Orijinalini görmek için tıklayınız : Diş Eti Kanaması ?
::ZaFeR::
20-03-2010, 14:47
Aramızda bu problemi yaşayan var mı ? Tedavisi vs nasıl oluyor ?
SekoLive
20-03-2010, 14:48
bi çok şeyin başlangıcı olabilir der doktorlar çok kanama varsa bi doktora gözükmeni tavsiye ederim
Boost Up
20-03-2010, 14:49
Az fırçalamaktan olur, diş fırçasını çok bastırırsan da kanar..
20-03-2010, 14:49
bi çok şeyin başlangıcı olabilir der doktorlar çok kanama varsa bi doktora gözükmeni tavsiye ederim
Pazartesi bi doktor'a çıkacam bakalım ne diyecek ?
ygtkrmdnz
20-03-2010, 14:50
Bende 15 li yaşlarda aşırı derecede oluyordu fırçalarken bastırmasam bile kanardı bol bol c vitamini al ;) vitamisnizlikten olabiliyor bende şu an bir problem kalmadı ama yinede doktorun tavsiyeleri farklı olabilir.
Buğra A.
20-03-2010, 14:51
Dişlerini fırçaladığın zaman mı kanıyor yoksa bir şey yerken,içerken ya da durup dururken mi?
Şu yüzden soruyorum;eğer dişlerini fırçaladığın zaman kanıyorsa bu gayet normal bir şey ki sağlıklı diş etlerinin olduğunun göstergesidir bu.Bir çok kişi bunun zararlı ve kötü bir şey olduğunu savunsa da aslında iyi bir şeydir.
Fakat eğer yemek yerken,bir şeyler içerken ya da durup dururken kanıyor ise,diş eti hastalığıdır.Mutlaka dişçiye gitmende yarar var.
Bazı dişetleri hassas oluyo kanama o yüzden olabilir dişetleri içinde iltihaplanma olabilir tedavisi ağız gargara olmadı küçük operasyonda olabilir...
İhmal etme kesinlikle doktora görün...
20-03-2010, 14:52
Dişlerini fırçaladığın zaman mı kanıyor yoksa bir şey yerken,içerken ya da durup dururken mi?
Şu yüzden soruyorum;eğer dişlerini fırçaladığın zaman kanıyorsa bu gayet normal bir şey ki sağlıklı diş etlerinin olduğunun göstergesidir bu.Bir çok kişi bunun zararlı ve kötü bir şey olduğunu savunsa da aslında iyi bir şeydir.
Fakat eğer yemek yerken,bir şeyler içerken ya da durup dururken kanıyor ise,diş eti hastalığıdır.Mutlaka dişçiye gitmende yarar var.
Aslında pek sık dişlerimi fırçaladığım söylenemez.Genellikle bir şey yiyip içetikten sonra farkına varıyorum.
Buğra A.
20-03-2010, 14:55
Aslında pek sık dişlerimi fırçaladığım söylenemez.Genellikle bir şey yiyip içetikten sonra farkına varıyorum.
Doktora gittiğin zaman sana söyleyeceği şu;şu kadar çürüğün var.Onlara dolgu yapalım.Dişlerini düzenli olarak fırçala.Düzenli kontrole gel.Bu kadar.Devlet hastanesini kastediyorum tabi.Özel bir polikliniğe gidersen ya da özel hastaneye,detayları vereceklerdir.
Korkutmak istemem ama, durup dururken kanıyorsa veya uykudan uyanıldığında farkına varılıyorsa, detaylı tetkik yaptırmakta fayda var.
Geçmiş olsun.
20-03-2010, 14:59
Doktora gittiğin zaman sana söyleyeceği şu;şu kadar çürüğün var.Onlara dolgu yapalım.Dişlerini düzenli olarak fırçala.Düzenli kontrole gel.Bu kadar.
Çürük yok dişlerimde sadece diş etlerim biraz şişkin ve kanıyor.Sanırım dişleri düzenli fırçalamanın zamanı geldi:confused:
Buğra A.
20-03-2010, 15:01
Çürük yok dişlerimde sadece diş etlerim biraz şişkin ve kanıyor.Sanırım dişleri düzenli fırçalamanın zamanı geldi:confused:
Diş etlerin eğer şiş ise;iltihabi bir durum vardır.Diline bir bak,beyaz mı?Eğer beyazsa bu yediğin ve içtiğin şeylerden kaynaklıda olabilir.Mutlaka doktora git.Fırçalamayla da alakası var tabi ama doktora görünmeden kafana buyruk iş yapma sakın.
Boost Up
20-03-2010, 15:04
Dişleri fırçalamakta yarar var, fırçalayın siz yine:) Sabah-akşam. Ne zaman ortodontist e gittim, bende yapmaya başladım fırçalama işini:) Şimdi hiç bir şikayetim yok..
genel sebebi diş taşıdır herhangi bi dişçide önce bi temizlet dişlerini sonra , eczanelerde satılan curaprox soft ve tepe softun diş fırçasını al.ön üst, ön alt, arka üst, arka alt olma üzere 4ayrı şekilde diç eti-diş arasına hafif fırça giricek şekilde masj yaparak fırçala.3gün fln biraz fazla kanayabilir sorun diyil...
Aynı sorun bendede vardı ciddi anlamda iyi ve diş eti üstüne uzman (marmara unide profmuş kadın) bi doktora gittim toplam 3seans sana söyledikleirmin haricinde sadece dişlerimin altına bi antibiyotik sürdü bide seansda 400tl aldı kadın...
sigara kullanıyorsan o da yapar , dişetlerini zayıflatır. fırçalamakta fayda var sabah-akşam.
Ahahah benım konu :D aynısı bende var 2 kere doktora gıttım tek soledıklerı duzenlı fırcala oluyor ama her sabah ve aksam fırcalıyosan ve gene kanıyosa - benım gıbı :) - o zaman dıs tası var demektır ve temızlettıgın takdırde bısey kalmıyor tabıkı doktora gıtmek sart
Aytepe53
20-03-2010, 17:24
ılık tuzlu su ile çalkala 2 gün bişi kalmaz
20-03-2010, 18:10
sigara kullanıyorsan o da yapar , dişetlerini zayıflatır. fırçalamakta fayda var sabah-akşam.
Sigara kullanmıyorum Allah'a şükür : ) Düzenli fırçalamaya çalışacam sanırım bundan sonra...
Sigara kullanmıyorum Allah'a şükür : ) Düzenli fırçalamaya çalışacam sanırım bundan sonra...
Bende de geçenlerde oldu, sigara kullanıyorum, fırçalamayı aksatıyodum eve uğramadığım için :) Fırçalama periyodunuz düzenleyip biraz C-B vitamini takviyesi yapınca düzeldi çok şükür :)
26-03-2010, 19:58
Dişçiye gittim.Dişleri temizledi.Diş taşı çıktı.Artı 1 tanede çürük gözüktü.Bakalım 1-2 hafta sonra gidecem o çürük dişe bakacak.
boosted_pug
26-03-2010, 20:25
diş taşından oluyomuş aynısı bendede var hafifde diş etlerim çekildi önümüzdeki hafta temizleticem sonrada antibiyotikle hergün fırça