Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2010 civic otm. tüp...?

modhib
21-03-2010, 18:42
arkadaslar baslıktada belırttıgım gıbı 2010 elegance otm. vıtes aracıma tup taktırmayı planlıorum örencı oldugum ıcın artık bas edemıorum sehır ıcınde 464 ykr. yakıyor.. göruslerınız neler?
taktıran varmı ? yorumlarınızı beklıorum tsk ..

TaGo
21-03-2010, 18:44
çok aşırı ykıosun kesinlikle bir sorun olmalı aracında.

ben hergün 50 tl lık alıp o yakıtıda bitiriorum, klasik 40 kuruş yakıorum ve sadece şehir içi gidip geliorum, hiç şehir dışı yok vede hep dur kalk. 46.4 kuruş yakıosan sen baya bi fazla yakıorsun

Dou
21-03-2010, 18:50
Aynı araç 4.500 km ortalamam 8.5 litre, ki istanbul trafiği. 31 kuruş ediyor yuvarlak hesap. Benim aracımda otomatik.

Ya çok kısa mesafe kullanıyorsun, ya da ana avrat demeden gazlıyorsun, ya aracında bir problem var, ya da yanlış hesaplıyorsun. :)

pasa35
21-03-2010, 18:59
cok kısa mesafe kullanıyosan ve cok trafık ise yakabilir.lpg hakkında pek bi bilgim yok brc ıyı dıye biliyorum okadar:)

TaGo
21-03-2010, 19:26
LPG de yaklaşık olarak benzinde yaktığının parasal olarak %60 ına denk gelio. yani sen ondada 30 kuruştan aşağı yakmassın bilgin olsun. Buna arada bir almak durumunda olduğun benzin dahil değil.

MeRtCaN
21-03-2010, 19:29
LPG taktırdıgınız taktırdı
Lpg kaynaklı dogabılecek arızalar garantı dısı kalır bunuda hesaba katmak gerekır bence dusunmek lazım.

redbaron
21-03-2010, 19:32
bnm arkadaştada var 09 cvc otm oda 35-40krs arası yakıyor yinde o motora göre çok sayılır,otomatik vites çok arttırıyor yakıtı biz çok denedik 9.0 un altına inmedi yakıt ama seninki bundanda fazla 460krs nedemek 4.0l otomatik jipim ile 55-60krs arası yakıt yakıyor.bencede bir sorun var yada sürekli bas çek yapıyorsun motor soğukken.

YEY®
21-03-2010, 20:15
civic otomatik uzun yolda 5-6 litrelere kadar düşüyor fakat şehir içinde 10 litrenin altınada inmiyor kimse kusura bakmasın.Bildiğim 3 ayrı otomatik civic şehir içinde 10-11 arası seyrediyor üstelik 2'sini bayan kullanıyor o kadar sakin.

10 litre x 3.8 = 38 kuruş eder zaten sakin şehir içi kullanımında.Birde tabi bazıları 60-80 km hızda çevreyolunda gitmeyi falan şehir içi sayıyorlar o ayrı :) Yani sert kullanımda bahsettiğiniz rakamlar gayet normal o araç için..

Dou
21-03-2010, 20:18
civic otomatik uzun yolda 5-6 litrelere kadar düşüyor fakat şehir içinde 10 litrenin altınada inmiyor kimse kusura bakmasın.Bildiğim 3 ayrı otomatik civic şehir içinde 10-11 arası seyrediyor üstelik 2'sini bayan kullanıyor o kadar sakin.

10 litre x 3.8 = 38 kuruş eder zaten sakin şehir içi kullanımında.Birde tabi bazıları 60-80 km hızda çevreyolunda gitmeyi falan şehir içi sayıyorlar o ayrı :) Yani sert kullanımda bahsettiğiniz rakamlar gayet normal o araç için..

Doğru, şehir içi dur-kalk direk 10.0+ ama uzun yolda direk az yakıyor. Ortası yok aracın resmen.

Bolu'dan İst'e 160-180 ile tatlı sert geldim, vites oranları sağolsun 3500 devire tekabül ettiği için 6.5 litre yaktı :hahaha:

ygtrn
21-03-2010, 20:50
benim görüşüm şu yönde....

1.4 bir benzinliyle 2.0 turbo benzinli bir araç arasında öyle çok büyük bir yakıt farkı yok....

şöyle açıklayayım....
1.4 bir aracı trafikte falan kullanırken hızlandırmak için daha güçlü araca oranla daha fazla gaza basıyorsun(annemin 1.4 puntosu, arkadaşımın 1.4 accenti, başka bir arkadaşımın 1.6 peug 307sı... vs vs daha birçok örnek var) ancak güçlü araçta gaz pedalının sadece boşluğunu almak bile aracı kaldırmaya yetiyor ve güçsüz araçla aynı hızda gidiyor... yani kullanmasını bilirsen istediğin arabayı al yakıtı fark etmez... çevremde birçok arab kulandım hepsi aynı yakıyor....
arkadaşım 1.6 306 sını satıp volvo s80t5 aldı yakıttan hiç şikayetçi değil.. 50 adam gibi kullanınca 307dan en fazla 50 kuruş fazla yakıyor...

kendi aracımla şehir içi bir depo ile 400 500 kn arası yol yapabiliyorum, ancak annemin aracıyla bu mesafeyi en fazla 50 km geçebiliyorum....

ayrıca adam gibi beyin programı yapılmış evc gibi cihazlar bağlanmış bir gc8 ile şehir içi 600 700 km yapanlar duydum....

uzun lafın kısası ekonomi için dizelden başkası yalan...
lpg ile aracını ziyan etme kullanma şeklini değiştir...

modhib
21-03-2010, 20:58
araba kısa mesafede kullanılıo mersınde yanı bı ucundan bı ucuna gıtmeye kalksan 30 dk bıle surmez kı bende fazla yuklenmıorum servısın dedıgıne göre 5000 km gectıkten sonra farkedecek dedıler arac 4300 de bakalım 5000 km ye kadar beklıcem

YEY®
21-03-2010, 21:10
Doğru, şehir içi dur-kalk direk 10.0+ ama uzun yolda direk az yakıyor. Ortası yok aracın resmen.

Bolu'dan İst'e 160-180 ile tatlı sert geldim, vites oranları sağolsun 3500 devire tekabül ettiği için 6.5 litre yaktı :hahaha:

Aynen 3000 devirde 150 yle gidiyor zaten otomatik civic şaka gibi inanamıştım ilk gördüğümde..Manuelinde 5.dişli bu kadar uzun değil yalnız..Şehiriçisi ve şehirdışısı arasında bu kadar uçurum olan 1.6 araç yoktur heralde :)

ygtrn
21-03-2010, 21:13
araba kısa mesafede kullanılıo mersınde yanı bı ucundan bı ucuna gıtmeye kalksan 30 dk bıle surmez kı bende fazla yuklenmıorum servısın dedıgıne göre 5000 km gectıkten sonra farkedecek dedıler arac 4300 de bakalım 5000 km ye kadar beklıcem

biraz daha bekle derim...
abimin 1.8hatcback ide 5bin kmye kadar baya yakmıştı şuan 10bine yaklaştı şuan baya düştü diyor...
abimin aracıda otomatik şehir içi 350 400 km yapabiliyor... rahat kullanıyor araç az yaksın diye kasmıyor yani kafasına göre....

Dou
21-03-2010, 21:13
Aynen 3000 devirde 150 yle gidiyor zaten otomatik civic şaka gibi inanamıştım ilk gördüğümde..Manuelinde 5.dişli bu kadar uzun değil yalnız..Şehiriçisi ve şehirdışısı arasında bu kadar uçurum olan 1.6 araç yoktur heralde :)

Yanlışım yoksa yeni accord şanzımanını birebir alıp takmış utanmazlar öyle düşündüm ben (ben başka bir anlam veremiyorum çünkü böyle saçma oranlara ama net-kesin böyledir demeyeyim), zaten motorda accorddan ufak farkları var. :D

Tüm dişliler uzun, 1. vites 65 de, 2. 115 de, 3 160 da, 4 ve 5 infinity olmak üzere devam ediyor :hahaha:

Manuel daha insani oranlara sahip.

YEY®
21-03-2010, 21:15
Yanlışım yoksa yeni accord şanzımanını birebir alıp takmış utanmazlar öyle düşündüm ben (ben başka bir anlam veremiyorum çünkü böyle saçma oranlara ama net-kesin böyledir demeyeyim), zaten motorda accorddan ufak farkları var. :D

Tüm dişliler uzun, 1. vites 65 de, 2. 115 de, 3 160 da, 4 ve 5 infinity olmak üzere devam ediyor :hahaha:

Manuel daha insani oranlara sahip.

Sonuç olarak en yavaş 1.6 lardan biri ama :icon13:

Dou
21-03-2010, 21:18

Ben sanmıyorum 1.6 otomatik astranın ya da corollanın (misal) geçebileceğini, tsi'ları t-jetleri vs.. aşırı beslemeleri saymıyorum yalnız. Aramızda 200 hp'nin altındaki araçlar adamdan sayılmadığı için pek önemsenmiyor ama fırsat olsa otm astra-corolla-megane - fsi golf falan bulsam denemek isterim

110 luk focus dizel sedanla eşit şartlarda (2 kişi iki araç) 4. vites başına kadar kafa kafaya gidiyor, 170 falan eder.

Ha evet, eski kasanın ataklığı kesinlikle yok tabi..

Vites oranları çok uzun ama araçta kimse yokken yığılma yapmıyor. 2. ya da 3. kişi araca bindiği vakit tam katıra dönüyor tork eksiği + uzun viteslerle tabi.

YEY®
21-03-2010, 21:22
Ben sanmıyorum 1.6 otomatik astranın ya da corollanın (misal) geçebileceğini, tsi'ları t-jetleri vs.. aşırı beslemeleri saymıyorum yalnız. Aramızda 200 hp'nin altındaki araçlar adamdan sayılmadığı için pek önemsenmiyor ama fırsat olsa otm astra-corolla-megane falan bulsam denemek isterim

110 luk focus dizel sedanla eşit şartlarda (2 kişi iki araç) 4. vites başına kadar kafa kafaya gidiyor, 170 falan eder.

Ha evet, eski kasanın ataklığı kesinlikle yok tabi..

c2 vtr,astra 1.3 cdti çipli,focus 1.6 100hp ve volvo c30 1.6 100 hp..Neler mi bunlar :) civic otomatiği havada karada suda geçen bizzat meraktan denediğim araçlar :icon_tup:

Neyse konu daha fazla sapmasın.

p.s focus dizelle kıyas kabul etmez hayal kurmamak lazım :) şirket aracı olmayan bir dizel focus bul derim..

Dou
21-03-2010, 21:25
c2 vtr,astra 1.3 cdti çipli,focus 1.6 100hp ve volvo c30 1.6 100 hp..Neler mi bunlar :) civic otomatiği havada karada suda geçen bizzat meraktan denediğim araçlar :icon_tup:

Neyse konu daha fazla sapmasın.

p.s focus dizelle kıyas kabul etmez hayal kurmamak lazım :) şirket aracı olmayan bir dizel focus bul derim..

Merak ettim bak bende deneyeyim c segmenti otomatik benzinli araç bulup. :D

100 lük 1.6 focusların geçmesi çok zor ama belirteyim bir hata var o işte :) Hele otomatikse rollde geçmesi imkansız.

Her türlü denerim yani varsa elinizde bu tip bir araç :D

YEY®
21-03-2010, 21:26

100 lük 1.6 focusların geçmesi çok zor ama belirteyim bir hata var o işte :) Hele otomatikse rollde geçmesi imkansız.

bahsettiğim araçlarda bitek c2 otomatikti ama oda tırlar soktu araya hatta 2 kere denedik bıraktık keyfimize baktık :)

Dou
21-03-2010, 21:28
bahsettiğim araçlarda bitek c2 otomatikti ama oda tırlar soktu araya hatta 2 kere denedik bıraktık keyfimize baktık :)

C2 sokar ama o hafiflikte :D

Gerçekten otomatik 1.6 n-a atmosferik bir araç varsa denemek isterim (tam olarak aynı sınıf aynı spec).

Ben yine manuelde olsa 100 lük 1.6 ford motorunun geçemeyeceğini düşünüyorum, teklifim hala geçerli :)

Gider falan değil yaptığım sonuçta kıçı kırık bi aile aracı, ama merak ediyorum nasıl gidiyor sınıfına göre

YEY®
21-03-2010, 21:32
C2 sokar ama o hafiflikte :D

Gerçekten otomatik 1.6 n-a atmosferik bir araç varsa denemek isterim (tam olarak aynı sınıf aynı spec).

Ben yine manuelde olsa 100 lük 1.6 ford motorunun geçemeyeceğini düşünüyorum, teklifim hala geçerli :)

Gider falan değil yaptığım sonuçta kıçı kırık bi aile aracı, ama merak ediyorum nasıl gidiyor sınıfına göre

Dene,adrenalin olmasa bile keyifli olur geçen sene meraktan denemiştik bu araçları :)

Konuya dönücek olursak dizel araç yerine tüplü civic sedan muhteşem olur valla.Konforuyla sorunsuzluğuyla motoruyla sevdiğim bir araç.

Xenomorph
21-03-2010, 21:53
Sat O Arabayı Şahin Al Ona Tak Tüpü.... Töbe Ya 2010 Model Arabanın Anasını Ağlatmayın

Dayım Motor Ustası 35 Yıllık Volvo Servisi Taktırın Dıyor Görürsünüz...Sonrada Paranın A..koyuyor O Taktıran Müşterileri Geri Gelip Duruyor Gaz Kelebeği Rolanti Motoru Piston Erimesi Enjektör Bozulması....Vs Vs Hep Söyledikleri Laf Keşke Taktırmasaydık...

Bu Arada Dayım Tüp Takmıyor Yanlış Anlaşılmasın Başka Yerlerde Taktırıp Bakıma Gelen Araçlar

Yazıktır O Araba BENZINLE Çalışma Prensibine Göre Tasarlanmıştır...6 Sene Garantisi Var Arabanın Aslan Gibi Bineceğine Hem Garantiden Olucan Hemde Tüplü Olucan...Bı Sıkıntıda O Tüpü Taktırdığın Çok Bilen Ustan Tüpten Değil Diycek Döncek Arkasını

Bırak Sat Arabanı Bınemıyorsan Git Dizel Al Bir Tane Takmayın Gül Gibi Arabalara Şunları..

YEY®
21-03-2010, 22:17
Sat O Arabayı Şahin Al Ona Tak Tüpü.... Töbe Ya 2010 Model Arabanın Anasını Ağlatmayın

Dayım Motor Ustası 35 Yıllık Volvo Servisi Taktırın Dıyor Görürsünüz...Sonrada Paranın A..koyuyor O Taktıran Müşterileri Geri Gelip Duruyor Gaz Kelebeği Rolanti Motoru Piston Erimesi Enjektör Bozulması....Vs Vs Hep Söyledikleri Laf Keşke Taktırmasaydık...

Bu Arada Dayım Tüp Takmıyor Yanlış Anlaşılmasın Başka Yerlerde Taktırıp Bakıma Gelen Araçlar

Yazıktır O Araba BENZINLE Çalışma Prensibine Göre Tasarlanmıştır...6 Sene Garantisi Var Arabanın Aslan Gibi Bineceğine Hem Garantiden Olucan Hemde Tüplü Olucan...Bı Sıkıntıda O Tüpü Taktırdığın Çok Bilen Ustan Tüpten Değil Diycek Döncek Arkasını

Bırak Sat Arabanı Bınemıyorsan Git Dizel Al Bir Tane Takmayın Gül Gibi Arabalara Şunları..

Honda ayışığı yetkili servis lpgli honda araçlara servis veriyor geçen gördüm :) Bence civic'i abartmamak lazım.10 litre yakıyorsa haddine değil o benzin :)
Ayrıca bknz:type-r with lpg

http://img112.imageshack.us/img112/6762/typer2alpg4xp1.jpg
http://img442.imageshack.us/img442/5414/typer2alpg2ds1.jpg

devamı için

http://www.2a-lpg.com/index.php?ind=gallery&op=section_view&idev=107

Dou
21-03-2010, 22:22
Garanti bozulmasa bence yapılır,

Ama r16 ların ana yatakları biraz sıkıntılı sanırsam sürekli serviste görmeye başladım şu sıra yatak değişen. LPG den sonra garanti dışı kalır sıkıntı olur.

Kendimi psikolojik olarak r18'e geçiş için hazırlıyorum galiba :hahaha:

redbaron
22-03-2010, 01:17

bence söylediğin kadar gitmiyor hele 1.6tdci 110lukla ilginç yani kafa kafaya yürümesi,
ben 1.4 benzinli asm (embesil yarı otomatik şanzıman) ile 90 a kadar önde yürüyorum civic 1.6 oto ile tabi bunun tek etkisi tuhaf vites oranları acayip törpülüyor performansı.

Dou
22-03-2010, 01:23
bence söylediğin kadar gitmiyor hele 1.6tdci 110lukla ilginç yani kafa kafaya yürümesi,
ben 1.4 benzinli asm (embesil yarı otomatik şanzıman) ile 90 a kadar önde yürüyorum civic 1.6 oto ile tabi bunun tek etkisi tuhaf vites oranları acayip törpülüyor performansı.

70-170 gibi bir şey çıktı bizim denememizde ortaya. 2. vites 4000 de falan başlamıştım. Ben 4 e atınca zaten geçiyordu focus tipik hondacı stili geçilmeye başlayınca gaz kesip bıraktım :hahaha: Ama yine de kafa kafaya 2 vs 2 olmasına rağmen bu süratler arası tutundu.

Ben zaten dizeller arası roll'de cam car olarak olaya dahildim bi baktım roll'e dahil olmuşum :hahaha:

Vites oranları her sefernde söylüyorum artık insanlara bıkkınlık geldi ama gerçekten saçma sapan uzun, ben accord şanzımanı falandır diye düşünüyorum yani bunun başka bir açıklaması yok çünkü değil 1.6, 1.8 e bile fazla.

Neyse amaaan x ten y ye götürüp getiriyor en azından sorun çıkarmıyor reno gibi :)

redbaron
22-03-2010, 01:25

evet haklısın 2010 araca banada mantıksız ama lpg nin aracı bu kadar yıprattığını söylemen biraz abartı. 3 senedir takılı aracımda 40bin km yaptım daha lpg servisine götürmedim 97 model sadece gaz filtresi değişti. düzgün beyin ayarları ve kaliteli servis,iyi sistem ve doğru yağlamayla lpgde sorun yaşanacağını sanmıyorum yanlış yönlendirme yapma sadece söylenenlerle bizzat kullananlardan görüş al,onlarda taksi tüpü olmasın tabiki. çok yakan eski bir aracın sağlıyacağı %50 ye yakın ekonomi gözardı edilemez .

redbaron
22-03-2010, 01:27
70-170 gibi bir şey çıktı bizim denememizde ortaya. 2. vites 4000 de falan başlamıştım. Ben 4 e atınca zaten geçiyordu focus tipik hondacı stili geçilmeye başlayınca gaz kesip bıraktım :hahaha: Ama yine de kafa kafaya 2 vs 2 olmasına rağmen bu süratler arası tutundu.

Ben zaten dizeller arası roll'de cam car olarak olaya dahildim bi baktım roll'e dahil olmuşum :hahaha:

Vites oranları her sefernde söylüyorum artık insanlara bıkkınlık geldi ama gerçekten saçma sapan uzun, ben accord şanzımanı falandır diye düşünüyorum yani bunun başka bir açıklaması yok çünkü değil 1.6, 1.8 e bile fazla.

Neyse amaaan x ten y ye götürüp getiriyor en azından sorun çıkarmıyor reno gibi :)

:D:D haklısın tam vtec açarken basarsan zaten focusa karşı avantajı sağlarsın:) ama 0 dan kalksaydınız focus geçerdi tahminim.

Dou
22-03-2010, 01:28
:D:D haklısın tam vtec açarken basarsan zaten focusa karşı avantajı sağlarsın:) ama 0 dan kalksaydınız focus geçerdi tahminim.

E o kadar da olsun ama hem tork fakiri hem otomatik 2-0 yeniğim zaten :D

redbaron
22-03-2010, 01:30
E o kadar da olsun ama hem tork fakiri hem otomatik 2-0 yeniğim zaten :D

:cokgreen: olsun süper araç yinede boşver.

_Burak_
22-03-2010, 01:32
kamerasız cam car
rollde bir numara salça şahsiyet :D :D :hahaha:

Saro-Ş
22-03-2010, 03:05
Aynı aRaç bende de var otomatik şehir içi 0,30 0,35 arası değişiyo

modhib
22-03-2010, 11:38
Aynı aRaç bende de var otomatik şehir içi 0,30 0,35 arası değişiyo

hıc yuklenmıyomusun ?

Saro-Ş
22-03-2010, 11:42
hıc yuklenmıyomusun ?

max şehir içi 130-140km hız ile gidiyorum Gidiyorum,yol boş olduğu zamanlarda ise 80-90 km hıza sabitliyorum

modhib
22-03-2010, 11:46
aa bızım mersın öle deılık 100 mt de bır 200 mt de bır ısıklar var

Saro-Ş
22-03-2010, 11:57
bizim burda da metre başı trafik

merruse
22-03-2010, 14:36
110 luk focus dizelle hiçbir disiplinde şansın yok. 90 lık focusla falan denemişsindir.

Dou
22-03-2010, 14:42
110 luk focus dizelle hiçbir disiplinde şansın yok. 90 lık focusla falan denemişsindir.

110'luk 2008 (galiba) sedan trend mertol abi,

Şartları yukarıda yazdım zaten, yalan mı söyleyecem :D

merruse
22-03-2010, 14:50
Yalanla falan alakası yok. Ama ne kağıt üzerinde ne de pratikte 110 luk focusu otomatik 1.6 civic ile geçemezsin.

2008 lerde hem 90 lık hem 110 luk dizel var. 2008 den sonrakilerde sadece 90lık trend dizel var. Eğer bu kadar iddialıysan ya araba 90lıktır ya da şoförü :)

Dou
22-03-2010, 15:21
Yalanla falan alakası yok. Ama ne kağıt üzerinde ne de pratikte 110 luk focusu otomatik 1.6 civic ile geçemezsin.

2008 lerde hem 90 lık hem 110 luk dizel var. 2008 den sonrakilerde sadece 90lık trend dizel var. Eğer bu kadar iddialıysan ya araba 90lıktır ya da şoförü :)

zaten geçemedim ki? 110luk trend bu arada eminim :)

benim vtec açıktı 70 den 170 e bastık, 4. vitese kadar da kafa kafaya gitti sonra yavaş yavaş geçiyordu. ben 2. vites 4000 den başladım focus naptı hangi devirde başladı bilmiyorum.

Erden abide şahit yani o da bizzat yanımdaydı, hatta bizim goralı burakta bir iki denememizi gördü gerçi sonra o dönüştekini görmedi.:D

devil_berk22
22-03-2010, 15:30
tak gitsin tüpü ya ayıp mı ? günah mı ? neden takılmasın porsche cayenne ler takıyorsa bmw ler mercedesler ve daha niceleri takıyorsa bütün araçlara takılabilir lpg. Hem benzinli hemde tasarruflu bir araca dönüşüyor lpg li araçlar bende zevk arabası alınca lpg yi çakıcam gitsin 4 liraya ramak kalmış benzin fiyatları.

YEY®
22-03-2010, 15:33
zaten geçemedim ki? 110luk trend bu arada eminim :)

benim vtec açıktı 70 den 170 e bastık, 4. vitese kadar da kafa kafaya gitti sonra yavaş yavaş geçiyordu. ben 2. vites 4000 den başladım focus naptı hangi devirde başladı bilmiyorum.

Erden abide şahit yani o da bizzat yanımdaydı, hatta bizim goralı burakta bir iki denememizi gördü gerçi sonra o dönüştekini görmedi.:D

Yanlış anlama ama şu vtec açıktı lafına takıldım ben :) Ya 30 bin km'dir başka araba kullanıyorum ya da senin arabaya çaktırmadan b16 falan atmışlar :) ne vteci yahu ufak bi zırıltıdan başka bişey hissedilmiyor bendeki civicte :o

Quantum
22-03-2010, 15:34
Ben olsam aracın garantisini bitirmem..
Satarım dizel bir araba alırım.
LPG ye karşı bir antipatim var.

Köroğlunun kısrağını sürüyorsan yemini düşünmeyeceksin.. Düşünüyorsan normal bir at alacaksın kendine :)

modhib
22-03-2010, 15:39
Arkadaslar bu tup olayına yorum yapanlara tesekkur edıyorum fakat konuyuda saptırmıyalım lutfen karsılastırma yapıcaksanız baska yerde yapsanız daha uygun olur dıye dusunuyorum tsk..

Dou
22-03-2010, 16:05
Yanlış anlama ama şu vtec açıktı lafına takıldım ben :) Ya 30 bin km'dir başka araba kullanıyorum ya da senin arabaya çaktırmadan b16 falan atmışlar :) ne vteci yahu ufak bi zırıltıdan başka bişey hissedilmiyor bendeki civicte :o

Yok niye yanlış anlayayım, çakma vtec açıktı ama :)

Daha uzun anlatayım, tork eğrisinin en uygun olduğu yerden başladım. Şayet dizel arabaya 2000 li devirlerde başlamak hangi benzinli atmosferik araç olursa olsun bile bile lades olur :)

Ne çok alt devirden, ne de aşırı üstten bastım yani, 3500 civarı sanırım çakma fitenki açıyor biraz daha üstüne çıktım demek istediğim :D

Yanlış anlamam ben, yazması kolay ve hondacı raconu olduğu için öyle yazdım :D

Dou
22-03-2010, 16:06
Arkadaslar bu tup olayına yorum yapanlara tesekkur edıyorum fakat konuyuda saptırmıyalım lutfen karsılastırma yapıcaksanız baska yerde yapsanız daha uygun olur dıye dusunuyorum tsk..

:icon_tup:

2010 araca yapmaya kesin kararlıysan yaptır gitsin,

Ama daha önce dediğim gibi o kadar çok yatak sorunuyla servise gelmiş 1.6 civic gördüm ki, garantiyi bozarken bir kez daha düşünürdüm. Belki LPG den kaynaklı bir problem olmayacak ama servisler sorunların üstüne kullanıcı hatasından oluşmuş arıza damgası yapıştırmakta çok başarılılar

pasa35
23-03-2010, 10:52
bende yaklaşık olarak otm ve düzün vites oranlarını veriyim.düzün oranları gayet ıyı bence.sınıfındaki coğu araclada ya kafa kafaya gıder yada gecer dıye dusunuyorum

otm
1-70
2-123
3-177
4-250
5-340 fln

düz
1-55
2-94
3-143
4-185
5-243

Dou
23-03-2010, 15:03
otomatik o kadar değil ama,

1-65
2-115
3-160
4-??
5-??

İlk 3 ünden eminim.

pasa35
23-03-2010, 20:04
ben birazdaha yuksek hatırlıyorum ozaman.ama duzden emınım:)

Saro-Ş
23-03-2010, 20:33

Civic Aracım var diye demiyorum ama hiç A3 1.6 jetta 1.6 leon 1.6 Corolla Vs Kulandınızmı ? 125 Hp lik bir araç civic gerçektende çok iyi bir performansı var ben otomatik olmasına rağmen ara hızlanmalarından çok memnunum dizel 110 + olan bir araç ile uzun süre kafa kafaya gittik biraz daha devam etsek geçebilirdi dizel daha torklu bir araç ayrıca düze vites ve ve 110 + var gayet güzel yürürlü bir araçtı zaten

bende yaklaşık olarak otm ve düzün vites oranlarını veriyim.düzün oranları gayet ıyı bence.sınıfındaki coğu araclada ya kafa kafaya gıder yada gecer dıye dusunuyorum

otm
1-70
2-123
3-177
4-250
5-340 fln

düz
1-55
2-94
3-143
4-185
5-243

otomatiğin 170 km hıza kadar hızlanması ciddi şekilde hızlı bence klasmanındaki araçlara göre ama verdiğiniz değerler şaka amaçlı sanırım :D biara özelikle denicem video çekme imkanım olur ise çekicem merak ettim

pasa35
23-03-2010, 21:05
Civic Aracım var diye demiyorum ama hiç A3 1.6 jetta 1.6 leon 1.6 Corolla Vs Kulandınızmı ? 125 Hp lik bir araç civic gerçektende çok iyi bir performansı var ben otomatik olmasına rağmen ara hızlanmalarından çok memnunum dizel 110 + olan bir araç ile uzun süre kafa kafaya gittik biraz daha devam etsek geçebilirdi dizel daha torklu bir araç ayrıca düze vites ve ve 110 + var gayet güzel yürürlü bir araçtı zaten

otomatiğin 170 km hıza kadar hızlanması ciddi şekilde hızlı bence klasmanındaki araçlara göre ama verdiğiniz değerler şaka amaçlı sanırım :D biara özelikle denicem video çekme imkanım olur ise çekicem merak ettim

düzünkinden eminim ama otm biraz fazla hatırlamısım sanırım:)

sinan-s
23-03-2010, 21:16
Lpg taktırarak aracına yazık edersin.Ben doğana bile tüp takmadım Düşün..Takmamda

Dou
23-03-2010, 21:19
ben birazdaha yuksek hatırlıyorum ozaman.ama duzden emınım:)

Düz vites dediğiniz gibi evet, çiçek maşallah :D

Keşke otomatik biraz olsun kısa olsaydı, düz kadar olmasa da olur tabi. Honda değil mi ondan ekle buna çıkar sevdiği iş direk accord şanzımanını alıp civice takmışlar sanırım :D

Ya aslında günlük kullanımda hiç bir sorun yok, hatta ilk 3 vitesi de fena değil ama 4-5 de dip gaz resmen çevirmiyor araba yüksek süratte. 170 ile giderken 3500 devirde gitmek yakıt ekonomisi sağlıyor gerçi 6.5 litre ortalama ile Bolu'dan istanbula geldim :D

Saro-Ş
23-03-2010, 21:23
Bence de kesinlikle LPG Takılarak harcanılmaması gereken bir araç 6 yıl garanti hiçe sayılmamalı

pasa35
23-03-2010, 21:25
Düz vites dediğiniz gibi evet, çiçek maşallah :D

Keşke otomatik biraz olsun kısa olsaydı, düz kadar olmasa da olur tabi. Honda değil mi ondan ekle buna çıkar sevdiği iş direk accord şanzımanını alıp civice takmışlar sanırım :D

Ya aslında günlük kullanımda hiç bir sorun yok, hatta ilk 3 vitesi de fena değil ama 4-5 de dip gaz resmen çevirmiyor araba yüksek süratte. 170 ile giderken 3500 devirde gitmek yakıt ekonomisi sağlıyor gerçi 6.5 litre ortalama ile Bolu'dan istanbula geldim :D

o yondende ıyı gercıbız 160 170e cıktığımızda baya bı yakıyor ve ses olarakta daha rahatsız oluyor

Saro-Ş
23-03-2010, 21:27
Pek Fazla Ses Gelmiyo bana fakat belkide pek fazla basmadığım içindir

Dou
23-03-2010, 21:28
o yondende ıyı gercıbız 160 170e cıktığımızda baya bı yakıyor ve ses olarakta daha rahatsız oluyor

Bu arada araçta 3 kişi var ve bagajdaki yükle beraber total ağırlık 400 kg olmasına rağmen o tüketim elde edildi :hahaha:

Xenomorph
23-03-2010, 22:32

1.6 Corolla Kullanmadığın Nasılda Belli A3'le Leonla Karşılaştır Civic'i Fakat Perf Konusunda Corolla İle Pekde Bir Farkları Yok :D Boş Yere Kirletme Adını Corolla'nın :D

pasa35
24-03-2010, 09:25
düz corollayla düz civic aynı gibi gidiyormuş zaten

turbo16
25-03-2010, 18:26
zavolli tek çözüm denendi ve sorunsuz senelerce kullanıldı