Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 Subaru İmpreza 4x4 performans yardım.?
subarumut
17-03-2010, 12:46
2009 Subaru İmpreza 4x4 aracım var.Fakat bilirsinz ki araç 4 ceker yaktıgı benzin 100km/11lt.. 11 lt benzin yemesine ragmen pek fazla güç ve performans alamamaktayım.Yardımlarınızı bekliyorum.
BlackEmperor
17-03-2010, 12:53
wrx ? sti? 1.600 cc hangisi ?
subarumut
17-03-2010, 12:54
1.500cc awd normal
Ludacris
17-03-2010, 13:28
performans beklemen yannış olur o araçta
yenimi aldın sen bu aracı ? 28 liraya
subarumut
17-03-2010, 13:29
3 ay oldu alalı da zatem performans nasıl alırım neler yapabılırım die sordum bekliyorum hala
Hazır turbo kiti varmı bilmiyorum ama custom turbo yada SC uygulanabilir.
Ludacris
17-03-2010, 13:41
Hazır turbo kiti varmı bilmiyorum ama custom turbo yada SC uygulanabilir.
estiay blok oturt istersen ?
mantıklımı söylediğin şey sence:confused: 1.5 AWD Subaru İpmreza için
subarumut
17-03-2010, 13:47
araç otomatik :D malesef peder saolsun 2008 den asagı 30.000km yukarı araba almam dıyınce en uygun bu geldi bunu aldık.sımdı basıorum araba gıtmıo sınır oluorum.35 bin tl ye onerılerınız nelerdir şık olsun basınca gitsin
kısa gazlamalarda kolu low a çek, öyle gazla ben bişey görmedim 1.5r awd için ..
yeni model dersen zor ama otomatik subaru hemde 1.5 normal olarak gitmez
35.000 liraya illa subaru dersen sanırım 2004-2005 wrx bulabilirsin
araç otomatik :D malesef peder saolsun 2008 den asagı 30.000km yukarı araba almam dıyınce en uygun bu geldi bunu aldık.sımdı basıorum araba gıtmıo sınır oluorum.35 bin tl ye onerılerınız nelerdir şık olsun basınca gitsin
oy oy oy oy :D
albealardan sümbüllerden tokat yer bu araç yolda :D :D
Motor Hacmi_______1498
Motor Gücü (hp)___107
Azami Sürat _______167
0-100 Hızlanma____15,1sn
Aracın Tor_________142
0-100 çok kötü
siz bence bunu verip 2007 falan 2.0r falan bakın en azından :D
SekoLive
17-03-2010, 14:01
geçen hafta içi saat 4 civarı sahil yolunda bi elinde telefon bi elinde direksiyon ara ara gazlayıp makas atan ordnda ataköy sapağına giren senmiydin ? avataraındaki aracın aynısıydı?
Satıp Wrx yada imkan varsa Sti alman en mantıklısı şu durumda.
1.5 Impreza üretiliş amacına uygun kriterle sahip daha fazlasını bekleme. Gitsin diye bastıkça daha agresif benzin yakacak sadece.
subarumut
17-03-2010, 14:12
evt benim o okuldan donuodum da ole dıkkat mi cekiorum yaw
estiay blok oturt istersen ?
mantıklımı söylediğin şey sence:confused: 1.5 AWD Subaru İpmreza için
Mantıksız olan yeri neresi onu söylermisin? Yada sana mantıksız gelen yeri neresi? Turbo 1.6 civiclere VTS lere 106 GTi lara takılırken mantıklı oluyorda subaru oluncamı mantıksız oluyor?
Mantıksız olan yeri neresi onu söylermisin? Yada sana mantıksız gelen yeri neresi? Turbo 1.6 civiclere VTS lere 106 GTi lara takılırken mantıklı oluyorda subaru oluncamı mantıksız oluyor?
daha önce yapmaya çalışanlar oldu 1.6 ve 2.0 deneyenleri biliyoruz yüzü astarını geçiyor o masrafı edeceğine hazır turbolusunu uğraşmadan almak daha mantıklı onu demek istemişlerdir.
ayrıca bu araç otomatik yani vites işide biraz sıkıntılı
DogukanB
17-03-2010, 15:18
Aynı motorlar değil. Motoruyla uğraşman mantıksız olacaktır, alacağın pek birşey yok çünki o motordan. Satıp turboya geçmek en mantıklı seçim.
Ha illa ki kafana koyduysan olur mu, olur ama wrx parasına denk gelir harcayacağın para.
Aynı motorlar değil derken?
Kendi adıma konuşayım, eğer o araba benim olsa ve 15 sn de 0-10 yapıp 11 litre yakıyor olsa allahın emri fındık kadar bir turbo koyup hiç değilse 0-100 ünü 10-12 sn aralığına indirmeye çalışırdım. He kaça çıkardı? Bilmem hesaplamadım ama yarım bar basmanın çok saçma bir maliyeti olacağınıda sanmıyorum. Olsun olsun 5 bin lira olsun.
Aynı motorlar değil derken?
Kendi adıma konuşayım, eğer o araba benim olsa ve 15 sn de 0-10 yapıp 11 litre yakıyor olsa allahın emri fındık kadar bir turbo koyup hiç değilse 0-100 ünü 10-12 sn aralığına indirmeye çalışırdım. He kaça çıkardı? Bilmem hesaplamadım ama yarım bar basmanın çok saçma bir maliyeti olacağınıda sanmıyorum. Olsun olsun 5 bin lira olsun.
arabayı minumum 30 liraya almıştır 5 lira daha harcasa 35 lira eder sen 30 lira ver bana ben sana 0-100 9 sn olan 2.0r vereyim 2006 model
demek istediğim bu o 5 lirayı arabanın üstüne koysan zaten wrx sahibi olursun
ha fantazi arıyorsan neden olmasın olur 1.5rT olur oda 150 hp anca olur
swap yapana saygi yokmu noldu burasi galeri sitesi mi :D
yakıttanda bahsedeyim sana biraz istersen... turbo subarularla neredeyse aynı yakıtı yakıyorsun,tabi sakin kullanımda. hatta adam gibi bi beyin programlama falan yapılırsa 200küsür hplik subarular senden az yakıyor... ve gazlamadan giden hali senin aracından iyi gider...
yavuz364
17-03-2010, 16:55
bizdede 2007 model 1.5R var ve hazirana doğru satıp 2.0R almayı düşünüyoruz :) hemde hemen hemen aynı fiyatlara..
kesinlikle satılması ve birdaha alınmaması gereken bir araba, her şeyi ayrı bir dert olan rezil bir araba...
Ludacris
17-03-2010, 19:36
bunlarla 1.5 AWD AT bi scoby yi aynı keseye koyduysan ben mantıksızım :D
aynı b*ku bizde yaptık 5 sene önce ama body olarak 04 TS yi sti yaptık.
ayrıca 2 lira harcayıp yaparsın. 3 vakte 2 lira 12 lira olarak döner sana ;)
kickboxer
17-03-2010, 20:45
bıseylerı kafanda kararlastırmısın bu arabayı satmak ıstemıyosun ama bununla oynamak ıstıyosun dogrusu sukı sat wrx al hıc ugrasmassın ıyıkı almısım dersın oynama arabanla bın oyle kıme sorarsan sor aynı seyı solıycek bence
Benim küçük bi tavsiyem olucak sana, ha ne kadar dinlersin dinlemezsin sana kalmış bi olay tabiki. Yanlış anlamanı istemem. Benim 18 yaşında ilk arabam 1.6gl subaruydu. Ben onla bi nebze olsun acemiligimi attım. 4 çeker kullanmak cidden çok farklı diger araçlara nazaran. 3sene kullandım ben o arabayı daha sonra STI aldım. Sti ile 1.6gl arasında herkezin bildigi gibi daglar kadar fark var ve kullanırken çok temkinli olman gerekiyo. İlk kullanısımda ben korkmuştum Sti'ı. STI kullanırken zaten hiç bi zaman "tamam ben alıştım artık herşeyi yapabilirim dedikten sonra tehlike başlıyo asıl.". Her zaman dikkat etmekte yarar var. Aynı zamanda bi çok güçlü arabaya bindim garajda olsun çevremdeki abilerimin araçları olsun. Kullanmakla yanda oturmak çok farklı bi his uyandırıyo insanda. Sana tavsiyem bende yeni aldıgın arabanla biraz haşır neşir ol, cam filmi, yay, jant gibi şeylerle oyna, hevesini ilk bunla al derim sana. Cidden keyif vericektir o arabada sana. Daha sonra WRX veya STI sahibi olursun yaşın buna müsait nasılsa. Ama tabiki en son söz sana kalmış. :) Benden küçük bi tavsiye.
Ludacris
17-03-2010, 20:56
bıseylerı kafanda kararlastırmısın bu arabayı satmak ıstemıyosun ama bununla oynamak ıstıyosun dogrusu sukı sat wrx al hıc ugrasmassın ıyıkı almısım dersın oynama arabanla bın oyle kıme sorarsan sor aynı seyı solıycek bence
hadi ordan arkadaşım :icon_wack kırmızı subarunuz ile m3 deldiğiniz içinmi böyle konuşuyorsunuz :soru:
Aracın mevcut performansına ve yakıt tüketimine alışsanız iyi olur, yapacak pek birşey yok.. Ama son derece güvenilir, problemsiz ve sağlam bir araba kullanıyorsunuz, onu da göz ardı etmeyin
arabayı minumum 30 liraya almıştır 5 lira daha harcasa 35 lira eder sen 30 lira ver bana ben sana 0-100 9 sn olan 2.0r vereyim 2006 model
demek istediğim bu o 5 lirayı arabanın üstüne koysan zaten wrx sahibi olursun
ha fantazi arıyorsan neden olmasın olur 1.5rT olur oda 150 hp anca olur
Ortada araba yok ve araba satın alınıp yapılacaksa tabiki anlamsız olur. Ama eğer elde zaten araba varsa ve değiştirilmek gibi bir düşünce yoksa bunu satıp ikinci el ne olduğu belirsiz bir araba almak için kasmaktansa kendi arabamla oynamayı tercih ederim. Tabi bu benim kendi görüşüm. Elbet sizde haklısınız.
bunlarla 1.5 AWD AT bi scoby yi aynı keseye koyduysan ben mantıksızım :D
aynı b*ku bizde yaptık 5 sene önce ama body olarak 04 TS yi sti yaptık.
ayrıca 2 lira harcayıp yaparsın. 3 vakte 2 lira 12 lira olarak döner sana ;)
Ne demeye çalıştığımı anlamadığın kesin. Ayrıca mantık konusunu sorgulayan sizsiniz. Benim öyle bir problemim yok.
Ben hala aynı fikirdeyim. Kalkıp komple motoru yada arabayı değiştirmek gibi bir niyet yoksa yapılacak en iyi şey aşırı beslemeye geçmektir. E bu arkadaşında babasının arabasıymış zaten, dolayısı ile o konumda karar verici de değil anca beyin cimnastiği yaparız burada ama ben olsam arabayı satıp daha büyük hacimlisini alacam diye kasmazdım.
Neden herkes top performans olarak düşünüyorki? 15 sn 0-100 ü olan bir arabadan memnun olunmaması gayet doğal. 7-8 sn olması gerekmiyor bence. Birazcık daha performans için ne araba değiştirilir ne de motor.
ilk aracın anladığım kadarıyla madem konu açılmış kendi fikrimide belirtiyim aracına orjinal orjinal bin zaten aracın otomatik ve 1.5 motor nerdeyse 1300 kg boş ağırlıgı var bu araçtan performans beklemen biraz saçma olur bence en azından yaza kadar bekle araçla tur at alış heh tamam haklısın bi yerden sonra insan fazlasını ister seninkide biraz öle galiba ama sen 1.5 otomatikten 2.0turbo bir araca bir anda atlarsan anlam karmaşası gibi birşey olur:) bekle derim şimdilik seni çağıran o dürtüyü filtre egzoz jant tarzı şeylerle geri itmen illa ki bir araç olucaksada 2.0R ye geç sonra zaten ailenide ikna eder yada ekonomik olarak bagımsız olursun o zaman gönül rahatlıyla sti-wrx bir tane alırsın
subarumut
18-03-2010, 08:24
şimdi şöle herkes kafasına göre bişiler yazmıs ama ugrasmamın bosa degiceği kanaatindeyim.1500 cc lik mi motor hacmine sahip ve dort ceker olması dez avantaj.Ben farklı olmak,iç dizayn ve bu fiyata bu kadar özelliği olan araba almaktan mutlym.32 bin tl ye aynaları katlanan koltuk ısıtması olan (ön sileceğin altında resistans olması) gibi bnm ilgimi cekti ben hb araba sevdiğim için bu denk geldi.sizin bu kriterlerde performans alabileceğim iç dizaynı iyi üstünde oynama yapabıleceğim otomobil tavsiyeniz varmı.
(bu arada araba bnm bnm üstüme babam bısıye karısmıo saolsun.daha dogrusu gormuyo:D)
subarumut
18-03-2010, 08:28
şimdi leona bakıyoruz dış gorunumu guzel ama iç dizyan sıfır.focusa bakıyoruz seneye kasa degısıcek.audiye bakıyoruz 1.6 bos modeli 25bin euro.Su durumda bnm tercihim dizel istediğim için golf 1.6 tdi olabılır .Opel astraya bakıyorum aynı leon gibi içi rezalet.2008 den yukarı 30bin km den aşağı arac önerileriniz lütfen
bu baktıklarına nazaran sen altındaki arabayla devam et bence biraz bin hevesini al sonra düşün derim illa değiştireceksen dizel olacaksa focus hb alabilirsin
subarumut
18-03-2010, 08:43
ben arabanın öle motoruna pek girmek istemiyorum.yapacağım seyler cam filmi yay jant lastik xenon tavana folyo cektırırım.dıs gorunume cok onem veriorum ama.biri yolda giderken önüme kırınca tampon tampona gidince basınca gitsin istiyorum.focus bnm ilk arabamamdı.1.6 ambition 200 model sedan bi focusum vardı akıodum valla.motorda oynayacağım filitre olur egr iptali ve chip + blow off da koyabılırım.
ben arabanın öle motoruna pek girmek istemiyorum.yapacağım seyler cam filmi yay jant lastik xenon tavana folyo cektırırım.dıs gorunume cok onem veriorum ama.biri yolda giderken önüme kırınca tampon tampona gidince basınca gitsin istiyorum.focus bnm ilk arabamamdı.1.6 ambition 200 model sedan bi focusum vardı akıodum valla.motorda oynayacağım filitre olur egr iptali ve chip + blow off da koyabılırım.
bu atmosferik buna blow-of olmaz dizelede tavsiye etmem gerek yok
ama görünüm ile ilgili bişeyler yay jant film v.s hoş bi görüntüsü olur sağdan yavaş yavaş takılırsın
subarumut
18-03-2010, 18:08
ben zaten 1.6 tdci focus için konusmustum sizce nasıl alınır mı die
spy_cache
18-03-2010, 21:44
kullandığınız araç bi önceki impreza modellerine göre daha makyajlı ve aksesuarlı bir otomobil,bu araçtan performans beklemek yanlış,normal kullanımda ortalamanı 9 litrelere kadar düşürebilirsin,bu aracı çıkartmanın amacı c segmentindeki rakipleriyle mücadele edebilmesi için yapılmış bi araç.
performans bekliyorsan aracını satıp yerine yeni kasa impreza 2.0R alman en mantıklısı bence
Bence Umut kardeşimizin evde canı sıkılınca forumda beyin fırtınası yaratıp bizi ortak ediyor :)
ahmet3425
19-03-2010, 02:25
valla komsumda var aynı aracdan yakıt tuketimi 14 lt nin altına dusmuyor servisle ne kavgalar etti ben biliyorum:D (katalogda tuketim değerleri cok daha dusuk)
yazılım ustune yazılım attılar araca nafile olmuyor olmuyor olmuyor yine cok yakıyor yine az kacıyor illallah ettiler en son su an satılık satabilirse daha az yakan önden ceker bi arac alıcaklar:D
kısacası uğrasılacak bi araba değil subaru icin hayal kırıklığı ve gereksiz bi uretim...
S.Özeren
19-03-2010, 02:44
şimdi leona bakıyoruz dış gorunumu guzel ama iç dizyan sıfır.focusa bakıyoruz seneye kasa degısıcek.audiye bakıyoruz 1.6 bos modeli 25bin euro.Su durumda bnm tercihim dizel istediğim için golf 1.6 tdi olabılır .Opel astraya bakıyorum aynı leon gibi içi rezalet.2008 den yukarı 30bin km den aşağı arac önerileriniz lütfen
yeni kasa focus'un 2012 den önce çıkcağını zannetmiyorum
yavuz364
19-03-2010, 22:55
aynen daha bugün servisten geldi yine sorun...
subarunun merkez yönetimi çok düzensiz ve o düzensizlik ister istemez servislere de yansıyor.. geçen hafta klima kompresörü değişti (muhtemelen kayışı çok gergin takmışlardı), bu hafta başı kompresör rulmanı değişti.. bugün bi ses vardı tekrar gitti.. bu sefer klima hiç çalışmadı. nese bi ara çalıştı..
bunların dışında zaten alındığından beri bitmeyen bir egsoz emisyon sorunumuz var.. adamlara sensörün bozuk olduğunu anlatamadım.. 3-4 kere egsoz komple değişti sonunda sensör değişti ve düzeldi :)
subaru 1.5 motorda kesinlikle rezil oldu ve markanın adını çok kötüye çıkarttı.. müşterileri ile konuşsalardı çok pişman olup iptal ederlerdi herhalde..
valla komsumda var aynı aracdan yakıt tuketimi 14 lt nin altına dusmuyor servisle ne kavgalar etti ben biliyorum:D (katalogda tuketim değerleri cok daha dusuk)
yazılım ustune yazılım attılar araca nafile olmuyor olmuyor olmuyor yine cok yakıyor yine az kacıyor illallah ettiler en son su an satılık satabilirse daha az yakan önden ceker bi arac alıcaklar:D
kısacası uğrasılacak bi araba değil subaru icin hayal kırıklığı ve gereksiz bi uretim...
şimdi şöle herkes kafasına göre bişiler yazmıs ama ugrasmamın bosa degiceği kanaatindeyim.1500 cc lik mi motor hacmine sahip ve dort ceker olması dez avantaj.Ben farklı olmak,iç dizayn ve bu fiyata bu kadar özelliği olan araba almaktan mutlym.32 bin tl ye aynaları katlanan koltuk ısıtması olan (ön sileceğin altında resistans olması) gibi bnm ilgimi cekti ben hb araba sevdiğim için bu denk geldi.sizin bu kriterlerde performans alabileceğim iç dizaynı iyi üstünde oynama yapabıleceğim otomobil tavsiyeniz varmı.
(bu arada araba bnm bnm üstüme babam bısıye karısmıo saolsun.daha dogrusu gormuyo:D)
Valla subarunun içi iyi diyorsun... ilginç.. Bendede 09 kasa WRX var valla plastik kalitesi falan hiç konuşmuyorum ok tamam donanım var ama scirocco yada a3 le kıyaslayamam bile, golf ün içindeki malzeme daha yükse kalitede.. Ha araba cok sessiz ve rahat orasıda ayrı bir konu.