PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Format atmak yerine

aqustic
08-04-2010, 10:14
Bilgisayarıma 2 ayda bir format atmaktan sıkıldım.İlk başlarda bir problem yokken 2 ay sonra kasılma problemi yaşıyorum ve yine format atıyorum.Tabi bilgisayar da biraz eski oldugu için donanımı yükseltmeye de gerek var.spyware,eset ,nod,avira,kaspersky hiçbirinden memnum degilim
Hani şu internet cafelerdeki pclerde şöyle bi özellik var.Atıyorum bilgisayarı açtık.Müzik film vs indirdik.Sonra pc yi kapatıp geri açtıgımızda o indirdigimiz müzikler resimler silinip bilgisayar ilk baştaki haline dönüyor.Dolaysıyla virüs falan girmişse tahminimce virüste siliniyo ve oluşan gereksiz dosyalarda siliniyor.
Şimdi ben pcye taşınabilir harddisk taksam ve indirdigim dosyaları da bu harddiske yüklesem bilgisayarıma da şu internet cafelerdeki bahsettigim programı yüklesem daha yararlı olurmu?Ve o programın adı nedir?

::ZaFeR::
08-04-2010, 10:15
Win7 yükle : )

M.A.D
08-04-2010, 10:19
programın adı deepfreeze, fakat atıyorum bi çalışma yaptın çok uğraştın dalgınlıkla masaüstüne kaydettin yorgunlukla yattın , ertesi gün açtığında kafanı duvarlara vuruosun :)) oynadığın oyunlar kaydedilmiyor vs..

veya ghost denen bişey var detaylı bilmiyorum araştır. format gibi bişey 15 dk sürüomuş ama format değil.. eski kaydettiğin hale getiriyor

-Aydın-
08-04-2010, 10:21
Sorduğun program "Deep freeze" ;)

kop42
08-04-2010, 10:24
ghostunu al pc nın baktın sorun cıkıyor gerı yukleme yaparsın.

eger ghost alıcaksan sata ıse hdd en dıkkat et sata ıcın versıyonu vardı uzun suredır kullanmıyorum surumun versıyonu bılmıyorum satada ghostunu alırken wın gıdebılıyor onun ıcın sata olan versıyonunu tercıh etmelısın

onursumer
08-04-2010, 10:48
benim anlamadığım nokta neden 2 ay sonra kasılmalar başlıyor ?

hangi işletim sistemini ve hangi programları kullanıyorsun

ben 2 yılda 1 anca format atıyorum pc ye ki win7 ye geçince dahada uzucak sanki oyle hissediyorum :D

Kakus
08-04-2010, 10:50
Format at. Sadece her zmana sana lazım olucak şeyleri ve sürücüleri kur. Ardından bilgisayarın imajını al. Her kafana estiğinde imajdan tekrar kurarsın...

MELİH
08-04-2010, 11:22
programın adı deepfreeze, fakat atıyorum bi çalışma yaptın çok uğraştın dalgınlıkla masaüstüne kaydettin yorgunlukla yattın , ertesi gün açtığında kafanı duvarlara vuruosun :)) oynadığın oyunlar kaydedilmiyor vs..

veya ghost denen bişey var detaylı bilmiyorum araştır. format gibi bişey 15 dk sürüomuş ama format değil.. eski kaydettiğin hale getiriyor

ghost format attıktan sonra programları kendi yüklüyor sen dokunmuyosun
deepfreeze arkadasın dedigi

meLaNchoLic
08-04-2010, 11:33
benzer şeyleri bende yaşıyodum.. aşırı derecede virüs ve spyware tarzı şeyler bulaştıgından oluyormus.. 2 yeni program buldum ona geçiş yaptım şimdi çok memnunum.. antivirüs olarak Norman security suite ve spyware içinde CA security suite kullanıorum ikisde sürekli arkaplanda çalışıyo ama pc yi kasmıyor ve çok güzel bi şekilde temizledi bilgisayarımı herhangi bi kasılma şikayetim kalmadı benim.. bence denemelisin..
sistem özelliklerimde p4 3.0HT 2*512 ram 160gb hdd 128mb/256bit 9800pro ekran kartım var

cery
08-04-2010, 11:47
sistem geri yükleme noktası oluşturma war. google dan aratsan nasıl yapıldığını bulursun (ben ihtiyaç görmediğimden hiç yapmadım) ağırlaşma filan görürsen geri yüklüyorsun bitiyor. deepfreeze yi kullanmanı önermem. çünkü hiç birşey yükleyemiyorsun. torrent kullanamıyorsun. pc nin bi anlamı kalmıyor. cafeler için mükemmel bişey ama ev için gereksiz hatta zararlı diebiliirm

ef186
08-04-2010, 14:04
2 ayda bir format atıyorsan biryerlerde bir sıkıntı var demektir ...
Ben 8 aydır bir fiil aynı işletim sistemini kullanıyorum makinam 24 saat açık kapanmıyor hiç ...
(8 ayda bi parça arızasından 1 hafta kapalı kaldı bide en fazla 5 kere falan res atmışımdır bişeyler kurunca okadar )
Ayrıca günde en az 20 gb download yapıyorum film program vs.. torrentten ...

Spawn
08-04-2010, 14:07
eğer format atmakla uğraşmak istmeiyorsan , bizim şirket içinde de kullandığımız ACRONIS programı var , image mantığı ile çalışıyor , bilgisayarını sıfırdan kuruyorsun tüm driverlarını programlarını vs. imajını alıyorsun sonra bilgisayarın daha doğrusu hard disk in , bilgisayarda bir problem le karşılaştığında format atmıyorsun , imajı tekrar geriye çakıyorsun i bilgisayraın imaj alınmış haline geliyor..

Dragger
08-04-2010, 18:22
Hangi sitelere giriyorsunuz da bu kadar cabuk pert oluyor sisteminiz anlamıyorum :)

Kaspersky kullanıyorum, aradabir de ccleaner, the cleaner ile temizliyorum.

Ne virüs, ne spy hicbirsey de yok.

7/24 de acık pc, herseyi de indiriyorum her siteye de giriyorum.

WIN7 kurun üstüne kaspersky, aradabir temizleyin formata falan da gerek bırakmıyor. ;)

CTG
08-04-2010, 18:33
bende beles bi antivirus programi var semsiyeli olanindan, temizlik falan da anlamam ugrasmam 2008 agustostan beri fabrikadan cikan vistasiyla kullaniyorum, girmedigim site de yok, bilgisayarim da zamaninin en ucuz lap topiydi, nasi 2 ayda kasicak hale getirebiliyosun :)

Schumi
08-04-2010, 18:52
Bir iki tavsiyem olsun. Önce diskini 2 partition olarak kullan.Format attıktan sonra sürücüleri yükledikten sonra hiçbir program yüklemeden D sürücüsünde User gibi bir ismi olan klasör aç. Daha sonra C:\Documents and Settings altındaki profil klasörüne gir. Oradaki Desktop ve Belgelerim klasörünü seçerek Kes komutunu ver. Ardından D sürücüsüne açtığın klasör içine yapıştır. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra belgelerim ve masaüstü klasörün kalıcı olarak D sürücüsünde kalıcak. İstersen sık kullanılarlarıda al. Daha sonra istediğin programları yükle.

Sistemin stabilitesini sağlamak için bu noktadan sonra 2 şey yapabilirsin. İlk seçenek DeepFreeze yazılımını kurarak ve sadece C sürücüsünü işaretleyerek C sürücüsünü değişikliklere karşı kilitleyebilirsin. C sürücüsünde ve işletim sistemin yapılan tüm değişiklikler bilgisayarı yeniden başlatınca iptal olucak. Masaüstü ve Belgelerime kayıt ediceğin dosyalarca D sürücüsünde olduğundan silinmeyecek.

Diğer seçenek ise Acronis TrueImage programını sisteme yükleyeceksin. Sistemin herşeyi yüklenmiş halinin bir Imaj dosyasını alıcaksın. Ardından program üzerinden Startup Manager programını yükleyeceksin. Daha sonra ister sistemin yavaşladığında istersen sistemin göçtüğünde makinan açılırken F12 tuşuna basarak devreye giren Acronis ile sistemini en son yedek aldığın hale geri getireceksin. İlk başta yazdığım gibi masaüstü ve belgelerim D sürücüsünde olduğundan oraya kayıtlı dosyaların etkilenmeyecek. Makinan komple açılmaz halde gelsede yedek alman gerekemden Imaj geri yüklenebilecek. :)

aqustic
08-04-2010, 19:02
Cevaplar için teşekkürler.Girdigim siteler techturkey ve youtube ve haber siteleri.
Ayrıca bilgisayarımda elektronik devre çizim programları ve mikroişlemciye yazılım yüklemek için gerekli programlar var.Programların da kastıgını sanmıyorum çünkü ilk başlarda formattan sonra bu programları kursam bile bilgisayar son sürat olurken 2 ay sonra tekrar kasılmalar başlıyor.Galiba pc nin miadı oldu. P4 2,4 512 DDR

Son sorum ise şu:
Şu mini laptoplar var.Bazı yerlerde görüyorum.Normal laptoplardan biraz daha küçük Oyun falan oynamıcam.Sadece internet ve elektronik devre çizim programları gibi programlar yüklücem.Bu nedenle biraz hızlı olmalı bataryasıda hemen bitmemeli.
Ne almamı önerirsiniz?

sinan-s
08-04-2010, 19:09
Virüs programı varmı makınen de.Yoksa çabuk girer..Ben senede 1 format atıyorum

ef186
08-04-2010, 19:09
netbook'a yonelme bence güzel bir masaustu bilgisayar ile tüm sorunlarını çözersin ...

Ayrıca kurulum yaptığın win cd si orjinal yada sağlammı ?
Çok kurcalanmış kurulum cd si var 2 ayda bir gümlemesinin sebeplerinden biride bu olabilir bence ...
Tabi kasa içi temizlikte önemli nem ve yağ ayırıcısı olan bir kompresörle hava basarak işlemci soğutucusunu poweri ve kasa içindeki tozları temizle eyer çok aşırı tozlanma var ise sıcaklık pc nin en buyuk düşmanıdır ...

aqustic
08-04-2010, 19:13
virüs programı yok.Sadece spyware terminator var:)

Şimdi kasayı söktüm bi bahar temizligi yapcam:)Sonra antivirüs kurcam.

Schumi
08-04-2010, 20:30
Şu Marjinal XP. Bilmem ne XP. TNC-TR XP gibi kurcalanmış yazılımlardan uzak dur Buğra'nında dediği gibi

gfb01
08-04-2010, 22:36
duzgun bı sıstem kurduktan sora acronis ile komple sistemin yedegını alıp recovery olustur programları bıle yukledıkten sora yewdegını al tertemızken ilerleyen zamanda bişe oldumu 15 20 dakıkada kurarsın recovery yapar gibi

aqustic
10-04-2010, 09:37
Spyware terminator kaldırıp avira kurdum tarattım yeniden.bir tane virüs buldu ve hemen bombaladım onu.spyware terminator çok kasıyormuş.
Makıne şu an çok hızlandı.Teşekkürler