Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : köprü geçiş cezası

CRUEL
19-03-2010, 13:54
Dün elime ulaştı 15.09.2008 ve 16.09 2009 tarihlerinde biri fsm diğeri boğaziçi olmak üzere 2defa kaçak geçmişmişim.lakin böyle birşey olduğunu sanmıyorum hiç ogs den geçmedim okumadı fln gibi bi olasılık yok herzaman kgs kullanırım ve herzaman yeterli bakiye bulunur.Ayrıca tarihlerde ilgimi çekti tam 1 sene aralıkla..Acaba bi yanlışlık olabilirmi? itiraz etsem sonuç alablirmiyim?

sinan-s
19-03-2010, 13:58
Aynı yanlışlık bana da olduydu..İtiraz ettik..Cezayı iptal ettiler..Tamamen sallıyorlar maalesef..

CRUEL
19-03-2010, 14:03
Aynı yanlışlık bana da olduydu..İtiraz ettik..Cezayı iptal ettiler..Tamamen sallıyorlar maalesef..

Verilen tel numarasını aramam yeterlimi yoksa fsm köprüsündeki büro ya gitmemmi lazım

selim bayrak
19-03-2010, 14:04
araç kaç senedır sende yanı o tarıh ıcersınde ruhsat sızın ustunuzemıydı ?

S.Özeren
19-03-2010, 14:08
bunlara gerek yok aslında gidip bi trafik şubeye bu ceza bana gecikmeli geldi olay hakkında bilgi veriyorsun hemen iptal ediyorlar..

JumboAli
19-03-2010, 14:08
veya arkadasına falan vermıs olabılırmıısn aracı?

B.Battal
19-03-2010, 14:44
3 kuruş kopru parası vermemek için plakanıda kullananlar olabılır

VTec_king
19-03-2010, 14:49
itiraz et bazen kabul ediliyor
bu arada ogs den kaçak geçmenin maliyeti en uzak mesafe parası olarak geliyormuş

Dou
19-03-2010, 15:06
Arkadaşlar ben bir şeyi merak ediyorum OGS ile ilgili,

3 ay önce sattığım aracın, 6 şubat 2009 tarihli ogs cezası gözüküyor. Halbuki ben temiz kağıdını alıp satışı yaptım ve bir problem olmadı. Ben o tarihte oradan geçip geçmediğimi hatırlamıyorum.

Ne yapmam gerekiyor bu durumda yardımcı olabilir misiniz? Nereye itirazda bulunmam gerekir.

Teşekkür ederim.

KA®ANLIK
19-03-2010, 15:09
bana da zamanında geldi,
ben itiraz etmiştim, 1. köprüye gittim,

kamera kayıtlarını tek tek incelettim, bende bizzat izledim ve harbiden o tarihte benim arabam geçmişti kaçak geçişten, bizzat gördüm :)

paşa paşa ödedim cezayı :)

kim geçti arabayla hala bilmiyorum ama, o tarihlerde bir arkadaşıma vermiştim arabayı bir de babama :D

selim bayrak
19-03-2010, 15:12
Arkadaşlar ben bir şeyi merak ediyorum OGS ile ilgili,

3 ay önce sattığım aracın, 6 şubat 2009 tarihli ogs cezası gözüküyor. Halbuki ben temiz kağıdını alıp satışı yaptım ve bir problem olmadı. Ben o tarihte oradan geçip geçmediğimi hatırlamıyorum.

Ne yapmam gerekiyor bu durumda yardımcı olabilir misiniz? Nereye itirazda bulunmam gerekir.

Teşekkür ederim.

fsm köprüsüne gidiceksın orada avrupa yakasından anadolu yakasına gecerken sag tarafta karayolları ıle ılgılı bı bına var oraya gıdıosun oradan oduorsun cezayı bide artı olarak köprü kaçak gecısı karayolları dıe ayrılıor dıer yedıgım cezalar trafık cezası o yuzden temız kagıdı alırken cıkmıor ama daha sonra o aracı sattıgın kısını adresıne teblıgat gıdıor vs vs oda noter satısını gösterıor o tarıhte arac bende degıl dıe o zaman ceza gerı sana dönuor ve senın adresıne gelmış oluor sen öduosun yaw amma uzun yazdım heee :D

S.Özeren
19-03-2010, 15:12
arkadaşlar ödemesi sorun değil haksızsanız ödersiniz ancak ceza belli bi süre gecikmeli gelirse otomatikman iptal e bağlıyor ondan dolayı itiraz ediceksin bu ceza bana 1 yıl sonra geldi kabul etmiyorum diye.

Dou
19-03-2010, 15:20
fsm köprüsüne gidiceksın orada avrupa yakasından anadolu yakasına gecerken sag tarafta karayolları ıle ılgılı bı bına var oraya gıdıosun oradan oduorsun cezayı bide artı olarak köprü kaçak gecısı karayolları dıe ayrılıor dıer yedıgım cezalar trafık cezası o yuzden temız kagıdı alırken cıkmıor ama daha sonra o aracı sattıgın kısını adresıne teblıgat gıdıor vs vs oda noter satısını gösterıor o tarıhte arac bende degıl dıe o zaman ceza gerı sana dönuor ve senın adresıne gelmış oluor sen öduosun yaw amma uzun yazdım heee :D

Teşekkür ederim, okuması zor oldu ama işe yaradı çok sağolun :)

outlaw
19-03-2010, 15:29
ayni durum benimde basima geldi , dun 2 ayri yerde ogs ile kacak gecis yaptigim ile ilgili ceza geldi evime.2 durumuda cok net hatirliyorum , 2sindede ogs camda oldugu halde okumayip kacak gecis yazdi.ptesi gidip itiraz etmek istiyorum ama ogs nin okumadigini nasil ispat edicem bilemiyorum ,sanirim fsm nin girisindeki binaya gidip ilgili islemleri yapiyoruz degil mi ?

ayrica cezanin kesildigi yani kacak gecis yazdigi tarih 2009un subat ayi yani 1 seneden fazla.iptal edilme durumu varmidir yardimci olursaniz sevinirim.

S.Özeren
19-03-2010, 15:32
ayni durum benimde basima geldi , dun 2 ayri yerde ogs ile kacak gecis yaptigim ile ilgili ceza geldi evime.2 durumuda cok net hatirliyorum , 2sindede ogs camda oldugu halde okumayip kacak gecis yazdi.ptesi gidip itiraz etmek istiyorum ama ogs nin okumadigini nasil ispat edicem bilemiyorum ,sanirim fsm nin girisindeki binaya gidip ilgili islemleri yapiyoruz degil mi ?

ayrica cezanin kesildigi yani kacak gecis yazdigi tarih 2009un subat ayi yani 1 seneden fazla.iptal edilme durumu varmidir yardimci olursaniz sevinirim.

Ogs senin plakana kayıtlı değilmi ? okumasa bile normalde plakadan alıyolar geçiş ücretini ogs kayıtlıysa tabi

Dou
19-03-2010, 15:41

Aracın plakası ogs sistemine kayıtlıysa bir kaç kere kaçak geçseniz dahi normal ücret alıyorlar.

Ama başka plakaya ait ogs varsa ve başka plakayla geçiş yapıyorsanız o zaman ceza kesiliyor.

HarunToprak
19-03-2010, 17:00
Dün bende yeni aldığım aracın plakasını sorgulattım 2006 da kaçak geçmiş ve cezası var. Temiz kağıdında çıkmıyormuş demek ki gelirse adresime gideriz itiraza :)

metin
19-03-2010, 17:39
kuzenımın aracında kgs yı kaybettıgı ıcın kaçak geçiş yapmışlar gece
sorgulattıgımızda 2 adet kacak gecıs gozukuyor
biri gece kendi geçtiği diğeri gündüz
gündüz geçmesine imkan yok gündüz çalışıyor çocuk ve evde araba kullanabılecek kımse yok kesin geçmediğine emin
gittik itiraz için 1.köprüde kamera odasına
2 tane resım geldı 2 resım aynı biri karanlık biri aydınlık resım de arabada milim kayma yok
ben kameraların okadar milimetrik ayarlandıgınıda sanmıyorum
itiraz edemedik resimler var diyolar kayıtlarımız esastır ceza oyle kaldı odemedı oda
nedir ne iştir anlamadık

CRUEL
19-03-2010, 18:52
arkadaşlar ödemesi sorun değil haksızsanız ödersiniz ancak ceza belli bi süre gecikmeli gelirse otomatikman iptal e bağlıyor ondan dolayı itiraz ediceksin bu ceza bana 1 yıl sonra geldi kabul etmiyorum diye.

Kayıtlarda benim aracım çıkarsaki sanmıyorum ceza geç geldiği için trafik şubeye gidip itiraz edip cezayı sildirebiliyormuyum yani?

ahmet3425
19-03-2010, 19:36
2 kez kacak gecmek zorunda kaldım 2 sindende hiç bir ceza gelmedi :D

gectikten 6 ay sonra arabamı sattım temiz kağıdındada ne bi ceza ne baska bisey cıkmadı...

Derman
19-03-2010, 21:22
Aracın plakası ogs sistemine kayıtlıysa bir kaç kere kaçak geçseniz dahi normal ücret alıyorlar.

Ama başka plakaya ait ogs varsa ve başka plakayla geçiş yapıyorsanız o zaman ceza kesiliyor.

+1

bende de baska plakaya ait ogs kullanıyordum gecenlerde okumadı en uzak mesafe* 11 katı...bana 71.05 tl ceza geldı erken odersen 55 tl oluyor..

S.Özeren
19-03-2010, 21:51
Kayıtlarda benim aracım çıkarsaki sanmıyorum ceza geç geldiği için trafik şubeye gidip itiraz edip cezayı sildirebiliyormuyum yani?

Aynen öyle geç gelen cezalar işlevini kaybediyor geçenlerde haberlerde duyurdular baya bi

CRUEL
19-03-2010, 21:55
Aynen öyle geç gelen cezalar işlevini kaybediyor geçenlerde haberlerde duyurdular baya bi

e o zaman direk gidip iptal ettirelim urasmaya gerek yok? :)

S.Özeren
19-03-2010, 22:05
aynen öyle yap 1 yıl gecikmeli cezanın nerde geldiği görülmüş..

Schumi
19-03-2010, 23:48
Bende hazır konu varken sorayım. Sıkışık trafikte bir günde yanlışlıkla dur kalk yaparken boş şerit diye KGS'den geçtim. Bende OGS var ama tabi okutma yapmadığım için herhangi bir KGS kartını siren çaldı. Bu durum başına gelen varmı ?

sovalye
19-03-2010, 23:51
bazen plakaları duzgun okuyamayıp yanlış eve ceza gonderiyorlar. gidip itiraz edin.

soyle olaylar olmuştu.

adamın birine ceza gelmiş. herif hayatında istanbula gelmemiş ve ceza gelen araçta koydeki traktor :)

S.Özeren
20-03-2010, 00:31
Bende hazır konu varken sorayım. Sıkışık trafikte bir günde yanlışlıkla dur kalk yaparken boş şerit diye KGS'den geçtim. Bende OGS var ama tabi okutma yapmadığım için herhangi bir KGS kartını siren çaldı. Bu durum başına gelen varmı ?

ogs'yi okumayıp plakası ogs kayıtlı olmasına rağmen ceza geliyorsa sanada %99.9 gelir

outlaw
20-03-2010, 10:53

aracin plakasi ogs sistemine kayitli , ama genede kacak gecis yazmisti alet okumadiginda sizce gidip itiraz etmelimiyim :soru:

CRUEL
23-03-2010, 17:22
bugün gittim adam çıkardı koydu önüme benim aracımdı fotodaki kaldım böle:eek: sanırım kuzenimin işi:D Diğerinide zaten önceki sahibiyle görştm ödücek.. 4lirada kgs ödedim merakımızdan:D

Dou
23-03-2010, 17:26
aracin plakasi ogs sistemine kayitli , ama genede kacak gecis yazmisti alet okumadiginda sizce gidip itiraz etmelimiyim :soru:

itiraz edin araç sisteme kayıtlıysa zaten normal ücreti almaları lazım.

dragstar
23-03-2010, 17:27
bazen plakaları duzgun okuyamayıp yanlış eve ceza gonderiyorlar. gidip itiraz edin.

soyle olaylar olmuştu.

adamın birine ceza gelmiş. herif hayatında istanbula gelmemiş ve ceza gelen araçta koydeki traktor :)

maşallah :o

outlaw
23-03-2010, 19:34
itiraz edin araç sisteme kayıtlıysa zaten normal ücreti almaları lazım.

itirazimizi 2. kopru girisindeki sagdaki binayami yapiyoruz acaba :soru:

cem36
23-03-2010, 20:33
Bizede dün geldi benım arabaya 2 ceza.. Ama gecmedım geccsem hemen durur oderım veya bisey yaparım abimde kullanıyosa o gecmıstır :) daha cumartesı filmden muayneye girdim ceza falan cıkmadı babam olaya el attı aramıs arama dedım o kadar... Tebligata imza atıldıgı ıcın elımızde patladı babam ödemiş gerci 55 sagolsun :)

Dou
23-03-2010, 21:22
itirazimizi 2. kopru girisindeki sagdaki binayami yapiyoruz acaba :soru:

Evet öyleymiş,

Bende gidip yapıcam kafamın güzel olduğu bir ara

kv661
23-03-2010, 22:12
ya ben Ocak'ta Istanbula geldıgımde gecmıstım ne kadar bunun cezası?

outlaw
23-03-2010, 22:16
en uzun mesafe aliyor bildigim kadariyla

CRUEL
23-03-2010, 22:20
ya ben Ocak'ta Istanbula geldıgımde gecmıstım ne kadar bunun cezası?

en uzun mesafe aliyor bildigim kadariyla

Köprü geçişi 10 katı.
Otoyol geçişi en uzak mesafe.