Orijinalini görmek için tıklayınız : edis 6 bobin
selcukkoylu
29-03-2010, 18:23
edis6 bobinlerin birine elektrik geliyo diğer ikisine gelmiyor.bobinide bağladım bobinin biri bujiyi ateşliyor.diğer iki bobin bujiyi ateşlemiyor.yani diğer iki bobine elektrik gelmiyor.yazılımda mı hata yapıyorum yoksa motocraft yazan modül mü bozuk?
dragstar
29-03-2010, 18:33
http://www.msextra.com/doc/ms2extra/MS2-Extra_Ignition.htm#3coils
burdan nasıl bağlayacaığına bakabilirsin
selcukkoylu
29-03-2010, 18:39
bağlantı doğru ama niye elektrik gelmiyor.
selcukkoylu
29-03-2010, 18:41
megatune de ignition options ta single coil yazıyo.tek bobine göre ayarlı olabilirmi? single coil yazanı değiştiremiyorum
dragstar
29-03-2010, 18:56
bağlantı doğru ama niye elektrik gelmiyor.
cps ten gelen kabloyu multimetreyle akım geliyormu diye ölçebilirsiniz
megatune de ignition options ta single coil yazıyo.tek bobine göre ayarlı olabilirmi? single coil yazanı değiştiremiyorum
single coilde tek sinyal gider db37 pinden kablo temassızlık yapıyor olabilir görmediği şeyi açmıyor ayarlatmıyor
kısaca bütük ekyerlerini tekrar kontrol ederseniz sorun çözülebilir
selcukkoylu
29-03-2010, 19:28
temassızlık olsa 1.bobine elektrik gitmez.1. bobine gidiyo 2 ve 3. bobine elektrik gitmiyor.2 ve 3 ateşleme yapmayınca,bobine giden kabloya led bağladım 1.bobinin kablosunda led yanıp sönüyo diğerlerinde yanıp sönmüyo yani elektrik gitmiyo.
dragstar
29-03-2010, 19:30
cps den sinyal gelmiyordur o zmn onn
EDIS'in hangi bobini ateşliyeceğine siz karar veremezsiniz öyle bir ayar yok, dwell zamanı ayarı diye birşey yok, yani tak kullan modüldür EDIS. Megatune'da ateşleme için EDIS i seçeceksiniz single coil (distribütör) değil MS'e PIP sinyalini sağlayacaksınız ki ben o beyni ona göre lehimlemiştim iç düzeneği bozmadıysanız sıkıntı yok, SAW sinyalinide MS'den EDIS'e verceksiniz. Kablolamanızı MS2Extra'ya göre yaptığınızdan emin olun, gerisini MS halleder.
selcukkoylu
29-03-2010, 19:42
edise sinyali sağlıyom ama single coil i değiştiremiyorum
selcukkoylu
29-03-2010, 19:44
megatune de MORE İGNİTİON OPTİONS ta neleri değiştirmem gerekiyor?
selcukkoylu
29-03-2010, 19:56
distribütörlü arabaya göre ayarlı heralde o yüzden sadece bir bobine elektrik gidiyo
selcukkoylu
29-03-2010, 19:59
gariptirki tps %70 geçince enjektörleri kapatıyo
O ECU'yu bilen birinin canlı görmesi lazım, O ecu EDIS4 sürüyordu yani single coil'e göre ayarlı falan değildi. Sebebine bakmak lazım.
Sen neye bağladın bu aletleri? Devir sinyalini nereden alıyor yani?
boosted_pug
29-03-2010, 21:42
kmince de merruse de istanbuldalar bence onlarla beraber bu işe bi el atsan hiç olmadı her sorunun için buraya topic açmaktansa bi hafta sonu yada müsait oldukları bi zamanda bi yardımını alsan senin için daha az zaman kaybı olur die düşünüyorum edis modülünü yada ms chipini yakıp boşu boşuna para kaybetmeye değmez bence
edis zaten 10 derecede çalışır ms bağlantılarını ayır bujilere birer tel sar şasele ve motor dönerken bak bi sorun hata var mı bağğlantıyı doğru yaptığına emin ol önce sonra saw pip bağlantısını yap sorunu önce kendinde aramış olursun böylece ardından ms bağlantısını yap yönetip yonetemediğini sorgula bence kablolamada sorun var
selcukkoylu
29-03-2010, 22:57
O ECU'yu bilen birinin canlı görmesi lazım, O ecu EDIS4 sürüyordu yani single coil'e göre ayarlı falan değildi. Sebebine bakmak lazım.
enjektörle aynı anda ateşleyo.1. bobin her palste ateşliyo
Bir daha sorayım.
"Sen neye bağladın bu aletleri? Devir sinyalini nereden alıyor yani?"
edis zaten 10 derecede çalışır ms bağlantılarını ayır bujilere birer tel sar şasele ve motor dönerken bak bi sorun hata var mı bağğlantıyı doğru yaptığına emin ol önce sonra saw pip bağlantısını yap sorunu önce kendinde aramış olursun böylece ardından ms bağlantısını yap yönetip yonetemediğini sorgula bence kablolamada sorun var
Kablolama falan yok muhtemelen. Arabanın üzerinde değil o makine daha. Dolayısı ile bu şartlarda Selçuk şimdilik evinde kendini tatmin ediyor. ECU yu yakana kadarda rahat etmeyecek.. :) Dolayısı ile bizlik birşey yok.