PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti sinir edici ses hakkinda yardim...

gsi_club
02-04-2010, 09:04
merhaba arkadaslar.aracimin arka tarafindan sanki demir demire vuruyormus gibi ses geliyor.bu ses araba çukura düsünce ve tümsek olan bir yerden yan geçerken araç kasilinca geliyor.biz dün tamirci arkadasimla sag arka torsiyonda olan distaki keçeyi kauçugu degistirdik.ses düzelir sandik ama ne yazikki ses devam ediyor.sizden ricam daha önce basina gelen oldumu acaba diyorumki torsiyon bilyalari mi gitti ondanmi ses yapar?ve tekerlegi çikardiktan sonra diski asagi yukari oynattigim zaman dibinden oynamada yapiyor.sizce bunun nedeni ne olabilir?

illegal
02-04-2010, 09:17
aynı sesi bende yaşadım genelde sürtünmeye bağlı bir uğultu gibidir ama sert bir uğultu, yüksek ihtimal ile bilyası dağılmıştır bende aynı sorun ile karşılaştım kampananın içindeki bilyayı söktük paramparça dağılmıştı değişince ses kesti haliyle, aks bilyasına baktırın derim.

Cihan Çizmeci
02-04-2010, 09:35
Büyük ihtimalle bilyalardan olmalıdır.Güzel bir amortisörcüye baktırın servise giderseniz büyük ihtimalle o bu şu diye çökmek isteyecektir

SOMEONESPECIAL
02-04-2010, 09:41
merhaba arkadaslar.aracimin arka tarafindan sanki demir demire vuruyormus gibi ses geliyor.bu ses araba çukura düsünce ve tümsek olan bir yerden yan geçerken araç kasilinca geliyor.biz dün tamirci arkadasimla sag arka torsiyonda olan distaki keçeyi kauçugu degistirdik.ses düzelir sandik ama ne yazikki ses devam ediyor.sizden ricam daha önce basina gelen oldumu acaba diyorumki torsiyon bilyalari mi gitti ondanmi ses yapar?ve tekerlegi çikardiktan sonra diski asagi yukari oynattigim zaman dibinden oynamada yapiyor.sizce bunun nedeni ne olabilir?

Sesi devamlı yapmıyor anladığım kadarı ile. Uğultu ibi bir seste değil demir demire
çarpar gibi bir ses ve çukura düşünce yada tüksekten geçerken yaptığına göre
arka tekerleklerin esnemesi esnasında yapıyor ise amortisörler ile ilgili bir sorun
gibi görünüyor. Patlamış olup bütün yağı attıysa dışarıya gerçekten demir demire
sürter ve gıcık bir ses yapar. Ben ön amortisörde yaşamıştım bunu.

gsi_club
02-04-2010, 09:52
aynı sesi bende yaşadım genelde sürtünmeye bağlı bir uğultu gibidir ama sert bir uğultu, yüksek ihtimal ile bilyası dağılmıştır bende aynı sorun ile karşılaştım kampananın içindeki bilyayı söktük paramparça dağılmıştı değişince ses kesti haliyle, aks bilyasına baktırın derim.
sizin tekerlek bilyasi dagilmis ondan ses yapiyormus birde bendeki ses devamli degil...

Büyük ihtimalle bilyalardan olmalıdır.Güzel bir amortisörcüye baktırın servise giderseniz büyük ihtimalle o bu şu diye çökmek isteyecektir
tesekkürler.bilyalar olabilir ama ses yaparmi tik tik diye demir sesi:soru:

Sesi devamlı yapmıyor anladığım kadarı ile. Uğultu ibi bir seste değil demir demire
çarpar gibi bir ses ve çukura düşünce yada tüksekten geçerken yaptığına göre
arka tekerleklerin esnemesi esnasında yapıyor ise amortisörler ile ilgili bir sorun
gibi görünüyor. Patlamış olup bütün yağı attıysa dışarıya gerçekten demir demire
sürter ve gıcık bir ses yapar. Ben ön amortisörde yaşamıştım bunu.

evet sesi devamli yapmiyor ayni dediginiz sorunlar var.bir arabayi lifte kaldirip bakmak lazim.cevabiniz için tesekkür ederim...
peki amortisörü çikardiginiz zaman oynattiginiz zaman ses yapiyormuydu:soru:

SOMEONESPECIAL
02-04-2010, 09:56
Arka amortisörler önlere nazaran kısadır. Lifte kaldırıp
amortisörü sökünce usta anlar zaten patlak olup olmadığını...
Muhtemelen araba 46-48 cm düşüklüktedir ve stock amortisör ise
patlaması gayet normal. Ama o gıcık sesi yapması için bayağı bi
yağını boşaltması lazım. Zaten belli eder kendini amortisör sökülünce.
Söküp mili bastırın mil geri çıkmıyorsa patlamıştır :icon_tup:

gsi_club
02-04-2010, 10:03
aracim fabrikadan nasil çiktiysa o sekilde.araç suan 135 bin kmde.simdi amortisörü söktükten sonra ayni sesi yaparmi onu merak ediyroum?demir demire vurma sesini.

SOMEONESPECIAL
02-04-2010, 10:09
aracim fabrikadan nasil çiktiysa o sekilde.araç suan 135 bin kmde.simdi amortisörü söktükten sonra ayni sesi yaparmi onu merak ediyroum?demir demire vurma sesini.

Ben sadece tahmin yrütüyorum. Aynı sorunu ben ön amortisörde yaşamıştım.
Düz mantık yürüterek söylüyorum amortisör diye. Sökmeden anlayamazsınız ki ?
Eğer patlamışsa yenisi ile değiştirerek sorun çözülür inşallah :icon_tup:

gsi_club
02-04-2010, 10:26
Ben sadece tahmin yrütüyorum. Aynı sorunu ben ön amortisörde yaşamıştım.
Düz mantık yürüterek söylüyorum amortisör diye. Sökmeden anlayamazsınız ki ?
Eğer patlamışsa yenisi ile değiştirerek sorun çözülür inşallah :icon_tup:
dediginiz dogru bir söktürelim.insallah amortisörlerdirde sorun çözülür...

APO
02-04-2010, 10:33
bakmışsınızdır sanırım ama eksoz boruları veya son orta susturuculardan gelmesin..yani bazen takozların vidaları filan gevşiyo sonra tak tuk ..:)

Cihan Çizmeci
02-04-2010, 10:35
Araçta ses gelen yere doğru bi yatıklık var mı azda olsa kasılma? Bilyadan kaynaklı olabilir evet sorun seside yarattığı bozulmadan yapabilir ama dediğim gibi bir işi sadece amortisörcülük olan birine gidip bi baktırın sorununuzu rahat çözücektir.

Servis atlamış kopmş zıplamış dicektir :)

HALUK
02-04-2010, 12:01
eski bir 106 kullanıcısı olarak torsiyonunuz iyice dagılmadan kontrol ettirin derim ;)
eger degişmesi gerekecek duruma kadar beklerseniz 750 tl civarında tutacak işçiligi hariç.

gsi_club
02-04-2010, 13:03
bakmışsınızdır sanırım ama eksoz boruları veya son orta susturuculardan gelmesin..yani bazen takozların vidaları filan gevşiyo sonra tak tuk ..:)
dediklerinizin hepsine bakildi.hatta yedek tekerlegi komple baglantilari ile beraber söktüm genede sonuç ayni...

Araçta ses gelen yere doğru bi yatıklık var mı azda olsa kasılma? Bilyadan kaynaklı olabilir evet sorun seside yarattığı bozulmadan yapabilir ama dediğim gibi bir işi sadece amortisörcülük olan birine gidip bi baktırın sorununuzu rahat çözücektir.

Servis atlamış kopmş zıplamış dicektir :)

servise gitmeyi hiç düsünmüyorum onlar direk torsiyonu degistirirler..
.

eski bir 106 kullanıcısı olarak torsiyonunuz iyice dagılmadan kontrol ettirin derim ;)
eger degişmesi gerekecek duruma kadar beklerseniz 750 tl civarında tutacak işçiligi hariç.

zaten ondan korkuyorum.geçen sene 206 gtimda ayni sorun oldu.hem aracim muayeneden geçmedi,hemde €1000 ya yakin param gitti.aynisini bu arabada çekmek istemiyorum sahsen...

aLperTunga
02-04-2010, 13:48

Hasanım sana neden yaptıgını söyliyim aynen dediğin gibi araba kasılınca kasısten gecerken veya yüksek bi yerden alçak bi yere inerken yapar..oda neden yapıyor biliyormusun amortisör civatalarından git onları iiye sıktır muhtemelen civata göbekten aşınmıştır iki tane civata al değiş sonra sesi mei unut kardeşim..106 nın en pis hastalıklarındandır amortisör civataları..durumdan haberdar et benı..

Sefa_vts
02-04-2010, 13:55
Net söylüyorum...

Torsiyon bilyası...

-ER-
02-04-2010, 14:16
Net söylüyorum...

Torsiyon bilyası...

Sefacım yazmış zaten :)

Büyük ihtimal gevşemiştir :)

hakzer
02-04-2010, 14:22
Herkese merhaba,yenilerdenim
uzun süre 106 gtı bindim, benim arabada da torsiyon bilyasından dediğine benzer sesler geldi. Benim arabada 40 lık yay+amortisör vardı, ses çok artmadan baktır bence.çünkü torsiyon sıkışırsa tamiri zorlaşıyor.

SifirinciMurat
02-04-2010, 14:43
yavaş giderken hız tümseğinden falan geçince, boş kutu kola tenekesini yere düşürünce çıkan ses gibi bir ses geliyorsa torsiyondandır. kronik.

APO
02-04-2010, 14:49
yavaş giderken hız tümseğinden falan geçince, boş kutu kola tenekesini yere düşürünce çıkan ses gibi bir ses geliyorsa torsiyondandır. kronik.

coca-cola mı ..? cola turka mı..??:D:D

MRC
02-04-2010, 21:28
torsiyon bilyası kesinlikle..
aracın arkasında dengesizlik varmı yol tutuş açısından yalpalama falan

jdm-fuat
02-04-2010, 21:32
torsiyon bılyası olma olasılıgı yuksek bır peugeot servisi olarak 3 ihtimal sunarım torsiyon bılyaları , arka porye bılyası ve son olarak amortisör patlamamıstır ama kitlemıstır yanı sertlesmıs olma olasılıgı var bugunlerde cok basıma gelıyor dıstan bakıldıgında amortısör saglam fakat cok sertdir o yuzden de ses yapar eger torsiyondan cıkarsa ortalama malıyeti 400 500 civarı tutar ben her gun yapıyorum :D

MRC
02-04-2010, 21:36
torsiyon bılyası olma olasılıgı yuksek bır peugeot servisi olarak 3 ihtimal sunarım torsiyon bılyaları , arka porye bılyası ve son olarak amortisör patlamamıstır ama kitlemıstır yanı sertlesmıs olma olasılıgı var bugunlerde cok basıma gelıyor dıstan bakıldıgında amortısör saglam fakat cok sertdir o yuzden de ses yapar eger torsiyondan cıkarsa ortalama malıyeti 400 500 civarı tutar ben her gun yapıyorum :D
bende 206 gti'nkini 400e yaptırmıştım.bende başka şeyler diye avutmuştum kendimi ama boşmuş:)

Dookan
02-04-2010, 22:01
ya şasi biraz eyik kasıntı var torsiyon da..yada torsion açılacak guzelce heryeri tamir edilecek kapatılacka...bşka turlu yag da sıksan geçici cozum bilya da deiştirsen geçici cozum...

gsi_club
02-04-2010, 22:38
Hasanım sana neden yaptıgını söyliyim aynen dediğin gibi araba kasılınca kasısten gecerken veya yüksek bi yerden alçak bi yere inerken yapar..oda neden yapıyor biliyormusun amortisör civatalarından git onları iiye sıktır muhtemelen civata göbekten aşınmıştır iki tane civata al değiş sonra sesi mei unut kardeşim..106 nın en pis hastalıklarındandır amortisör civataları..durumdan haberdar et benı..

aynen dedigin gibi oluyor alperim.yarin veya saliya baktirayim pazartesi ne yazikki paskalya bayrami...

Net söylüyorum...

Torsiyon bilyası...

bilyaya da raziyim ben.torsiyon olmasinda.peki bilya bozulmus ise dibinden oynarmi:soru:

Sefacım yazmış zaten :)

Büyük ihtimal gevşemiştir :)

torsiyon olacagina bilya olsun.geçen sene 206 da basima geldi €1000 ya yakin param gitmisti.aslinda yaptirmazdim ama trafikten men yemistim sirf ön camlardaki flimden.birde men yedikten sonra polis izliyor.daha itinali bakiyorlar ondan sonra...

Herkese merhaba,yenilerdenim
uzun süre 106 gtı bindim, benim arabada da torsiyon bilyasından dediğine benzer sesler geldi. Benim arabada 40 lık yay+amortisör vardı, ses çok artmadan baktır bence.çünkü torsiyon sıkışırsa tamiri zorlaşıyor.

aracim stock hiç alçaltma filan yok daha.torsiyon olmasinda...

evet dediginiz sese benziyor.torsiyonmu gitmis diyorsun...

coca-cola mı ..? cola turka mı..??:D:D

:D

torsiyon bilyası kesinlikle..
aracın arkasında dengesizlik varmı yol tutuş açısından yalpalama falan

bir yalpalama yok.normal.

bende 206 gti'nkini 400e yaptırmıştım.bende başka şeyler diye avutmuştum kendimi ama boşmuş:)

ah Türkiye nin sanayisine kurbanim her zaman...

ya şasi biraz eyik kasıntı var torsiyon da..yada torsion açılacak guzelce heryeri tamir edilecek kapatılacka...bşka turlu yag da sıksan geçici cozum bilya da deiştirsen geçici cozum...

torsiyon mu gitmistir diyorsun...

gsi_club
02-04-2010, 22:41

ben bu Türkiyenin ustasina sanayisine her zaman hayranim.peki bilya bozuldugu zaman bilyanin oldugu yerden oynama yaparmi:soru:

MRC
02-04-2010, 22:41
ozaman geliceksin kartala metin ustaya söktürcez:)

MRC
02-04-2010, 22:47
ben bu Türkiyenin ustasina sanayisine her zaman hayranim.peki bilya bozuldugu zaman bilyanin oldugu yerden oynama yaparmi:soru:
oynamada yapar lastik eğimlide durur.bi bakmışşın lastik çamurluğa sürtmeye başlar anlam veremessin:)

gsi_club
02-04-2010, 22:48
ozaman geliceksin kartala metin ustaya söktürcez:)

ah o olsa direk sökerdi halletmis olurdu.az isimizi yapmadi saolsun.bu arada sen metine gidiyorsan seni tanimam lazim benim.kimsin kusura bakma çikartamadim:soru: tabi ayni metinden bahsediyorsak :)

MRC
02-04-2010, 22:49
ah o olsa direk sökerdi halletmis olurdu.az isimizi yapmadi saolsun.bu arada sen metine gidiyorsan seni tanimam lazim benim.kimsin kusura bakma çikartamadim:soru: tabi ayni metinden bahsediyorsak :)
meric_R:):)

gsi_club
02-04-2010, 22:51
meric_R:):)

foruma hosgeldin kardesim.tahmin ediyordum ama senin oldugunu :D

MRC
02-04-2010, 22:53
foruma hosgeldin kardesim.tahmin ediyordum ama senin oldugunu :D
saolasın kardeşim zaten yabancılık çekmedim hiç:)

TheAce
02-04-2010, 22:56
öbür tarafada yazdım :)

eğer torsyon, egzoz ve stepne kontrol edildiyse tek seçenek kalıyor oda bijon anahtarı. aracın sol arka havalandırma boşluğunun içinde bijon anahtarı var. onun klipsleri çok gevşek ya plastiği kırılıyor yada yerinden çıkıyor. eğer o çıkmışsa saca değe değe ses yapar ona bir bak istersen :)

MRC
02-04-2010, 22:58

eğer torsyon, egzoz ve stepne kontrol edildiyse tek seçenek kalıyor oda bijon anahtarı. aracın sol arka havalandırma boşluğunun içinde bijon anahtarı var. onun klipsleri çok gevşek ya plastiği kırılıyor yada yerinden çıkıyor. eğer o çıkmışsa saca değe değe ses yapar ona bir bak istersen :)
ohhoooo tarık:)

TheAce
02-04-2010, 22:58
ohhoooo tarık:)

bakın derim benim başıma geldi sizlerin gelmesin :)

MRC
02-04-2010, 23:01
gel bu senede 106 ile komple bi bakımdan geçirelim:)metin yeni dükkana taşındı bu arada biliyomusun?

gsi_club
02-04-2010, 23:05
saolasın kardeşim zaten yabancılık çekmedim hiç:)

çekmezsin hiç peugeocularin hepsi buralarda...

inanin bana yedek lastikle beraber arkada ne var ne yoksa hepsini bosalttim genede ses degismedi

bakın derim benim başıma geldi sizlerin gelmesin :)

herkesin yazdigini dikkate aliyorum.kagida not alarak nelerden olabileceginin listesini tutuyorum...

gsi_club
02-04-2010, 23:12
gel bu senede 106 ile komple bi bakımdan geçirelim:)metin yeni dükkana taşındı bu arada biliyomusun?

metinle 3 hafta konusmayali sanirsam.yikamacinin karsisindaydi en son.nereye tasindi suan?

MRC
02-04-2010, 23:14
metinle 3 hafta konusmayali sanirsam.yikamacinin karsisindaydi en son.nereye tasindi suan?
fikreti biliyosun egzozcu onla beraberler fikretin dukkanda

gsi_club
02-04-2010, 23:21
fikreti biliyosun egzozcu onla beraberler fikretin dukkanda

evet biliyorum.öm devam edelim :)

dragstar
03-04-2010, 14:25
bende böyle bir olay olmadı ama duyduğum kadarıyla torsiyon diyebilirim

TheAce
03-04-2010, 14:47
çekmezsin hiç peugeocularin hepsi buralarda...

inanin bana yedek lastikle beraber arkada ne var ne yoksa hepsini bosalttim genede ses degismedi

herkesin yazdigini dikkate aliyorum.kagida not alarak nelerden olabileceginin listesini tutuyorum...

torsyonlarından başka bir seçenek kalmıyor, bijonların falan gevşek olmadığına inanıyorsan tek seçenek sanırım torsyon...

MRC
03-04-2010, 15:00
yaptırma orda hasan 206 torsiyonuna belçikada 1000£ demiştin galiba

dragstar
03-04-2010, 17:54
torsiyon bilyaları değişiyor komple torsiyonu almaya gerek yokki

Pug
03-04-2010, 18:47
Alti ustu bir ses Peugeot biniyorsan herseyine aliskin olman gerekiyor :) Ustan peugeot ustasi ise bulabilirdi o sesin kaynagini .. Muhtemen torsiyon bilyasindan kaynaklaniyordur .. arabanin durdugu yerde arka lastikleri janttan tutup sallamayi denesene .. bosluk hissediyorsan ozellikle kesin torsiyon bilyasidir .. Degistirmen tavsiye edilir , sonuclari iyi degildir . 80 TL gibi bi rakam gider ..

MRC
03-04-2010, 18:49
bilyalar para değil zaten asıl parayı tornacı alıyor