Orijinalini görmek için tıklayınız : 2010 sti, evo10, focus rs...
kesinlikle sonuca ulaşmayacak bir konu bence......
hadi gari tartışın :D
ben başlayayım... tur olarak sti alır bence, düz yolda rs alır....
3 arabayı yanyana koy. hangisini istersin deseler rs i alır vınlarım arkadaş...
COOLFEAR
14-03-2010, 22:11
bir evo fanıyım ama evo 10 ile evo efsanesi malesef öldü tip olarak sti derim
2.5 motor farkıda var tabi:D
DogukanB
14-03-2010, 22:14
Görünüş olarak focus ikisinden de bi adım önde.
Yolda bi evo 6-7-8 veya 9 gördüğümde dönüp bakıyorum ama 10 gördüğüm kafamı çeviresim gelmiyor, çok sıradan geliyor bana.
Pist zamanında da subaru evodan ufak bi farkla öndeydi yanlış hatırlamıyorsam.
Focus 4 çeker olsaydı focus derdim ama bu şartlarda subaru:)
bence her turlu sti derim ama rs ınde görüntüsü 10 numara oldu 2.5 motor 305 hp gucunde 440 nm tork ile yabana atılacak cinsten değil..evo 10 hiç hoşuma gitmiyor resmen evoyu öldürdülr
aslında sorarasan bir evo 9 u saydığım bütün araçlara değişirim... tip olarak değil...
Yolda bi evo 6-7-8 veya 9 gördüğümde dönüp bakıyorum ama 10 gördüğüm kafamı çeviresim gelmiyor, çok sıradan geliyor bana.
evet bir testte görmüştüm sti 1. çıkıyordu tur olarak ama evo otomatik vitesti...
ahmet3425
14-03-2010, 22:17
sti-rs-evo olurdu sıralama
Focus RS isyiyorum FWD olmasından nasıl bir sürüş deneniyimi yaşatır çok merak ediyorum abi. :D DogukanB'nin dediği gibi 6-7-8-9 görürsem heyecanlanıp bakıyorum süzüyorum ama 10'da o kadar vücutta reaksiyon olmuyor. STİ, EvoX'den biraz daha güçlü ve hacim avantajı var. Bir Evo fanıyım ama daha iyi olan STİ.
Emir_b16a
14-03-2010, 22:35
focus 4 çeker olsaydı tartışmasız focus derdim ama hayalimin arabasını subaru üretti hb 300 hp we 4 çeker tartışmasız subaru derim :)
bari anket eklensin... modlardan rica edelim
ammada evo fanı olup sti seven varmış
enteresan...!
enteresan...!
zuhahagsagd:::)
hangi sti hangi evoyu gecebılır yaaa:)
cembozbey
14-03-2010, 22:59
enteresan...!
ilginc bi istatislik :D
http://www.youtube.com/watch?v=aoVzaHTRGMM:D
yanlız hakkaten herkez demişki evo bozdu... sanki sti hiç bozulmamış gibi.....
subaruyu subaru yapan ne varsa gitti kasa yenilemesiyle... çerçevesiz cam, geleneksel scop tasarımı... vs vs
DogukanB
15-03-2010, 06:11
:):):):):):):)
yok canım evo 10 nun tasarımı o kadarda çirkin değil ama dediğin doğru rs çok güzel
rs projesinde 4 çeker seçeneğini iptal edenin boynu tutulsun ne diyeyim:D
2010 sti motordaki mevcut sorun hala devam ediyorsa focus rs etmiyorsa sti derim...
bu ücünün testi yapıldı pilot rs dedi
Kahraman castle
15-03-2010, 08:58
RS'leri severim ama bence bu son RS olur.Yabancı sitelerde okuduğum ve izlediğim yorumların hepsinde
kağıt üzerindeki kadar iyi bir araç olmadığı söyleniyor.Ayrıca bu aracın rakibi,motoruna ve beygir gücüne bakınca
bir impreza veya evo X olmamalı izlediğim sağlam testlerden birinde Renault Megane sport r26r'den hem tur zamanı olarak
hem de her türlü sürüş parametresinde zayıf kalıyordu.Megane ile başedemeyince zaten Evo'yu hiç konuşmaya bile gerek yok.
Kısacası o motora ve fiyata rağmen Ford bu sefer bu işi başaramamış....
ahmet3425
15-03-2010, 09:46
RS'leri severim ama bence bu son RS olur.Yabancı sitelerde okuduğum ve izlediğim yorumların hepsinde
kağıt üzerindeki kadar iyi bir araç olmadığı söyleniyor.Ayrıca bu aracın rakibi,motoruna ve beygir gücüne bakınca
bir impreza veya evo X olmamalı izlediğim sağlam testlerden birinde Renault Megane sport r26r'den hem tur zamanı olarak
hem de her türlü sürüş parametresinde zayıf kalıyordu.Megane ile başedemeyince zaten Evo'yu hiç konuşmaya bile gerek yok.
aynen oyle mecburi kasa tasarımına uygun hafifletmeyi yapamadıkları icin motoru guclendirmekte buldular careyi ama malesef oda ise yaramadı.
yinede en atesli spor otomobiller sırasında meganın ardından 2. sıraya oturmayı basardı
bu karsılastırmada STİ..
Benim imkanım olsa EVO alırım, bide siyah olsun tadından yenmez
Kahraman castle
15-03-2010, 11:06
bu karşılaştırmada şehsi tercihim.EVO X OLUR.
focus rs dıorum kesınlıkle ıstanbulda yeşilini gordum o nasıl bı renk ya araba resmen rallyden fırlamıs rengı durusu superdı.evo ve subaruda eskı cızgılerınden cok saptılar bana gore evo 9 a asıktım ama 10u sevemıorum tabı ben bıraz daha eskılerı seven bı ınsanım yenı teknolojıdekı arabalar o eskı nostaljıyı yansıtmıo uzay arabaları gıbı araba yapıolar herzaman eskılerden yanayım :D
2010 sti motordaki mevcut sorun hala devam ediyorsa focus rs etmiyorsa sti derim...
ne gibi bir sorun vardıki?
ilginc bi istatislik :D
hemde çok ilginç :D
RS hakkinda buradada ayni seyler konusuluyor. Hayal kirikligi deniyor.
Rusyada 2009 yilinda 9 tane RS satilmis.
VTec_king
15-03-2010, 15:52
Stı stı stı stı :)
Serhat Y.
15-03-2010, 16:32
sti , rs , evo10 şeklinde benim sıralamam.
evo 10 un motoru herşeyi muhteşem.
param olsa 2. dk düşünmem.
2.5 sti motoru hakkında hep kötü şeyler söylüyorlar.
RS için http://www.autoclub.com.tr/otomagazindetay/818-Ford_Focus_RS_WRC_Edition.aspx şu şekilde paketler sunulmuş yurt dışında, henüz Türkiye'de var mı bilmiyorum fakat yollarda böyle şeyler görürsek güzel olur :)
edit : 50 tane üretilecekmiş.
yamansen
15-03-2010, 18:06
sti tavsiye etmiyorum paranla rezil oluyosun evo X yada evo ıx kesınlıkle....
2.5 sit motoruyla ilgili sıkıntı nedir bilmiyorum ama, bildiğim tek şey engine of the year dan 2.5 lik motorlar arasında en iyi motor ödülünü aldığı...
yamansen
15-03-2010, 18:31
en ii motor oldugu ıcın 2000km de motorda bişeyler kırılıyo
geçmiş olsun
araştırdınızmı genel bir problem mi yoksa size mi öyle denk gelmiş ?
kötü denk gelmiş ya orası kesin..
Tuning055
15-03-2010, 20:06
tartışmasız benım favorım evoX snra sti bir focusa okadar para vermem ben.. kendı tercıhım tabı bu..
Evo10 'u tercih ederdim ben de.
tartışmasız benım favorım evoX snra sti bir focusa okadar para vermem ben.. kendı tercıhım tabı bu..Sıradan bir Focus değil bu..
Tuning055
15-03-2010, 21:28
Sıradan bir Focus değil bu..
bılıorum sıradan bır focus olmadını..
çok garip bi durum :S
yamansen
15-03-2010, 22:29
garip degil daha az km de kırılan da mevcut :)
.::EmrE::.
15-03-2010, 22:41
Ferrari koysanız yine RS derim ben,bugun ilk defa canlı görme fırsatım oldu,inceledim baya bi -azımın suyu akarak ve apache style gibi herkesin içinde :D - Ben böyle güzel bir dış dizayn görmedim,araç ben buradayım diye resmen bağırıyor. Zaten tüm Via/Port kitlendi araca , gören bir 5-10 saniyelik duraksama yaşıyordu :D
Motor da gayet yeterli 305 hp 440 nm tork ile..Ah birde 4x4 olsaymış..
http://i40.tinypic.com/2cf36sp.jpg
http://uploader.ws/upload/200805/pedal1.jpg
Evo 10, gazlı adama gelmez fazla kırılgan gibi, bu da şekil a :)
evo varken hiçbirisini almam ben bu sti rs ikilisinden.
Ludacris
16-03-2010, 01:54
Evolution.6.5-8-9-10... 2bin sisi, ve vs vs vs vs vs.. çevremdeki çoğu scoby cilerin koynunda bi Evo hayali var nedense
Onurkk06
16-03-2010, 09:39
bunlar arasından focus rs
garip degil daha az km de kırılan da mevcut :)
merak ettiğimden soruyorum ne tarz sorunlar yaşattı?
Bu arada hiçbir stock rsin 300 hp vermediği söylentileri var
kickboxer
16-03-2010, 15:58
Evolution.6.5-8-9-10... 2bin sisi, ve vs vs vs vs vs.. çevremdeki çoğu scoby cilerin koynunda bi Evo hayali var nedense
cogu pırt tunıng bmwcılerın gonlundede subaru var nedense:D
ben evo10 un sanzumanını sevmıyorum bı kac yerde okumustum pedalları plastıkmıs sanırım kırılıyoms fln..
subarunun sanzumanı hep vıtes gecıslerı fln helede sti cok hosuma gıdıyo ama 2009 krank dızaynlarında bı bozukluk varmıs. arabalar yatak dokuyodu 2010 da bu gıderıldı dıye bılıyorum ben olsam subaru alırdım bı forget motor yapılıp gonlunce bınıle bılır tabı bu bazılarına gore degısır forget motora cokda ucuk rakamlar gıtmıyo subarunun baskada kırılcak bı yerı yoktur yuruyenı sanzumanı ozellıkle kapakları felan cok ıyı dıye duymustum
Evo x son nokta bence sonra sti ve en son rs derim
Ludacris
16-03-2010, 17:15
ben evo10 un sanzumanını sevmıyorum bı kac yerde okumustum pedalları plastıkmıs sanırım kırılıyoms fln..
subarunun sanzumanı hep vıtes gecıslerı fln helede sti cok hosuma gıdıyo ama 2009 krank dızaynlarında bı bozukluk varmıs. arabalar yatak dokuyodu 2010 da bu gıderıldı dıye bılıyorum ben olsam subaru alırdım bı forget motor yapılıp gonlunce bınıle bılır tabı bu bazılarına gore degısır forget motora cokda ucuk rakamlar gıtmıyo subarunun baskada kırılcak bı yerı yoktur yuruyenı sanzumanı ozellıkle kapakları felan cok ıyı dıye duymustum
///M Pırt :p bekle mayonez zamanı yaklaşıyor...
SUBARU-SUBARU-SUBARU ama wagon:icon_tup:
sti lar zaten forget motor değilmi?....
Kahraman castle
16-03-2010, 19:30
tabike tekra evo x
maverick2305
16-03-2010, 19:37
rs mi desem sti mı desem :D
redbaron
17-03-2010, 00:53
evo IX olsaydı banko da evo 10da baya geriye düştü yarıştan.2010 sti derim yeni kasayı pek sevmeme rağmen arada en mantıklısı. RS gerçekten muhteşem olsada tek tercih dışı olma sebebi önden çeker olması.
Ludacris
17-03-2010, 11:38
sti lar zaten forget motor değilmi?....
güç istiyorsan değişmesi gerekiyor.
yamansen
17-03-2010, 12:54
arkadaslar evo la subaru arasında kıyaslama yapabilirim rs i bilmiyorum...sti almadan evo x bakmaya gittim koltukları dar rahatsız kalitesiz bi arac yeni sti gercekten cok konforlu ic mekanı guzel navigasyon sistemi mevcut koltuklar deri fakat 2.5 motora forged olmadıktan sonra gercekten 130 bin tl vermek yazık gunah benım aracım 2000km de segman kırdı belki cok zorladım yine de kırılmaması gerek soncta o kadar para verip alıyorum ne kadar yeni sti yı begensemde kesinlikle gider evo 9 alırdım goruntusu performansı herseyiyle mukemmel bi arac
arkadaslar evo la subaru arasında kıyaslama yapabilirim rs i bilmiyorum...sti almadan evo x bakmaya gittim koltukları dar rahatsız kalitesiz bi arac yeni sti gercekten cok konforlu ic mekanı guzel navigasyon sistemi mevcut koltuklar deri fakat 2.5 motora forged olmadıktan sonra gercekten 130 bin tl vermek yazık gunah benım aracım 2000km de segman kırdı belki cok zorladım yine de kırılmaması gerek soncta o kadar para verip alıyorum ne kadar yeni sti yı begensemde kesinlikle gider evo 9 alırdım goruntusu performansı herseyiyle mukemmel bi arac
eee biz gittik 30rlı stiyımızı sattıyoz evo9 aldık anladın neyin ne olduğunu ...
yamansen
17-03-2010, 14:29
aynen karrsim hayrlı olsun bende keske alabilsem evo ıx gule gule kullan