Orijinalini görmek için tıklayınız : Canon Eos 500D - Nikon D90
By_HaNNibaLL
07-04-2010, 19:33
Fotoğraf makinasi almayi düşünüyorum başta nikon d90 alicaktim baktim ettim ama sonra fiyati 3bin tl gibi olunca vazgectim gibi daha once canon 300d vardi cok memnundum Canondan şimdi Eos 500D düşünüyorum kullanan arkadaşlar var mi hangisini tavsiye edersiniz.
Özellik
kullanim
Fiyat
bu 3 seceneğe göre hangisini tavsiye edersiniz.
Dia makina düşünürseniz elimde sıfır gibi F100 bulunmakta.
Fiyatta da güzellik yaparım
500D'nin fiyati daha uygunsa onu sec bence guzel makina.
Ozellikle auto focus hizini cok begenmistim kullandigimda, farkli noktalara netleyerek ardi ardina fotograflar cekmeye calistigimda bir kac farkli marka ve modelde en hizlisi o olmustu.
VeNoM_35
07-04-2010, 20:03
500D'nin fiyati daha uygunsa onu sec bence guzel makina.
Ozellikle auto focus hizini cok begenmistim kullandigimda, farkli noktalara netleyerek ardi ardina fotograflar cekmeye calistigimda bir kac farkli marka ve modelde en hizlisi o olmustu.
lense göre değişir tarik:)
nikon d90 almanı öneririm bir canon kullanıcısı olarak
s.alican
07-04-2010, 20:09
450D ve 500D Kullanıcısıyım tek kelime ile mükemmel iyki almışım diyorum.
özellik olarak bazı sitelerden karşılaştırınca diğerlerinde farkı görürsün.
ayrıyetten hd video kayıt var.foto makinasında video kaydın ne işi var dersende bigün lazım olur mutlaka extra bi özellik :).iso 12800 max.TÜRKÇE menü mevcut.direk 500D :)
erkayalar garantili alırsan 2250-2400 tl arasında
yurtdışı alırsanda 1750 tl ye bulursun :)
By_HaNNibaLL
07-04-2010, 20:16
450D ve 500D Kullanıcısıyım tek kelime ile mükemmel iyki almışım diyorum.
özellik olarak bazı sitelerden karşılaştırınca diğerlerinde farkı görürsün.
ayrıyetten hd video kayıt var.foto makinasında video kaydın ne işi var dersende bigün lazım olur mutlaka extra bi özellik :).iso 12800 max.TÜRKÇE menü mevcut.direk 500D :)
erkayalar garantili alırsan 2250-2400 tl arasında
yurtdışı alırsanda 1750 tl ye bulursun :)
500D baya kararliyim yurtdışından nerden alabilirim.
Nikon d90 kullanıcısı olarak d90 derim :) Tamam biraz daha pahalı ama sebebi var..Canonun malzeme kalitesi falan çok düşük..
lense göre değişir tarik:)
kit lensleriyle denendiginde diyeyim o zaman :)
s.alican
07-04-2010, 20:50
500D baya kararliyim yurtdışından nerden alabilirim.
ben antalyadan bi elektronik mağazası vardı oradan aldım.söyledim 2 gün içinde geldi.istersen numara felan msj atarım bi konuş direk oradanda verebilirler sana faturası felan olucak sadece türkiye garantisi olmicak zaten düzgün kullandıktan sonrada ihtiyaç duymassın :)
mgnPower
07-04-2010, 20:51
9 mayisda amerikaya ucuyorum bi iki tane makine almayi dusunuyorum bende. kalabalik gidecegimizden getirmede sorun olmayacagi kanisindayim.
VeNoM_35
07-04-2010, 21:21
9 mayisda amerikaya ucuyorum bi iki tane makine almayi dusunuyorum bende. kalabalik gidecegimizden getirmede sorun olmayacagi kanisindayim.
makineye karışmıyorlar.
bencede nikon d90 al ama 3bin tl dedin ben mi yanlış anladım cok fazla üzerinde lens varmı? abim fotoğrafçıdır kendisi d300 kullanmakta ve oyle bi olayki suan aldıgı fiyattan daha pahalı bi piyasaya sahip nikon.
By_HaNNibaLL
07-04-2010, 22:14
yarisi nikon diyor yarisi canon valla kararsiz kaldim
By_HaNNibaLL
07-04-2010, 22:20
pentax baktiniz mi?
yok model nedir ?
deeperblack
08-04-2010, 00:38
400D -> 40D --> 500D şeklinde bir geçiş yaptım.
Full hd kayıt özelliği çok keyifli çok ilginç çalışmalar çıkıyor.
Kontrast oranı nikon u aratır ama makinanın kullanılırlığı ufak boyutu vs. çok başarılı.
Ben 17-85 le kullanıyorum ama kendi objektifide çok başarılı.
yarisi nikon diyor yarisi canon valla kararsiz kaldim
nikon sadece fotoğraf makinası yapar,
canon herşeyi :)
d90 diyorum ben.
deeperblack
08-04-2010, 00:44
nikon sadece fotoğraf makinası yapar,
canon herşeyi :)
d90 diyorum ben.
Bu konuda sana katılıyorum. Canon la çekilen fotoğraflara sharpen yapmaktan ve contrastını artırmaktan sıkıldım :) Bir ek sıkıntıda hava hep yağmurluymuş tadında çekimler oluyor.
İncelemek istersen
http://deeperblack.deviantart.com
yurtdışından bakıyorsanız 500d yerine 550d bakabilirsiniz muhtemelen buraya göre daha uygundur ve 7d ile aynı video özelliklerine sahip olması lazım çok ciddi video çekiyor yani :D
D90 biraz pahalı ama iyi makinadır :)
Bu konuda sana katılıyorum. Canon la çekilen fotoğraflara sharpen yapmaktan ve contrastını artırmaktan sıkıldım :) Bir ek sıkıntıda hava hep yağmurluymuş tadında çekimler oluyor.
İncelemek istersen
http://deeperblack.deviantart.com
Sitenizi keyifle inceliyorum,
Tek marka takıntım foto makinasında, daha çok su altı çekimleriyle uğraştım kara çekiminden anlamam.
Dipnot: Su altı ile kara çekimi arasında ne fark olur ki? diyenler için açıklamakta yarar görüyorum, objektifinden tutun da vizöre, hatta deklanşöre basma stilinize kadar herşey farklıdır.
Su altında fisheye ve macro objektifler daha yaygındır ve HIZ çok önemlidir çünkü o anı kaçırmamanız lazım bütün büyü 1 saniye içinde bozulabilir, canlıların hızına ayak uydurmanız lazım o sebepten bazı durumlarda otomatik silahlardaki gibi tarayarak ilerlemelisiniz. (sonra net olmayan ya da önemsiz fotoları karaya çıkınca silme şansınız olur) :D Bu sebepten pil ömrü + hafızada hep fazla fazla olmalıdır kara çekiminin aksine.
D100, sonra yine D100 (su aldı), sonra D80, sonra D70s, arada F100 ve en son D2X kullanıcısı olarak hiç canon kullanmadım, gayette memnunum :)
En çok karşılaştırılan 2 marka.. her konu'da nikonmu canon mu bu soruya tam anlamıyla netlik getirecek birileri yokmu yahu:D
yok model nedir ?
http://www.hepsiburada.com/pentax-k-x-18-55-12.4mp-2.7-lcd-slr-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=1100301&productid=ft00131
En çok karşılaştırılan 2 marka.. her konu'da nikonmu canon mu bu soruya tam anlamıyla netlik getirecek birileri yokmu yahu:D
tercih meselesi ya aynı özelliklerde (yada yakın speclerde) hangisi daha uygunsa normal kullanıcı onu alır.
ama aynı karede aynı özellikleri sunan iki makinada bile çok farklılıklar olabilir.
VeNoM_35
08-04-2010, 00:55
netlik gelmez boşuna bekleme, çünkü şu marka direk üstündür denecek bir durum yok modellere göre farklı özellik ve üstünlükler mevcut. amaç ve bütçeye göre yorum yapmak en iyisi.
Ben daha önce canon diyodum, ama yapılan yorum'lara, çekilen fotolara bakarsak, sanırım nikon 1 adım önde:icon_tup:
Low-Rider
08-04-2010, 00:58
vaay k-x resmi olarak tr ye gelmşi sonunda.
donanımhaber de çok detaylı ve güzel bir incelemesi var.İncelemeyi yapan kişi bu konuda gayet bilgili her marka model makinayı kullanmış objektif biri.
Bu modelide gözönünde bulundurun.
Abd'den alma şansınız varsa daha makul , kit lens + 50-200 1100 liraya falan geliyodu
Canon ve Nikon sorusunu, eskiden birlikte çalıştığım Japonlara sordum, Canon hep ileriydi ama son yıllarda Nikon yakaladı ve geçti dediler.. Kendi tecrübelerim ki amatör fotoğrafçıyım, gündüz çekimlerinde Nikon açık ara önde ama olay geceye ve yüksek isolara geldi mi Canon ciddi ağır basmaya başlıyo...
Evet Pentax resmi olarak Türkiyede distribitöre sahip artık ürün bulma ve servisde daha iyi olacaktır :)
500d can yakmaya devam ediyor :D
500D kullanıyorum http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=51002 bu konuyu takip edebilirsin.
By_HaNNibaLL
08-04-2010, 18:50
Hala bi netlik kazanmiş değilim.d90 yada 500d kullanipta tam görüşünü yazabilecek var mi ?
Şöyle bir bak istersen ,
D90 http://mesaj.bascek.com/topic/141
500D http://mesaj.bascek.com/topic/147
By_HaNNibaLL
08-04-2010, 20:46
Şöyle bir bak istersen ,
D90 http://mesaj.bascek.com/topic/141
500D http://mesaj.bascek.com/topic/147
Linkteki yorumcu canon karşiti bi arkadaş sanirim canonun özellikleri fazla ama hep kötü yönunu almiş yoksa doğru da ben mi yaniliyorum
D90 500D nin bence bir gömlek üstüdür bu yüzden bende nikon öneriyorum hem body olarak hem renk olarak hem keskinlik olarak D90 bence çok daha iyi bir makine (bende canon kullanıcısıyım yanlış anlaşılma olmasın) video olayı aklını çeliyor olabilir ama ikiside video çekiyor ve fps düşüklüğünden dolayı ikisininde videoları hemen hemen aynı kalite de uzun solukluk bir makine istiyorsan bence d90 dan şaşma
By_HaNNibaLL
08-04-2010, 21:35
canon daha ağir basmaya başladi
Linkteki yorumcu canon karşiti bi arkadaş sanirim canonun özellikleri fazla ama hep kötü yönunu almiş yoksa doğru da ben mi yaniliyorum
Yorumcunun kendisi canon kullanıyor :) yanlış anlamış olabilirsin kulvarları farklı görünüyor çünkü 500d giriş d90 orta seviye makina, tabi kullananlardanda yorum bekle acele etme :) video önemliyse 550d den başla bakmaya :)
ufak bir detay ; D90 720p, 500D 1080p çekiyor.
Canon kullanıyorum ancak bu ikisi arasından bende D90 tavsiye ederim. Gövdenin ele oturuşu ve sağlamlık olarak D90 daha çok güven veriyor. 500D'nin 18-55'i yeterli gelmeyebilir birde. D90 ile birlikte 18-105 geliyor yanılmıyorsam.
D80 ile 500D arasında kalsan benim gibi anlarım fakat D90 ile500D arasında kalma derim :) D90 yani..
By_HaNNibaLL
09-04-2010, 16:19
500D alicam galiba :)
500D alicam galiba :)aslın'da bi anket yapılsa hiç fena olmaz:icon_tup: daha çok yardımcı fikir olur.:)
Edit: ankette hangisi önerilirse onu almayı düşünürsün.:icon_tup:
pentax k-x sanirim türkiye'ye geldi. başlangiç seviyesi olarak gözüküyor fakat yapilan incelemelerde falan çokta eksigi olmadigi görülüyor abilerinden=) uygun fiyati da cabası=)
k100d super kullanicisiyim , 'iyiki' diyorum sadece=)
By_HaNNibaLL
10-04-2010, 13:50
D90 aldim babaminda gaziyla :) 500d alsam içimde acaba nikonmu diye içimde kalirdi ama şimdi iyiki almişim 18-105objektif deri nikon Çanta 4 gb class4 hafiza karti Vs.
Hayırlı olsun fotoları paylaşırsın umarım :D
D90 aldim babaminda gaziyla :) 500d alsam içimde acaba nikonmu diye içimde kalirdi ama şimdi iyiki almişim 18-105objektif deri nikon Çanta 4 gb class4 hafiza karti Vs.Hayırlı olsun iyi seçim;) ne kadara aldınız:soru: bol bol foto bekliyoruz.:icon_tup:
By_HaNNibaLL
10-04-2010, 13:59
Sağolun 2.633tl taksitle aldim inş foto cekmeye başliyayim paylaşimada ayni şekilde Devam ederim
Turk-Look
19-07-2010, 18:57
Ben de fujifilm finepix s1500'den Canon 500D | 18-135mm ' ye geçtim.
500D'yi tercih etmemdeki en büyük etken HD video kayıt özelliği.
Canon
http://img838.imageshack.us/img838/5209/img4976.jpg (http://img838.imageshack.us/i/img4976.jpg/)
By_HaNNibaLL
19-07-2010, 19:05
Ben de fujifilm finepix s1500'den Canon 500D | 18-135mm ' ye geçtim.
500D'yi tercih etmemdeki en büyük etken HD video kayıt özelliği.
Canon
http://img838.imageshack.us/img838/5209/img4976.jpg (http://img838.imageshack.us/i/img4976.jpg/)
video cekmek için bi kamera almak daha mantikli tamam güzel video cekimi var ama otomatikte video cekersen objektifin netleme sesini kayit ediyor ziiz diye manuelde cekim yapman gerekecek arada netlik kayboluyor netleyene kadar ve bunun yaninda tripod şart :D
Turk-Look
19-07-2010, 19:12
"D-SLR Fotoğraf makinesi + HD video kayıt yapan bir kamera"
arayışında olduğum için bunu seçtim.
hayırlı olsn
düzeltildi..
"D-SLR Fotoğraf makinesi + HD video kayıt yapan bir kamera"
arayışında olduğum için bunu seçtim.
Peki s1500 nasıldı? Suan bende o makınayı almayı dusunuyorum o sebepten soruyorum :)
By_HaNNibaLL
19-07-2010, 19:29
Canon ;)...
Perde ömrü görüntü netliği body görüntüsü ve makinanin ele oturmasi Vb. şeyler nikonda daha on planda daha once canon kullaniyordum hep canon taraftariydim ama 2sinide baktim ölçtüm tarttim D90 karar verdim altim kullaniyorum cok memnunum acikcasi
Perde ömrü görüntü netliği body görüntüsü ve makinanin ele oturmasi Vb. şeyler nikonda daha on planda daha once canon kullaniyordum hep canon taraftariydim ama 2sinide baktim ölçtüm tarttim D90 karar verdim altim kullaniyorum cok memnunum acikcasiİlk sayfaya bakıp yorum yaptım, sonradan aldığınızı öğrenince değiştirdim mesajı. Hayırlı olsn :icon_tup:.
By_HaNNibaLL
19-07-2010, 19:38
Bikaç Tane Foto Ekliyeceğim.
ufak bir detay ; D90 720p, 500D 1080p çekiyor.
Canon kullanıyorum ancak bu ikisi arasından bende D90 tavsiye ederim. Gövdenin ele oturuşu ve sağlamlık olarak D90 daha çok güven veriyor. 500D'nin 18-55'i yeterli gelmeyebilir birde. D90 ile birlikte 18-105 geliyor yanılmıyorsam.
Objektifin f değeri belirler kalitesini
18-55 18-105 olması kullanıma göre değişir kalite belirlemez.
Dipnot: Canon herşeyi yapar (scanner, printer, foto mak vs.), Nikon sadece fotoğraf makinesi yapar, işte fark burada :)
By_HaNNibaLL
19-07-2010, 20:07
Dipnot: Canon herşeyi yapar (scanner, printer, foto mak vs.), Nikon sadece fotoğraf makinesi yapar, işte fark burada :)
:bravo::Bravoo:
En doğru yorum diye düşünüyorum :D
TAM35GNY
19-07-2010, 20:08
Cok komiksiniz yaw Sony ne yapar o zaman :D :D
Daha fazla satis yapip firma vizyonu genisletmek neden size avuntu oluyor anlamadim :)
Alinmis alinmistir kardesim gule gule kullan da sen nikon aldin diye de canonu boklama ;)
Cok komiksiniz yaw Sony ne yapar o zaman :D :D
Daha fazla satis yapip firma vizyonu genisletmek neden size avuntu oluyor anlamadim :)
Alinmis alinmistir kardesim gule gule kullan da sen nikon aldin diye de canonu boklama ;)
Spesifik olarak bir ürünü üretmesi her zaman daha iyidir bir firmanın ,ticari yönünün ürün kalitesine göre ağır basmadığını gösterir.
Tam olarak uymasa da, niche marketing de buna benzemekte.
Kimsenin bir şey bokladığı yok, daha dolu içerikli yazmanızı öneririm.
emirhan sph
19-07-2010, 20:13
Nikon d90 kullaniorm uzerindede 18 105 objektif var cok guzel bi makine. Canon almammin tek sebebi nikonun elime daha gusel oturusu ve kullaniminin bana daha kolay gelmesiydi. Cekim olarakta canonlar daha canli cekerler nikonlar ise daha naturel ve dogal bi cekim sunarlar. Hayirli olsun tekrardan.
Turk-Look
19-07-2010, 20:17
Peki s1500 nasıldı? Suan bende o makınayı almayı dusunuyorum o sebepten soruyorum :)
Giriş seviyesi SLR benzeri(sabit lens-compcat) bir kamera düşünüyorsan
S1500'ü tavsiye ederim.Keskinlik ve netlik bence çok iyi.
Makro ve Super Makro çekimleri çok başarılı.
" Fatih Ege | Photography " konusunda ki yayınladığım örnekler'in çoğu s1500 çekimi.
finepix S1500
http://img830.imageshack.us/img830/6506/dscf4693.jpg (http://img830.imageshack.us/i/dscf4693.jpg/)
http://img828.imageshack.us/img828/686/dscf3441horz.jpg (http://img828.imageshack.us/i/dscf3441horz.jpg/)
f degeri konusunda haklisin ama objektifte aralik ne kadar uzarsa kalite o kadar dusuk olur. atiyorum 18-105 lens 18mm de 10-20 lik bi genis aci kadar kaliteli cekemez ya da 105mm de 70-200 bi lens kadar cekemez. oyle olsa sabit 35-50-85 mm pahali lensler yerine bi tane 25 milyarlik 10-500 lens yaparlardi :)
f degeri konusunda haklisin ama objektifte aralik ne kadar uzarsa kalite o kadar dusuk olur. atiyorum 18-105 lens 18mm de 10-20 lik bi genis aci kadar kaliteli cekemez ya da 105mm de 70-200 bi lens kadar cekemez. oyle olsa sabit 35-50-85 mm pahali lensler yerine bi tane 25 milyarlik 10-500 lens yaparlardi :)
Doğru orası öyle
Objektifin içinde kadar çok lens, o kadar düşük kalite.
TAM35GNY
19-07-2010, 20:24
Scroll up, read again.
Arkadaşım kimsenin bişeyi bokladığı yok ne yazmışım iyi oku, dia 1 adet canon ,dslr 2 adet canon 1 adet nikon makinem var öyle olsa canon fanatiği olurdum
Sırf torba dolsun diye yazıp boş boş konuşma.
Makinen var ama beynin yok malesef :)
Bende sizin için aynı şeyleri düşünüyordum, ne güzel
By_HaNNibaLL
19-07-2010, 20:27
Benim bi cıkarim varmiş gibi yazmişsinda ben burda yardimci olmak için söyledim. bana gore canon cok tipsiz makina yapiyor ele oturmasi da öyle nikon ona bakinca cok daha uyumlu ama ben ilk canonla foto cektim ve devamida öyle oldu şimdi nikona geçtim ve cok memnunum
TAM35GNY
19-07-2010, 20:32
Boyle soyleyince sorun yok zaten benim uyardigim canon herseyi yapar nikon kamera kafasina girersen yanilirsin.. Sonucta canonda nikonda ayni adamlardan lens satin aliyor ;)
M_PROJECT
19-07-2010, 20:33
herkesin mali kendine kiymetli . fanatikligi cok severiz milletce . alana satana hayirli olsun , kisisel tartismaya girmeyelim bence bos yere .
Aynı adamdan lens alıyor diye speclerde aynı olunca iki fotoğrafta aynı mı çıkıyormuş ahahahaha, mantalite bu ya
Bu gereksiz zihin yapısıyla tartışıyom ben, vaktime yazık.
TAM35GNY
19-07-2010, 20:48
Tabi biri printer da yapiyor diye fotograf kotu cikiyor ya , oyle kafaya boyle tarak
Fikir olması açısından;
Canon 500D
Canon 18-55mm F3.5-5.6 Kit Lens ;)
http://i339.photobucket.com/albums/n475/blietzHonda/subarusti3-1.jpg?t=1278075853
orijinal fotoğrafı koyar mısın Aykut ? kit lensin performansını merak ettim özellikle keskinlik böyle mi
Daha büyüğünü koymak isterdim Tariks ama oynadığım fotoğrafın boyutu da küçük olduğu için croplamak zorunda kaldım. İkisinin de boyutu aynı olsun fark var mı yok mu belli olsun diye. :)
http://img835.imageshack.us/img835/3459/orji.jpg
Dou'nun mantığına göre ilerlersek eğer Honda Motor yapiyor, araba yau yapiyor, tekne motoru yapıyor o zaman kesinlikle honda alınmaz. Ama Audi sadece araba yapıyor o zaman audi alalım hepbirlikte. Böyle mantıkmı olur?
Apple bilgisayarda yapiyor, mp3 playerda telefonda tablette ama hepsini 1 numara yapiyor. Markaya aldanmayın alın 2 foto makinasınıda durun bi yerde 2 sinide manuele getirip ayar yapıp aynı iso ve odakda çekin fotoyu atın bilgisayara hangisi kafanıza eserse onu alın.
By_HaNNibaLL
19-07-2010, 21:21
imkan olsada bide nikonla ceksen ayni kareyi burda tartişmaya bile gerek kalmazdi :)
imkan olsada bide nikonla ceksen ayni kareyi burda tartişmaya bile gerek kalmazdi :)
Bu kadar önyargıyla yaklaşmayın. Doğru ışık ve doğru değerler ile iki fotoğraf makinasıda kaliteli çekiyor. Bende Canon kullanıcısıyım ama Nikona karşı düşmanlığım yok.
Tabi biri printer da yapiyor diye fotograf kotu cikiyor ya , oyle kafaya boyle tarak
Senin okuduğundan anladığın bu kadar zaten, ben fazlasını beklemiyorum zaten, o kafadan fazlasını beklemek zaman kaybı.
Her şey lens değil, aynı çözünürlük, aynı aparture, aynı shutter speed, aynı iso, aynı lens de olsa image sensör renk farklılığını-canlılığını belirleyen en önemli etken.
Mesela bu konuda en iyi firma sigma dır, foveon image sensörün kullandığı 3 renk etkisiyle. Nikon-canon un kullandığı cmos ne kadar kassalarda gerçekçi olamıyor.
Benim demeye çalıştığım fotoğraf canlılığı değil, üretim kalitesi. Canon bu konuda biraz daha "ticari" yaklaşıyor diye düşünüyorum. Ha çoğu zaman daha uygun fiyata daha çok özellik sunabiliyor Canon bu bence artı tarafı. Çünkü canon ile nikon arasında üstünlük sağlayan tek etken iki markada da yeni çıkan her modelin teknik özelliği ile üst plana çıkması, ama renk canlılığı konusunda birbirilerinden çok farklı değiller, işte o sebepten Nikon ile canon arasındaki fark kullanıcıdan kullanıcıya "duygusal" olarak değişmektedir.
Bu dediklerimle hiç bir zaman Nikon iyi Canon kötü demedim, öyle bir cümle de kurmadım. O cümlenin karşılığı iyi/kötü kıyaslaması değil, kişiden kişiye değişiyor bu kavram.
Bu kadar önyargıyla yaklaşmayın. Doğru ışık ve doğru değerler ile iki fotoğraf makinasıda kaliteli çekiyor. Bende Canon kullanıcısıyım ama Nikona karşı düşmanlığım yok.
Biz turk milleti olarak fanatik bir milletiniz, futbolda, partilerde, arabalarda hatta ve hatta foto makinesinde bile. sahip olduğumuz şeyi ölesiye savunuruz en iyi olduğunu düşünürüz olmadığını bildiğimiz halde. bu yuzden böyle şeyleri forumda tartışmak çok saçma.
Nikonu severim çünkü üzerinde ekstra bir ekranı var. Canonu daha çok severim daha hafif ve görünüm olarak daha güzel olduğunu düşünüyorum. Ha foto kalitesine gelincede ikiside çok güzel foto çekiyor. Ama şunuda unutmayalım fotoğraf makinesi fotoğraf çeker sadece, güzel fotoğrafıda insan çeker.
Önce yetenek olacak. Keşke daha çok para verebilsek de Leica alabilsek.
Turk-Look
19-07-2010, 21:31
Ama şunuda unutmayalım fotoğraf makinesi fotoğraf çeker sadece güzel fotoğrafıda insan çeker.
Çok doğru yazmışsın.
Sigara paketi kadar Casio ile çekiyordum geçen sene
ve şunu çok duydum ;
"Yav bende ....... TL'lık makina var ben böyle çekemiyorum.:soru:"
By_HaNNibaLL
19-07-2010, 21:56
Diyorum ki bundan once hep Canon vardi canon kullandim yıllarca düşman falan değilim sadece diyorum ki nikon daha kullanişli diğer modeller içn değil ama d90da perde ömrü siradan bi kullanici bitiremez.
TAM35GNY
19-07-2010, 23:28
Senin okuduğundan anladığın bu kadar zaten, ben fazlasını beklemiyorum zaten, o kafadan fazlasını beklemek zaman kaybı.
Her şey lens değil, aynı çözünürlük, aynı aparture, aynı shutter speed, aynı iso, aynı lens de olsa image sensör renk farklılığını-canlılığını belirleyen en önemli etken.
Mesela bu konuda en iyi firma sigma dır, foveon image sensörün kullandığı 3 renk etkisiyle. Nikon-canon un kullandığı cmos ne kadar kassalarda gerçekçi olamıyor.
Benim demeye çalıştığım fotoğraf canlılığı değil, üretim kalitesi. Canon bu konuda biraz daha "ticari" yaklaşıyor diye düşünüyorum. Ha çoğu zaman daha uygun fiyata daha çok özellik sunabiliyor Canon bu bence artı tarafı. Çünkü canon ile nikon arasında üstünlük sağlayan tek etken iki markada da yeni çıkan her modelin teknik özelliği ile üst plana çıkması, ama renk canlılığı konusunda birbirilerinden çok farklı değiller, işte o sebepten Nikon ile canon arasındaki fark kullanıcıdan kullanıcıya "duygusal" olarak değişmektedir.
Bu dediklerimle hiç bir zaman Nikon iyi Canon kötü demedim, öyle bir cümle de kurmadım. O cümlenin karşılığı iyi/kötü kıyaslaması değil, kişiden kişiye değişiyor bu kavram.
Sen de madem bu kadar okudugunu anlama iyi neden tum mesajlarin editlenmis?? Hadi cnm ugrasamiycam daha fazla.. Yedin bi nane toplayamiyorsun :) Yasin kucuk buyuyunce ogrenirsin :heyoo::heyoo:
TAM35GNY
19-07-2010, 23:30
Dou'nun mantığına göre ilerlersek eğer Honda Motor yapiyor, araba yau yapiyor, tekne motoru yapıyor o zaman kesinlikle honda alınmaz. Ama Audi sadece araba yapıyor o zaman audi alalım hepbirlikte. Böyle mantıkmı olur?
Apple bilgisayarda yapiyor, mp3 playerda telefonda tablette ama hepsini 1 numara yapiyor. Markaya aldanmayın alın 2 foto makinasınıda durun bi yerde 2 sinide manuele getirip ayar yapıp aynı iso ve odakda çekin fotoyu atın bilgisayara hangisi kafanıza eserse onu alın.
Aynen oyle, tesekkur ederim daha basite indirgeyerek anlamasini sagladigin icin..:icon_tup:
Sen de madem bu kadar okudugunu anlama iyi neden tum mesajlarin editlenmis?? Hadi cnm ugrasamiycam daha fazla.. Yedin bi nane toplayamiyorsun :) Yasin kucuk buyuyunce ogrenirsin :heyoo::heyoo:
Arkadasim benim çoğu mesajım editlidir takip edersen, cümle ve noktalama hatalarımı duzeltiyorum tekrar okuyup, sadece bu topicte değil forumda tüm yazdıklarıma bakabilirsin.
Küçük şeylerle uğraşamayacağım daha fazla, yaş muhabbeti falan, konu dışı nereden vursam hareketleri, bitiksin başka bişey demiyorum sana kolay gelsin.
500d kullanıcısı olarak canon diyorum 18-55 standart lense göre baya iyi işler çıkarıyo ben yurt dışı almıştım eski de doğubankçıyım 1600 gibi fiyatı vardı
Low-Rider
19-07-2010, 23:51
ya bırakın nikon u canon u pentax akarr
ya bırakın nikon u canon u pentax akarr
pentaxla canim pentaxla bende cekerim pentaxla...
By_HaNNibaLL
19-07-2010, 23:55
http://www.facebook.com/album.php?aid=162763&id=751364560
Burdan cektiğim bikac foto var görebilirsiniz