Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : alfa romeo Tester cihazı

akın
20-03-2010, 00:15
Selam arkadaşlar. Alfa romeonun Fiat firmasına geçmeden önceki arabaları için daha dogrusu magnetti marelli nin (kartuşlu)test cihazı var. Fakat çok fazla karışık bazı kodlar var,arıza arama için. Bu cihazı kullanabilen var mı? Yada izmirde, başka bir yerde kullanmasını bilen varsa yardımcı olabilirler mi? Araçta herhangi bir problem yok fakat cihaza bağlayıp herşeyni görebiliyorsun bu aletle. Sensorlerin ve ateşlemenin hepsini tek tek gezip bakabiliyorsun. Yeteneği bol ama malesef kullanmasını beceremiyorum çünkü kodlar var o kodları bilemiyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
Saygılar..

Maxi
20-03-2010, 04:19
ilk taktığın zaman ekrana gelen menuden oklarla seçim yapıyorsun (herşey aklımda değil)
sonra aracı çalıştırıyorsun,
sonra E/S tuşuna basıyor olman lazım diye hatırlıyorum
ardından karşına devir bilgisi gelecek
oklar ile diğer bilgileri seçiyorsun

sensor testleri için FC tuşuna basıyordun sanırım

akın
20-03-2010, 22:15
Hakan abi çok teşekkür ederim. Evet e/c tuşuna basık tutarak arabayı çalıştır komutu geliyor zaten. Çalıştırdığın anda aracın tum değerlerini görüyorsun. rpm,trimram lambda, v.s v.s ama orda kalıyor. Sensorlere geçemiyorum. Zaten geçtiğinde komutlandırıyor. Kontagı ac , kapa yaptırıyor sürekli her sensor kontrolü için fakat en basında iso code ve eror code bölümü var code istiyor ama codları biliyor musun? Daha dogrusu arıza bulamayı daha hala bulamadım.:(:(:( Neyse Hakan abi çok teşekkür ederim.

akın
20-03-2010, 22:18
Hakan abi bu arada servis manuelinde hemen hemen tüm değerleri yazıyor. Sadece kafamı karıştıran rolantide lambda off konumunda gaza hafif bastığında on konumuna geçiyor normal sanırım. Servis manuelinde bununla ilgili açıklama yapılmamışda:(:(:(

Maxi
20-03-2010, 22:28
rölantide falan lambda off durumu ?
böyle birşey yokki
lambda 4000 devirin altında closed loop modundadır ,rölanti dahil

birde q4 ecu`su hata verdiği zaman hata hafızada kayıt altına alınmaz,
kontağı kapa - aç süt liman , hata gider .

akın
20-03-2010, 22:38
Evet closed durumu oluyor. Belli bir devirde open konumuna geçiyor. Hımmm anladım. Sensorleri tek tek sana soruyor zaten ateşlemeden tut enjektorlere kadar control ediyor. bu işlemi yaparkende soruyor sana kontrol edeyim mi diye. Zaten seni komutlandırıyor. Ben map sensoru,tps sensoru,timing sensor bunları kontrol etmeyi bulamadım hala. Code istiyor benden.:(:(:(Daha doğrusu ben beceremedim. Benim macım sadece sensorleri gezip arıza var mı yok mu onu göremek. Henuz daha başaramadım. :):)

fatiii
20-03-2010, 22:40
akın o cihaz seninmi?satınmı aldın yani?

akın
20-03-2010, 22:46
Tam satın aldım denemez. Al işin görülsün zaten kullanılmıyor dendi bende aldım:):):)Fiyatı ne kadar dedim? Hesaplarışırız dendi:)Tüm kartuşları ile aldım 75,33 164 hepsi mevcut.

fatiii
20-03-2010, 22:52
Tam satın aldım denemez. Al işin görülsün zaten kullanılmıyor dendi bende aldım:):):)Fiyatı ne kadar dedim? Hesaplarışırız dendi:)Tüm kartuşları ile aldım 75,33 164 hepsi mevcut.

süpermiş :)

akın
20-03-2010, 22:54
Ahhh birde kullanmasını becerebilsem:):):)

alfamurat
25-03-2010, 10:39
selan akın kerdeş sen su cihazı kullanmayı ogrende benım araacada bır bakalım ya olmaz mı Q4 var bendede

akın
28-03-2010, 16:54
selan akın kerdeş sen su cihazı kullanmayı ogrende benım araacada bır bakalım ya olmaz mı Q4 var bendede

Olur tabikide. Servis manuelinde ve repair manuelinde olması gereken dğerler yazıyor zaten. çözdüm desen yalan olur çünkü hergün değişik şeyler buluyorum. Q4 beyni arızayı saklayabilse süper olur:):)