Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio 1.6 sport kompresyon testi
Arkadaşlar Ankarada clionun kompresyonunu ölçen bir yer varmı bildiğiniz??
teşekkürler
rolling yaparak ölçebilirsiniz.. :D şaka bir yana herhangi bir motor ustası rahatlıkla ölçümü yapar..
sahibi izin verse oda olur:D
her arabanın buji yuvası farklı oluyo ya o yüzden kompresyon aleti olsa bile aparat olmadığından herkes her arabayı ölçemiyor diye biliyorum..
Renault servisine gidersenız yada özel bir servise ölçerler kompresyonu problem olmaz.
5.vites 1000 d/d deyken gaza biraz yüklenin.titremeden seri bir şekilde hızlanıyorsa kompresyon iyidir.ama titriyorsa :) ayrıca yağ kapağını açarak elinizi üstüne tutun.hava basınçlı bir şekilde elinize çarpıyorsa kompresyonunuz iyi demektir.eski nesil ölçümler böyle imiş.paylaşayım dedim :)
5.vites 1000 d/d deyken gaza biraz yüklenin.titremeden seri bir şekilde hızlanıyorsa kompresyon iyidir.ama titriyorsa :) ayrıca yağ kapağını açarak elinizi üstüne tutun.hava basınçlı bir şekilde elinize çarpıyorsa kompresyonunuz iyi demektir.eski nesil ölçümler böyle imiş.paylaşayım dedim :)
Arkadasa katılıyorum ne kadar doğru bilmem ama....
fsunnetci
28-03-2010, 23:02
Arkadasa katılıyorum ne kadar doğru bilmem ama....
Onlar önceden di artık o şekilde yapan ustalar çok az artık yok denecek kadar diyebiliriz :p
5.vites ile 1000dd kaldırma olayı fln bence geç onları o dediğin şey bazı arabalarda yemez:( özel servislerin bir çoğu hatta hepsi neredeyse 50TL 70TL arası compression test yapıyor 30dakkanı almaz hepsi değerleri kendi gözünle görürsün daha sağlıklı olur..
abicim zaten kaldır demedim ki 5.vites 1000 dakika devirde yürürken yazdım yanlış okudunuz herhalde :) eskide olsa işe yarıyor.bir çok bindiğim toyota honda'da bunları yaptım hiçte yanılmadım.ama yeni yenidir her zaman söylerim.ama eskiyide unutmamak lazım