Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbolu araç muayene sorunu ?
Pitbull...
08-04-2010, 10:57
Arkadaşlar aracım turbolu 2010'un 12.ayında muanesi biticek , aracın turbosu ruhsata işli değil ne gibi sorunlarla karşılaşırım , yada ne yapmam lazım geçmesi için daha önce bu şekilde geçirmiş olanlar varsa bilgi alabilirmiyim önerilerinizi sunarsanız sevinirim.
mgnPower
08-04-2010, 11:10
sonradan turbo ile sorunsuz gectik motor numarasi sasi numarasi duzgun ve temiz okunakliysa kaput altina sorun yaratmamislardi.
bencede sorun yaratmadan geçmesi lazım aracın...
8.000rpm
08-04-2010, 11:13
pek alakalı değil ama , muayenede filtre kiti ile sorun yaşayan var mı peki?
Pitbull...
08-04-2010, 11:16
sonradan turbo ile sorunsuz gectik motor numarasi sasi numarasi duzgun ve temiz okunakliysa kaput altina sorun yaratmamislardi.
TüvTürk'tenmi geçmişdi ?
Hocam bir sıkıntı yaşamazsın yeterki evraklarındaki numara ile aracındaki tutsun.
Komple filtre kiti ( yalıtım odası vs.vs. )
DC Header
Slincerlı Megan Racing Carbon ile geçtim kanka.
Yanlız dün sanayide bişey duydum polislerler konuşuyordu usta Polis kendi arabasını getirmiş zifir siyah filmi muayeneden nasıl geçerimi düşünüyordu 1 hafta önce filmden geçen araçlar bu hafta takılmaya başlamış. Cam filmine acayip takmış durumda polislerde.
ogunozcan
08-04-2010, 11:26
bi arkadasım cai ıle sorun yasadı ben yaşamadım bıraz denk geldıgın adama baglı.ama bısı olmaz ya.
SekoLive
DC Header
Yanlız dün sanayide bişey duydum polislerler konuşuyordu usta Polis kendi arabasını getirmiş zifir siyah filmi muayeneden nasıl geçerimi düşünüyordu 1 hafta önce filmden geçen araçlar bu hafta takılmaya başlamış. Cam filmine acayip takmış durumda polislerde.
görmüşken yazıyım arkadaşmın arabası bağlandı egsozdan muayeneye sevk ettiler hafif kusurlu geçti camlarından dolayı Rusattaki kağıtta sayfa bitmiş yeni sayfayı gop trafik şube bidaha muayeneye giriceksn camlarını söktürüp geliceksn diye vermiyorlarmış...:beuj:
ogunozcan
DC Header
+ xenon da gecırmedıler 3 gun once arakdasımı
Ben aem filtre ile geçemedim.. Orjinal buldum biyerden kutu içi kazanıyla öyle geçtim..
+ xenon rivayetini sordum polise ben trafik bürodayım bize xenonla ilgili bir bilgi gelmedi dedi. Xenon muhabbeti çok dolaşmaya başladı olsun 5 dk da takarız orjinal ampülleri gideriz zamanı geldiğinde.
tüv başvurumu bi kabul etse alayınızı geçiricemde :hehe:
Zamanında böyle yazmışım muayenem için 2011 e kadar rahatız şuan.
Yarın bitecek araç muayenem için bu sabaha randevu alıp mimarsinan tüvtürk araç muayene istasyonuna gittim.Yardımcı olması açısından özetlemeye çalışayım. Randevu alın çok kolay ve hızlı oluyor 20 - 30 kişi beklerken direk ilk sıralarda işlem görüyorsunuz.
Muayene için araçta bulunan Momo direksiyosunu söktüm airbag hatası veriyordu *****. Ancak orjinali dün akşam geç saatte taktığımızdan araçtaki airbag hatasını söndüremedik. Orjinal direksiyon bir defa çıktımı makineye bağlatıp hatayı silmek gerekiyormuş. Neyse öyle gittim muayene istasyonuna.
Araçta fabrikasyon harici,
51 lik komple düz boru kat iptali,
Sonda megan racing carbon ti çift katmanlı slinceri olan son susturucu,
Stoptech delikli çizikli fren diskleri
Koni amortisör tein 3 cm yay
Dc 4-1 Header
Sonar mercekli far ve cycle xenon
Aem filtre kiti
Devir saati
Araç muayeneye başlandı trafik setini sadeced sordular açıp kontrol bile etmediler.
Muayene edecek arkadaş slincer ile ses çıkarmayan arabayı 5000 devirde kaldırınca ses çıktı tabi.
Meğerse sonradan taktığım devir saatinide kontrol ediyormuş :)
Tüm istansonlardan sorunsuz geçti
Far ayarı düzgün xenonlara herhangi bişey denilmedi,
Fren amortisör düzgün,
Sadece düz boru egsoz yüksek sesli geldi. Orta susturucuyu takacağım.
Bide sol arka tayışıcı bağlantı burç'u yırtılmış onu değiştireceğim zamanında takım almıştım usta üşendi sonra değiştiririz diyince unuttuk.
Bu iki kusur ile muayeneyi bitirdik. Şimdi 1 ay içinde tekrar gitmem gerekiyor yarın gidip bitiririm işi.
Şunu söyleyebilirim abartıldığı gibi değil.
Araç bu hali ile girdi muayeneye
görmüşken yazıyım arkadaşmın arabası bağlandı egsozdan muayeneye sevk ettiler hafif kusurlu geçti camlarından dolayı Rusattaki kağıtta sayfa bitmiş yeni sayfayı gop trafik şube bidaha muayeneye giriceksn camlarını söktürüp geliceksn diye vermiyorlarmış...:beuj:
Ruhsatta yer kalmadığı zaman direkt kucak oluyosun zaten eğer Tüv kağıdında cam filmi yazıyosa, Şubede söktür tekrar muayeneden geç öyle gel diyolar :)
SekoLive
08-04-2010, 11:35
Ruhsatta yer kalmadığı zaman direkt kucak oluyosun zaten eğer Tüv kağıdında cam filmi yazıyosa, Şubede söktür tekrar muayeneden geç öyle gel diyolar :)
abi aynsını demişler... zavallım 250 daha girdi gibi diyordu :)
Bağlanıp da ruhsatını kaptıran arkadaşların kesinlikle filmsiz ve katalizatörleriyle muayeneye girmesi lazım torpil falan yoksa. Raporda egzoz ve filmle alakalı bir kusur yazmamalı.
Gürültü oluşumu: hava filtresi yok.
yazdılar benim raporuma, AEM dryflow'u metal boruyla turbonun agzından tamponun altına uzatmıştım. Hafif kusur yazıldı.
Benim orijinal merceklerde xenon vardı, sinyallerim parklara bağlıydı onlardan kusursuz geçtim far ayarlarım tamdı.
Başka bir arkadaş da kısa-uzun-sis xenon, amerikan parklarla kusursuz geçti ama far ayarı bozuk oluğu için hafif kusur olarak yazıldı onunki de.
ogunozcan
08-04-2010, 11:42
+ xenon rivayetini sordum polise ben trafik bürodayım bize xenonla ilgili bir bilgi gelmedi dedi. Xenon muhabbeti çok dolaşmaya başladı olsun 5 dk da takarız orjinal ampülleri gideriz zamanı geldiğinde.
aynen yanımızdaydı zaten normal ampuller deıstırdık tekrar gırdık.
ben geçen sene ankarada ilk tüv muayenesi başladığında girmiştim ,,,6000k xenon ,,4cm eibach yay,,,green filitre felan filan sorunsuz geçmiştim .....
Benim Araçda Düz boru egzost slincerli son susturucu. Açık hava filtresi ve colt air intake. american park . far sis zenon.. jantları ve yayaları ile direk geçti...
Banada bir sıkıntı çıkarmadılar. Ama dedikleri gibi oradaki inceleyen elemanların etki faktörü çok büyük..
Bartu_evo
08-04-2010, 12:03
karbon kaput,bov,komple hks egzoz,cam filmi hafif kusurlu olarak bende rahat bir şekilde geçtim ama biraz rüşvet dönüodu tabi.
TüvTürk'tenmi geçmişdi ?
ek 307 geçti turbolu olarak ;)
100tlye geçer sıkıntı yapma..
bu arada yaklaşık 7 araç geçirdik muayeneden işin sırrı bizim burası için yazıyorum cumartesi sabah 10:30 gidip randevusuz gidip, kayıt olacaksın parayı yatırdıktan sonra git dolaş gez akşam 4 gibi gel aracı parket sıranı bekle, mesai bitti diye okadar çabuk geçiriyorlarki :) sen önden arabayı bırakıp arkadan almak için yürüdügünde çıkmış oluyor ;)
sizin orası hangi istasyon
mgnPower
08-04-2010, 12:56
TüvTürk'tenmi geçmişdi ?
evet TuvTürk.
Kahraman castle
08-04-2010, 12:59
muayeneci olarak,motor kısmında yapılan değişiklik( motor no hariç ) hiç bir sıkıtı olmadan muayeneden geçilir.+ filtre kitleri ve bu tarz filtreler hafif Kusur olarak muayene sonuçlanır.
Bende yeni konu açmayı düşünüyodum hazır konu varken burda yazayım sorunumu..
Aracım egzoz yüzünden trafikten men edildi..Headers düz boru ve son susturucu vardı..
Headers düz boru olduğu gibi duruyor kat da iptal haliyle son susturucuyu orjinaliyle değiştirdim..Birde cam filmlerim var..Geçer geçer diye gaza gelip girdim muayneye..Camlarda film olduğu için hafif kusur egzoz yönetmeliğe aykırı diye bi maddedende ağır kusur aldım..Düzeltip gelmem için bi ay süre verdiler..
Açıkcası headersı araboruları komple sökmek işime gelmedi..Düzeltip gelmek içinde aynı istasyona gitmek şartmış sanırım o yüzden geçme şansım yok.Filmleride hafif kusurla geçiyoruz ama meni kaldırmaya gittiğimizde problem çıkarıyomuş trafik şubesini..
Özetle tekrardan harç yatırıp muamele parası vermeye hazırım.. istanbula yakın şehirdışına bile çıkarım..Çoğu kişi yaparız ederiz diye olaylara giriyo ama kimseyede güvenemedim başından tecrübe geçmiş yardımcı olcak biri varsa çok makbule geçer..
ben arstra gsi aracımı gecırmıstım aracın rengı mor ruhsatta m.mavı yazıyordu gectı :) 200 lıra bıraktım vıtesın oraya ama almadı parayıı
ya şimdi bende gönderecem arabayı muayeneye :D
yapılacak işler ;
aracın rengi değişecek
muayene olacak
ve ruhsat sahibi değişecek ( sigortada yok araçta epeydir :) cezasından kurtulmak için 30 liraya satış yapacağım )
arabamın taşıt vergisi borcu bulunmamaktadır.
sistemde gözüken benim aldığım dönemde trafik cezası borcuda yok ama ben satış almadan önce ( 2004 ) yenen yaklaşık 400 lira ceza 2009 yılında sisteme girilmiş ve onlar gözüküyor bunlar için yapmam gereken işlem nedir acaba ?
birde OGS kaçak geçiş olarak 1800 lira borç görünüyor bunun 500 lirası aracın plakasına kayıtlı OGS varken yenmiş görünüyor
300 lirası yine ben almadan önce yeniş geriye kalan 1000 tl tarafımdan rolling gecelerinde yenmiş :D
bunlar için ne yapmam gerekiyor ogs cezasında peşin ödemede bir indirim falan var mı acaba
SekoLive
08-04-2010, 13:26
yapılacak işler ;
aracın rengi değişecek
muayene olacak
ve ruhsat sahibi değişecek ( sigortada yok araçta epeydir :) cezasından kurtulmak için 30 liraya satış yapacağım )
sistemde gözüken benim aldığım dönemde trafik cezası borcuda yok ama ben satış almadan önce ( 2004 ) yenen yaklaşık 400 lira ceza 2009 yılında sisteme girilmiş ve onlar gözüküyor bunlar için yapmam gereken işlem nedir acaba ?
birde OGS kaçak geçiş olarak 1800 lira borç görünüyor bunun 500 lirası aracın plakasına kayıtlı OGS varken yenmiş görünüyor
300 lirası yine ben almadan önce yeniş geriye kalan 1000 tl tarafımdan rolling gecelerinde yenmiş :D
bunlar için ne yapmam gerekiyor ogs cezasında peşin ödemede bir indirim falan var mı acaba
abi arabanın arızasıyla uraşıılrda devletle uraşılmaz sat gitsin :D :D
yavrıcım satacam zatende temizlemek gerekiyo işte pisliğini :D
KA®ANLIK
08-04-2010, 13:27
Astra GSI Turbo yu muayenenin ilk çıktığında üstünden 1-2 ay geçmişti.
tam cafcaflı zamanları,
araçta herşey standarttı birtek Turboydu araç ve spor direksiyon vardı ama Motoru da derli topluydu.
okunmasına rağmen MOTOR KODU OKUNAMADI diyerek tek bi olumsuz hafif kusur ile geçmişti muayeneden.
yapılacak işler ;
aracın rengi değişecek
muayene olacak
Kat yüzünden muayeneden geçemiyorum diye canımı sıkıyodum beterin beteri varmış Allah yardımcın olsun abi :D
KA®ANLIK
08-04-2010, 13:31
mmustu,
senden önceki cezalar için vergi dairesine SATIŞ SÖZLEŞMEN ile gitmen gerekiyor.
aynı şekilde OGS cezaları içinde 1. köprünün anadolu ayağındaki karayollarının binasına gitmen gerekiyor. satışından önceki OGS cezalarını sildiriyorsun anında.
arabada OGS varken cezaya girdiysen ve OGS plakaya kayıtlı ise işin kolaylaşıyor ama sanırım onunda belli bir süresi var müracaat için.
elini çabuk tut bence :)
redbaron
08-04-2010, 13:32
çift çıkış eksoz -orta susturuculu ayrıca hava filtresi ve 2 numara cam filmi ve xenon farla sorunsuz geçtim hadımköydeki tüvden. sadece far ayarı bozuktu onu düzeltince geçtim.
Kat yüzünden muayeneden geçemiyorum diye canımı sıkıyodum beterin beteri varmış Allah yardımcın olsun abi :D
ya gülüm bi derdim o olsa varyaaa :D
hani uğraşacak vaktim olsa bi şekilde çözer hallederim ama vaktim yok birader gelsin diye bekledim onunda sınavları falan 1 ay yok :(
muameleci desen alayı yamyam :D
aslında gidip bu şekilde temiz kağıdı alabilirim vergi borcum yok çünkü
muayenede ogs borcu sorgulandığını açıkçası duymadım hiç
mmustu,
senden önceki cezalar için vergi dairesine SATIŞ SÖZLEŞMEN ile gitmen gerekiyor.
aynı şekilde OGS cezaları içinde 1. köprünün anadolu ayağındaki karayollarının binasına gitmen gerekiyor. satışından önceki OGS cezalarını sildiriyorsun anında.
arabada OGS varken cezaya girdiysen ve OGS plakaya kayıtlı ise işin kolaylaşıyor ama sanırım onunda belli bir süresi var müracaat için.
elini çabuk tut bence :)
o araya gıderse baglarlar :D
ya gülüm bi derdim o olsa varyaaa :D
hani uğraşacak vaktim olsa bi şekilde çözer hallederim ama vaktim yok birader gelsin diye bekledim onunda sınavları falan 1 ay yok :(
muameleci desen alayı yamyam :D
aslında gidip bu şekilde temiz kağıdı alabilirim vergi borcum yok çünkü
muayenede ogs borcu sorgulandığını açıkçası duymadım hiç
Ben 15 gün önce girdim muayeneye vergi dairesinden alınan temiz kağıdıyla ilgilenmiyolar direk sistemden kendileri bakıyor..
Ben 15 gün önce girdim muayeneye vergi dairesinden alınan temiz kağıdıyla ilgilenmiyolar direk sistemden kendileri bakıyor..
vay arkadaş bu kötü işte :(
6 ay önce egzosdan ceza yedim 1 haftada müsade verdi söktür şubeye gel dedi.ertesi gün cezayı yatırdım.şubede tanıdık vardı aracı götürmeden düşümünü yaptırdım.:)hazır konu açılmışken bende yazayım.
2 ay sonra muaynem bitiyor.araçta-headers-cat back-orj son-guruppem-en açıgından ön cam dahil komple ziebart filim-merceksiz farda xenon far ayarım vs çalışıyor:).araçta ses mes yok:DAcaba bu şekilde geçebilirmiyim?istasyonda tanıdıkta var ama yinede şüpheliyim.
6 ay önce egzosdan ceza yedim 1 haftada müsade verdi söktür şubeye gel dedi.ertesi gün cezayı yatırdım.şubede tanıdık vardı aracı götürmeden düşümünü yaptırdım.:)hazır konu açılmışken bende yazayım.
2 ay sonra muaynem bitiyor.araçta-headers-cat back-orj son-guruppem-en açıgından ön cam dahil komple ziebart filim-merceksiz farda xenon far ayarım vs çalışıyor:).araçta ses mes yok:DAcaba bu şekilde geçebilirmiyim?istasyonda tanıdıkta var ama yinede şüpheliyim.
abi bendede headers düz boru orj susturucu cai merceksiz xenonla geçtim hiçbir sıkıntı olmadı bide çok yakın omıcak yere:icon_tup:
abi bendede headers düz boru orj susturucu cai merceksiz xenonla geçtim hiçbir sıkıntı olmadı bide çok yakın omıcak yere:icon_tup:
inşallah geçeriz.zaten muayne istasyonu bana 1km uzakta:D.saydıklarımın dışında kalan herşey zır stoc:)
Bende yeni konu açmayı düşünüyodum hazır konu varken burda yazayım sorunumu..
Aracım egzoz yüzünden trafikten men edildi..Headers düz boru ve son susturucu vardı..
Headers düz boru olduğu gibi duruyor kat da iptal haliyle son susturucuyu orjinaliyle değiştirdim..Birde cam filmlerim var..Geçer geçer diye gaza gelip girdim muayneye..Camlarda film olduğu için hafif kusur egzoz yönetmeliğe aykırı diye bi maddedende ağır kusur aldım..Düzeltip gelmem için bi ay süre verdiler..
Açıkcası headersı araboruları komple sökmek işime gelmedi..Düzeltip gelmek içinde aynı istasyona gitmek şartmış sanırım o yüzden geçme şansım yok.Filmleride hafif kusurla geçiyoruz ama meni kaldırmaya gittiğimizde problem çıkarıyomuş trafik şubesini..
Özetle tekrardan harç yatırıp muamele parası vermeye hazırım.. istanbula yakın şehirdışına bile çıkarım..Çoğu kişi yaparız ederiz diye olaylara giriyo ama kimseyede güvenemedim başından tecrübe geçmiş yardımcı olcak biri varsa çok makbule geçer..
enes yapariz ederiz diyen kişilerede guvenmek bence dert.
Ben civicin muaynesinin yaptirirken 3tane ekip gelip aldilar adami patates muayne die adam valla ben yapmadim arabayi yeni aldim diye diye gitti :D tuvturk direk polis cagiriyor.
burada tüv türk ten turbo 106 geçirmişlerdi sorunsuz.
Pitbull...
09-04-2010, 08:47
İnşallah bizimkiside geçer daha 8 ay var ama olsun :)
Kahraman castle
09-04-2010, 09:15
çift çıkış eksoz -orta susturuculu ayrıca hava filtresi ve 2 numara cam filmi ve xenon farla sorunsuz geçtim hadımköydeki tüvden. sadece far ayarı bozuktu onu düzeltince geçtim.
yazdığın değişikliklerle aracın muayeneden kalmasını teşkil edecek kusur yok.
DC Header
bu ara cam filmine takıklar...
dün akşam taze 130 yedim... tüm şubelere emir gitmiş acımadan film bakıyolar... dün akşamki girdiğim çevirme filme bakacakları en son yerlerden biri sanırım... seferihisardan güzelbahçeye giderken sürekli aynı yerde polis duruyordu ama hiç bir zaman çevirmemişti beni... dün bir durdurdu önümdeki arkamdaki komple filmden ceza yiyor... önde giden benimle beraber ceza yiyen 2 araçta full stock sadece film var...
hemde bugün sonaxa ön cam filmi yaptırmaya gitçektim... şimdi 2. kere yakalanırsam tekrar 130 yiyip arabamı mı kapıcaklar bilgisi olan var mı? ona göre sökçem veya sökmicem :)
redbaron
09-04-2010, 10:46
yazdığın değişikliklerle aracın muayeneden kalmasını teşkil edecek kusur yok.
millet eksozla,xenonla,filmle,hava filtresiyle kadlım deyip durmuş okumuyomusun?
Kahraman castle
09-04-2010, 11:51
millet eksozla,xenonla,filmle,hava filtresiyle kadlım deyip durmuş okumuyomusun?
eksoz düz boru gidersen kalırsın.çok bağırmicak,zenon 2000 yılından sonra araçta bulunuyorsa far yıkama şart,filtre ile araç kesinlikle kalmaz.kalırsa muayeneyi yapan insanın ibneliği.
kellepaca
09-04-2010, 13:33
Bir arkadaşım geçtiğimiz aylarda filtreyle geçti. Hafif kusur yazmışlar sadece.