Orijinalini görmek için tıklayınız : sigarada domuz kanı var
merttepe
01-04-2010, 00:22
Sidney Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Simon Chapman, sigara filtrelerinde domuz kanından alınan hemoglobin maddesinin kullanıldığını iddia etti.
Prof. Chapman, domuz ürünleri konusunda hassas olan Müslüman ve Musevilerin bu konudan haberdar edilmesi gerektiğini vurguladı.
Prof. Chapman’a göre, sigara firmaları “ticari sır” kapsamına girdiğini gerekçe göstererek, sigaralarda kullandıkları katkı maddelerini açıklamıyorlar. Domuzu “haram” olara gören inanç mensuplarının bu haberden memnun olmayacaklarını belirten Avustralyalı profesör, tütün endüstrisine kullandıkları maddeleri açıklama zorunluluğu getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Daily Mail’in haberine göre, Sidney Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmada sigara filtrelerinde bir çeşit kan proteini olan hemoglobin saptandı. Hemoglobinin, filtrelerden geçen dumandaki zehirli maddelerin daha etkin bir şekilde süzülmesi için kullanıldığı açıklandı.
Prof. Chapman’a göre, bazı sigara üreticileri kullandıkları katkı maddelerinin büyük bölümünü açıklamakla birlikte, birçok maddeyi de “diğer katkı maddeleri” adı altında gruplayarak gizlediğini öne sürdü. Chapman bugüne kadar sadece Yunanistan’da bir sigara firmasının filtrelerde domuz kanından elde edilen hemoglobin kullanıldığını resmen açıkladığını belirterek, “Domuzu haram sayan bir inanca mensupsanız, sigarada kullanılan maddeleri bilme hakkınız var” dedi.
http://www.haberturk.com/saglik/haber/504579-sigaranin-icinde-domuz-kani-var 'den alıntıdır.
merttepe
01-04-2010, 00:23
http://www.ntvmsnbc.com/id/25076315/
Ersin YILDIZ
01-04-2010, 00:23
tamamen yalan ya bana cok komık geldı bu haber gul gec kendım kullanmıyorum ama bole bısıde olamaz yanı
Bir çok insanın bu haberden etkilenerek sigarayı bırakabilecegini tahmin ediyorum.
TolgaEsentepe
01-04-2010, 00:24
Tr de yoktur böyle birşey diyip aynen devam diyorum :)
Ben de inanmıyorum....Ya da inanmak istemiyorum...ama devam :)
merttepe
01-04-2010, 00:25
tamamen yalan ya bana cok komık geldı bu haber gul gec kendım kullanmıyorum ama bole bısıde olamaz yanı
BİR MARKADA DOMUZ KANI OLDUĞU KESİN
Profesör Chapman Yunanistan'da satılan bir sigara markasında domuz kanı olduğunun kesinleştiğini de söyledi.
valla yalan değilmiş
Ersin YILDIZ
01-04-2010, 00:26
valla yalan değilmiş
yakınım sıgara fabrıkasında calısıyor ve fıltre bolumunde
merttepe
01-04-2010, 00:28
yakınım sıgara fabrıkasında calısıyor ve fıltre bolumunde
kolay gelsin de, ben resmi açıklamanın yalancısıyım. yok bişi olmaz abi diyenlere şnanmıyorum :D
onursumer
01-04-2010, 00:29
şimdi tv de philip moristen bi kız bağlandı kesinlikle yok boyle bişey dedi :D
zaten içinde bi domuz kanı yoktur. Onun haricinde her zehirden var. :)
cembozbey
01-04-2010, 00:34
şimdi tv de philip moristen bi kız bağlandı kesinlikle yok boyle bişey dedi :D
sence var diyebilirmi=)
bi tane daha yaktım okuduktan sonra hiç inanamıyorum böyle söylemlere. Artık dini şeyleri bahane gösterip zararlı demeye başlamışlar.
focus musty35
01-04-2010, 00:37
valla kımse yanlıs anlamasında bızım ınsamız cahıl ölmus sulalenın kanı var deseler ne kolayı nede sıgarayı bırakırlar :D
Ersin YILDIZ
01-04-2010, 00:40
valla kımse yanlıs anlamasında bızım ınsamız cahıl ölmus sulalenın kanı var deseler ne kolayı nede sıgarayı bırakırlar :D
bana kalırsada onlara ınananlar cahıl asıl ;)
hangi markayi aradan cikarmak istiyolar acaba;
daha once gormedikmi bunu kola boceginde :)
valla kımse yanlıs anlamasında bızım ınsamız cahıl ölmus sulalenın kanı var deseler ne kolayı nede sıgarayı bırakırlar :D+1:icon_tup:
MR.TurboALİ
01-04-2010, 01:12
Ben de inanmıyorum....Ya da inanmak istemiyorum...ama devam :)
bende inanmak istemiyorum.:icon_tup:
Mustafa Birsesli
01-04-2010, 02:05
siğara kadar iğrenç birsey olamaz ya içenler içmeyenin halinden anlamazlar ama tek kelime ile domuz kanı olmasa bile iğrenç
Yahu içkide haram, domuzda...
Benim affedilebilir günahlarım maksimumda oyüzden sorun yok benim için(=
Sigarada kul hakkı war deseler baskaydı ama :p
CallMeInsane
01-04-2010, 03:02
hemoglobin insan kanındada bulunan bir maddedir eksikligi halinde kan pıhtılaşma suresi uzar hatta pıhtılaşmaya bilir bile basit bir kesik kan kaybından öldürebilir
YavuzNaz
01-04-2010, 09:03
bunlarin yaninda domuz kani olmus pek bisey fark etmiyor aslinda cok sukur icmiyorum :)
* Polonyum - 210 (kanserojen),
* Radon (radyosyon),
* Metanol (füzeyakıtı),
* Toluen (tiner),
* Kadmiyum (akü metali),
* Bütan (tüpgaz),
* DDT (böcek öldürücü),
* Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),
* Aseton (oje sökücü),
* Naftalin (güve kovucu),
* Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),
* Arsenik (fare zehiri),
* Amonyak (tuvalet temizleyicisi) ,
* Karbon (eksoz Monoksit gazı),
* Nikotin
* ve 3.885 toksik madde.
SULTANOGLU
01-04-2010, 09:06
icq da paralı olucak, bu mesajı 10 arkadaşına gönder sonrada git buzdolabını aç en sevdiğin yemeği göreceksin :D:D
B.Aktepe
01-04-2010, 09:22
icq da paralı olucak, bu mesajı 10 arkadaşına gönder sonrada git buzdolabını aç en sevdiğin yemeği göreceksin :D:D
auhauha :D 10 yılın internet geyiği:D
crazydog
01-04-2010, 10:33
o kadar zehirin arasında domuzun kanı olsa ne olur bacagı olsa ne olur :D
Sanki yine içmeyecekler. Aramızdaki en dindar arkadaş bile içer buna rağmen. :D
yurtdışındaki sigara ile savaşanlar derneği gibi bir derneğin ortaya attığı bir laf gibi geliyor bana..
sigarayı bırakın bırakın diyorlar, baktılar millet tınlamıyor, damardan giriyorlar işte domuz falan diyerek..
merttepe
01-04-2010, 11:00
Sanki yine içmeyecekler. Aramızdaki en dindar arkadaş bile içer buna rağmen. :D
hah benimde buraya koyma amacım buydu zaten, dövme konusunda bile "tek kelime yorum yapmayın yarın müftülüğe sorup öğreniriz" diye konuşmalar geçiyordu, ama sigara konusunda irade ne düzeyde merak ettim açıkcası.
tütürmeye devam:smokin::smokin::smokin::smokin::smokin:
Ludacris
01-04-2010, 12:51
kolada cipslerde nesgayfede arielde de domuz kani var :)
bi arada 2000 de bufolo kanı var diyorlardı:hahaha::D
SULTANOGLU
01-04-2010, 16:21
auhauha :D 10 yılın internet geyiği:D
ahahhaah hatta daha iyisi şimdi aklıma geldi bill gates servetini dağıtıyormuş buraya mail atın uu u :D
Bu sigaradan önce yediginiz yceklere dikkat ettinizmi?
gelatin neden üretiliyor bir araştırın
sonra yedigini yicekler en basiti yogurt
kullandıgınız ilaçların nerdeyse cogunda
gelatin var
hee bu gelatin sıfgırdan da üretiliyor domuz dan da
gerekli açıklama üzerinde domuz türevi yoktur diye lanse edilior ucuz piyasa yogrudu falan almamak lazım en basitinden
bu sgaranın filtiresindeki madde belki sıgırdan da üretiliyordur belki domuzdan
ama zaten
dinimizde sigara mekruh yanı yapılmaması gereken
ama mekruh nede olsa diye içemessin oda harama girer cünkü mekruh oldugunu bile bile yaptıgın şeler de haram oluyor:)
dini byuta gecmeyelim neyse :)
haber dogru olabilir araştırmak lazım 1 kişi bunu söledi diye bu böle olucvak fdiye bişi yok
ama benim gördügüm cogu müslüman ülkede mesela arabasitanda dubaide iranda ırakta vs vs
herkes tütününü kendi sarıyor
filtreli sigara tüketmiyor
hah benimde buraya koyma amacım buydu zaten, dövme konusunda bile "tek kelime yorum yapmayın yarın müftülüğe sorup öğreniriz" diye konuşmalar geçiyordu, ama sigara konusunda irade ne düzeyde merak ettim açıkcası.
hahhahahaha laf diyil (0 nası güldüm gece gece...
mehmet0101
02-04-2010, 03:18
yaw kardeşim içen adam içer içmeyen içmez adamın kendi hür iradesidir kendini sağlıgını çok düşünürse içmez...böle şeyle şaçma şeyler insaları kandırmaya çalışıyorlar vallaha içiyorum çok yaşayıp ta ne olacam yaşlanıp rezil olacagıma içerim erkendenn baba....