PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5+1 ses sistemindeki zırıltı

MELİH
18-03-2010, 14:27
arkadaşlar premier pht 37500 5+1 ses sistemim var son günlerde bi zırıltı var bütün hoparlörden geliyor bu ses neden kaynaklıyordur :soru: gece kısık sesle müzik dinlemek istiyorum fakat bu zırıltı müzikten daha çok çıkıyor daha önce bu durumu yaşayan varmı :soru:

emresener
18-03-2010, 14:33
benımde Bass kutusunun arkasındaki girişlerde sorun var. jakların girdiği yer. benımde bazen bass vurunca seslerde gidip gelme yada müzikle beraber başka sesler çıkıo.. premier benimkide arkadaki girişlere bi bak derim..

Low-Rider
18-03-2010, 14:35
Bir süredir benimde 2+1 ses sistemimde var , hoparlörlerden devamlı zızz şeklinde bir ses çıkıyor.

Bazen ses hiç duyulmuyorken bazen dayanılmıcak hale geliyor.

Bütün giriş çıkışları kontrol ettim ama değişen bişey yok

M.A.D
18-03-2010, 14:35
benim creative 2+1 de de ona benzer bi sorun var ses ayar kumandasında denge tutturmak gerekiyor yoksa zırıldı oluyor çok saçma bi şekilde, ses ayarını yaparken ses tek hoparlörden geliyor bazen, dediğim gibi ince nokta sorunu, sanırım belli bi süre sonra bütün sistemlerde aynısı oluyro :D

Can08
18-03-2010, 14:58
benminde creative 2+1 de aynı sorun vardı ses ayar kumandasını iptal ettim sıkıntı kesildi :d

gkhunk
18-03-2010, 15:02
sesin çıktığı cihazın sesini kısık tutup 5.1 den ses vermeyi dene.

Eyüp
18-03-2010, 15:03
Benimde creative 4+1 kullanıyorum :)

Aynı şekilde ses kumandasından ayar yapmayınca cızırtı oluyor , bi türlü gideremedim.En kısa zamanda JBL ile değiştirmeyi düşünüyorum.

metin
18-03-2010, 15:04
devredekı kondansatorlerden yapabılır
yada
5+1 e gırıs yaptıgınız cıhazdan sesı kısıp 5+1 ın sesını acık tutarsanız ondanda olur
tavsıyem gırıs yaptıgınız cıhazdakı ses kontrolunu orta sevıyelerde bırakıp
ses kontrolunu sadece 5+1 uzerınden yapın
yada
sıstem giriş kablolarınızda kopukluk vardır kontrol edın

MELİH
18-03-2010, 15:04
benımde Bass kutusunun arkasındaki girişlerde sorun var. jakların girdiği yer. benımde bazen bass vurunca seslerde gidip gelme yada müzikle beraber başka sesler çıkıo.. premier benimkide arkadaki girişlere bi bak derim..

o sorun bendede var ses gidip geliyor boguk geliyor :(

girişlerin takılı olup olmadıgına mı bakayım yoksa başka bişeyimi diyosun :soru:

girişlerine baktım hepsi dogru ve tam takılı acaba neye baglı bu sesin çıkması :beuj:

MELİH
18-03-2010, 15:07
5+1 e gırıs yaptıgınız cıhazdan sesı kısıp 5+1 ın sesını acık tutarsanız ondanda olur

bu dedigini anlayamadım :beuj: biraz daha açıklarmısınız rica etsem

yusufcan_k
18-03-2010, 15:11

ses sisteminin sesini açıpta bilgisayardan ses ayarı yapıyorsan ondan olabilir diyor galiba :)

Frid
18-03-2010, 15:18
benimde creative 2+1 ses kumanda yerine kola döküldü sonra tek traftan ses çıkıyor arada çızırdıyor şimdilik idare ediyoruz bakalım :D 2 aydır felan kumanda yerine elimi sürmüyorum pcden kısıp açıyorum :D:D

MELİH
18-03-2010, 15:18
hiç biey yapıyorum winampta ki ekolayzır bile kapalı açık oldugundada zırıltı kesilmiyor anakartın kendi ses menüsünden olan ekolayzır da kapalı onuda açınca degişmiyor ses hep zırıltı var :beuj:

CooLeqenD
18-03-2010, 15:21
Premier deki sesi galiba açık unutup bilisayar üstünden kısıp açıyorsunuz ondan yapıyo olabilir. Başka türlü ben çok sistem değiştirdim ama anca Ses Sisteminin Sesini açık unutup diğer yerdeki sesi kıstığımda kolonlardan geliyo. Bundan başka bi sorun yaşamadım xS

metin
18-03-2010, 15:34
anladıgım kadarıyla bilgisayarda kullanıyosun
şimdi 5+1 uzerındekı ses kontrolde sesın çok açık
fakat pc de kapalı veya cok kısık ondan dolayı senın sorunun buyuk ıhtımalle
5+1 uzerınden sesı kıs ortadan daha az sevıyede olsun
oyle bır dene

emresener
18-03-2010, 15:41
o sorun bendede var ses gidip geliyor boguk geliyor :(

girişlerin takılı olup olmadıgına mı bakayım yoksa başka bişeyimi diyosun :soru:

girişlerine baktım hepsi dogru ve tam takılı acaba neye baglı bu sesin çıkması :beuj:

jakların girdiği kırmızı beyaz yerlerde sorun oluo genelde ordaki temaslarda problemden dolayı bazen sesin kalitesi değişio cızırtı yapıo bazen bi kolondan ses hiç gelmio bazen çok az gelio. girişlerde olabilir problem baktırmak lazım.

MELİH
18-03-2010, 16:28
anladıgım kadarıyla bilgisayarda kullanıyosun
şimdi 5+1 uzerındekı ses kontrolde sesın çok açık
fakat pc de kapalı veya cok kısık ondan dolayı senın sorunun buyuk ıhtımalle
5+1 uzerınden sesı kıs ortadan daha az sevıyede olsun
oyle bır dene

denedim cızırtı hala devam ediyor :(

!KO
18-03-2010, 16:34
mikrafon baglıysa iptal et bende gidiyodu bu sekılde o ses :)

MELİH
18-03-2010, 17:07
yok mikrofon baglı degil

HarunToprak
18-03-2010, 18:16
Bendede o sorun var ilk aldığımda hiç birşey yoktu,sonra başladı ve sürekli devam ediyor.Bazen bass ı sallıyorum susuyor :)

The Jackal*
18-03-2010, 21:03
Kablolama sistemlerinde bi sıkıntı vardır.

bora1311
18-03-2010, 21:17
bende de 2+1 var, zırıltı sorununa cözum bulmus degilim...

F.A.T.İ.H
18-03-2010, 21:22
Benimde creative 4+1 kullanıyorum :)

Aynı şekilde ses kumandasından ayar yapmayınca cızırtı oluyor , bi türlü gideremedim.En kısa zamanda JBL ile değiştirmeyi düşünüyorum.

creative in hangi 4+1i bendede var hiç memnun değilim.

MKT
18-03-2010, 21:22
pc kapalı olduğu halde ses geliyorsa ki geliyordur.ses sisteminin içindeki kondansatörler şişmiştir.biraz elektroniktenn lehimden anlıyosan o kondansatörleri sök aynısından al elektronikciden çok çok 3-5 tl bişe tutar sonra getir yerine hatta hatta daha yüksek mikrofarat özellikli alırsan daha iyi olur.problemi kabloda felan aramayın.pc ile arasındaki kabloyu söksen dahi yapar bu sesi muhtemelen.

MELİH
18-03-2010, 23:59
pc kapalı olduğu halde ses geliyorsa ki geliyordur.ses sisteminin içindeki kondansatörler şişmiştir.biraz elektroniktenn lehimden anlıyosan o kondansatörleri sök aynısından al elektronikciden çok çok 3-5 tl bişe tutar sonra getir yerine hatta hatta daha yüksek mikrofarat özellikli alırsan daha iyi olur.problemi kabloda felan aramayın.pc ile arasındaki kabloyu söksen dahi yapar bu sesi muhtemelen.

pc kapatsam bile ses geliyor bazılarıda dediginiz gibi kondansatörden olur dedi