Orijinalini görmek için tıklayınız : EDS cezaları
Trafik ışıklarına kurulu EDS sisteminden dolayı son ondan geçen hafta cuma akşamı kırmızıya yakalandım duramadım geçtim ve flashlar patladı plaka çekildi yani şimdi 1 hafta oldu ve bana hala tebliğ edilmedi bu ceza. Geçen tv de gördüüm kadrıyla 1 haftadan sonra gelen cezalar ilgili mahkemece iptal edilebiliyormuş pazartesinden sonra gelirse bu tebligat bana iptal etme hakkım varmı ?
bilgisi olan tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
emre yeşil
19-03-2010, 19:17
7 iş günüde olabilir.
7 iş gunu olayını bılmıyorum ama bana ıkı kere gelmıstı 1 ay ve 1 bucuk ay gec geldı :D bızım sıstem boyle ıslıyor :D
işte o yüzden diom büyük ihtimal banada 1-2 ay sonra gelecek eğerbu 1 hafta muhabeti bunun içinde olabiliyorsa iptal ettireyim itiraz edip
ama kabak gibi kırmızıda geçtiğimiz resimde bellio kesin olcakta
en azından şu 1 hafta olayı nasıl işlio onu bilmek lazım
örneğin suçu işlediğimiz geceden sonra 1 haftamı , cezanın sisteme yazılmasından sonra 1 haftamı yoksa postaya verildikten sonra 1 haftamı bunlarda önemli
Benimde başıma EDS olayı geldi.a4e basılmış foto ile birlikte geldi baya bir zaman sonra.Ödemedim.Tebligat geldikten 3 4 ay sonra temiz kağıdı alıp aracın satışını yaptım hatta
1 sene sonra bıle gelen var adamlar fotografıda koyup zarfı yolluyo
S.Özeren
19-03-2010, 22:49
En geç 15 gün içinde elinde olması lazım,Olmazsa önemseme gelince iptal ettirirsin
EDS'de bu geç gelince ödememe hakkınız yoktu diye biliyorum. Ama diğer türlü fotoğrafsız ve geç gelen cezalara yasal süre içerisinde varolan itiraz hakkınız elinizden alındığı gerekçesi ile yokluk kararı aldırıp cezayı ödemeyebiliyorsunuz.
ulasoztas1
19-03-2010, 23:06
bana aracın resmiyle birlikte olaydan 6ay sonra gelmişti. resmi güzel çektiği için duvara astım :)
EDS'de bu geç gelince ödememe hakkınız yoktu diye biliyorum. Ama diğer türlü fotoğrafsız ve geç gelen cezalara yasal süre içerisinde varolan itiraz hakkınız elinizden alındığı gerekçesi ile yokluk kararı aldırıp cezayı ödemeyebiliyorsunuz.
o yasal süre size tebliğ edildikten sonra başlıyor zaten elinize geçtikten sonra itiraz hakkınız var ondan önce ceza olduğunu bile bilmiyorsunuz ki
her halukarda 100 150 tl icin mahkemede ugraşırmısın bunu kendine sor bence:soru:
Fatih Kavak
19-03-2010, 23:32
banada günler sonra gelmişti ama cezayı gönderirken size gelen tarihrten itibaren indirimden yararlanabilirsiniz bazen 70 üzeri geçince ceza gelmiyor bu konuda baya tecrübeliyim:p
İstanbul 3. Sulh Mahkemesi, tebligatı 7 günü geçen trafik cezalarının iptali yönünde karar verdi. Karara gerekçe olan olay, aracına hatalı park cezası kesilen bir avukatın iptal davasıyla başladı. Avukat Zeki Bulgan'ın aracına, 24 Nisan 2006'da, Eminönü'nde yasak yere park ettiği gerekçesiyle polis tarafından 49 YTL para cezası kesildi. Ancak cezanın tebligatı Bulgan'a Şubat 2007'de ulaştı. 9 ay önce kesilen para cezasından yeni haberdar olan Avukat Bulgan, Eminönü'nde o gün bulunmadığını belirterek, cezanın haksız yere kesildiği gerekçesiyle, trafik davalarına bakan 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne iptal davası açtı. Mahkeme, tebligat işlemine 7 işgünü içinde başlanması gerektiğini belirterek, trafik para cezasını iptal etti.
Alıntıdaki gibi olay.
flaşlar mı patladı :D
ben 20 ceza bekliyorum öyle bana patlatan olmadı
VTec_king
20-03-2010, 08:53
bana 2 ay gecikmeli geldi
her halukarda 100 150 tl icin mahkemede ugraşırmısın bunu kendine sor bence:soru:
sadece bir dilekçe veriosun öyle duruşma falan olmuyor bunlarda :)