PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : accord arıza???

TünayK
13-03-2010, 20:27
yenı aldıgım aracımı gayet keyıflı kullanıyorum ancak yaklasık 1 haftadır enteresan bır sıkıntı yasıyorum soyle anlatayım...

arac ıle sabıt gaz seyır halınde ıken once sankı bırısı sabıt aralıklar ıle frene basıp basıp cekıyor gıbı oluyor. daha sonra aynı anda motor arıza ısıgı vsa yı devreden cıkarma ısıgı ve vsa arıza ısıgı yanıyor. arac sankı bır vıtes kucultur gıbı cok az devır yukselıyor ve bu olay gerceklestıgı anda hafıf bır sılkemele yapıyordu. bugun gun ıcınde bır kac kere daha yaptı bunu dah asonra hersey normal arız ısıkları sonuk ıken sıtenın ıcıne gırdım arac 1. vıteste ıdı yıne o bahsettıgım frenleme gıbı olay oldu yıne arıza ısıkları yandı.tam park edecek ıken arac hıc gaz yememeye basladı(devır kıpırdamadı bıle). daha sonra aracı "park" a aldım kapattım calıstırdım "d" ye aldım ve arac kuttt dıye bır salladı yıne gaz tepkı yok. daha sonra tekrar kapatıp calıstırdım. "d" ye aldım sankı hıcbırsey olmamıs gıbıydı. sorun nedır? hadı bakalım:)

Eray Yümsel
13-03-2010, 20:30
bana vanos arızası gibi geldi ?

Caesar
13-03-2010, 20:33
Katalitik konvertörde sorun olduğunda da aynen bu şekilde yapabilir araç. Benim audide aynı sorun başıma geldi. fren basar gibi değilde sanki hafif tekler gibi oluyor gaz kesip gaz verme gibi.

CeSaNCeEm
13-03-2010, 21:11
Vites geçişleri sertmi TünayK?

JumboAli
13-03-2010, 21:13
benım cıvıc'te de aynı olmasa bıle benzer olaylar oldu . sanzumana bı baktırın derım.

benımkı kendını vıtesten atıodum bosa gıdıodu kapatıp acınca kendıne gelıodu. vıteslerı sıyırarak atıodu

CeSaNCeEm
13-03-2010, 21:17
307 dede benzer bi sıkınt vardı ondan sordum şanzıman yapmıştı içinde bi sensör var o yapar demişlerdi ama dediğim gibi vites geçişleride sertti hatta bazen üst vitese geç geçme sorunu falan yapıyodu...

TünayK
13-03-2010, 21:17
Vites geçişleri sertmi TünayK?

gecıslerde en ufak bı sey yok yafrum...

TünayK
13-03-2010, 22:15
sabaha cozun bu ısı ben yatıyorum:)

mmustu
13-03-2010, 22:16
sabaha cozun bu ısı ben yatıyorum:)

hacı antifiriz yerine rakı falan koymuş olabilirmisiniz kafası güzel olmasın :D

TünayK
14-03-2010, 10:28
guncel mı? ne guncelı? guncel ne arar la sohbette?

merruse
14-03-2010, 10:42
2.4 accordların şanzıman soğutucuları ufak olduğu için yağı çok ısınıyor. Daha doğrusu sadece boru gibi birşey onların yağ soğutucuları. Özellikle yüksek sürat kullanımlarında daha fazla ortaya çıkıyor. Onun için radyatörün önünden geçen boruları kesip araya motosikletlerdeki yağ soğutuculardan takan bile gördüm. Eğer araç 2.4 ise bu da kafanızın bir köşesinde hazırda beklesin derim.

TünayK
14-03-2010, 11:09
2.4 accordların şanzıman soğutucuları ufak olduğu için yağı çok ısınıyor. Daha doğrusu sadece boru gibi birşey onların yağ soğutucuları. Özellikle yüksek sürat kullanımlarında daha fazla ortaya çıkıyor. Onun için radyatörün önünden geçen boruları kesip araya motosikletlerdeki yağ soğutuculardan takan bile gördüm. Eğer araç 2.4 ise bu da kafanızın bir köşesinde hazırda beklesin derim.

cok gazlamadıgım zamanlarda yapıyor ama gayet mantıklı..yaklasık bır 15 bın kmsonra sanzıman yagının degısmesı gerekıyor belkıde ozellıgını kaybetmıs olabılır...

mustafahan
27-04-2016, 14:35
yenı aldıgım aracımı gayet keyıflı kullanıyorum ancak yaklasık 1 haftadır enteresan bır sıkıntı yasıyorum soyle anlatayım...

arac ıle sabıt gaz seyır halınde ıken once sankı bırısı sabıt aralıklar ıle frene basıp basıp cekıyor gıbı oluyor. daha sonra aynı anda motor arıza ısıgı vsa yı devreden cıkarma ısıgı ve vsa arıza ısıgı yanıyor. arac sankı bır vıtes kucultur gıbı cok az devır yukselıyor ve bu olay gerceklestıgı anda hafıf bır sılkemele yapıyordu. bugun gun ıcınde bır kac kere daha yaptı bunu dah asonra hersey normal arız ısıkları sonuk ıken sıtenın ıcıne gırdım arac 1. vıteste ıdı yıne o bahsettıgım frenleme gıbı olay oldu yıne arıza ısıkları yandı.tam park edecek ıken arac hıc gaz yememeye basladı(devır kıpırdamadı bıle). daha sonra aracı "park" a aldım kapattım calıstırdım "d" ye aldım ve arac kuttt dıye bır salladı yıne gaz tepkı yok. daha sonra tekrar kapatıp calıstırdım. "d" ye aldım sankı hıcbırsey olmamıs gıbıydı. sorun nedır? hadı bakalım:)

Merhabalar, 2007 model 2.0 accordum var. Şu günlerde, bu bahsettiğiniz problemin tamamen aynını ben de yaşıyorum..:( Ve gerçekten moral bozucu bir durum.. Bu konudaki probleminiz çözülebildi mi? Bilgi verebilir misiniz? :soru: Şimdiden teşekkürler..

Seven7
27-04-2016, 19:54
Merhabalar, 2007 model 2.0 accordum var. Şu günlerde, bu bahsettiğiniz problemin tamamen aynını ben de yaşıyorum..:( Ve gerçekten moral bozucu bir durum.. Bu konudaki probleminiz çözülebildi mi? Bilgi verebilir misiniz? :soru: Şimdiden teşekkürler..

Kaç binde aracınız? Şanzıman revizyon görmek istiyor olabilir.

onur_si
27-04-2016, 20:44
şanzuman arızası olduğunu sanmıyorum. önce tps sensörünü kontrol ettirin ( gaz kelebeği konum sensörü) pc ye bağlatın buyuk ihtimalle sensörlerden

mustafahan
18-05-2016, 13:58
160binde aracım bir dediğiniz gibi şanzımana da baktırmak istiyorum ama muhtemelen gaz kelebeği sensorlerinden kaynaklı bir sorun olabilir..

MeRtCaN
18-05-2016, 14:36

Aracın APP sensorunu degıstırmıstık ozaman sorun cozuldu

dirk
18-05-2016, 14:46
gaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yaptım geçti daha sonra tekrar oldu lpg ayarlarından kaynaklı olduğunu keşfettik regülatör ayarında problem varmış. aynı sorunları bu iki şekilde çözdüm :) accordda ne olsa gaz pedalına vuruyor :D

MeRtCaN
18-05-2016, 15:45
Ramazan Tunay ın arabadakı problem app sensoru ıdı
kendım sıparıs edıp degıstırmıstık Bora honda da :)