PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Coilover problemi !!! XYZ

cembasmaci
29-03-2010, 09:41
Gerek arastırmalarım gerekse sitemizdeki forumlardaki olumlu yorumlar sonucu JDMROWKS den XYZ coilover kit aldım. 1 ayı askındır kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Konforu da orjinal gibi olmasa da kesinlikle Konilerden daha iyi. Camber ayarı vs yapılabildiginden de aracın yol tutusu inanılmaz iyileşti. Ancak cuma akşamı aracı biraz daha alcaltmak istedik. 1 aydır kullandıgım icin coil overlerin yolları (somun gibi dondurulerek alçaltılan yukseltilen) tozlanmıstı.
Internette youtube'da izledigim videolara uygun olarak gittigim servis bir fırca vasıtasıyla tozları alıp balata spreyi sıkarak tum pislikleri temizledi. Ilk 3 coiloveri cok rahat bir sekilde ayarladık ve alçalttık. Ancak sonuncusu olan sürücü tarafına geldigimizde coiloverin bahsettigim gibi temizlenmesine ragmen gram oynamadıgını farkettik. Hatta saga veya sola cevirmeye calıstık yerinden kıpırdamadı. Sonunda coili söktük ve tezgaha göturduk. Orada dikkatlice mengeneye sıkıstırarak; 2-3 kişi zar sor cevirdik. Ceviririrken farkettigimiz belirli yerlerde cok zor, belirli yerlerde de eskisi gibi rahat, 1 kişinin cevirebilecegi sekilde, rahat döndügünü gozlemledik. Ancak sert yerlerde o kadar sertti ki ,tozla mozla alakası oldugunu sanmıyorum, coil anahtarının bir tanesi kırıldı; digeri ise yamuldu. Alt govdeden inceden cok ufak metal partikulleri cıktıgını gorduk. Kısaca disli sıyırması vb. bir sorun olabilir diye dusunduk. Tabi bu arada benim moralim cok bozuldu. Sadece saga veya sola cevrilerek yapılan bir işlem sonucu coil nasıl bu kadar rahat zarar gordu inanamadım.

Su an arac istedigim yukseklikte, ancak ileriki bir zamanda aracı alcaltmak veya yukseltmek istersem neler olacak bilemiyorum. Zaten coil anahtarlarım da su an kullanım dısı. Ote yandan internette benzer sorun yasayan olmusmu diye yabancı forumları gezerken asagidaki fotograflari gorunce biraz endise de etmiyor değilim.

http://www.lancerregister.com/showthread.php?s=&threadid=150394&perpage=15&pagenumber=1

Sizce ne yapmalıyım ? Yuksekligi istedigim gibiyken bu sekilde kullanmaya devam mı edeyim ? Yoksa arızalı olanı degistireyim mi ?

M_PROJECT
29-03-2010, 09:45
garantisi vardir sanirim en mantikli hareket degistirmek bence , belliki bir sorun var ve kasma yapiyor .

cembasmaci
29-03-2010, 09:53
Daha aldıgım firmayı aramadım bilgileri yok; keşke garantiye girse ama ben bu konularda cok sanssızım kesin bir tarafıma kacar :S

M_PROJECT
29-03-2010, 09:55
kacicak bisi yok ustune dusun siz yeter ki , sonucta olmamasi gereken bir durum soz konusu . ilgilenmeleri gerekir sonucta yeni almissiniz .

Mechanix
29-03-2010, 10:05
Tam olarak problemli parçanın fotolarını yollarmısın ? Bakalım soruna.Can sıkacak bir durum yok :)

JDM Works

cembasmaci
29-03-2010, 10:48
İlginiz icin tesekkurler; su an coil arac uzerinde takılı oldugundan; ancak internette buldugum temsili resim uzerinden sorun cıkaran ve zarar goren parcalari gosterebilirim.

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/29/1698.jpg (http://urlal.com/rj)

ClioSportAge
29-03-2010, 11:10
iki sarıyı aynı anda değil önce yukardakini sonra aradaki cm yi ölçup diğer coile uygulaman için ölcü alıp sonra alttakini sıkman gerekiyor

cembasmaci
29-03-2010, 11:25
Bunlarda sertlik ve yukseklik birbirinden bagımsız. Yani yayı sıkarak veya geseterek yukseklik ayarı yapmak istesem dedigin gibi iki sarıyı birbirinden bagımsız cevirmem gerekir. Asagidaki kısımdan da sertlik ve yumusaklıktan bagımsız yukseklik ayarı mevcut. Coil arac ustundeyken ancak dedigim sekilde iki sarı aynı yone (sag veya sola) cevrilerek arac yukseltilip alcaltılıyor. Boylece arac alçalsa dahi konforu bozulmuyor.

Mechanix
29-03-2010, 11:47
Tekrar selam ,

Dediğiniz şekilde aracı indirmek kısa ve en basit yoldur ancak tozlanmadan dolayı kolay gevşemeyen coiloverları, anahtarlar kırılana kadar zorlamak pek mantıklı değil. Ayrıca temizledikten sonra altcaltmadan once 1 cm kadar kaldırmak ve esas siyah metalin icine kaçan tozları temizlemek gerekiyor. Çünkü sıkışmasını sağlayan tozlar metalin icinde , dış kısmında değiller.

Bu olay coiloverda çok rastlanan bir olay olmamakla birlikte arada sırada yaşanan bir olaydır. Bazen biri veya hepsi sıkışabilir. Coilover üreticileri bunu kullanıcı hatası olarak nitelendireceklerdir. 1.5 yıl içerisinde 80 set coilover verdik ve şu ana kadar hiçbirinin amostisörlerinin üstündeki yivler (dişler ) zarar görmedi ve yamulmadı veya amortisoru patlamadı. (iki kez patladigi idda edildi ancak yenisini getirdigimizde ses sorununun montajdan kaynaklandığını görmüş oldular, biz söylememize rağmen). Resimdeki en alttaki metal parçada (no14 buttom mount) hiç bir koşulda da zarar görmedi. Yani biz yedek parça olarak iki kez amostisor getirdik, onlarda boşuna gelmiş oldular.

Bir kaç kez gereğinden çok sıkılmış olan 13 no lu parcayı haraket ettirdiğimizde içinden metal parcaları döküldüğünü gördük ve bunların sebebi çamurlu toz toprağın coiloverların üstüne yapışmasıydı.

Sonuç olarak Xyz racing amostisorleri patlamaya üretici fabrika tarafından garantilidir ancak sizin sorun var dediğiniz parçaları garantiden vermiyeceklerdir. Bu parçalar kullanılmayacak konuma geldiler ise (ben sanmıyorum) yedek parça olarak bir sonraki siparişimizde ücreti karşılığı getirebiliriz.

JDM Works

http://img697.imageshack.us/img697/6241/adszvwi.jpg

cembasmaci
29-03-2010, 13:28
Sorun su ki biz de yukari cıkarmak istedik ki asagida kalan kısıma fırca vuralım sprey sıkalım ki daha rahat hareket etsin. Bırakın 1 cm yi, sıkıstıgından hiç yukarı kıpırdamadı. Sıkısmıstı...

Peki bana 11-12-14-15 nolu parcalar ve coil ayar aparatları icin (2 adet) yedek parca fiyatı PM atar mısın ?

putumku
29-03-2010, 13:32
benım tein im var ama bole bır sorun yasamadım ve o verdıgınız linkteki marka tein xyz degil.

ornek olarak bmw sinde xyz kullanan bır arkadasımın 6 ay ıcınde kullanılamaz duruma gelmıstı coili......! tabiiki garanti dızı dediler...

edit:

sımdı 1 cu ayda actıgınız konuyu gordum 2 ayda coil kite hıcbırsey olmaz normal omru 200bın km olan bu set nasıl olurda 2 ayda sorun cıkartır....???

cembasmaci
29-03-2010, 13:35
evet linkteki marka Tein; XYZ değil ama acaba benim coilin icinde disli sıyırması olduysa, ileride boyle sorun yol açarmı diye endişe ediyorum. Yoksa boyle kullanır gecerim... Su an yuksekligi de istedigim boyutta...

putumku
29-03-2010, 13:39
tabııkı ılerde sorun olacak sızın urununuz 1 aylık farklı bıseyde olsa bile 1 ayda hıcbır mal bozulmaz deforme olmaz olmaması lazım aldıgınız yerle gorusun olayın üstüne gıdın sonucta az paralar degıl verdıgımız paralar en azından 1500 tl ustu bır para vermıssınız hakkınızı arayın.

Mechanix
29-03-2010, 14:32
benım tein im var ama bole bır sorun yasamadım ve o verdıgınız linkteki marka tein xyz degil.

ornek olarak bmw sinde xyz kullanan bır arkadasımın 6 ay ıcınde kullanılamaz duruma gelmıstı coili......! tabiiki garanti dızı dediler...

edit:

sımdı 1 cu ayda actıgınız konuyu gordum 2 ayda coil kite hıcbırsey olmaz normal omru 200bın km olan bu set nasıl olurda 2 ayda sorun cıkartır....???

Demek ki neymiş , Tein de olsa , XYZ de olsa sorunlar olabiliyormuş.Link teki ürün Tein çünkü.

Bizim sattığımız 80 takım XYZ Coilover da böyle bir durum olmadı , patlayan dahi olmadı.Senin arkadaşın kıbrısta kullandığı aracında XYZ 6 ayda kullanılmaz hale getirmiş bilemiyorum.Ha demiyorum ki o kullanıcı hatasıdır.Bilemem.Ama burdaki durum farklı.

Ve ileride sorun olacak demişsiniz , neye güvenerek söylediniz bunu ? Tein kullananlarda sorun yok ama XYZ kullananlar coilover sistemine 2500$ vermediler diye mi ileri de kesin sorun çıkaracak ?

Dragger
29-03-2010, 14:51
Keske zorlayıp zarar vermeseydiniz diyecegim ama sonuc olarak zorlama sebebiniz de 1 aylık coiloverın gerektigi gibi calısmaması...

Yüksek meblağlar ödüyorsunuz ve bugun 3 kurusluk ürünlerin bile garantisi var, sıfırı ile ücretsiz degisim hakkı var.

Üstündeki bazı parcalara zarar vermis olabilirsiniz ama neden sonuc iliskisine bakarsak bunun asıl sebebi coiloverın alcaltma ve yükseltme fonksiyonunun düzgün calısmaması, e bu da sizin sucunuz degil zaten...

Ben olsam bu ürünü aldıgım yere geri gönderip, yenisiyle degisim yapılmasını isterdim. Eger zorladıgınız icin bu mümkün degil deniyorsa TRde incelenmesini hatta gerekiyorsa nerde üretiliyorsa oraya gönderilip üreten mühendisler tarafından kontrol edilmesini saglardım. Belki uzun bir sürec olabilir ama 1 ay stock gezmeye deger.

Dogru olan bu, tüketici olarak buna hakkınız var. Coiloverı alma sebeplerinizden birisi zaten aracı dilediginiz zaman indirip kaldırabilmek, e bunu da yapamıyorsanız hata sizde degil coiloverda ;)

JumboAli
29-03-2010, 14:56
Keske zorlayıp zarar vermeseydiniz diyecegim ama sonuc olarak zorlama sebebiniz de 1 aylık coiloverın gerektigi gibi calısmaması...

Yüksek meblağlar ödüyorsunuz ve bugun 3 kurusluk ürünlerin bile garantisi var, sıfırı ile ücretsiz degisim hakkı var.

Üstündeki bazı parcalara zarar vermis olabilirsiniz ama neden sonuc iliskisine bakarsak bunun asıl sebebi coiloverın alcaltma ve yükseltme fonksiyonunun düzgün calısmaması, e bu da sizin sucunuz degil zaten...

Ben olsam bu ürünü aldıgım yere geri gönderip, yenisiyle degisim yapılmasını isterdim. Eger zorladıgınız icin bu mümkün degil deniyorsa TRde incelenmesini hatta gerekiyorsa nerde üretiliyorsa oraya gönderilip üreten mühendisler tarafından kontrol edilmesini saglardım. Belki uzun bir sürec olabilir ama 1 ay stock gezmeye deger.

Dogru olan bu, tüketici olarak buna hakkınız var. Coiloverı alma sebeplerinizden birisi zaten aracı dilediginiz zaman indirip kaldırabilmek, e bunu da yapamıyorsanız hata sizde degil coiloverda ;)

kesınlıkle katılıorum

dragstar
29-03-2010, 16:00
geçmiş olsun öncelikle bu kadar kişinin sorun yaşamamış olması seninde sorun yaşamayacağın anlamına gelmiyor aslında her ne kadar parçalar fabrikasyon halde makineler tarafından üretiliyor olsada hatalı olma ihtimalleri var

bunun dışında

dişlerin arasına çamurlu su girip sıkışıp pas yapmış olma ihtimali var keşke zorlamasaydınız

-Aydın-
29-03-2010, 16:00

Çok doğru bir açıklama olduğunu düşünüyorum :icon_tup: Geçmiş olsun bu arada inş sonuca en kısa sürede ulaşırsınız.

kickboxer
29-03-2010, 16:21
valla bende xyz kullanıyorum belkıde 5 6 defa ındırdım kaldırdım sonra daha cok bastım sertlık ayarını yaptım bı sorun olmadı o cevırılen zımbırtıyı yukarı cıkarıyorum bıraz sonra temızlıyıp ustune altına balata spreyi sıkıyorum sonra ındırıyorum cok ılgınc yav cok gecmıs olsun en kısa surede halledılır ya

Bestsi
29-03-2010, 16:39
Şimdi kullanıcı hakkı kısmına keesinlikle katılıyorum ama söylede bir durum var coilin dişlerini cogunuz biliorsunuzdur neticede bir somun ve civata eger buna diş kaptırırsanız degil tein çelik olsa bilirsinizki bozulur bencede götür bir baksınalr nedir ne degildir ama kişisel sezim eger diger üçü rahat acıldıysa demekki kitleyecek kadar kirli diil bence takılırken diş atlamış olabilir metal parcacıklarda bunu dogruluyor benim coiller iki kez sokuldu takıldı arka taraf herhalde bir 3 -4 kez indi kalktı böyle bir sıkıntı olmadı umarım sorunun ciddi degildir ve masrafsızca cözülür . birde diger taraftan bakalım olaya eyer diş kaptırılmışssa bunu hangi servis geri alır ?

miniks
29-03-2010, 17:11
ben burda kimseyi savuncak degilim ama tüketicinin de bilinçli olması lazım

WD40 sıkılıması gerekir bence balata spreyi bütün yagı alır birde orayı kurutur ama wd 40 hep yaglar hemde temizler

cembasmaci
30-03-2010, 07:29
haftasonu sorunlu iki parcayı birbirinden tamamen ayırıcam. Umarım içinden pislik vs. cıkar komple temizlerim gecer...

GökhanO
30-03-2010, 13:08
Disleri sıyırmadıysanız sorun olmaz bencede. bende kullandım baya, etrafımda da en az 3 4 araba var bildigim sorunsuz bindik biz, keske cok zorlamsaydınız belli ki araya biseyler sıkısmıs neyse sokunce cÖzebilirsiniz umarım.

cembasmaci
30-03-2010, 13:17
Bakıcaz umarım kolayca hallolur; Bu arada uretici firma ile de mailleşiyorum. Coil'in fotograflarını istediler, sökmüşken sıkıntılı parcaların da resmini cekip gondereceğim.

TünayK
30-03-2010, 15:57
jdm worksun kapısından tekmeyle bı gır bakalım belkı ıse yarar::D:D

cembasmaci
30-03-2010, 16:06
jdm worksun kapısından tekmeyle bı gır bakalım belkı ıse yarar::D:D

Hocam kusura bakma ama o tarz bir yaklasımla hicbir yerde sonuc alınabilecegini sanmıyorum.

GökhanO
30-03-2010, 16:13
oda gırgır yapiyor zaten :D

TünayK
30-03-2010, 16:28
Hocam kusura bakma ama o tarz bir yaklasımla hicbir yerde sonuc alınabilecegini sanmıyorum.

jdm works de alırsın:) mustafa ıle mert gulmekten olurler herhalde:)en azından ben gırsem oyle olur:D

ruudvan
30-03-2010, 21:32
bnde ayarlı yay var alımınyum ayar somonu ve vıdası var her seferınde bır kac tanesı sıkısık halde oluyor bnde once yukarı snr asagı snr tekrar yukrı asagı derken acılıp gıdıyor ama hıcbırzaman anahtar kullanmadım...elımle gayet kolay cevırıyoruym kı cokta kırlı oluyor dısler he hıcmı donmuo wd40 ı basıorum accıkın bı kopuruo kırler snrda on numara donuyor bnce sız
acaba araca coıllerı takıp ardından yayı bosa cıkararak somunu cıkarıp arac ustunde tekrar mı taktınız?

gecmıs olsun bu arada.

aliyo
30-03-2010, 22:48
abi geçmiş olsun can sıkıcı bi durum.. bence amortisörü çıkarıp dışarda yapın ve önce bütün dişlilere wd40 sıkın ve anahtarlarıyla dönmüyorsa baya sıkışmış demektir. diğer sanayi anahtarlarıyla denemeyin bence dahada zarar verebilir

putumku
31-03-2010, 19:16
Demek ki neymiş , Tein de olsa , XYZ de olsa sorunlar olabiliyormuş.Link teki ürün Tein çünkü.

Bizim sattığımız 80 takım XYZ Coilover da böyle bir durum olmadı , patlayan dahi olmadı.Senin arkadaşın kıbrısta kullandığı aracında XYZ 6 ayda kullanılmaz hale getirmiş bilemiyorum.Ha demiyorum ki o kullanıcı hatasıdır.Bilemem.Ama burdaki durum farklı.

Ve ileride sorun olacak demişsiniz , neye güvenerek söylediniz bunu ? Tein kullananlarda sorun yok ama XYZ kullananlar coilover sistemine 2500$ vermediler diye mi ileri de kesin sorun çıkaracak ?

ben burda marka ovmedım msjı ıyı okuyup ondan sonra saldırı savunma olayına gırın XYZ coıl kullanan sahısta ıstanbuldan aldı ıstanbulda kullandı kıbrısta degıl ........!!!!!

teinde sorun olmaz demedım bendede var benımkı tein ama markası farklı oldugunu belırterek soledım.......!!!!!!!!!

2500 dolar coıl kıte vermedım ben yurtdısından aldım !!!!!!!! bılmedıgınız seyler ıcın yorum sallamayın bıldıgınız seylerden bahsedın.

cok bılmıslık yapmayın msjları okuyup yazın karsınızdakı sadece anatarı kontaga takıp yuruyup gıtmeyı bılen bırı degıl arkadasım yorumlara dıkkat SAYIN XYZ SATICISI.

Mechanix
01-04-2010, 21:49
Merak ettim kimmiş istanbul dan alıp kullanan arkadaş ?

Mechanix
01-04-2010, 21:52
teinde sorun olmaz demedım bendede var benımkı tein ama markası farklı oldugunu belırterek soledım.......!!!!!!!!!

2500 dolar coıl kıte vermedım ben yurtdısından aldım !!!!!!!! bılmedıgınız seyler ıcın yorum sallamayın bıldıgınız seylerden bahsedın. SATICISI.

Mesajınızı da iyi okudum , madem ucuza aldınız Tein'i neden 1800$ a satıyorsunuz ?

"ÜRÜNÜN PİYASA DEĞERİ 3900 YL dir"

putumku
02-04-2010, 15:37
dolar degıl o okumadıgınız bellı bıraz daha dıkkat lutfen.
1800 tl ye ben satıyorum maslaktaki TEIN getiren tunıng fırmalarına acıp urunun 3900 tl Turkıye bayi fıyatı oldugunu ogrenebılırsınız..!

polemıge gerek yok ben sizin gıbı satıcı degilim tuketıcıyım tuketıcıde her zaman haklıdır polıtıkasına baglı kalır kendımden kaynaklanmayan arızalarda fırmayı muhatapalır ona gore gereklı ıslemlerı yaparım yanı şudur ki benımle satmadıgınız bir urun ''TEIN''ıcın gelıp tartısmanıza gerek yok.

ben gordugum ve bildigim olayı aksettim arkadasa xyz markası ıle ılgılı 100 tane arabada xyz var hepsı patladı demedim belkı cok ıyıdır belkı degıldır onu kullananlar bılırler

Brs_eg
02-04-2010, 15:54
ben burda marka ovmedım msjı ıyı okuyup ondan sonra saldırı savunma olayına gırın XYZ coıl kullanan sahısta ıstanbuldan aldı ıstanbulda kullandı kıbrısta degıl ........!!!!!

2500 dolar coıl kıte vermedım ben yurtdısından aldım !!!!!!!! bılmedıgınız seyler ıcın yorum sallamayın bıldıgınız seylerden bahsedın.

cok bılmıslık yapmayın msjları okuyup yazın karsınızdakı sadece anatarı kontaga takıp yuruyup gıtmeyı bılen bırı degıl arkadasım yorumlara dıkkat SAYIN XYZ SATICISI.

büyüklü küçüklü olunca ünlem koyunca dahami anlaşılır oldugunuzu saniyorsunz ? :)

putumku
02-04-2010, 16:25
büyüklü küçüklü olunca ünlem koyunca dahami anlaşılır oldugunuzu saniyorsunz ? :)

ünlemin bügüğü küçüğü olmaz arkadasım :) ard arda yazılanları okumadan cvp verılınce ünlem koymak dikkat anlamına geldıgı için normal ünlem koydum;)

B.Aktepe
02-04-2010, 16:29
ünlemin bügüğü küçüğü olmaz arkadasım :) ard arda yazılanları okumadan cvp verılınce ünlem koymak dikkat anlamına geldıgı için normal ünlem koydum;)

koyma. bu 1. uyarı.

despe
02-04-2010, 16:43
buna benzer bi olay budyy club coiloverda başımıza geldi. komple söküp diş açmak zorunda kaldık tekrar.

cembasmaci
28-05-2010, 09:28
Sorunum cozulmustur. Bu markayı gercekten tavsiye ediyorum. Uretici firma urettikleri malın arkasında arkadaslar...

fsunnetci
28-05-2010, 09:43
XYZ'de sorun olmaz büyük firma çünkü dünkü firma olsa işini zor görürdün ama:beuj:

cembasmaci
28-05-2010, 09:50
Valla sorma XYZ rules ;) iyiki XYZ almışım...

Şimdi sagdan bir ses geliyor onu da JDMWorks le onceden konusmustum.

O ayarla ilgili yayın sıkılık / gevşekligiyle ilgili demişlerdi. Haftasonu Istanbul'a gidecem mutlaka kendilerine baktıracam.

Bestsi
28-05-2010, 13:03
sorununnun cozulmesine cok sevindim geçmiş olsun

Slmcnsl
28-05-2010, 13:22
geçmiş olsun. sorunun çözülmesine sevindim.