Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo cıvıc project (yardım).....!
arkadaslar merhabalar öncelikle sımdı benım 98 1.6ies otomatik bir makınam var buna turbo uygulamak ıstıorum motorun ıcını acmadan yanı pıston vs.... oynamadan 0.5 , 0.4 artık ne olursa basıncta kullanmak ıstıyorum bu ışte kullanmam gerekenler neler.. bana malıyetı ne olur bırde mersındeyım bana bu bolgelerde projeyi uyguluyabılıcek neresı var sımdıden tesekurler cvb larınız ıcın
forumda bu ve buna benzer bir çok soru ve cevap mevcut biraz karıştır gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşırsın kanımca:icon_tup:
Ahmetfikri
09-04-2010, 19:57
adanada(project01) yapabilisin
ama öncelikle mstock motorunun tam randımanında olduğundan emin olman yatakların segmanların durumuna bakman daha sağlıklı olur
DogukanB
09-04-2010, 19:58
http://techturkey.com/forum/showthread.php?t=84
http://techturkey.com/forum/showthread.php?t=84
evet erdem beyın numarasını fılan aldım yarın allah ızın verırse arıyacagım
adanada(project01) yapabilisin
ama öncelikle mstock motorunun tam randımanında olduğundan emin olman yatakların segmanların durumuna bakman daha sağlıklı olur
motorum gayet saglıklı yatak segman 10 numara suanda stock arac zaten yorulmadı hıc
tandogan
09-04-2010, 21:22
mmpower garage var kayseride bir konuşun isterseniz
Vallahi bi limit belirlemek zor olur ama minimum 6000-7000liran olmalı, kimi parcaları bi kere almak lazım, ilerde degistiririm mantigi ile üst üste 2-3 masraf acmamasi gerekiyor.
her zaman, her yerde daha kalitelisi var bi de, bu da bi sorun :D hep biseyler almak istiyorsun. Maa$la calisip anne/baba/amca/dayıdan akar nakitin yoksa, önce bütün parcalarını topla, sonra montaj yaptır daha mantıklı daha güzel olur.. :)
ya benım öle ahım sahım bı ıstegım yok otomatik vites zaten arac motoru acmadan olsun yorullmasın yeter benım ıcın fıyat 6-7 bıraz asırı değılmı ? 3000 ıla 4500 arasında bıter heralde
hem stock motora boost girecek hem motor yorulmuycak tezat bi durum huzur spec giden bi atı 4 nala koşturup yorulmaması beklenemez :)
Sana lazim olacak, stock motorda 0.4 0.5psi basabilecegin ihtiyacin olan parca listesini yazayim ;
Turbo (kontrol ettirip ikinci el alabilirsin td04ler mesela 350-400lira arası)
Turbo manifoldu (200-300 arasi döküm/cast manifold bulabilirsin)
intercooler (200-300 liraya falan cikma bisey bulabilirsin )
intercooler boruları (100 lira)
blow off (250 lira hks ikinci eller)
ext. wastegate (tial 38mm sıfır 300$)
Silikon radyator hortumları (200lira)
Silikon parca hortumlar (100-150 lira)
Rc 440cc enjektorler (300-400 lira)
safcII (250 lira)
ngk iridium bujiler(80-90 lira)
hava filtresi(150 lira)
boost göstergesi(200 lira)
turbo timer(150 lira)
Aem Wideband (350lira)
EGT (350 lira)
Benzin Regülatoru (150 Lira)
Benzin Pompası (200 lira)
Baskı Balata (500 lira + işçilik 200lira)
Aem IAT (fiyatini bilmiyorum?)
turbo back egsoz + son susturucu (700-800 lira)
turbo yağlama için karter biraz oynama yapılacak, rekor vs.. ayrıca turboya bi yağ hortumu çekilecek (100 lira)
yağ + yağ filtresi (5/40 Mobil 1 full sentetik 60 lira, orjinal yağ filtresi 15 lira)
hortum kelepçe incik cincik 1000 lira (şaka gibi ama evet en az 1000 lira incik cincige gidiyor :D )
tüm hepsine ek olarak ;
bütün bunlarin montajini yapacak bir mekaniker
widebandi okuyup safcden ayar yapacak bi tuner lazim..
unuttuğum bişey olabilir, fiyatlar sana fikir vermesi acisindan. parcalarin cogu ikinci el fiyatları.. kolay bi iş değil bilgin olsun ;)
aklima gelmisken söyleyim, bu parayi harcayacagima satip üstüne koyar vti alırım diyen arkadaslara selamlar olsun :D
Aracı turbo yapmadan önce mutlaka motor durumunu kontrol edin.
Yağ pompasını , su pompasını , trigeri değiştirin ayrıca değişmesi gerekenleri tespit edip mutlaka oem parçalar ile yenileyin.
2.el çıkma parçalar ile toplucağınız kit yerine , ortalama 2.000 dolar'a aracanız için kaliteli bir kit almanızı tavsiye ederim.
Extra olarak , Ecu , Enjektörler ,Benzin pompası ,regülatör ana parçalardan sonra ufak tefek diğer malzemeler kalır.
az önce forumda ne kadar otomatik ve manual e yapılan turbo uygulamalarıını okudum 0.4 barda otomatik de yurumeye calıscam fazlası şanzuman saglıgı ıcın ıyı deılmıs sanırım .... bırde sahıbınden.com da sunu buldum
http://www.sahibinden.com/d-series_turbo_kit_d15_d16_civic_integra_del_sol_t3_ t4_20_indir-41WQQaXQQ16705766WQQpXQQdisplayitem?
sımdı bunun uzerıne bır cok parca daha alıcam sanırım ... karısık bı ıs bunu anladım ... ama sonu cok keyıflı bıtıoo herkesde ... ıns banada nasıp olur
Sana lazim olacak, stock motorda 0.4 0.5psi basabilecegin ihtiyacin olan parca listesini yazayim ;
Turbo (kontrol ettirip ikinci el alabilirsin td04ler mesela 350-400lira arası)
Turbo manifoldu (200-300 arasi döküm/cast manifold bulabilirsin)
intercooler (200-300 liraya falan cikma bisey bulabilirsin )
intercooler boruları (100 lira)
blow off (250 lira hks ikinci eller)
ext. wastegate (tial 38mm sıfır 300$)
Silikon radyator hortumları (200lira)
Silikon parca hortumlar (100-150 lira)
Rc 440cc enjektorler (300-400 lira)
safcII (250 lira)
ngk iridium bujiler(80-90 lira)
hava filtresi(150 lira)
boost göstergesi(200 lira)
turbo timer(150 lira)
Aem Wideband (350lira)
EGT (350 lira)
Benzin Regülatoru (150 Lira)
Benzin Pompası (200 lira)
Baskı Balata (500 lira + işçilik 200lira)
Aem IAT (fiyatini bilmiyorum?)
turbo back egsoz + son susturucu (700-800 lira)
turbo yağlama için karter biraz oynama yapılacak, rekor vs.. ayrıca turboya bi yağ hortumu çekilecek (100 lira)
yağ + yağ filtresi (5/40 Mobil 1 full sentetik 60 lira, orjinal yağ filtresi 15 lira)
hortum kelepçe incik cincik 1000 lira (şaka gibi ama evet en az 1000 lira incik cincige gidiyor :D )
tüm hepsine ek olarak ;
bütün bunlarin montajini yapacak bir mekaniker
widebandi okuyup safcden ayar yapacak bi tuner lazim..
unuttuğum bişey olabilir, fiyatlar sana fikir vermesi acisindan. parcalarin cogu ikinci el fiyatları.. kolay bi iş değil bilgin olsun ;)
bızde mersın buyuk sanayıde yagcıyız pek bı farkı olmaz ama normal pıasadan daha cazıp bısılerde elde edebılırım belkı...
adanaya geldigin takdirde project01 ergün ustamıza gözün kapalı emanet edebilirsin aracını.. map yapacak kişi de var zaten adanada ikna ettigin takdirde.. güvenle huzurla binebilirsin ;)
adanaya geldigin takdirde project01 ergün ustamıza gözün kapalı emanet edebilirsin aracını.. map yapacak kişi de var zaten adanada ikna ettigin takdirde.. güvenle huzurla binebilirsin ;)
evet project01 den bırısıyle telefonda konustum buyrun gelın dedıler de ha dıyınce yakın olunsada gelınemıor ama aklıma var yanı (:
keske manuel olsaydi, cok zevkli :)
hatta imkan olup, kol - piston yapılıp 12-14psi basilda cok eglenceli olur
keske manuel olsaydi, cok zevkli :)
hatta imkan olup, kol - piston yapılıp 12-14psi basilda cok eglenceli olur
yok ya otomatik ve klımadan caymıcaz .. (:
TURBO CİVİC
10-04-2010, 11:31
otomatigi bilmem ama klima icin aynı seyi soyliyemem.
benim bi lafım vardır.daha dun gine soledim.
"turbo civicte klima caiz degil " :D:cool:
bar honda 1.4 otomatik vitese yapmıstı benim aracımdan sonra tamamen benim aracım gibi stock motora safc ve enjektorle 0.5 abrda yuruttuler.bildigim kadarıyla halende yuruyor.(4 senesi var rahat) dynodada 17o kusur hp almıslardı.
otomatigi bilmem ama klima icin aynı seyi soyliyemem.
benim bi lafım vardır.daha dun gine soledim.
"turbo civicte klima caiz degil " :D:cool:
bar honda 1.4 otomatik vitese yapmıstı benim aracımdan sonra tamamen benim aracım gibi stock motora safc ve enjektorle 0.5 abrda yuruttuler.bildigim kadarıyla halende yuruyor.(4 senesi var rahat) dynodada 17o kusur hp almıslardı.
ha bu barhonda ya ulaşabılecegım bı talefon varmı bırde orda tanıdıgınız mesela sızın aracınızı yapan kımse telefonunu pm lermısın
TURBO CİVİC
10-04-2010, 18:43
bar honda huseyin abi.
0532 264 22 18
erdem yonlendirdi dersen yardımcı olur:icon_tup:
bar honda huseyin abi.
0532 264 22 18
erdem yonlendirdi dersen yardımcı olur:icon_tup:
tmm tsk ederım p.tesı arıcam bugun senıde arıcaktım ***** c.tesı zamanım olmadı (:
TURBO CİVİC
10-04-2010, 20:24
sorun diil.sen karar ver biz burdan herturlu yardımda bunuluruz.herkez yardımcı olur merak etme.cok cok bilgili deneyimli kisiler var sitede her soruna cevap bulursun;)