Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon :) Sorusu
pek anlamam ampulden ben biXenon ampulu almam lazım
d1s Ama renk olarak karar vermeedim birde passat var bizde oda bixenon ama onunkilerin rengi harika acaba fabrika çıkısı kaç K oluyor bu passsatlar 2008 model ama bilmiyorum bilen varmıdır?
ne alırsan al mtech al memnun kalıcaksın..
fabrika cıkısı genelde 4750k cıvarı oluyor
orjinal balastım var hepsi var sadece ampul alıcam o renk tutucaksa orjinal servisten alıcam ben orjinal passatı merak etttim
Ahmetfikri
18-03-2010, 09:37
fabrika çıkışı xenonların çoğu 4300k oluyor
Ozgun passatinkiler muhtemel 4300-5000 gibi bisey 6000degil ama :) marka vs onermem diycegim 4300kelvin fazlasi yalan:)
bana maviliği çok güzel geliyor 6k beyaz ya 4300 de sari gibi yanıo mana veremedim
Kanka D1S MTEC Bi-Xenon ampulünü yarın gönderebilirim. 6000K ya da 8000K seçeneğin mevcut..Bahsettiğin Passat'ınki orjinal olduğundan K değeri 4300-4750 aralığında. Bu ampulü ancak çıkmacılardan bakarak temin edebilirsin. Sıfır istersen MTEC var...
ama normal 1-2 passat bizimki gibi yanmıyor orjinal d1s mi passat
onunkileri söksemde passat a 6000 taksam :)
SOMEONESPECIAL
18-03-2010, 09:42
Orjinal Kelvin 4350 Kelvindir :icon_tup:
avrupa otomobillerinde ağırlıklı olarak 4300K kullanılır. mercekli farları olduğundan ışık farklı görünür. reflektörlü araçlarda sarı tonunda ışık verir.
http://www.xenonampul.com/xenon-bilgi.asp
yavrı bi bak istersen
buna bakarsak 8000 almam lazım la benim passsat 8000 deilki :)
bana maviliği çok güzel geliyor 6k beyaz ya 4300 de sari gibi yanıo mana veremedim
Evet orjinaller 4k küsür oluyor ve ışıkları sarıya yakın ama piyasada satılanlar 6000 den aşağı olmuyor ben bulamadım en azından ama 6000 lerin ışığı daha beyaza yakın daha güzel bence 6000
marka olarakta mtec tavisye edenle haklılar güzel kullandım menun kaldım ;)
Ozgun bide mercek yapisi markasi vs. bunlarda etken;) sadece ampul olarak bakma olaya..passattaki ampul atiorum valeo mercegin icinde 10numara gortuntu var..ayni ampulu depo(attim) mercekli bi fara tak ayni olmicak ballast ampul mercek 3lusu diyelim..
laa olm orjinal passsat mercekli lan :D kafanızmı ii :D
benim arabamda balanstı merceği hepsi orjinal Sadece ampul almam lazım :) anladınmı :D
Sen anlamadi. İyi oku n yazdim,diyorumki her mercek ayni degil vsvsvs bida oku,okuz diilim biliorum mwrcekli:D
Sen anlamadi. İyi oku n yazdim,diyorumki her mercek ayni degil vsvsvs bida oku,okuz diilim biliorum mwrcekli:D
aynı markaama :D
elimde sıfır philips 4300K Orjinal Altında Beyni Olan Ampullerden Var İşinize Yarar İse
http://www.vwtr.net/forum/passat/ynt-passata-philips4300-k-h7-xenon-t14438.0.html;msg155026
renk böylemi acaba ? genelde orjinal olarak 4300 çıkıyo ama bazende servis kendisi ekstra takınca onlar mutlak 6000 K oluyo fakat servis taktığı için orjinal oluyo,fakat araç en üst modeli ise mutlaka 4300 K'dır zatenn diğerleri verdiğim linketede yazıyo h7 oluyo sizin dediğinize görede araç bi xenon bu yüzden kesin ampul daha önce değişmedi ise 4300k,almanyada vs 6000,8000 yasak diye biliyorum
açık sölim çok kötü bunlar beyaz bizimki mavi yahu
kendi arabamdan süphe deicem :) ben 8k alim ya mavi gibi yansın
La hala neyi arstiriysn osram philips al iste 6 k al passatnkiler 4300k
la olm beyaz ooooooo ben mavi istiyom :)
La hala neyi arstiriysn osram philips al iste 6 k al passatnkiler 4300k
passat nasıl mavi yanıo ozaman ??
6k lar markaya gre değişiyor kimisi basta mavi ynp isindimi beyz ymiyorum kmisi hm mavi hm buz ortsi unı senmavi dysn 8k alicanama oda ygmurda hc gstermiyo
phlps orjinal 4300 k var bende ilk açılışı mavi sonra sarımsı beyaz oluyo
bişi oolmaz film den göremiyorum saten :)
Kanka passattakiler
BlueVision d1s olmasın dış kaplaması mavi sanırı onların 4350 K lardada mavi ışık veriyor olabilir.
phlps orjinal 4300 k var bende ilk açılışı mavi sonra sarımsı beyaz oluyo
anlamadığım bişey var neden satış yapıyorsun ?
Kanka passattakiler
BlueVision d1s olmasın dış kaplaması mavi sanırı onların 4350 K lardada mavi ışık veriyor olabilir.
2008 den beri fabrikadan en çıktıysa o :D sonadan takmadıkki
arabanın orjinalinde d1s var zaten bende ekstra olarak boştada d1s var 2 tane phlps böyle özel bir kutu içinde ,arabanın orjinalindeki ilk açılış rengi aynı 8000 sonra 20-30 sanyiye sonra çok değişik bir renk alıyo
anlamadığım bişey var neden satış yapıyorsun ?
Zorla Birşe Sattığım yok elimde boşa duruyo sizinde işinize yararsa diye yardımcı olmak amacım satıyım satmıyım bana bir zararı yok ampullern yoksa rengi farklı diye almıştım sonra olmadığını anlayınca bir daha geri yollama şansımız olmadı öyle kaldı kapalı olarak
2008 den beri fabrikadan en çıktıysa o :D sonadan takmadıkki
Kankacan Vw marka ampül olmadığına göre bence arabanın üzerindekiler Philips BlueVision falan çıkacaktır.
şimdi inip söktürmeyinya :D philips kullanmı Vw bildiğim bosch kullanıo
Şu linkteki konuyu okurmusun kardeşim.Sana fikir verecektir.
Link (http://www.vwtr.net/forum/passat/passata-philips4300-k-h7-xenon-t14438.0.html;msg155052)
VW Grubu osram phlps ve bosch ile çalışıyor bidliğim kadarıyla 3 markayıda kullanıyo
laaolm servis bosch var üstünde dedi ben sonradan takmadımki passata xenonun u :D
Doğuşmu yalan sölücek şimdi :)
"Güngörende bulunan VW Skoda Özel servisine gittik***** Otomotiv "
laaolm servis bosch var üstünde dedi ben sonradan takmadımki passata xenonun u :D
Doğuşmu yalan sölücek şimdi :)
"Güngörende bulunan VW Skoda Özel servisine gittik***** Otomotiv "
en doğru bilgi servisten şase no ile alınandır sanırım,dönem dönem kullandıkları markaları değiştirebilir servisler
doğru ben bi girişim olaya ama mavi 8k güzel hoşumagitti :) mavi olsun ehehe
Passat'ın orjinal xenon farını valeo yapıyor.alıntı
Aha senin istediğin mavi renk bu işte.
http://img64.imageshack.us/img64/457/p12t.jpg
valeo evet de ampulmu yapıo valeo balastlar valeo bildiğim
evet bu :)
Eray Yümsel
18-03-2010, 11:01
özgün şu tayfuna far işleri moderatörlüğü verde bıraksın artık saçmalamayı ya :hehe:
8000k alırsan bi yağmur yağdğında etrafı göremezsin haberin olsun.
Eray yardımcı olmaya çalışıyoruz durda sen özgünü tanımıyorsun gidip söker tamponu farı şimdi bulabiliyorsan.
2008 çıkışlı Passat Orjinal farda ne ampül kullanıyor onu bul bu şekilde mavi yanacak.
Akneli ergen seni.
2009 aralık ayında yazılmış bir yazı
"Kelvin Değeri yükseldikçe renk mavi olur ve 10.000K mosmordur ve dediğin gibi Kelvin değeri arttımı Lümen değeri düşer ve Lümen değerinin en iyi olduğu 4.300K değeridir ve Orjinal Bi-xenon lar VW Araçlarında (Audi,Skoda vs) 4.300K kullanır Volvo ve BMW bildiğim kadarıyla 5.000K kullanıyor
8.000K takılsaydı Yasin'in farları masmasvi olurdu ve yolu çok daha zor görürdü
Bu arada ben uygun bir fiyata 4.300K H7 Phılıps Xenon buldum
Bildiğim kadarıyla VW uzun bir zamandır tüm farlarında OSRAM kullanıyor bizim ki de OSRAM Holojen Ampul "
Şuan Servise Giderseniz Ampul Almaya Osram Takıyolar
yyahu ben sökücem passsattan bakıcam sorunyok :) akşam minik bir içcraaat yapmam lazım anlaşıldı :d
Passat'ın orjinal xenon farını valeo yapıyor.alıntı
Aha senin istediğin mavi renk bu işte.
http://img64.imageshack.us/img64/457/p12t.jpg
bunun gibi bişey benimki de, mtec 8000K, ondan al sen :D
dur dur passsat gelio sökülüosa söküp bakcem :)
Jam da Joker
18-03-2010, 15:01
Hayırdır la xenon mavi ışık falan
Mercekli farmı aldın sen :Deli:
4300 Kelvinde mavi ışık falan vermez bro sen arabayı ilk çalıştırdığında bakıyorsundur onlar sonradan beyaza dönüyorlar yada senin haberin olmadan Passata serviste yüksek kelvini kitlemişler :hehe:
redbaron
18-03-2010, 15:10
4300 civarı sarı -beyaz -mavi oluyor özellikle mercekte belli oluyor fabrika çıkışlılar. belki 6000k da vardır bazı modellerde, tam mavi istersen 8k o rengi veriyor,12k üzeride mor diye biliyorum:D az kelvinliler yağmurda daha iyi gösteriyor.
Hayırdır la xenon mavi ışık falan
Mercekli farmı aldın sen :Deli:
4300 Kelvinde mavi ışık falan vermez bro sen arabayı ilk çalıştırdığında bakıyorsundur onlar sonradan beyaza dönüyorlar yada senin haberin olmadan Passata serviste yüksek kelvini kitlemişler :hehe:
AL pislik al ağzına girsin :)
ÖRDEK ARKADA İZLEMEDE uyandırım :)
http://i43.tinypic.com/58ro4.jpg
Jam da Joker
18-03-2010, 15:57
Aaaaaaahahahhaha ördeğe gel ajan gibi gizlenmiş ordan ortamı kolluyor :hehe:
Marulu nerde onun :hahaha: Kafası üşür onun öyle :D
Güle güle kullan brocum satıcam falan derken başladın gene coilover, mercekli gidiyosun :D
benimki 4300 görkeminki 6000 işte bak ikisine de sen ama orj 4300 dür çoğunda :) 10 dan sonrası koyu maviye dönüyo 14k artık pembe oluyo :) 30 verelim mosmor :D
Sefa_vts
18-03-2010, 22:32
O bu değilde ördek çok ii.. Gözler 80 bin kelvin.. :D
Sonuç olarak kendine alıyosun insan oğluna da alır..
12.000 kelvin istiyorum sislerime haberin olsun..
vtecburac
19-03-2010, 22:10
bazı passatlarda mas mavii yanıyor mercekli olmasına rağmen mükemmel bir renk var ama bence 4350 kelvınlık iş deil o. kesinlikle farklıdır servisten öğrenilebilir tahminimce.
ama marka çok önemil kesinlikle ben m-tech ve cenmax kullandım çok kaliteli bir alternatif de çok çok iyi deil ama syronun bi zenonu var mas mavi yanıyor aynı passatdaki gibi...
Aytepe53
19-03-2010, 23:21
4300 k mavi renk tonu yoktur. wv. ise valeo ile çalışıyor daha önce söktüklerimde valeo balast osram ampul çıkıyordu d1s
ayrıca sökmesi zor tampon sökülmeden ampule ulaşmak haylı zor yinede çamurluk içerisinden denemekte fayda vaar ama zor.
Kimse yazdımı bilmiyorum ama farı üreten firmanın mercek tasarımları rengi etkiliyor. Yani aynı d1s yada d2s ampül farklı merceklerde farklı renkmiş gibi gözükebiliyor.
Örneğin Ben D1s 6K taktım Mavi Beyaz Karışımı yanıyodu mavisi daha baskın biri patladı başka taktık bu takılanlar İlk Başta Mavi Isındığı Gibi bembeyaz yanıyo hiç mavilk yok 2 side D1s 6K :S
Aytepe53
20-03-2010, 00:12
Kimse yazdımı bilmiyorum ama farı üreten firmanın mercek tasarımları rengi etkiliyor. Yani aynı d1s yada d2s ampül farklı merceklerde farklı renkmiş gibi gözükebiliyor.
merceklere bakış açısına göre ışık renkleri değişebilmekte ama yansıttığı ışık yani yola vuran ışık beyaz tonunda mavi tonda şu ana kadar rastlamadım onlarcasını sökmeme rağmen.
barışbazan
20-03-2010, 00:51
Örneğin Ben D1s 6K taktım Mavi Beyaz Karışımı yanıyodu mavisi daha baskın biri patladı başka taktık bu takılanlar İlk Başta Mavi Isındığı Gibi bembeyaz yanıyo hiç mavilk yok 2 side D1s 6K :S
evet son taktığınız tam rengini vermiş olması gerekeni,, markadan markaya kaliteden kaliteye değişiyor:)
AL pislik al ağzına girsin :)
ÖRDEK ARKADA İZLEMEDE uyandırım :)
http://i43.tinypic.com/58ro4.jpg
Hayırlı olsun yavrum :)
Renk olayı mercekle de alakalı diye biliyorum.
4300 orjinalde cogu otomobil ama mavimsi yanmaz hicbiri...
6000 iyidir, 8000 mavi olur, 12000 hafif morumsu :D
Bende önceden 6k vardı simdi 12k var :)