadan imtina yazmıyorsa o ceza tutanağı da iptal edilebilir mi? Kanaatimce aynı prosedürü izlemek zorunda kalacakları için iptal edilmesi gerekmektedir.

Saygılarımla

Link : http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=6659

Diğer bir bilgi de ;

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=519148&Date=20.04.2008&Kategori=turkiye

linkte yer alan

Türkiye’de ilk kez yüze karşı yazılan trafik para cezasını iptal ettirdiği öne sürülen Av. Bilgili, plakaya yazılan cezaların aradan birkaç ay geçtikten sonra postayla gönderildiğini, bu işlemlerin de yasal olmadığını öne sürdü. Av. Abbas Bilgili, “Bu konudaki yönetmeliğe göre bu tür plakaya yazılan cezaların tebligatının 7 gün içinde başlatılması gerekir. Gecikme varsa mutlaka itiraz edilmesinde yarar var” dedi.

Adana Baro Başkanı İbrahim Gazioğlu’da hukuk devleti esasının öneminin bu kararla bir kez daha ön plana çıktığını belirterek şunları söyledi:

“Eskiden sadece plakaya yazılan cezalara itiraz edilebiliyordu, yüze karşı yazılan cezalara itiraz edilemiyordu. 2 bin 918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun yüze karşı yazılan cezalara itiraz yapılmayacağına dair hükmünün iptal edilmesine dair Anayasa Mahkemesi kararı 30 Ocak 2008 günlü, yani olayın olduğu günkü Resmi Gazete'de yayınlandığından, bu karar konusunda bir ilktir. Bu kararlar kesin olduğundan temyiz yolu kapalı olup, bu şekilde hukuksal süreç tüketilmiştir.”

ocean0636
13-03-2010, 09:34
Eğer öyleyse süper valla, film+egzozdan bana 550tl kitlemislerdi kaç hafta oldu hala ceza falan gelmedi, yırttık sanırım :D

mad_max1978
13-03-2010, 09:38
2006 da yediğim ceza daha yeni geldi +200 tl faizle ödedim:(

Dookan
13-03-2010, 10:28
arkadan yazılmış olarak gelen ceza ya faiz ödenmezki ya..bana bgune kadar 15 kere falan arkadan geldı bi kere bile bitanesine faiz ödemedim

ATA156
13-03-2010, 11:35
Bana 6 ay sonra geldi sulh ceza mahkemesine itiraz ettim, sonucu bekliyorum.

mad_max1978
13-03-2010, 11:40
[QUOTE=06roz54;1243792]arkadan yazılmış olarak gelen ceza ya faiz ödenmezki ya..bana bgune kadar 15 kere falan arkadan geldı bi kere bile bitanesine faiz ödemedim[/QUOT
pardon başlığı yanlış görmüşüm arkadan yemedim cezayı direk kızılayda egzozdan yazmışlardı bende internette gözükmüyo diye sevinip ödememiştim geçen hafta karşıma direk çıktı nette sorgulamada.

sportinger
13-03-2010, 12:08
hehe super olur valla tolga bı dunya cezam oldu zz den kalma

iyi banada gelmez artık heralde. deniz söyledi oda itiraz ermiş sana gelecek diye:D

Chatin
13-03-2010, 12:10
e peki itiraz etmemiş gerekecek mi .. ya da ödeyip öyle mi itiraz edeceğiz. geçersiz olduğunu kanıtlamamız mı lazım illa acaba ?

UgR_CşGn
13-03-2010, 12:54
arkadaşlar bana gecen ay 2007 yılından 2 adet ceza geldı yenı eger bole bırşey soz konusu ıse odemıyeyım nerden ve nasıl araştırıcaz bu konuyu

vkarayel
13-03-2010, 13:30
Muayenede ödetirler arkadaşlar bence boşuna sevinmeyin ..

mad_max1978
13-03-2010, 17:29
eger gelirler gov tr de ceza gözüküyosa muayenede karşınıza çıkıyo ödemekten başka çare kalmıyor arkadasın dediği gibi.elemanlarda ordan bakıyorlar vergi borcu olup olmadığına

akucukdogan
13-03-2010, 17:38
eger gelirler gov tr de ceza gözüküyosa muayenede karşınıza çıkıyo ödemekten başka çare kalmıyor arkadasın dediği gibi.elemanlarda ordan bakıyorlar vergi borcu olup olmadığına

Nasıl bakıyoruz buna yazabilirmisiniz ?

DEVIL
13-03-2010, 17:41
Muayenede ödetirler arkadaşlar bence boşuna sevinmeyin ..

mayısta ceza yemişim ağustos'da muayenede ve vegi öderken cıkmadı. ocakda tesadüfen öğrendik faiziyle ödedik. çıkmama ihtimali var yani

ceskin
13-03-2010, 17:44
3 sene once sattıgım arabanın temız kagıdı olmasına ragmen 3 sene sora baska aracımı satmak ıcın vergı daıresıne gıttıgımde o aracın cezasını cıkardılar mecbur odettıler 1 haftayımı odetmıycekler.asılsız haberdır tolga sevınme hemen:)hatta ben canım turkıyemde kanun cıksa bıle ınanmam baksana adam T.C MAHKEMEsının aldıgı kararı 2 cumle lafıyla korkutarak ıptal ettırıyor yaaaw

mad_max1978
13-03-2010, 18:39
Nasıl bakıyoruz buna yazabilirmisiniz ?

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
bu linkten öğrenebilirsin kardeşim.vergi dairesindede bu sayfaya bakıyorlar.burda gözüküyosa ödememe gibi bir şansın yok:)

ATA156
13-03-2010, 22:43
e peki itiraz etmemiş gerekecek mi .. ya da ödeyip öyle mi itiraz edeceğiz. geçersiz olduğunu kanıtlamamız mı lazım illa acaba ?

İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur.

Diyor yönetmelik.