Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : greddy gösterge sorunu

Cem.B
10-04-2010, 15:53
sorun biraz ilginç :)şuan arabamda greddy nin 52 mm elektronik egt ve boostu var ama egt yi ikinci el alıp boostu sıfır almıştım şimdi bu göstregeleri bağladıktan sonra sıfır olanın ışığı eskiye göre 3-4 kat daha fazla yanıyor

şimdi bu göstergelerin içi açılıp ampülü deiştirilebilirmi daha önce deneyen varmıdır ?

Cem.B
10-04-2010, 17:13
yokmu bilen :)

Jam da Joker
10-04-2010, 17:14
RED 207 Tarık geçende Greddy EGT satıyordu ilanda sadece ampulu değiştirmek için açılmıştır bir sorunu yok yazıyordu demekki değişiyor :)

Maxi
10-04-2010, 17:19
ben birkaç tane açtım ,
hepsi aynı olmayabilir fakat çoğu preslidir,

yani ön çerçevenin arkası sıkıştırılarak preslenir ,
onu tekrar açmak için arka tarafından tornavida ile bütün yuvarlağı kanırtarak açmak gerekiyorki bu göstergenin haşatı çıkması demek ,

sonra tekrar o kanırtılan metal yerler ezilerek gösterge toplanıyor ,

hiç çalışmaz duruma gelen göstergeler için yapılabilir, nasılsa kaybedecek birşey yok diye düşünüp ama hoş değil yani .

Maxi
10-04-2010, 17:22
dediğim gibi hepsi aynı olmayabilir ,
belki sadece ampülü kolayca değişebilenide vardır.

Cem.B
10-04-2010, 17:39
arkasında 2 tane civatası var ama bilmiorum bende tam

TarikS
10-04-2010, 17:57
ben birkaç tane açtım ,
hepsi aynı olmayabilir fakat çoğu preslidir,

yani ön çerçevenin arkası sıkıştırılarak preslenir ,
onu tekrar açmak için arka tarafından tornavida ile bütün yuvarlağı kanırtarak açmak gerekiyorki bu göstergenin haşatı çıkması demek ,

sonra tekrar o kanırtılan metal yerler ezilerek gösterge toplanıyor ,

hiç çalışmaz duruma gelen göstergeler için yapılabilir, nasılsa kaybedecek birşey yok diye düşünüp ama hoş değil yani .

benimki o sekilde acilip kapatilmisti ve goze batan bir kusuru yoktu arkada kaliyor zaten hersey..

http://i41.tinypic.com/2crn5p5.jpg

NoSaDdicT
10-04-2010, 21:15
52'lik greddy egt göstergemi yukarıda anlatılan şekilde ampulü bozuk zannederek kanırtarak açtık, içinde led benzeri yanlış hatırlamıyosam 2 ışık kaynadı vardı...Fakat bağlantı hatası varmış, elektrikçiden kaynaklanan...Yine tornavida ile kanırtarak kapattık, aynı yukardakine benzer bir görüntü oldu...Söyleyebileceğim şu ki autometer daki gibi kolayca değişebilen bir ampül yok içinde...

Cem.B
11-04-2010, 01:09
52'lik greddy egt göstergemi yukarıda anlatılan şekilde ampulü bozuk zannederek kanırtarak açtık, içinde led benzeri yanlış hatırlamıyosam 2 ışık kaynadı vardı...Fakat bağlantı hatası varmış, elektrikçiden kaynaklanan...Yine tornavida ile kanırtarak kapattık, aynı yukardakine benzer bir görüntü oldu...Söyleyebileceğim şu ki autometer daki gibi kolayca değişebilen bir ampül yok içinde...

peki hiçmi yanmıyordu yoksa az yanıyomuydu benmki yanıo ama ışığı az

MeRtCaN
11-04-2010, 01:12
benım egt nın patladı ve ıcını acıp degıstırdım
kucuk led var ıcınde 2 adet

Cem.B
11-04-2010, 01:14
benım egt nın patladı ve ıcını acıp degıstırdım
kucuk led var ıcınde 2 adet

ok mertcan bende açıyım o zmn çok amele işi oldu böle çünkü direksiyonun önünde biri kımıl kımıl:) dieri yansammı yanmasammı

MeRtCaN
11-04-2010, 01:17
valla benım moralım cok bozulmustu yanmadıgını gorunce
daha onceden de sınan ın egt sı patlamıstı ondan tecrubelıydım dıkkalı acarsan arka tarafı bı problem olmuoo
ama cama dıkkat et sıkısırsa kırılabılıyor.onun harıcınde basık bir işlem

Murat
11-04-2010, 01:40
zamanla, sıcak soğuk farkından oluşan isler de kararmaya neden olabilir.led ya yanar, ya yanmaz. eskidikçe ışığın azalacağını sanmam.

is nedeni ile sönük kalıyor olabilir. açmışken iyice sil derim camını fln.

gerçi sistem nasıldır bilmiyorum içerdeki.ledlerden biri kesmişse de kararma olabilir.

Cem.B
12-04-2010, 17:41
bgn içini açıp ledleri deiştirdik sıfırı gibi oldu,ledlerin aydınlatması azalmış demekki ledde bozulabilirmiş

yardımcı olan herkese çok teşekkürler