Orijinalini görmek için tıklayınız : EF civic 1,6 filtre kiti(dual carb)
yeni aldığım Araca filtre kiti yapmak istiyorum.aracım çift karbratörlü
http://is.gumtree.com/ad_image/live/big/294708539.jpg
http://i820.photobucket.com/albums/zz126/charleskwinter/P1260021.jpg
bu resimdeki gibidir. nasıl bi filtre sistemi yapacam.bazı yabancı forum sitelerinde görüyorum her karbratöre küçük ayrı ayrı filtre takmışlar.buna benzer resim video veya buna benzer bişeler varsa veya hazır kitler varsa,burada paylaşırsanız sevinirim
BAHADIR24
17-03-2010, 11:43
http://image5.sahibinden.com/photos/13/03/25/18130325ulo.jpg
weber yapılabilse birde böyle filtre oturtulsa çok güzel olur...birde bu ef kasası çok düzgün olupta yatan araç mı? hayırlı olsun...
kasası çok düzgün hiç değişeni yok bikaç parça boya var.sen mustafa abiye baktığımızı diyosun sanırım o deil.benimki ayrı.resimleri ekleyecem akşam
BAHADIR24
17-03-2010, 12:19
evet mustafa kardeşimin baktığı aracı zannetmiştim... sizede hayırlı olsun ef leri seviyoruz resimlerinide görmeyi isterim...
timucintt
17-03-2010, 12:31
karburatöre filtre ile uğraşma... ses mes vermez sağlmalar aracın... keichin karburatörlerinin arka kısmını aç emiş kısmına daha geniş tb yaptır.
akbaba78
17-03-2010, 12:34
amac ses almaksa karburator kapagini cikar acik filtre gibi olur;)ama rolanti oynayabilir:hiihi:
timucintt
17-03-2010, 12:38
amac ses almaksa karburator kapagini cikar acik filtre gibi olur;)ama rolanti oynayabilir:hiihi:
oynasın sapıtsın abi bişi olmaz... eleman ses istiyormuş... filtreyi söktün bide ucuna TB taksın... sanırım intihar eder sesten :D
timu yok ses istemiyorum.şu hali ile elimi filtrenin önüne koyuyorum neredeyse hiç çekmiyor.yani aracın yeterli emiş yapmadığı kanaatindeyim.filtreyi değiştirdiğimiz halde emiş çok kuvvetli deil acaba normal mi bu?
Sierra Rs
17-03-2010, 13:11
filtreleri sök öyle bi kullan o sekilde anlarsın sorun olup olmadıgını bence.
ozaman olmuyor araba boğuluyor çok fazla havadan birde kapağı sökünce lpg de çalışmıyor.benzindede devamlı sallanıyor rolanti.buna uygun bir filtre kiti felan vardır diye düşünmüştüm
Sierra Rs
17-03-2010, 13:28
uygun filtre kiti varmıdır bilmiyorum ama bunun orjinal filtreleridemi yok parcacılarda ona baktın mı dostum.
uygun filtre kiti varmıdır bilmiyorum ama bunun orjinal filtreleridemi yok parcacılarda ona baktın mı dostum.
orjinal filtresi var zaten değiştirdim filtreyi sıfır aldım.eskisi çok kötüydü.berbat durumdaydı.
şöyle bişey denehttp://img148.imageshack.us/img148/4258/itb01.jpg
çok güzeller :eek::icon_tup:
akbaba78
18-03-2010, 08:45
ozaman olmuyor araba boğuluyor çok fazla havadan birde kapağı sökünce lpg de çalışmıyor.benzindede devamlı sallanıyor rolanti.buna uygun bir filtre kiti felan vardır diye düşünmüştüm
LPG yse zaten hic ugrasma zaten zar zor ayar tutuyor gazda bant fln sariyorlar filtrenin ucuna:eek:Bence direk 4-1 headers yaptir komple 51 lik boru ve son susturucu isini fazlasiyla gorur;)
akbaba78
18-03-2010, 08:46
şöyle bişey denehttp://img148.imageshack.us/img148/4258/itb01.jpg
kanka adami dinden imandan cikarin sen haa:o
Sierra Rs
18-03-2010, 08:53
o fotodaki karbüratör değil ki ama bildigin itb :)
o fotodaki karbüratör değil ki ama bildigin itb :)
filtre takmak konusundaki fark ne peki
Sierra Rs
18-03-2010, 09:12
filtre takmak konusundaki fark ne peki
bi itb pipercross yada baska bir marka itb filtresi alsa onu kendi karbüratörlerine takamaz diye düsündügüm icin söyledim :icon_tup:
bi itb pipercross yada baska bir marka itb filtresi alsa onu kendi karbüratörlerine takamaz diye düsündügüm icin söyledim :icon_tup:
zaten keyif orada sadece süngerini alıp kendin yapacaksın
erkut abi sen naptın öyle yaaa.bak garip garip şeyler hissettim.içim burkuldu şimdi.:D çalıştığım için söküp bakma imkanım olmadı bi söküp bakıp incelemem lazım belki bi formulu vardır.böyle bi sistem takarsam ben arabaya( ki şu an maddi açıdan imkansız) bunun sesinden durulmaz.peder bunu alır bana takar bence:D
LPG yse zaten hic ugrasma zaten zar zor ayar tutuyor gazda bant fln sariyorlar filtrenin ucuna:eek:Bence direk 4-1 headers yaptir komple 51 lik boru ve son susturucu isini fazlasiyla gorur;)
abi egzoz cumartesi günü takıyor.komple 51lik yada 48lik boru.sonunada otto spec real var onu takacam.bakalım nasıl olacak.
bende orta susturucu sondada real silencerli var silencersiz geziyorum çok uğultulu geliyo ses :)
bende orta susturucu sondada real silencerli var silencersiz geziyorum çok uğultulu geliyo ses :)
egzozu yaptırdım.sağa aldım hemde boru daha düz ve kıvrımsız gelsin diye alt tarafa 2tane susturucu taktığım halde çok ses çıkıyor.ama silincer takınca bayaa kesiliyor.sesten memnunum şimdilik
onu bende düşündüm ama şimdi gene sagtaraftan hafif kıvrımla egzosu yan koymayı düşünüyorum hemde arkadar egzosun gövdeside görününce daha tatlı olucak gibi geliyo komplede düz boru yapıcamda bakalım nekadar dayanabılıcem o sese. filtre kiti olayınada fitre kazanını bos bırakıp(filtresiz) borunun ucuna acık hava filtresi uygulana bilir yapmadım daha ama o şekil yapmak var aklımda.
bn ef nın egzosuna kafa takmıstımm o bıle yetıodu sesi tabı katalızoır yoktu...
bak sana bısey solım sen sen ol karburatorunu kımseye oynatma cıft oldugu ıcın bı kez ellendımı bıdaha ayar tutmuyor tek karburator gıbı deıl onu ayarlıcak usta cok zor cıkar fıltre mıltre ugrasma al bıtane ies motor koy üstüne yürüsün gitsin ekonomik ekonomik takılsın...
ztn karbüratörü görünce korkuyolar :D karbüratörcüler onun için kesinlikle ellenmez doğru diyosun sadece birazdaha rahat nefes alsın diye düşünüyorum orjinaj filtresi duvar gibi.
bndede aynı araba vardı cok ılgılenınce guzel gıdıodu az ılgılenınce gıtmıodu kusuodu bnce potansıyel sahıbı bı araba ama bnce en mantıklısı enjeksıyona cevırmek karburatorle ugrasılmıyor...
bn ef nın egzosuna kafa takmıstımm o bıle yetıodu sesi tabı katalızoır yoktu...
bak sana bısey solım sen sen ol karburatorunu kımseye oynatma cıft oldugu ıcın bı kez ellendımı bıdaha ayar tutmuyor tek karburator gıbı deıl onu ayarlıcak usta cok zor cıkar fıltre mıltre ugrasma al bıtane ies motor koy üstüne yürüsün gitsin ekonomik ekonomik takılsın...
işte benden önceki şerefsiz elletmiş daha doğrusu nasıl bi LPG takılmışsa ayar tutmuyor beyin arızalı tüpün.tüp sistemini komple değiştirecem ve bura çok iyi bir usta var adamla görüştüm baktı sağına soluna felan çok yaptım dedi ama u tüp varken elimi bile atmam dedi ki haklı adam.getir sbahtan öğlene kadar sana yapar saat gibi teslim ederim dedi.150 tl fiyat istedi.bikaç yay değişecek dedi contasını değiştirrim dedi benzinle yıkayacakmış komple söküp.adanada da başka ben yaparım diyen usta varsa oraya götür yapsınlar ben adama istediği paranın 2katını verecem diyo.biraz kafadan kırık bi usta gibi:D
ok yapsıun begenmessen sende kafasını kırarsın o zmn...
o lpgnin ztn Allah bin belasınıı ben 3 ay ugrastım atıkermiş prints miymiş neymiş gitmediğim yer kalmadı enson gene kendim ustası oldum mikser yaptım bakır boru çevirip hava emişinide yumusak pilastikten çekvalf gibi yaptım emiş nekadar çekerse kendi kendine açılıyo benzinede aldığımda hiç prolem olmadan gazlanıyo tavsiye ederim..
şu an tüpte araba benzinden daha iyi gidiyor.bizim pederinde elinden gelir ayarlamış.tüpten gelen boruları boğaz gelebeğine biraz daha yaklaştırmış ordaki vakum olayını artırmış.şu an tüpte gayet iyi 20 tl tüp ile 110 km yol gittim.memnunum yakıtından.
akbaba78
23-03-2010, 15:40
şu an tüpte araba benzinden daha iyi gidiyor.bizim pederinde elinden gelir ayarlamış.tüpten gelen boruları boğaz gelebeğine biraz daha yaklaştırmış ordaki vakum olayını artırmış.şu an tüpte gayet iyi 20 tl tüp ile 110 km yol gittim.memnunum yakıtından.
Kemal kime ayarlattin tupunu banada lazim o usta cok yakiyor benim araba:rolleyes:
Kemal kime ayarlattin tupunu banada lazim o usta cok yakiyor benim araba:rolleyes:
abi peder kendisi ayarlamış.müsait bi zamanında istersen bakarız.tüp olayını bende çözdüm prof oldum neredeyse:D
ama neden benzin kesiyor hala çözemedim.
hacı bıkac sene evvel bırı ef ler ıcın fıltre kıtı yapmıstı bı bulmak lazımonu googlede bı arattırsana guzel bıseydı...
kardeş buldum onu sahibinden.com da var 75 tl istiyo adam:D
http://www.sahibinden.com/88_91_ef_kasa_honda_civic_filitre_kiti_aparati-57WQQaXQQ22431207WQQpXQQdisplayitem?
işte buda ilanı.yapılmayacak bişe değil aslında yapılır basit bişe.ama adam uğraşmış yapmış helal olsun