Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabama projem
derbyshire
02-04-2010, 13:30
Arkadaşlar forumdaki tecrübeli üyelere ve ustalara sesleniyorum.Ben arabamı kendi tasarladığım şekle getirmek istiyorum.Sadece şasi kalıcak cnc de kalıp çıkarılacak ve iskeleti kurulduktan sonra cnc kalıptan sac pres yapılacak.Bununla ilgili bilgi eksiğim olabilir.
Türkiyede bu şekilde yapabilen ustalar var mı veya kaliteli yapan ustalar kimler?
Bu proje bana en az kaça mâl olur?
Resmi olarak prosedürü nedir?(Ruhsata işletme v.b)
Sac pres ile ilgili bilgilerinizi yazarmısınız?
Şimdiden teşekkürler...
selamın aleykum derler bizim oralarda ...
saygılar
Rıdvan..
SekoLive
02-04-2010, 13:48
anlattıklarını yapmak cidden zor işler gibi... en azından herşeyi halletsen prosedürü bayağa sürer işletmeydi carddı curttu....
bu arada arkadaşların dediği gibi bi tanıtsaydın kendini..
gülüm eğer ki parada sıkıntı yok bütçem sağlam diyorsan yardımcı olurum
mgnPower
02-04-2010, 13:58
aleykum selam kardiiiişşş. gec soyle bi soluklan hele bi soguk ayran ic.
SekoLive
02-04-2010, 14:00
aleykum selam kardiiiişşş. gec soyle bi soluklan hele bi soguk ayran ic.
öyle bi yazmıssın ki aklıma bayrampaşa filmindeki sahne geldi
x:geç otur bi çay söleyin
y: abi yok ben gidicem fazla kalmıcam :D
sac pres kalıbı yapılacak diorsun
bu zaten çok zor bişi. çünkü boyutlar oldukça büyük. heryerde yaptıramacağın bişey. milyon euro gibi bişi çıkr yatırım :D
mgnPower
02-04-2010, 14:14
öyle bi yazmıssın ki aklıma bayrampaşa filmindeki sahne geldi
x:geç otur bi çay söleyin
y: abi yok ben gidicem fazla kalmıcam :D
tekrar tekrar izlenesi guzel bi filmdi. bi kac kere izledim. buradan filmin oyuncularinada sevgi ve selamlarimizi iletelim o zaman. :D :D :D
Fazla discovery channel izlemenin sonucu bunlar.
İstediğini ancak fiberle yaptırabilirsin , maliyeti de çok tutar , bayağı zaman alır , sabır sınırlarını zorlarsın.
fiber kesinlikle en doğru seçim. kasa olarak kendi aracının kasasını kullanacaksın madem.
derbyshire
02-04-2010, 14:25
arkadaslar basta size söledim eksik bilgilerim olabilir diye
kimse ciddiye alıp cevap vermemiş düzgün bi şekilde 1 - 2 üye cevap yazmıs ne demek fazla discovery channel izlemenin zararları.Bilmediğim için soruyorum zaten dalga geçmek amaçlı değil.Neyse cevap yazanlardan allah razı olsun genede daha fazla bişe söylemek istemiyorum...
Cihan Çizmeci
02-04-2010, 14:27
Aleyküm selam :) Discovery muhabbeti olan post cidden doğru.
Bence güzel bi araştırma yapın sandığınız kadar basit değil :icon_tup:
The Jackal*
02-04-2010, 20:21
arkadaslar basta size söledim eksik bilgilerim olabilir diye
kimse ciddiye alıp cevap vermemiş düzgün bi şekilde 1 - 2 üye cevap yazmıs ne demek fazla discovery channel izlemenin zararları.Bilmediğim için soruyorum zaten dalga geçmek amaçlı değil.Neyse cevap yazanlardan allah razı olsun genede daha fazla bişe söylemek istemiyorum...
Aleyküm selam, bütçe sağlamsa şahinden ekE30 u yapabilirsin.
Önemli olan pere pere pere.
yavuz364
02-04-2010, 20:26
ben CNC üretimiyle uğraşıyorum, hergün CNClerle uğraşıyorum, arabamada fiber bikaç parça yaptırdım ve düşündüğüm zaman kesinlikle fiberden yaptırman çok daha mantıklı olucaktır diyorum...
fiber harici bir şey düşünmek için bayaa iyi bir bütçe gerekli
daha kendini bile tanıtmadan fikir istiyorsun,birşey söylenince de,laf ediyosun...,burası emin ol bilgi sahibi olan insanlarla dolu olan bir forum,bence söylenenlerden birşeyler kap kendine
Ahmetfikri
04-04-2010, 22:57
eğer bu işlerden hiç anlamıyorsan sanayide herhangi bi kalıpçıya git o anda yaptığı kalıbın fiyatını sor düşündüğüne utanırsın kalıp işi sakat iş
slhdmr34
04-04-2010, 23:20
arkadasım, diger arkadaslara katılıyorum. CNC makinesinin start dugmesine basmak bile para ki bir araba icin kalıp cıkartmak vs felaket zor bir is. Artı o kalıbı alacan da preste sac vurduracan da, o sac simule edilmeden yapılacagı icin bosluksuz mu olacak bosluklu mu olacak pot mu verecek bilecen de, yani gercekten akıllı adam isi degil.
2 alternatifin var, 1.) fiber , catır catır yap ne istersen ister f16 burunlu chevrolet kıclı araba yaparsın istersen uzay mekigi bu sana, parana, sabrına ve ustana kalmıs.
2) bu is te beni asar, paramı asar vs. diyorsan gir kitcar.com ya da kitcars.com'a . Begen oradan bi kupa, bi itahaltcıyla konus getirtir. Bu koupayı da bulabilirsen cak bi Pontiac Fiero'ya , dolas ondan sonra cakma ferrari mi istersin, cakma diablo mu istersin onunla.
teknik konu dısında bu isi yapıp bitirdigini farzedersek, bi de proje cizdirecen, o proeye göre tadilatı ruhsatına isletecen bi dunya hikaye ve masraf kapısı daha sana...
bol sanslar