PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : punto 1.4 fire otomatik şanzıman sorunu...

ygtrn
06-04-2010, 20:16
arkadaşlar annemin aracı herhalde dünyanın en şaçma sapan şanzımanına sahip...
geçişler bıktıracak kadar öne doğru silkeliyor, bayırlarda diyelimki 3. viteste ve araç çekmiyor, salak arabada vitesi motor devri 1e inip araç duma noktasına gelene kadar 2ye yada 1 e düşürmüyor, frenlerken devriyajı geç bırakıyor buda motorun rölanti devrinin baya altına inip tekrar normale dönmesine sebep oluyor(bunu bazen yapıyor)

benim sorum ise şanzıman beyinine yapılacabilecek bir müdahaleyle bu sorunlar azda olsa giderilebilirmi? yada başka bir yöntemle?...
araç 2010 model 6bin km'de

Ertug_T.
06-04-2010, 20:27
90lık mutijette çok sorunsuz bi otm. şanzuman diye biliyorum ama.1.4 fire larda çok sıkıntı çıkardığını bende duydum..kolay gelsin valla..yinede bi servise baktırın bence..

redbaron
07-04-2010, 02:03
yok ya o şanzımanların hepsi embesil:D hatta ford kabul etti ve bir daha üretmedi yeni fiestalardada tam otomatik şanzıman var.ama fiat ve opel hala o embesil tiptronik şanzımanlarını geliştirmiyor veya piyasadan kaldırmıyorlar.servise gittiğimde yapılcak birşey yok denilmişti şanzıman beyniyle bir tek bu iş çözülmez diye düşünüyorum. napalım bu aracı böyle kabullen ben fiesta asm mi böyle yaptım:D

bu arada vites atarken tiptronikte gazdan ayağını çekip bastığında vites geçişi hissedilir derecede hızlanıp sarsıntısız oluyor denemeni tavsiye ederim:)

JumboAli
07-04-2010, 02:45
Bı kız arkadasımda Fıat 500var Aynı Sıkıntıyı onun aracındada yasıoruz Vıtesler gecerken In yuru arabadan resmen.

Dou
07-04-2010, 02:55
Yarı otomatiklerin hepsinde bu sorun var,

İçlerinde en düzgünleri Honda'nın jazzda kullandığı i-shift (civicteki leş), gerçi o da mitsubishinin amt sinin yazılımı toparlanıp sunuldu piyasaya aynı şanzımanlar.

Tuner
07-04-2010, 03:22
benim anlamadığım amaçsız olan 1,4 bir arabaya niye yarı otomatik şanzıman koyarlarki koy tam otomatik alsın D ye yürüyüp gitsin kullanıcı

-batu-
07-04-2010, 03:30
yok ya o şanzımanların hepsi embesil:D hatta ford kabul etti ve bir daha üretmedi yeni fiestalardada tam otomatik şanzıman var.ama fiat ve opel hala o embesil tiptronik şanzımanlarını geliştirmiyor veya piyasadan kaldırmıyorlar.servise gittiğimde yapılcak birşey yok denilmişti şanzıman beyniyle bir tek bu iş çözülmez diye düşünüyorum. napalım bu aracı böyle kabullen ben fiesta asm mi böyle yaptım:D

bu arada vites atarken tiptronikte gazdan ayağını çekip bastığında vites geçişi hissedilir derecede hızlanıp sarsıntısız oluyor denemeni tavsiye ederim:)

:icon_tup:

ygtrn
07-04-2010, 12:44
Bı kız arkadasımda Fıat 500var Aynı Sıkıntıyı onun aracındada yasıoruz Vıtesler gecerken In yuru arabadan resmen.

ahahahahh....:D

Schumi
07-04-2010, 13:04
benim anlamadığım amaçsız olan 1,4 bir arabaya niye yarı otomatik şanzıman koyarlarki koy tam otomatik alsın D ye yürüyüp gitsin kullanıcı

Maliyet. Vede tam otomatiklerin yakıtı biraz daha yüksek oluyo.