Orijinalini görmek için tıklayınız : Küçük sınıf alınabilicek yeni araba
dragonflydesing
07-04-2010, 17:32
Arkadaşlar inş kısmetse haziranda yada yaz aylarında almayı düşündüğümüz annem'in ve ablamın'da kullanabileceği bir araba bakıyoruz.Fiyat olarak en fazla 35.000 liralık bir araç düşünüyoruz tabi araç iyise değişebilir.Motor olarak en fazla 1.6 hacimli,genişlik olarak ise bayanların kullanabileceği büyüklükte olsun,istenildiği zaman ailecek'de binilebilincek bir araç bakıyoruz.Donanım olarak dolu modelleri tercih ederim,otomatik vitesi çok çok iyi ise otomatik düşünürüm onun haricinde manuelciyim :) motor olarak elbette kaliteli,güçlü ve problem çıkarmayan bir motor tercih ederim.Sizlerinde görüşlerinizi almak istiyorum.
Benim aklımdaki modeller;
-(2009-2010) Honda City 1.4 ES
-(2009-2010) Ford Fiesta 1.4 Titanium
-(2009-2010) Chevrolet Cruze 1.6 LS Plus
-(2009-2010) Honda Jazz
-(2009-2010) Mazda 3
-(2010) Citroen C3
Sizin önerileriniz veya görüşleriniz nelerdir ?
S.Özeren
07-04-2010, 17:34
polo yu gittim test ettim sıfır arabanın heryerinden ses geliyordu
Fiesta hoş ama aşırı küçük diğerleri hakkında bilgim yok
ayrıca polo çok boş donanım yok
Ludacris
07-04-2010, 17:40
Kuruz büyük değilmi ya :)
C4-Micra-307-207 -A3
dış görünüm fiesta, iç kalite görünüm polo
dragonflydesing
07-04-2010, 17:43
polo yu gittim test ettim sıfır arabanın heryerinden ses geliyordu
Fiesta hoş ama aşırı küçük diğerleri hakkında bilgim yok
ayrıca polo çok boş donanım yok
evet,bir arkadaşımda var yeni polo'dan,her tarafından ses gelmiyordu fakat koltukları çok rahatsızdı,motor eskisi gibiydi torku düşük düz yolda ise belli bi devirin üstünde performans gösteriyor 5. viteste belli bi noktadan sonra gidemiyor araç fakat tasarımı biraz cazibeli duruyor.
Şimdi arada hem C segmenti hemde B segmenti ortaya karışık bir liste olmuş.
C segmentinde seçtiğiniz araçlar (Cruze ve M3) genel yapı olarak güzel araçlar fakat ikinci elleri sıkıntılı. Açıkçası ben hala 4 ileri otomatik şanzımana sahip bir C segmenti aracı kullanmak istemem üstelik yeni kasa diye çıkan bir araç ise bu (m3 den bahsediyom), Cruze de tamamiyle opel'in alt yapısını kullanıyor beklediğimden üstün bir araba olarak nitelendirebilirim.
Civic önermem mesela, bayan kullanacağı için. Boyutları küçük olsa da saçma salak konsol tasarımı yüzünden sanki E segmenti araç kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Keza Cruze'nin de çok küçük kalacağını sanmıyorum ve bayan kullanacaksa pek önermem.
B segmentini çok araştırmıştım araç almadan önce bir detaya ineyim isterseniz,
Polo donanım bakımından çok kötü, sadece klima-abs-2 hava yastığına sahip. Sadece VW markası diye, azıcık iç mekanı kaliteli plastiğe sahip diye, ve "yılların Polosu yaw daş gibi arabadır" diye o parayı vermek bence akıl karı değil kimse kusurabakmasın. Dizel dsg lisini almaya gidiyorum bana şubattan önce teslim yok derlerse ben bir daha vw alırken düşünürüm açıkçası :) (araba çıkalı 1 hafta olmuş nerde bu araçlar)??
Fiesta güzel seçenek fakat 1.4 seçeneğinde 4 ileri otomatik şanzıman sunuluyor ve yakıt tüketimi artıyor (gerçekten tüketim yüksek). İç mekan olarak konsol yapısı itibariyle dar, fakat onun haricinde donanım yol tutuş genel kalite sınıfı için ideal seviyede bir araç. İç hacim-fonksiyonellik ve performans bakımından beklentileriniz üst seviyelerde değilse bu aracı önerebilirim.
Jazz ise benim almaya niyetli olduğum bir araçtı şehir içi kullanım için, eski kasasını 6 sene dere tepe dümdüz kullandık ve bize rağmen tık dememiş bir araç olmasından ötürü oluşan sempatiyle yeni kasasını almaya karar verdik. Fakat sıfır araç stoğu olmamasından ve istediğimiz renk gelmediğinden ötürü civic aldık.
İç mekan fonksiyonelliği, donanımı, iç hacmi (buna bagaj hacmi de dahil) şu anda C segmenti araçlarıyla kapışacak seviyede bir araç. Şöyle bir örnek vereyim, bagaj hacmi şu anda Golf VI den daha geniş bir araç, iç hacmi de daha geniş. B segmenti bir araç olmasına rağmen şaşırtıcı bir iç hacmi var.
Jazz'da kullanılan motor aslında eski kasa ile aynı sadece üst kapak emme manifoldu gibi şeyler değişti. Alt bloktaki kronik problemler (piston eteklerinin uzun olmasından ötürü soğuk motorda oluşan piston slap gibi) giderildi, ve alt blok orjinaline sadık kalınarak geliştirildi (hafifletilmiş parçalar vs). Sanırım start-stop sistemine sahip olan yaris haricinde, sınıfının hala en ekonomik motoruna sahip bir araç.
Ben yeni jazzın tek dezavantajının kullanılan yarı otomatik şanzıman olduğunu düşünüyorum. Maliyeti azaltmak için kullanılıyor olması bence büyük bir eksidir, eski kasadaki CVT şanzımanı kullansalar çok daha konforlu bir kullanım sunar hale gelebilirdi. Fakat diğer yarı otomatik şanzımanlarla kıyaslamak gerekirse Mitsubishi'nin AMT siyle birlikte en iyilerden biridir diyebilirim, ki zaten AMT ile aynı mekanik alt yapıyı taşımaktadır.
Yeni jazzda beni cezbeden en önemli şey donanımdı, cam tavan-8 hava yastığı-esp-elektrikli aynalar ve yağmur sensörü gibi bir üst sınıf araçlarda bile bulunmayan donanımlar var. Mesela civicte yağmur sensörü ve elektrikli aynalar yok öyle anlatayım en fullünde bile yok. Düşük donanımda bile 8 hava yastığı ve esp standard olması bence çok iyi.
City'de ise tam otomatik şanzıman var benim bildiğim, vites geçişleri yumuşaktır ama tüketim jazza göre daha yüksektir. Eski kasa city rezaletinden sonra hala ısınamadım ne yalan söyleyeyim.
jazz donanım açısından daha tatminkar olur diye düşünüyorum fiyat orantısında
cruze biraz büyük sanki
dragonflydesing
07-04-2010, 17:46
Kuruz büyük değilmi ya :)
C4-Micra-307-207 -A3
Cruze sevdası bende bide babamda var ondan ekledim listeye :D C4 eskidi artık,Micra olabilir ama yeni micraları beklerim eğer micraya karar verirsek,Peugeot sevmiyorum,bir arkadaşımda 308 vardı başına biraz dert açmıştı,a3 olabilir düşünmem lazım.
A3'e verilen para benim gözümde sokağa atılan paradan farksız. Sırf marka farkı yüzünden bu kadar fiyat oynamaması lazım aynı şase aynı motora sahip olan Golf ve Leon ile arasında.
DogukanB
07-04-2010, 17:54
35 lirayı poloya verirken hata mı yapıyorum diye düşünmiceksen kesinlikle polo.
dragonflydesing
07-04-2010, 17:59
Polo'yu kaldırdım listeden :) başka önerileriniz.
redbaron
07-04-2010, 18:04
CRuze bu sınıfta değilki ama bu sınıfın üstünde olduğu için aradaki en iyi araç cruze ama küçük sınıf düşünürseniz tavsiyem:
Ford Fiesta 1.4 Titanium yada c3->yeni olduğu için avantaj ve dezavantajları var ama tipi güzel.
Ludacris
07-04-2010, 18:10
C segmentinde seçtiğiniz araçlar (Cruze ve M3) genel yapı olarak güzel araçlar fakat ikinci elleri sıkıntılı.
:D m3 derken :hehe:
Arkadaşım curuzz al bence madem sevgi saygı var içine sinen bişey olsun bencede hoş bi araç kırmzı olur beyaz olur kırmızı olur al olur Türk bayrağındaki renklerden olan Kırmızı olur :D yani alıyosan kırmızı al. al derken satın almak anlamında Kırmızı olan al değil :hahaha:
c3 e bakmıştım ilk zamanlarında sitesine sanırım hiç bir pakete arka camlar otomatik degil baktıgımda 6 farklı motor seçenegi vardı 4 dizel 2 benzinli
C3 hakkında hiç yorum yapmadım,
Yeni çıkan fransız araçlarının kasasını alırken 1 kez daha düşünün, benden bir öneri ;)
1.4 titanium fiesta olabilir.
orhansah
07-04-2010, 18:50
abime yeni polo aldık 1.4 benzinli, iç mekan güzel ama araba gitmiyor resmen :) ayrıca arka koltuklar inanılmaz dar. hiç rahat değil. micra'nın yüzü çok eskidi alınmaz, yeni kasası ne zaman geliyor bilmiyorum ama yakınlarda gelecekse beklenebilir güzel arabadır. fiestaya hiç ısınamadım ben olsam bakmazdım :) yaris bakın derim ben 1.3 benzinlisi 101 beygir 6 ileri, donanımı da güzel. 1.4 dizeli de 90 beygir 205 tork iyi gider iyi durur içi rakiplerine göre geniştir şehiriçi-şehirdışı kullanımı çok kolay bir arabadır:)
maxpower
07-04-2010, 19:02
küçük otomatik diyince aklıma jazz geliyor
dragonflydesing
07-04-2010, 21:11
:D m3 derken :hehe:
Arkadaşım curuzz al bence madem sevgi saygı var içine sinen bişey olsun bencede hoş bi araç kırmzı olur beyaz olur kırmızı olur al olur Türk bayrağındaki renklerden olan Kırmızı olur :D yani alıyosan kırmızı al. al derken satın almak anlamında Kırmızı olan al değil :hahaha:
ince espirileriniz için teşekkürler :) renk konusunda ağır renkleri (gri,siyah,beyaz) gibi renkleri daha çok tercih ederim,benimde görüşüm cruze yönünde,diğer iki ihtimalde ya fiesta yada city olabilir.
Ben C3 dedim ama ufak araçlar arasında onu seçtim. Sedan dersen Cruise çok ama çok güzel bir tasarıma sahip. İçide fena değil. Ama ekonomik değilmiş. LPG şart yani.
yeni C3'ü tavsiye ederim.Eski kasasınıda tavsiye ederim güzel araçlardır kendileri.Huzur spec. :)
S.Özeren
07-04-2010, 21:21
evet,bir arkadaşımda var yeni polo'dan,her tarafından ses gelmiyordu fakat koltukları çok rahatsızdı,motor eskisi gibiydi torku düşük düz yolda ise belli bi devirin üstünde performans gösteriyor 5. viteste belli bi noktadan sonra gidemiyor araç fakat tasarımı biraz cazibeli duruyor.
valla bana öyle denk gelmiştir belkide yanımdaki satış danışmanına sorduğumda yok emniyet kemeri falan filan dedi tuttum kemeri yine devam etti sesler sonra izalasyonu falan dedi.Polo yu elemen bence doğru karar zaten 2 airbag 1 direksiyon var :) klima falan :icon13:
Fiestaya gelince kendimden örnek veriyim 1.90 boyum var 100kg ağırlığım var arka koltuğuna oturduğumda kafamla tavan arasına 1 parmak girmez bu 1. örnek
2.örnek benim gibi 2 kişi ön koltuklara oturunca 3 kişi çıkma olasığı çok fazla :) donanım ve tasarım olarak çok iyi zaten ödül almış bi araba ama tek eksiği çok ufak ve boğucu olması
omer_yildir
07-04-2010, 21:29
mazda2 (onkrktr)
dragonflydesing
07-04-2010, 22:17
Ben C3 dedim ama ufak araçlar arasında onu seçtim. Sedan dersen Cruise çok ama çok güzel bir tasarıma sahip. İçide fena değil. Ama ekonomik değilmiş. LPG şart yani.
yeni C3'ü tavsiye ederim.Eski kasasınıda tavsiye ederim güzel araçlardır kendileri.Huzur spec. :)
C3'ler güzel arabadır fakat şu andakilerde tek donanım var onu almayı düşünürsem daha yüksek donanımın gelmesini beklerim.Cruze alırsak zaten araca ilk multimedia navigasyon taktırmayı düşünüyorum hemen,çok kullanışlı cruze üzerindekiler.
valla bana öyle denk gelmiştir belkide yanımdaki satış danışmanına sorduğumda yok emniyet kemeri falan filan dedi tuttum kemeri yine devam etti sesler sonra izalasyonu falan dedi.Polo yu elemen bence doğru karar zaten 2 airbag 1 direksiyon var :) klima falan :icon13:
Fiestaya gelince kendimden örnek veriyim 1.90 boyum var 100kg ağırlığım var arka koltuğuna oturduğumda kafamla tavan arasına 1 parmak girmez bu 1. örnek
2.örnek benim gibi 2 kişi ön koltuklara oturunca 3 kişi çıkma olasığı çok fazla :) donanım ve tasarım olarak çok iyi zaten ödül almış bi araba ama tek eksiği çok ufak ve boğucu olması
Polo'nun zaten değeri yoktuda,tasarım fln işte.Fiesta içinse bizim ailede en uzun benim :),boyum 1.84,fiesta'ya bindiğimde darlık açısından herhangi bi problem yaşamamıştım.Cruze tekrardan yattı kafama gibi ya :)
i30 nasıl olur ??
Hyundai'a hayatta para vermem mantığında birisiyimdir,2 sene önce accent era'nın full'ü vardı bizde,aşırı memuniyetsizlikle sattık.Bir akrabamız aldı i30,bana o donanım ve kaliteye o fiyat hiç uygun gelmedi.
gambit49
07-04-2010, 23:22
mazda 3 derim ben
tek care sarıgül pardon cruze diyecektim :D
.::EmrE::.
07-04-2010, 23:40
Corsa da düşünülebilir.
Ludacris
07-04-2010, 23:46
ince espirileriniz için teşekkürler :) renk konusunda ağır renkleri (gri,siyah,beyaz) gibi renkleri daha çok tercih ederim,benimde görüşüm cruze yönünde,diğer iki ihtimalde ya fiesta yada city olabilir.
Rica ederim tekrar belirteyim eyer çok acemi birileri kullanıcak ise cruze boyut olarak korkutabilir fakat her araca insan alışır büyük bi problem olarak görmemeli.
Şuan beyaz furyası revaçta Beyaz bi Cruze güzel bi seçim olur tasarım olarak bence çekici fiyat olarakta makul az km yapmış 2. el alınabilinir(Ben satmıcam bende yok yannış anlaşılmasın :o)
enginman01
08-04-2010, 01:33
ben yarıs derım kardes hem genıs ıcı gorundugu gıbı deıl hemde canavar gıbı gıdıyor ben 190 la gıderken megane 2 dızelle (80 Bg) onun dızelı arkamdan sellektor cekıyordu yol ver dıe bence degerlendır
Hyundai'a hayatta para vermem mantığında birisiyimdir,2 sene önce accent era'nın full'ü vardı bizde,aşırı memuniyetsizlikle sattık.Bir akrabamız aldı i30,bana o donanım ve kaliteye o fiyat hiç uygun gelmedi.
Sen yazmışsın ama ben yinede bi öneride bulunayım..Şirketimizde 50 yaşlarında mimar bi abimizin kullanıcağı dizel otomatik bi araç bakıyorduk iki üç ay önce en sonunda accent erada karar kılındı.1.5 Vgt dizel otomatik olanını aldık..ben 400 km kullandım supersonic bi donanımı yok supersonic bi konforuda yok ama bu paraya bu kadar performanslı ve az yakıt tüketen araçlar zaten sayılı..Otomatik olmasının verdiği avantajla tabir-i caizse çocuk oyuncağı çok rahat bi kullanımı var özellikle otomatik şanzımanı hyundai den beklenmeyecek kadar sarsıntısız hiç hissettirmeden vites değişimi sunuyor.Özellikle bunları söyledim çünkü bayan kullancağını belirtmişsin..İçeriye motor sesi yüksek devirlerde bile almıyor typer ve 3 silindir dizel getzden sonra sanki elektrikli araba kullanıyormuşum hissine kapıldım.100 ytl euro dizel ile 435 km yapmıştım en son ve hala ışık yanmamıştı hatırlatayım 2850 kmde ve rodajda olan bi araçtan bahsediyorum.Şu anda ihtiyacımız kalmadığı için kapalı garaja çektim yatıyor düşünürseniz satabiliriz :)
akbaba78
08-04-2010, 08:04
bana gore donanim,gorunum ve ozellikle ic mekan genisligi olarak en iyisi Honda Jazz yakit olarak da iyi, performans 1.4 e gore tatminkar bi arac.Sadece biraz pahali benzinli B segmenti icin..
3 tane arkadasim da var hepsi cok memnun;)
2006 model Chevrolet Aveo aracım vardı sattım satana kadar canım cıktı ikinci eli yok gibi bir şey bu ayrı bır konu ben yerınızde olsam cruze bakmazdım bıle benım aracımdan ornek verırsem abs arızası verdi servise gittim garanti kapsamında değil dediler neyse yaptırdım parasını verip tekrar arıza verdi yine para istediler bende dokunmadım o şekılde sattım ayrıca parça sıkıntısı çok çektim yok yurtdısından geliyor yok gelmiyor . 2006 yılında sıfır aldıgım aracın 4 balata ve 2 kez disk değişti diğer aveo sahıplerıne sordugumda onlarında aynı hatta az bıle değiştirdiğimi solediler. Benim size tavsiyem honda city bakmanız hem full donanımlı hemde hondadan fazla sıkıntı gelmez dusuncesındeym.Bu arada bu solediklerim belkı cruze için gecerli olmayabilir ama en azından chevrolet hakkında bilgi amaclı olur.
2006 model Chevrolet Aveo aracım vardı sattım satana kadar canım cıktı ikinci eli yok gibi bir şey bu ayrı bır konu ben yerınızde olsam cruze bakmazdım bıle benım aracımdan ornek verırsem abs arızası verdi servise gittim garanti kapsamında değil dediler neyse yaptırdım parasını verip tekrar arıza verdi yine para istediler bende dokunmadım o şekılde sattım ayrıca parça sıkıntısı çok çektim yok yurtdısından geliyor yok gelmiyor . 2006 yılında sıfır aldıgım aracın 4 balata ve 2 kez disk değişti diğer aveo sahıplerıne sordugumda onlarında aynı hatta az bıle değiştirdiğimi solediler. Benim size tavsiyem honda city bakmanız hem full donanımlı hemde hondadan fazla sıkıntı gelmez dusuncesındeym.Bu arada bu solediklerim belkı cruze için gecerli olmayabilir ama en azından chevrolet hakkında bilgi amaclı olur.
Serkan eğer doğru tanıdığım serkan isen,
Sen o kullanımla kaç kez baskı balata değiştin ondan bahset seko :D
Tanıdın mı beni?
Dipnot: Aveo daewoo platformunda üretilmiş bir araçtı, Cruze artık tamamiyle gm-opel platformunda üretiliyor.
Bak şaşırcaksın ama benim baskı balata taş gbiydi hic bir sey olmadı :D
Tanıdım tabi civic megane coupe daha once yazcaktımda vazgectm :)
Kahraman castle
08-04-2010, 12:53
kesinlikle fiesta.sınıfına göre konfor+tasarım+teknoloji+ford sağlamlığı.
turkerrr
08-04-2010, 13:30
honda jazz donanım olarak güzel cam tavanlı modelleri çok şık duruyor...
ali_utku
08-04-2010, 15:24
micranın da ismi geçmiş.yüzü artık eskidi bu bir gerçek.ama bilgi sahibi olmanız açısından ben yinede nasıl bir araç olduğunu yazayım.
2004 nisan ayında sıfır aldık.1.2 tekna modeli.o zamanki donanımlara göre en full u.çelik jant yok elektronik klima abs ebd yağmur sensörü 4 airbag yol bilgisayarı otomatik vites.
1.2 80 bg .995 kg boş ağırlığı.güzel yol tutuyor fakat yüksek süratte arkayı bırakacakmış gibi bir his veriyor.1.2 motor 4000 devire kadar gayet güzel ondan sonrası çok zayıf.kalkışlarda bayağı seri.iç donanım gayet kaliteli.deri direksiyon simidi fln.yakıtı biraz fazla bana göre.seri kullanımda 8.2 lt/100 km.çok kasıntılı kullandığım zaman 6.0 lt/100 km.daha aşağısını görmedim.ki uzunyolda da 6 lt yakıyor.görüş açısı çok güzel bir bayan gayet rahat kullanabilir.boyutlarıda uygun zaten.fakat 4 kişilik yolculuk arkadaki diz mesafesinden dolayı sıkıntılı.
fiesta tasarım olarak çok şık özellikle bazı döşeme konsol ve gövde rengi kombinleriyle çok şirin gözüküyor ama arka koltuklar biraz rahatsız. Fiestanın dizelde liste fiyatı 38.000 gibi bir rakam ve bence çok yüksek .C3 ün 2008 2009 2010(eskikasa) modellerini kullandım ( filo araçları olduğu için genelde baz versiyon araçlardı. )Eski c3 bana kalırsa içlerinde en sade en basit araç ve çokta güven vermiyor bayan için ideal ama azıcık gaza dokunayım dediğinizde kötü sürprizler yapabilir yol tutuş ve güvenlik adına.Tabiki şahsi fikir ve yorumlarım bunlar.
Ludacris
08-04-2010, 18:54
jazz lar hakkında harika şeyler duydum benden söylemesi :hehe:
aveo ile kuruz, 2 lakasız şavrole- kuruzdan beklentisi GM nin büyük sonuçta para verip hemen alcak diye bişey yok alır bakarsın ben beğeniceksin :) Kuruzzz all.
redbaron
08-04-2010, 20:04
Fiestanın dizelde liste fiyatı 38.000 gibi bir rakam ve bence çok yüksek .
ne 38 i yahu??? kim söyledi o fiyatı sana? daha geçen gittik 36.0 ya 1.6tdci titanium x paket en fullü . 34,5 a da 1.4tdci en fullünü bıraktılar . polo mu bu boş arabaya 40bin istesinler:D
ne 38 i yahu??? kim söyledi o fiyatı sana? daha geçen gittik 36.0 ya 1.6tdci titanium x paket en fullü . 34,5 a da 1.4tdci en fullünü bıraktılar . polo mu bu boş arabaya 40bin istesinler:D
1.4 tdci en full ü 38.105 lira kampanyasız liste fiyatı ford'un resmi web sitesinde kampanyalar+indirim+pazarlık vs dediğiniz fiyatlara alınır. Polo konusundada katılıorum size =)
redbaron
08-04-2010, 20:18
1.4 tdci en full ü 38.105 lira kampanyasız liste fiyatı ford'un resmi web sitesinde kampanyalar+indirim+pazarlık vs dediğiniz fiyatlara alınır. Polo konusundada katılıorum size =)
napcan liste fiyatını canım bu devirde kim liste fiyatına satabiliyor:D kampanyalı fiyat üzerinden galeride 500tl pazarlık bu civarda fiyatlar zaten kampanya 1bin-2bin aşağı çekiyor,donanım-tip-mArka değeri -ekonomiklik kriterlerine göre gayet uygun bence.
omer_yildir
08-04-2010, 21:21
Mazda 2 sport 1.5 105 bg. Kesinlikle tavsiye ederim. bende 35 liraya kadar küçük araç bakıyordum ve en fazla donanımı ve en güzel tasarımı mazda 2 de gördüm. 6 airbag-otomatik klima-abs-16 jant vs komple spor paket 4 cam otomatik felan.
http://images.paultan.org/images/Mazda_Demio_Bodykit_1.jpg
YunusCan
08-04-2010, 21:31
toyota corolla 1.6 vvt-i al derim ben memnunum şahsen herkonuda.
CaTLaK_HKO
08-04-2010, 21:48
yeni konu açmak istemedim bende küçük sınıf araç bakanlardanım ve yazılanlar fikir edinmeme yardımcı oldu.
bilen süren varsa diye bi öneride ben alıyım:
''daihatsu materia'' nasıldır?piyasası olmayan bir araç ama tasarım olarak inanılmaz begendiğim bir araç.başkada hiçbi fikrim yok.olumlu olumsuz bişiler yazarsanız sevinirim
alicancalis
08-04-2010, 21:50
Ben eşime geçen ötv indiriminde yeni kasa jazz aldım. jazz'ın en üst modeli olan fun ve otomatik vites. kesinlikle her açıdan tavsiye ederim. Bende alırken çok araştırdım. Bu rakama bu donanımda başka bir araba yok. Müthiş sessiz, gidişi tatminkar ve çok ekonomik bir araba. Ayrıca ön cam çok önde olduğu için arabanın içi çok ferah. Birçok arabada olmayan birsürü standart donanım var. Mesela ipod girişi, triptronik direksyondan vites değiştirme vs vs.
Dolayısıyla hiç düşünmeden jazz derim.
http://www.topcarpictures.com/wp-content/uploads/2009/08/2010-citroen-ds3-image.jpg
ben bugun sifir km kucuk hb alcak olsam yeni Polo alirim
http://www.topcarpictures.com/wp-content/uploads/2009/08/2010-citroen-ds3-image.jpg
FRENCH FAIL
nitrO_Oxide
08-04-2010, 22:31
C segmentinde seçtiğiniz araçlar (Cruze ve M3) genel yapı olarak güzel araçlar fakat ikinci elleri sıkıntılı. Açıkçası ben hala 4 ileri otomatik şanzımana sahip bir C segmenti aracı kullanmak istemem üstelik yeni kasa diye çıkan bir araç ise bu (m3 den bahsediyom), Cruze de tamamiyle opel'in alt yapısını kullanıyor beklediğimden üstün bir araba olarak nitelendirebilirim.
Civic önermem mesela, bayan kullanacağı için. Boyutları küçük olsa da saçma salak konsol tasarımı yüzünden sanki E segmenti araç kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Keza Cruze'nin de çok küçük kalacağını sanmıyorum ve bayan kullanacaksa pek önermem.
B segmentini çok araştırmıştım araç almadan önce bir detaya ineyim isterseniz,
Polo donanım bakımından çok kötü, sadece klima-abs-2 hava yastığına sahip. Sadece VW markası diye, azıcık iç mekanı kaliteli plastiğe sahip diye, ve "yılların Polosu yaw daş gibi arabadır" diye o parayı vermek bence akıl karı değil kimse kusurabakmasın. Dizel dsg lisini almaya gidiyorum bana şubattan önce teslim yok derlerse ben bir daha vw alırken düşünürüm açıkçası :) (araba çıkalı 1 hafta olmuş nerde bu araçlar)??
Fiesta güzel seçenek fakat 1.4 seçeneğinde 4 ileri otomatik şanzıman sunuluyor ve yakıt tüketimi artıyor (gerçekten tüketim yüksek). İç mekan olarak konsol yapısı itibariyle dar, fakat onun haricinde donanım yol tutuş genel kalite sınıfı için ideal seviyede bir araç. İç hacim-fonksiyonellik ve performans bakımından beklentileriniz üst seviyelerde değilse bu aracı önerebilirim.
Jazz ise benim almaya niyetli olduğum bir araçtı şehir içi kullanım için, eski kasasını 6 sene dere tepe dümdüz kullandık ve bize rağmen tık dememiş bir araç olmasından ötürü oluşan sempatiyle yeni kasasını almaya karar verdik. Fakat sıfır araç stoğu olmamasından ve istediğimiz renk gelmediğinden ötürü civic aldık.
İç mekan fonksiyonelliği, donanımı, iç hacmi (buna bagaj hacmi de dahil) şu anda C segmenti araçlarıyla kapışacak seviyede bir araç. Şöyle bir örnek vereyim, bagaj hacmi şu anda Golf VI den daha geniş bir araç, iç hacmi de daha geniş. B segmenti bir araç olmasına rağmen şaşırtıcı bir iç hacmi var.
Jazz'da kullanılan motor aslında eski kasa ile aynı sadece üst kapak emme manifoldu gibi şeyler değişti. Alt bloktaki kronik problemler (piston eteklerinin uzun olmasından ötürü soğuk motorda oluşan piston slap gibi) giderildi, ve alt blok orjinaline sadık kalınarak geliştirildi (hafifletilmiş parçalar vs). Sanırım start-stop sistemine sahip olan yaris haricinde, sınıfının hala en ekonomik motoruna sahip bir araç.
Ben yeni jazzın tek dezavantajının kullanılan yarı otomatik şanzıman olduğunu düşünüyorum. Maliyeti azaltmak için kullanılıyor olması bence büyük bir eksidir, eski kasadaki CVT şanzımanı kullansalar çok daha konforlu bir kullanım sunar hale gelebilirdi. Fakat diğer yarı otomatik şanzımanlarla kıyaslamak gerekirse Mitsubishi'nin AMT siyle birlikte en iyilerden biridir diyebilirim, ki zaten AMT ile aynı mekanik alt yapıyı taşımaktadır.
Yeni jazzda beni cezbeden en önemli şey donanımdı, cam tavan-8 hava yastığı-esp-elektrikli aynalar ve yağmur sensörü gibi bir üst sınıf araçlarda bile bulunmayan donanımlar var. Mesela civicte yağmur sensörü ve elektrikli aynalar yok öyle anlatayım en fullünde bile yok. Düşük donanımda bile 8 hava yastığı ve esp standard olması bence çok iyi.
City'de ise tam otomatik şanzıman var benim bildiğim, vites geçişleri yumuşaktır ama tüketim jazza göre daha yüksektir. Eski kasa city rezaletinden sonra hala ısınamadım ne yalan söyleyeyim.
Konuyu ben acmıs olsam bu acıklama için tesekkur ederdim :icon_tup:
alicancalis
08-04-2010, 22:32
ben bugun sifir km kucuk hb alcak olsam yeni Polo alirim
FRENCH FAIL
Bende Polo 9n1 Highline vardı. Arabada esp'den sunroof'a, koltuk ısıtmasından 16 alaşım janta kadar standart donanım vardı. Çok güzel bir arabaydı ve 1.4 100 bg olanlardandı. Ancak şimdi Jazz ile karşılaştırdığımda kesinlikle yine Jazz alırım. Ön takımlarından bu kadar ses gelen başka bir araba görmedim. Jazz'dada 16 jant var ama araba Polo'ya göre kaymak gibi, ve çok daha hacimli.
Ahmet_28
08-04-2010, 22:34
vakit var nede olsa bekliyorsunuz.haziran ayı gibi citröen ds3 geliyor tr ye.bahsettiğiniz niteliklerde bi araç ben olsam bu aracıda seçeneklere eklerdim
Cruze sevdası bende bide babamda var ondan ekledim listeye :D C4 eskidi artık,Micra olabilir ama yeni micraları beklerim eğer micraya karar verirsek,Peugeot sevmiyorum,bir arkadaşımda 308 vardı başına biraz dert açmıştı,a3 olabilir düşünmem lazım.
nissan düşünüyorsanız eğer birde listeye nissan note eklemenizi tavsiye ederim ..
Ludacris
09-04-2010, 00:54
yeni konu açmak istemedim bende küçük sınıf araç bakanlardanım ve yazılanlar fikir edinmeme yardımcı oldu.
bilen süren varsa diye bi öneride ben alıyım:
''daihatsu materia'' nasıldır?piyasası olmayan bir araç ama tasarım olarak inanılmaz begendiğim bir araç.başkada hiçbi fikrim yok.olumlu olumsuz bişiler yazarsanız sevinirim
sakınnnnn... 5 para etmez
honda jazz öncelikli tercihin olabilir ama cam tavan vs olması şartı ile.Alternatif olarak Yaris D4D olabilir.o kasada 90hp 205nm oldukça başarılı gidiyor.direksiyon ve fren hissiyatı;ayrıca yol tutuşuda cabası;)
dragonflydesing
11-04-2010, 22:44
Bu arada yazan arkadaşların yorumlarını okudum,hepsine teşekkürler fikirleri konusunda.
Şu anda fiesta-city-cruze üçgeninde kalmış durumdayım,birazda babamın kararsızlığı beni kızdırmış durumda hergün bu üç araçdan birini diyor bende karar veremiyorumki internetten hangisine bakayım,bu arada yeni city kullanmış arkadaşların araç hakkındaki görüşlerini merak ediyorum şu anda 2.el'de araştırdığım araçlardan çünkü sıfırına o fiyat bence çok yüksek,honda bu aralar fiyatları kabarttı biraz.
toyota corolla 1.6 vvt-i al derim ben memnunum şahsen herkonuda.
Daha geçenlerde dayım aldı 0'ını,Toyota her zamanki gibi sağlam araba yapar dedim ve yapmış ama bayan için tasarım açısından çok tercih edilen bir araba değil.