Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel araç tavsiyeleriniz?
Benzin fiyatlarının patlamasından sonra artık öğrenci olarak günde 20 hatta 30 tl vermeyi bir yerden sonra kaldıramıyorum. Aracım zaten piyasası olmayan bir araba, elimden çıkartıp bir an önce dizel bir araç almayı planlıyorum. Bütçem öyle ahım şahım değil max. 18'e kadar çıkabilirim. Öncelikli tercihim Volkswagen ve Seat. Daha sonra Opel düşündüm de karar veremedim. Sizin fikirlerinizi bekliyorum.
max 18e temiz düzgün bir corsa c cdti alınabilir.30 lirayada çok rahat 180 km yol yapar
İbiza alabilirsin bir tane 1.4 tdi . Cebine para da kalır hem . Biz aracı devraldıktan sonra gelmişti galeriye 15bine 2004 model beyaz 60bindeydi :(:( Ne güzel motorinli rahat rahat gezmek varken yine 3.75den benzin :D
Kendı arabanın dızelını alabılırsın,sıgno paket 10 numara bınersın,hem saglam motor hemde alıstıgın arabadan ınmemıs olursun,leon da olabılır bu arada.Onun dısında modellı ıstersen ıbıza yada cordoba 1.4 tdi olabılır
devil_berk22
02-04-2010, 20:33
era crdi olabilir 1.5 110hp iyi güçlü motoru var cordoba veya ibiza tdi olabilir, vw o fiyata yüksek km lerde dizel bulursun ve dizelde bi masraf açarsa pahalıya patlar o yüzden vw yi söylemiyorum corsa cdti de son tercihim olurdu pek hoşuma gitmeyen bir araç
Corsa C 1.3'ün baya bi dolusunu bulabilirsin 18'e mesela bu pazarlıkla falan belki alınabilir
http://www.sahibinden.com/2004_opel_corsa_cosmo-59WQQaXQQ23416304WQQpXQQdisplayitem
era crdi olabilir 1.5 110hp iyi güçlü motoru var cordoba veya ibiza tdi olabilir, vw o fiyata yüksek km lerde dizel bulursun ve dizelde bi masraf açarsa pahalıya patlar o yüzden vw yi söylemiyorum corsa cdti de son tercihim olurdu pek hoşuma gitmeyen bir araç
Bu arada yanlış anlama ama burada senin tercihin değil konuyu açan arkadaşın tercihi önemli. Bide sevmediğim bir araç diyorsun ama Combo kullanıyorsun Combo = Corsa C
seat demişsiniz de vw de aynı :p kendi aracımın veya leonun dizelini bakıyorum da millet uçmuş fiyatlarda
corsa c tipini beğenmiyosan corsa d van bakabilirsin o fiyatlara var
seat demişsiniz de vw de aynı :p kendi aracımın veya leonun dizelini bakıyorum da millet uçmuş fiyatlarda
Pazarlıkla bazen cok guzel fıyatlara inenler oluyor,arayıp sormak lazım nıyetlı olduklarını
ahmetbaha-drs
02-04-2010, 20:55
Polo Classic 1.9TDI
Skoda Fabia 1.4TDI
Micra 1.5DCI
Ve ya Citroen C2,C3 HDI bakabilirsin inanılmaz ekonomik,tam öğrenci işi yakıt açısından..:)
Boost Up
02-04-2010, 20:57
Polo Classic 1.9TDI
Skoda Fabia 1.4TDI
Micra 1.5DCI
Ve ya Citroen C2,C3 HDI bakabilirsin inanılmaz ekonomik,tam öğrenci işi yakıt açısından..:)
Cüsseyle ters orantılı:D.
CanBasel
02-04-2010, 21:00
18bine 2007-2008 model 50-60 bin km de hyundai era 1.5crdi vgt team modelini alırsın. 110 beygir güç oldukça tatmin eder karışık kullanımda da 100 km de 6 litre civarında eurodiesel tüketir (genelde agresif kullanım.. )
bakımları serviste yapılmışsa 5 yıl 100 bin km garantisi devam ediyor olur masraf açmaz başına 100 bin km e yada 2012-2013 e kadar sadece bakım ve yakıt masrafı..
Tavsiye ederim al.. yol tutuşu kötüdür diyenlere kulak verebilirsin o yüzden al ve ertesi gün 300 tl daha verip yay al araca kesinlikle çok memnun kalırsın
Not: yay dan sonra normal bir araba yüksekligine iniyor zaten orjinalinde yüksek oldugundan savuruyor araç..
Karar senin..
dizel 4ever :D
bizde opel dizel aldık 1700 km oldu şehir içi 5.8/100 km :D
CanBasel
02-04-2010, 21:06
era yol tutuş fren olayı 17 jant yaydan geçiyor en basit olarak
ama performans için 15 lerin kalması şart ;)
17" jant ve 205 40 17 lastik var şu an bizdekinde. + 30 mm eibach yay yol tutuş gayet tatminkar :)
çok birşey kaybetmez sonuçta yarış yapmayacak ama orjinal jant lastik kalsada önce ucuz olan yay işine girmesini tavsiye ediyorum ben çevremdeki herkese.. :)
devil_berk22
02-04-2010, 21:07
Corsa C 1.3'ün baya bi dolusunu bulabilirsin 18'e mesela bu pazarlıkla falan belki alınabilir
http://www.sahibinden.com/2004_opel_corsa_cosmo-59WQQaXQQ23416304WQQpXQQdisplayitem
Bu arada yanlış anlama ama burada senin tercihin değil konuyu açan arkadaşın tercihi önemli. Bide sevmediğim bir araç diyorsun ama Combo kullanıyorsun Combo = Corsa C
evet corsa sevmiyorum diye combo kullanmama gibi bir zorunluluğummu var iş aracı olarak combo denk geldi onu aldık. combo ve corsa farklı kategori araçları ayrıca sevmediğimi belirterekte olsa corsayı son tercih olarak yazdım yinede :heyoo:
devil_berk22
02-04-2010, 21:09
yok ben bi golfün dizelini boranın dizelini alırsa yüksek km olur demek istedim :) yoksa motorlar aynı tabiki vag grubu olarak. misal ibiza alır 50 binde aynı paraya golf alırsın 150binde :eek:
evet corsa sevmiyorum diye combo kullanmama gibi bir zorunluluğummu var iş aracı olarak combo denk geldi onu aldık. combo ve corsa farklı kategori araçları ayrıca sevmediğimi belirterekte olsa corsayı son tercih olarak yazdım yinede :heyoo:
Combo ve Corsa farklı kategori araçlar evet:) corsanın tavanını yükseltip raf eklemişler combo olmuş.:heyoo::hahaha: İkisindede aynı kronik problemler aynı motorlar iç mekan aynı ön kapıya kadar tamamen aynı. Valla çok farklıymış ya:)
corsa CDTİ güzel olur bence
ErcanÇebi
02-04-2010, 22:32
ERA 110 HP al derim torkuda iyi tüketimi de
fiestada düşünebilirsin az yakıyor :)
fiesta düşünmedim değil de bazı özel sebeplerden dolayı forda yanaşmıyorum. Zaten TDI motorlu bir araçta karar kıldım. leon toledo ibiza polo golf.. Seçicem bir tanesini artık, hani era ile vw kalitesini yan yana koymuyorum bile o yüzden hyundai benim almak isteyeceğim son araçlardan bir tanesi. Hani tamam yakmıyor belki hiç ama yakmasın diye de zevkimden vazgeçmeyi düşünmüyorum pek :) Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
Bu araba satılmış gözüküyor ama sadece fikir olası açısında düşünebilirsin. 3 kapı sportif bir araç bence çok güzel ama 3 silindir can sıkabilir.
http://www.sahibinden.com/servis_bakimli_dizel_fiyati_dustu!!!-66WQQaXQQ18660233WQQpXQQdisplayitem
Edit: Aynı aracı alanda satıyor buarada ama zam yapmış aklı sıra :D
http://www.sahibinden.com/hem_ekonomik_hem_spor_hem_yakisikli_!!!!-76WQQaXQQ22202884WQQpXQQdisplayitem
ahmetbaha-drs
03-04-2010, 01:08
http://www.sahibinden.com/daha_temizi_dunyada_yok_!_2000_model_ve_49000_km_d e-70WQQaXQQ10527633WQQpXQQdisplayitem
Bu araç cidden temiz duruyor bakabilirsin,tabi fiyatta iyi bir pazarlık lazım..:)
al bi tane ibiza 1.4 tdi rahat et ;)
http://www.sahibinden.com/daha_temizi_dunyada_yok_!_2000_model_ve_49000_km_d e-70WQQaXQQ10527633WQQpXQQdisplayitem
Bu araç cidden temiz duruyor bakabilirsin,tabi fiyatta iyi bir pazarlık lazım..:)
hemde avrupa birliği müzakereleri gibi bir pazarlık lazım :D
ibizanın içi dışı güzelde 3 silindir traktör gibi çalışıyo bence multijet motorlar daha iyi veya beğeniyorsan clioda olabilir..
Ama en mantıklı kesin çözüm kendi arabana lpg takman çünkü kolay kolay satılcak bi araba değil..
DOD'a direk verebilirim arabayı yarın, 12.500 tl sayıyor :p aslında ilandaki polo classic baya güzelmişte toledodan önce o araç vardı bizde, rahat falan ama abi arkasını dizayn eden kişinin tek gözü görmüyordu sanırım.
ciddimisin 12500 mü veriyor dod?
aracı bi sayıversene :D
Boost Up
03-04-2010, 08:01
Doruk al gitsin Ibizayı:D. Chipleriz:p
corsa c kullanıyorum gayet memnunum güzel bi araç tavisye ederim
ondertopcu
03-04-2010, 08:36
seat ibiza 1.4 dizeller çok iyi bir tercih olur bence
devil_berk22
03-04-2010, 12:48
Bu araba satılmış gözüküyor ama sadece fikir olası açısında düşünebilirsin. 3 kapı sportif bir araç bence çok güzel ama 3 silindir can sıkabilir.
http://www.sahibinden.com/servis_bakimli_dizel_fiyati_dustu!!!-66WQQaXQQ18660233WQQpXQQdisplayitem
Edit: Aynı aracı alanda satıyor buarada ama zam yapmış aklı sıra :D
http://www.sahibinden.com/hem_ekonomik_hem_spor_hem_yakisikli_!!!!-76WQQaXQQ22202884WQQpXQQdisplayitem
bu araç bizim apartmanda birisine ait önceki gün cila atıyordu aşağıda araç temiz diri duruyor ;)
devil_berk22
03-04-2010, 12:54
Combo ve Corsa farklı kategori araçlar evet:) corsanın tavanını yükseltip raf eklemişler combo olmuş.:heyoo::hahaha: İkisindede aynı kronik problemler aynı motorlar iç mekan aynı ön kapıya kadar tamamen aynı. Valla çok farklıymış ya:)
umarım saçma konuştuğunun farkına varırsın combo ve corsayı aynı ön far oldukları için b sınıf ile hafif ticari kategorisini aynı sınıfa soktun tebrik ederim :heyoo: ayrıca istediğim araca biner istediğim aracıda tavsiye ederim neden bu kadar rahatsız oldun. corsayı sevmemem baya bi zoruna gitmiş anlaşılan :hahaha::hahaha:
paliojet
03-04-2010, 17:35
corsa 1.3 cdti kesnilkle
DERAN_TUYNER
03-04-2010, 17:52
Dusunursen goruselım pazarlık sunnettır :)
http://www.sahibinden.com/2006_1_4_hdi_dizel_206-48WQQaXQQ19989524WQQpXQQdisplayitem
umarım saçma konuştuğunun farkına varırsın combo ve corsayı aynı ön far oldukları için b sınıf ile hafif ticari kategorisini aynı sınıfa soktun tebrik ederim :heyoo: ayrıca istediğim araca biner istediğim aracıda tavsiye ederim neden bu kadar rahatsız oldun. corsayı sevmemem baya bi zoruna gitmiş anlaşılan :hahaha::hahaha:
Ne içtin sen aslanım? Bak tekrar belirtiyorum senin sevip sevmemen değil burada konuyu açan kişinin o aracı beğenip beğenmemesi önemli. Kısaca senin sevmemeni .ikine bile takan yok. Kendi kendine triplere girmenede gerek yok. Ortamı gerip kavga ortamı yaratmaya çalışma efendi ol adam ol. Uzatma kısaltmasınlar. (nokta)
istanbul domestic market combolarla corsaların tek ortak noktası farları olabilir ama genelinin çok ortak noktası var :heyoo:
madem öğrencisin toplu taşımayı kullan...emin ol çok kar edersin ;)
DogukanB
03-04-2010, 21:39
http://www.sahibinden.com/2004_model_corsa_1_3_cdti_enjoy-34WQQaXQQ22763681WQQpXQQdisplayitem
düşünmeden
madem öğrencisin toplu taşımayı kullan...emin ol çok kar edersin ;)
:beuj: adam ogrenci diye sadece evine gidip gelmiyo heralde dimi..:soru:
hakkaten sacmalaniyo bazen yaa..
bisiklete bin arkadasim,bisiklete,toplu tasimadanda daha kar edersin:icon_tup:tovbetobe
:beuj: adam ogrenci diye sadece evine gidip gelmiyo heralde dimi..:soru:
hakkaten sacmalaniyo bazen yaa..
bisiklete bin arkadasim,bisiklete,toplu tasimadanda daha kar edersin:icon_tup:tovbetobe
ne saçmalaması bilader öğrenciyim günde 20 30 çıkmak koyuyo diyo demek adam okula araçla gidip geliyo bende toplu taşıma kullan diyorum sanane bundan seni ne geriyo...
bence öğrenci oldugunu belirtmesinin amacı gunde 20 30 lira verecek kadar yuksek gelirinin olmadıgını belirtmek istemesidir. yakıt konusunda makul bi arac istedigini belirtmis bence. neyse
ben kendi onerimi yapayim :)
getz cdti ler olabilir.
yada aracına lpg taktır ama kaliteli bi lpg zaten 1 liradan asagıya deıl ama karar senın tabı.
ne saçmalaması bilader öğrenciyim günde 20 30 çıkmak koyuyo diyo demek adam okula araçla gidip geliyo bende toplu taşıma kullan diyorum sanane bundan seni ne geriyo...
adam zaten toplu taşımaya binmemek ve öğrenci olduğu için böyle bi konu açmış sen gidip toplu taşımaya bin diyosun konuyu açan düşünemedi senmi düşündün bunu.yazıyoken biraz mantıklı şeyler yazmak lazım bence
tavsiyeleriniz için sağolun beyler.
astra 1.3 ctdi 6 ileri 90 hp mukemmel bır arac az ykar cok kcar
adam zaten toplu taşımaya binmemek ve öğrenci olduğu için böyle bi konu açmış sen gidip toplu taşımaya bin diyosun konuyu açan düşünemedi senmi düşündün bunu.yazıyoken biraz mantıklı şeyler yazmak lazım bence
bu kafalarla bizi miken çok olur..bence hiç ağlanmayın benzin fiyatları diye biraz kafaları değiştirin...
DogukanB
04-04-2010, 12:02
ne boş konuşuyosun ya o zaman hepimiz bırakalım arabaları toplu taşımayla gidelim. sen arabaya sadece ulaşım aracı olarak bakıyosan zaten yanlış yerdesin
ondertopcu
04-04-2010, 12:10
ibiza yada cordaba alabilirsin o paraya tavsiye ederim kesinlikle.
Ludacris
04-04-2010, 12:12
ne boş konuşuyosun ya o zaman hepimiz bırakalım arabaları toplu taşımayla gidelim. sen arabaya sadece ulaşım aracı olarak bakıyosan zaten yanlış yerdesin
..........:icon_tup:
devil_berk22
04-04-2010, 13:30
Ne içtin sen aslanım? Bak tekrar belirtiyorum senin sevip sevmemen değil burada konuyu açan kişinin o aracı beğenip beğenmemesi önemli. Kısaca senin sevmemeni .ikine bile takan yok. Kendi kendine triplere girmenede gerek yok. Ortamı gerip kavga ortamı yaratmaya çalışma efendi ol adam ol. Uzatma kısaltmasınlar. (nokta)
aslanlı maslanlı konuşma efendi gibi yorumunu yaz esas seni .ikine bile takan yok ilerle ortamı gerip sen kavga çıkartma. uzatırız kısaltırız kimseden emirde almayız rahat ol
basitleşti muhabbet iyice :) yetkili birisi silerse konuyu sevinirim
herkes zaten rahat bekleme yapma devam et :heyoo:
@killah konuyu pert etmeyelim.madem öğrenci işi bişey olsun corsa cdti derim hatta mümkünse corsa d van cdti derim
aslanlı maslanlı konuşma efendi gibi yorumunu yaz esas seni .ikine bile takan yok ilerle ortamı gerip sen kavga çıkartma. uzatırız kısaltırız kimseden emirde almayız rahat ol
Hastayım şöyle klavye başından atar gider yapanlara. Özelliklede "Rahat ol" lafına:) Yanınıza gelince neden böyle olamıyorsunuz:) Geçen aylardada vardı senin gibi bi tane öldürücekti beni tehtit falan ediyodu. Elini ateşe sokuyosun falan diyodu. Adresimi verdim gelmedi. Fıss çıktı arkadaş herkes gibi. Sonradan üşenmedim ben gittim. Özür dilemek zorunda kaldı. Görürse bi zahmet benim hatrıma yazıversin Tuğra arkadaşımız sana özel mesajla falan olayı detaylarıyla:) Sende öylesindir eminim o yüzden hadi güzel kardeşim bükemiyeceğin eli ısırma. Sende üzülme bende sinirlerimi bozmıyayım. Bi sorunun varsa özel mesaj at. Buraya yazma.
@Killah kardeşim kusurabakma konunu pert ettik.
bu kafalarla bizi miken çok olur..bence hiç ağlanmayın benzin fiyatları diye biraz kafaları değiştirin...
emin olki burdaki çoğu kişinin kafası değişik:)