Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo vti kadran 11.2 PSİ
0.8 barda roll yaparken çekilmiş bir video görüntü çok iyi olmasada az çok belli oluyor ne oldugu araca alışma turları şimdilik diyebiliris. :)
3-4-5. vitesler
http://www.streetfire.net/video/turbo-vtecwmv_741412.htm
Eyup Duygun
16-03-2010, 16:55
hey massallah
Eröllll yapma böyle şeyler kankaaa kaçta bitti o öyle. :(
maaşallah 100-200km 9sn gibi, baya ii bir değer
zafer_0403
16-03-2010, 16:59
maşallah allah kaza bela vermesin ibre tekrar "0" geldi galiba :D
Maşallah , hayırlı olsun ayrıca :)
maşallah
biraz daha basınçla çok iyi olacak. 18psi da apayrı
maşallah sölenecek fazla söz yok ağzımın suyu aktı :D
yürü nen moruk :) maşallah maşallah ;)
nicomedia
16-03-2010, 17:11
maşallah erolum
dr.erol bey kazasız belasız :)
sportinger
16-03-2010, 17:15
maşallah kazasız belasız kardeş cok güzel gidiyo.
amin.. cümlemize tşk.ler hepinize 20 psi da debriyajım kaçırıyor ama şimdilik bana 0.8 bar bile yetti denebilir..:)
kaç beygir civarında bu araba ? maşallah çok güzel hızlanıyor..
Maşallah erol güsel hızlanıyor gercekten
saolun arkadaşlar..
aracı henüz dyno ya sokmadım ilk öncelik debriyaj işini halletmek ondan sonra dyno ve inş. bol video ;)
Balata var günceli
balata yolda geliyor günceli :D
sportinger
16-03-2010, 17:42
420 falan verir kanatindeyim 20 de. tekrar maşallah...
Maşallah allah kaza bela vermesin....
dragon07
16-03-2010, 17:55
erol abi yakışanı yapmıssın günceli :D
Maşaallah kazasız belasız bin inşallah abi:)
420 falan verir kanatindeyim 20 de. tekrar maşallah...
20 psi da o setup minimum 450 hp verir başkan
heyy maşallah çok güzel çevirmiş :)
ahmet3425
16-03-2010, 18:13
cok guzel indirmis masallah allah kaza bela vermesin...
oha o ne ya ibre nereye gitti kayboldu maşallah abi :)
maşallah erolum ıslatmışsın her hafta bı vıdeo cek şenlendır bizi:)
maşallah :) Allah kaza bela vermesin.
saolun arkadaşlar iyi dilekleriniz için..
debriyaj sorunum var gelsin deb. güzel videolar yaparız sorun deildeee..
bide şu yeni turbo vteclerden video görsek mavi mavi :)
Eray Yümsel
16-03-2010, 18:36
maşallah maşallah :)
saolun arkadaşlar iyi dilekleriniz için..
debriyaj sorunum var gelsin deb. güzel videolar yaparız sorun deildeee..
bide şu yeni turbo vteclerden video görsek mavi mavi :)
yenı sahıbının speclerıne gelmeden zor:)
8.000rpm
16-03-2010, 18:40
:):):):) hey maaşallah erolum :):):):)
allah kaza bela vermesin , kadranın iğnesini sıfıra değdireceksin neredeyse :D:D:D
arda'cım senin de ellerine sağlık :):):):)
street_cops
16-03-2010, 18:41
Maşallah maşallah. Allah kazadan beladan korusun. :)
http://i41.tinypic.com/2hofkaa.jpg
yenı sahıbının speclerıne gelmeden zor:)
aynen yeni sahibi onu iyicene delirtir :) inş.
saolun arkadaşlar
Maşallah Arda'da gizli cevher varmış;)
Hayırlı olsun Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin..
İtiraf ediyorum kadranı izlerken 4. vitesi 5 sanıyordum :D
sportinger
16-03-2010, 19:18
20 psi da o setup minimum 450 hp verir başkan
Setup i biliyorum:D tekerde motorda farketmez, 400 üstü olsun bizim olsun yerlimali iyidir demi:)
Bu arada izmir topladı yürüyen vtecleri Erol'um Çağlar falan yapın bir gece de kulaklarımızın pası silinsin...
ygtkrmdnz
16-03-2010, 19:23
Videodaki rüzgar sesiyle beraber f16 savaş uçaklarını anımsatıyor :D maşallah güzel yürümüş aracınız allah kaza bela vermesin.
450hp civic için oha bi rakam bence..
300 350 arası olsun 50.000km sorunsuz yürüsün yeter bence : )
450hp civic için oha bi rakam bence..
300 350 arası olsun 50.000km sorunsuz yürüsün yeter bence : )
450 hp honda da sorun cıkartıcak bir güc degil mustafa artık bunlara inanman lazım
esas 750 hp m3 için sorunsuz bir güç degil diyomuyuz biz hay allam yaaa:):):)
Kullanılan malzemeler kaliteli oldukça 50k gider 70k da bence marka ile pek alakası yok, subaru var alıyosun hemen kırılıyo mesela tırt :D hahahahha, ama alman bi başka doguştan cigerli cıkıyolar onlar herhalde :)
alpergti
16-03-2010, 20:52
allah kaza bela vermesin çok fena maşallah:icon_tup:
coolvtec
16-03-2010, 20:57
İzmir hızlanmaya devam ediyorrrrrrr, bkz.video A. :D
kazasız belasız sorunsuz erolcum. :icon_tup:
PS. 5 kesicide o kadar yuksek hızlara çıkıyormuyuz yaw:confused: korktu şimdi ben :D
MR.TurboALİ
16-03-2010, 21:01
yürü be maşallah...
Maşallah Erol abi..Allah kaza bela vermesin güzel günlerde kullanmak nasip etsin..
cıvıc si
16-03-2010, 21:39
maşallah erol kazasız belasız tekrar ;)
erolum ilk olarak hayırlı olsun dıyorum ve sonrada cuss dıyorum:D
hepinizden alıntı yapıp :D
tek tek tşk. ediyorum..allah razı olsun iyi dilekleriniz için..
Gokhan43
16-03-2010, 22:44
Maşallahı var cidden :) İbre fenalarda :D :D
fenalarda maşallah Erol um Allah kaza bela vermesin.
kazasız belasız keyifli sürüşler :)
saolun cümlemize kazasız belasız sürüşler..
abi super hakkaten asfaltı kazıyor resmen :).maşşalah maşallah.dahada ii olcak inş :)
baskan oturmusken bıraz daha basssaydın:) ne gerek var o kadara...masallah...
ee baktım gidiyorr bende kesmeyeyim dedim :)
çok güzel Erol.. güle güle kullan.. kadranı 360 derece döndüreceksin sen bu gidişle :D
maşallah abi çok iyi makina :icon_tup:
çok iyi gerçekten ya hiç kesilme yok, 20psidaki videoyu merakla bekliyorum, maşallah
edo typer
16-03-2010, 23:21
abı tekrardan hyrlı ugurlu olsun kazasız belasız ıns.. masallah cok ıyı ındırıo;)
maşallah kazasız belasız:)
nitrO_Oxide
16-03-2010, 23:34
Maşallah abi :)
450 hp honda da sorun cıkartıcak bir güc degil mustafa artık bunlara inanman lazım
esas 750 hp m3 için sorunsuz bir güç degil diyomuyuz biz hay allam yaaa:):):)
benim sorun diye bahsettiğim yakıt ses güvenlik debriyaj ömür vs.. herşey.. gereksiz bi alınganlık yapmışsın ..
modifiye edilen hiçbir araç için sorunsuz diyemeyiz. markalara lafım yok lakin civic'e 200hp bile çok çunki can güvenliği yok. ve sanırım bundan daha önemli birşeyde yok ..
Cihan Çizmeci
17-03-2010, 00:40
Maşallah ya nasıl sıkıyo makine :) Allah kazadan beladan korusun
benim sorun diye bahsettiğim yakıt ses güvenlik debriyaj ömür vs.. herşey.. gereksiz bi alınganlık yapmışsın ..
modifiye edilen hiçbir araç için sorunsuz diyemeyiz. markalara lafım yok lakin civic'e 200hp bile çok çunki can güvenliği yok. ve sanırım bundan daha önemli birşeyde yok ..
belli bir süratten sonra can güvenligi hiç bir araçta yok mustafa
gerkesiz bir alınganlık yapmadım senin yazdıgından başka bir anlam çıkartamadım sadece
akbaba78
17-03-2010, 06:48
Allah kaza bela vermesin masallah:eek:
erayakar
17-03-2010, 07:28
süper yürüdü maşşallah..
iyi temenileriniz için tşk.ler
belki tekrardan bir timing ve güzel bir ayar ile daha iyiler olur diye düşünüyorum..
Armageddon
17-03-2010, 09:15
Maşallah araç çok güzel hızlanıyor, kazasız belasız :)
VTec_king
17-03-2010, 09:19
Maşallah Erol Kazasız belasız kardeş
Bu arada Turbo Vtec`s ROLL Night At Çeşme High Way mi desek? :)
maşalla abı alla kaza bela wermesin mukıemmel indrio kadranı dicek bişe yok herseyyle süper bi arac ....
saolaun arkadaşlar cümlemize kazasız belasız..
dedik dedik egemen :)
maşallah maşallah ciddi halde gideri bence şu halde :)
bende süper alev görüntüleri var o geceden şansa arkanızdan gelmistik :)
VTec_king
17-03-2010, 10:10
saolaun arkadaşlar cümlemize kazasız belasız..
dedik dedik egemen :)
Hanimiş videolar :)
bekliyoruz
yalnız ankaradan mertcanda orda olmalı istanbuldan AB ve HULK da orda olmalı derim
o zaman tamamlanır :)
bekliyoruz
yalnız ankaradan mertcanda orda olmalı istanbuldan AB ve HULK da orda olmalı derim
başka kacta bassınlar basınclar ne olsun :) ayıp ayıp o gömleklerı v2 ıle kullanıorsun ya:)
coolvtec
17-03-2010, 10:28
bekliyoruz
roll video klibimiz hazırlanıyore, coming soon... :icon_tup:
maşallah erol kazasız belasız kullan:icon_tup:
roll video klibimiz hazırlanıyore, coming soon... :icon_tup:
evet evet o video beklioruz pilot :icon_tup:
amin arkadaşlar cümlemiz kazasız belasız kullanalım..
maşallah erolum kazasız belasız
haram beygirlerine helal olsun :D iyi seyitiyolar :D
kim geçti çok merak ediyorum.. ?? :D
Sierra Rs
17-03-2010, 11:16
maşallah cok sağlıklı ve istikrarlı gidiyor mükemmel hızlanmış :)
saolun arkadaşlar ama bidahaki videolarda bu kadar çevirmem demedi demeyin :)
tuncer@ yanyana gidiyoruz öle :) elele kolkola:)
belli bir süratten sonra can güvenligi hiç bir araçta yok mustafa
gerkesiz bir alınganlık yapmadım senin yazdıgından başka bir anlam çıkartamadım sadece
evet civic in 250km ile giderkenki yol tutuş rüzgar direnci + güven verişi ile m6 nın yada 911 turbonunki aynıdır değilmi ? sana 250km süratle giderken çay içtiğimiz bi video izletsem ne diyeceksin ? civicle elini direksyondan 1sn alsana 250 ile giderken :) lütfen marka taraftarı olma kullandığın araç süper spor bi araba değil ve dolayısıyla 300 - 500hpler yeterince tehlikeli.. dayanıklılık kısmına gelince 350hp ile 50.000km gidiyorsa 500hp ile 30 belki 20.000km gidecektir araç. bunu tüm araçlar için söylemek mümkün barış stage 3 alırken de demiştim stage 2 al yada 1 al neyine yetmiyo diye : ) bak şimdi ne debriyaj dayandırabiliyo nede lastik..
valla ben sizin yerinizde olsam porsche ile denemezdim çay içmeyi :))))))))....civic çok daha yumuşak bir karaktere sahip o süratlerde :icon_tup: ...
evet civic in 250km ile giderkenki yol tutuş rüzgar direnci + güven verişi ile m6 nın yada 911 turbonunki aynıdır değilmi ? sana 250km süratle giderken çay içtiğimiz bi video izletsem ne diyeceksin ? civicle elini direksyondan 1sn alsana 250 ile giderken :) lütfen marka taraftarı olma kullandığın araç süper spor bi araba değil ve dolayısıyla 300 - 500hpler yeterince tehlikeli.. dayanıklılık kısmına gelince 350hp ile 50.000km gidiyorsa 500hp ile 30 belki 20.000km gidecektir araç. bunu tüm araçlar için söylemek mümkün barış stage 3 alırken de demiştim stage 2 al yada 1 al neyine yetmiyo diye : ) bak şimdi ne debriyaj dayandırabiliyo nede lastik..
moruk sana bişi diyim mi senin ilk yazdıgın mesaj başak birşey şimdi dediklerin başka bişi
sen sorun bakımından yazdın motor ömrü vs vs kastettin şimdi 250 ile giderken çay içmekten bahsediosun:)
hadi onuda gectim degil 250 300 km ile giderken cay iç
sonradan modifiye yapmış oldugun bir aracın motor ömrünü sen belirliyemessin
yani yok öle 1000 hp 10.000 km
1100 hp 8000 km
1200 hp 5000 km gibi bir secenek yoktur
adam gibi toparlarsan sen aracın motorunu yürüyenini herşeyini a dan z ye sorun yaşamassın
yagına suyuna da bakarsan ayarında net olursa fabrikadan cıkmış arac gibi yıllarca kullanırsın
hay maşallah, nazar değmesin inşallah :)
coolvtec
17-03-2010, 13:48
250 ile gidiyorken başka yapacak birşey bulamadınız mı yaw çay içmek dışında, ya da çak içecek başka yer ve zaman mı bulamadınız :)
coolvtec
17-03-2010, 13:52
kim geçti çok merak ediyorum.. ?? :D
bizde kimin geçtiği üçüncü dördüncü sırada, videolarımızdan anlamıştır herkez sanırım. Dostluk, keyif, adrenalin vs var öncesinde... Bu gün biri geçer, yarın biri bişey yapar öbürü geçer, sonuç biizm için farketemez. Yeter ki ilk sıradaki dostluk, keyif, adrenalin vs olsun. :icon_tup:
bizde kimin geçtiği üçüncü dördüncü sırada, videolarımızdan anlamıştır herkez sanırım. Dostluk, keyif, adrenalin vs var öncesinde... Bu gün biri geçer, yarın biri bişey yapar öbürü geçer, sonuç biizm için farketemez. Yeter ki ilk sıradaki dostluk, keyif, adrenalin vs olsun. :icon_tup:
:icon_tup::icon_tup: budur.
moruk sana bişi diyim mi senin ilk yazdıgın mesaj başak birşey şimdi dediklerin başka bişi
sen sorun bakımından yazdın motor ömrü vs vs kastettin şimdi 250 ile giderken çay içmekten bahsediosun:)
hadi onuda gectim degil 250 300 km ile giderken cay iç
sonradan modifiye yapmış oldugun bir aracın motor ömrünü sen belirliyemessin
yani yok öle 1000 hp 10.000 km
1100 hp 8000 km
1200 hp 5000 km gibi bir secenek yoktur
adam gibi toparlarsan sen aracın motorunu yürüyenini herşeyini a dan z ye sorun yaşamassın
yagına suyuna da bakarsan ayarında net olursa fabrikadan cıkmış arac gibi yıllarca kullanırsın
başta söylediğimin arkasındayım eklemeler yaptım ki bu eklemeleri sabaha kadar konussak anlatırım..
sen sadece motor ömründen bahsediyorsun ben debriyaj lastik yakıt vs diyorum.. atladıgın nokta bu.
tamam motorun 1000beygire fabrikanın ürettiği gibi dayanıyor olabilir ama geriye kalan şeyler ne olucak ? şimdi bu civic 350hp ile mükemmel bi yazılımla yürüsemi daha uzun ömürlü sorunsuz olur yoksa 500hp mükemmel bir yazılımlamı yürüse daha uzun ömürlü sorunsuz olur . + yakıt lastik masraf can güvenliği vs vs eklerim buraya 2 sayfa ..
Sonuç = honda civic vti çok performanslı bir araç. 11.2psi ile bu kadar yürüyorsa daha fazlasına gerek duyulmamalı sorun yaşamadan kullanmak için. ama tabiki bu benim fikrim sahibi 45psi basar ona göre güçlendirir o onun bileceği iş. o güçlerde de bana göre patinajdan başka birşey olmaz.. neyleyim 3.vitesten itibaren tutunabilen 500beygiri der konuyu kapatırım :)
250 ile gidiyorken başka yapacak birşey bulamadınız mı yaw çay içmek dışında, ya da çak içecek başka yer ve zaman mı bulamadınız :)
ahahah walla çay örneği gerçek olduğu için yazdım :) bodruma giderken sizin aydın otobanında içmiştik :)
başta söylediğimin arkasındayım eklemeler yaptım ki bu eklemeleri sabaha kadar konussak anlatırım..
sen sadece motor ömründen bahsediyorsun ben debriyaj lastik yakıt vs diyorum.. atladıgın nokta bu.
tamam motorun 1000beygire fabrikanın ürettiği gibi dayanıyor olabilir ama geriye kalan şeyler ne olucak ? şimdi bu civic 350hp ile mükemmel bi yazılımla yürüsemi daha uzun ömürlü sorunsuz olur yoksa 500hp mükemmel bir yazılımlamı yürüse daha uzun ömürlü sorunsuz olur . + yakıt lastik masraf can güvenliği vs vs eklerim buraya 2 sayfa ..
Sonuç = honda civic vti çok performanslı bir araç. 11.2psi ile bu kadar yürüyorsa daha fazlasına gerek duyulmamalı sorun yaşamadan kullanmak için. ama tabiki bu benim fikrim sahibi 45psi basar ona göre güçlendirir o onun bileceği iş. o güçlerde de bana göre patinajdan başka birşey olmaz.. neyleyim 3.vitesten itibaren tutunabilen 500beygiri der konuyu kapatırım :)
Tutunma güçlü her araçta sorun olduğu gibi hiç benimsediğim birşey değildir tutunamayıp 1 2 3 kesicide motoru skmektende tutunarak adam gibi giderim 300 hp giderim.
Tutunmanında yolları var tabiki ama artık öyle güçlere geldiki araçlar yalan oluyor
2. 3. vites.
bide hep merak ettim
aynı aktarım organlarına sahip 2 araç rev limit aynı top speed aynı
300 hp tutunan
500 hp saran
Sonuçları ne oluyor daha yeni yeni 1 2 videoda çıktı tutunan geçiyor tabiki.
maşallah gerçekten söylencek bişi yokk...
fazla basmaktan yakında ibre kopabilir dikkat :)
Mustafa şimdi bu konu dedigin gibi uzar gider
debriyajdan sıkıntın varsa gider daha iyisni takarsın
yürüyende sıkıntın varsa daha iyisini alır takarsın
yani ne akdar paran varsa okadar aracını saglam yaparsın
ayrıca korkulcak tehlike olucak durumlardan bahsetmişsin
mesela demişsin ki 350 hp civic için daha ideal 500 hp den
şanzuman oranını degiştirmedigin sürece 1000 hp de yapsan o arac aynı yolda aynı hıza sadece daha cabuk cıkıcagından hiç bir problem olmaz
mesela benim aracım atmosferikken daha tehlikeliydi bence
cünkü 6 da bir kaptırıyordum 260 yapana kadar 10 dakika yol gitmem lazım dı
ama turbo yaptım 280 yapmak için 20 saniyemi ayırıyorum
sevgiler saygılar:)
Ayrıca nekadar saglam olsa da olsun Allahın dedigi olucagı için kimin hangi arabadan sag cıkıp cıkmıyacagı belli olmaz bu yuzden bu saglamlık olayına fazla takılmamak lazım
unutmayalım ki TİTANİK de battı yüzlerce adam öldü :):):)
Ayrıca nekadar saglam olsa da olsun Allahın dedigi olucagı için kimin hangi arabadan sag cıkıp cıkmıyacagı belli olmaz bu yuzden bu saglamlık olayına fazla takılmamak lazım
:hehe::hehe::hehe::hehe:
:icon_tup::icon_tup: bu iyiydi işte.. :D
+bilmemkaçmilyon :icon_tup:
Mustafa şimdi bu konu dedigin gibi uzar gider
debriyajdan sıkıntın varsa gider daha iyisni takarsın
yürüyende sıkıntın varsa daha iyisini alır takarsın
yani ne akdar paran varsa okadar aracını saglam yaparsın
ayrıca korkulcak tehlike olucak durumlardan bahsetmişsin
mesela demişsin ki 350 hp civic için daha ideal 500 hp den
şanzuman oranını degiştirmedigin sürece 1000 hp de yapsan o arac aynı yolda aynı hıza sadece daha cabuk cıkıcagından hiç bir problem olmaz
mesela benim aracım atmosferikken daha tehlikeliydi bence
cünkü 6 da bir kaptırıyordum 260 yapana kadar 10 dakika yol gitmem lazım dı
ama turbo yaptım 280 yapmak için 20 saniyemi ayırıyorum
sevgiler saygılar:)
bence bu konuyu yuz yuze tartışalım.. çunki konu çok uç noktalara gidecek.. debriyajın iyisini taktın aks aksı taktın şanzıman şanzımanı taktın fren freni taktın vs vs gidecek üstüne birde patinajdan gidemeyen bir araba hadi onuda yaptın hızlanırken ödün bi tarafına karışıcak tedirgin olucaksın.. gerenk yok 300 350hp ile sorunsuz binerim daha iyi..
kazık gibi debriyaj kmde 1tl yakan 500hp civic bana çok saçma geliyor. he seninki gibi yarış arabası yapacaksam zaten bunları hiç konuşmaz gider e30 kasaya güçlü bi makina koyarım :D
tekrar söylüyorum şu videodaki civic bugun BENİM diyen tüm stock arabalara yerleştirir.. ve maliyetide ortada ;)
bu arada sen önce eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allah'a havale et bence :)
Allah hepimizi kazadan beladan korusun..
Amin mustafa dogru sölüosun tabiki önce tedbiri alıcaz sonra Allaha emanet edicez
cuma günü gel ben seni bir gezdireyim bakalım tedirgin olucakmısın :)
Amin mustafa dogru sölüosun tabiki önce tedbiri alıcaz sonra Allaha emanet edicez
cuma günü gel ben seni bir gezdireyim bakalım tedirgin olucakmısın :)
: ) olur tabi... bu arada kelepir racing satan olursa arıyorum bilgine.. hatta motorla denemek istersen bitane 1000lik çağırayımmı cigerli k7r1000 ?
motorlarla zaten deneme yapıcam
motor delisi nden takip edersin
daha o kıvama gelmedi aracım ben eski halinden daha iyi olması için çabalıyorum
ama daha bu hali ile deneme yapamadım aracın nasıl gittgini göremedigimden basıncı yükseltmiyorum
bu hafta bizim hayabusa ve K7 ile denicem birde 1000 RR aldı doktor onunla da denicem
kıvama gelmişmi gelmemişmi bir bakayım ondan sonra istedigin motorcu ile denerim
hehe ben alayımda her akşam deneriz aq :)
ahahahahaaa
kanka acele et sezon gelio ve inanılmaz derece hızlı motor satışı var su anda fiyatlar yükselişte elini cabuk tutasın
Cimmeria
17-03-2010, 18:46
maaşallah devir saati gibi dönüyor km saati
24 mayısta askerim.. geçiçi bir motor olacak zaten : ) şöyle ucuz bi r6 düşse ne şık olur haa..
kaliteli bir video olursa sesi daha net duyabiliriz.maşallah
H.bilgili
17-03-2010, 20:38
Erol yenıden hayırlı olsun,turboya gecmekle en ıyısını yaptın ;) ıyı bır ayar ve yenı debrıyajla cok daha hızlı olacak yenı vıdeoları beklıyoruz..
saol halil abi aynen öle 10 güne bi ihtimal ist. yolcusu olabilirim.
H.bilgili
17-03-2010, 22:57
İstanbula gelınce haberım olsun,bı ıhtıyacın olursa elımden gelenı yaparım
maverick2305
17-03-2010, 23:00
maşallah daha ne olsun ok gibi gidiyor alet kazasız belasız.
İstanbula gelınce haberım olsun,bı ıhtıyacın olursa elımden gelenı yaparım
saol allah razı olsun abi:icon_tup:
Mz3turbo
18-03-2010, 08:57
erol hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız
Mehmet Alacicek
18-03-2010, 09:54
maşallah maşallah pasparı gördük paspası heyt beaaa
erol hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız
saol ayhan abi..
maşallah maşallah pasparı gördük paspası heyt beaaa
eyw. memo:)