Orijinalini görmek için tıklayınız : Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
tuner faruk
12-04-2010, 22:30
Şuan 2araç var elimizde birini kesinlikle elden çıkarmamız gerekiyor.1.si 89 model klimalı 2.0 motor lpg li full orjinal Mercedes 190 280.000de motor yeni yapıldı fakat tüple randıman alınamıyor diğeri ise 93 model Corolla GLİ japonyadan gelen kasa 1.6 tüpsüz 168.000 km de bu km sine kadar Sonkarda kayıtları mevcut.Elinizde iki araçta olsa hangisini tercih ederdiniz hangisini satardınız?
toyota mekaniği çok iyidir ***** o sınıf araçlar içersinde ama kasası çürük mercedese göre, mercedes mekanik anlamda toyotaya yakındır kasası sağlamdır. ben olsam mercedes alırdım...
KuBilaYY
12-04-2010, 22:32
tercih zor :beuj:
eğer 190 enjecsıonlu ise sıralı sistem lpg ye gecın mersedes kalsın derim...
tuner faruk
12-04-2010, 22:35
toyota mekaniği çok iyidir ***** o sınıf araçlar içersinde ama kasası çürük mercedese göre, mercedes mekanik anlamda toyotaya yakındır kasası sağlamdır. ben olsam mercedes alırdım...
Araçların ikiside mevcut birini satmak zorundayım ekonomik olması benim için önemli mercedes i lpg ile kullanmam zor ama toyotanında kasası mercedes kadar güven vermiyor Allah korusun yarın bi kaza yapsak toyota mercedes kadar güvenilir olmaz
tuner faruk
12-04-2010, 22:35
eğer 190 enjecsıonlu ise sıralı sistem lpg ye gecın mersedes kalsın derim...
Mekanik enjeksiyonlu abi o nedenle sıralı sistem uymuyor
Kahraman castle
12-04-2010, 22:37
mercedesin zamanı geliyor artık,***** arada 4 yaş gibi bir fark var.89 md. bi aracı sırf adı merdeces olduğu için sağlam kalacak diye bi şart yok.illaki onunda kendine göre eksikleri vardır.bence modellerdeki farka göre corolla daha sorunsuz araçtır.
CallMeInsane
12-04-2010, 22:37
kesinlikle toyotayı satardım :D mersedese kıyılırmı yaww :D
ahmetbaha-drs
12-04-2010, 22:38
MB 190'ı her zaman,her kesime satabilirsin ama Corolla o kadar şanslı değil..190 kalsın derim ben..Hayırlısı Olsun inşallah..:)
Not: Ve ya ikisini birden satıp 200D-190D filan bakabilirsin yakıt bakımından oldukça ekonomik olur.
SekoLive
12-04-2010, 22:39
tercih zor :beuj:
+ serkan .... zor karar yaw....
Corolla saglam, kullanıslı vs ama sadece sıradan bir otomobil...
MB öyle degil ;)
ikisini satıp daha genç birşeyler almayı düşünmez misin ?
Mekanik enjeksiyonlu abi o nedenle sıralı sistem uymuyor
bizim sanayideki gazcıya gel ona bi ayar yapsın veya yapılması gereken ne ise arabandan zevk almaya başlarsın inan...
tuner faruk
12-04-2010, 23:12
ikisini satıp daha genç birşeyler almayı düşünmez misin ?
Malesef biri gidecek sadece
tuner faruk
12-04-2010, 23:15
bizim sanayideki gazcıya gel ona bi ayar yapsın veya yapılması gereken ne ise arabandan zevk almaya başlarsın inan...
Abi en çok metedilen gazcılara gittim ama malesef ayar tutmuyo yinede denemede yarar var ama artık sıktı yani sorunsuz başım ağrımasın diyorum ayar yapan kimse bir daha ayar bozmayacağına garanti vermiyor..
SekoLive
12-04-2010, 23:17
Abi en çok metedilen gazcılara gittim ama malesef ayar tutmuyo yinede denemede yarar var ama artık sıktı yani sorunsuz başım ağrımasın diyorum ayar yapan kimse bir daha ayar bozmayacağına garanti vermiyor..
faruk gaz beyninde olmasın sıkıntı?
sulhi abi bu kadar met ediyorsan bende bi uramak isterm gaz olayında sıkıntısı var benim aracında çok yakmak gibi
merco sorunluysa o gitsin derim ben
tuner faruk
12-04-2010, 23:23
faruk gaz beyninde olmasın sıkıntı?
sulhi abi bu kadar met ediyorsan bende bi uramak isterm gaz olayında sıkıntısı var benim aracında çok yakmak gibi
Baktırdım abi ondan değil diyolar buji kablolarından yada bujilerden diye düşündüm bujileri değiştirdim kabloların değerlerini ölçtürdüm normal benim araba zaten önce benzinde sonra gazda çalışıyor ama malesef ilk marşta çalıştıramazsan 2-3 dk kontak aç kapa gaz pedalını pompala anca..
turbo&quattro
12-04-2010, 23:26
Toyotayi kullanmaya devam ederdim..Su anki toyoyam yaklasik 350k km de ve hala tas gibi..
alper1001
13-04-2010, 01:41
ben kesinlikle toyotayı seçerdim, aileme ait vardı bahsettiğin aracın 93 model 1.6gl karbüratörlü ve 3ileri otomatik şanzımanlısı, bence türkiyeye giren en kaliteli işçiliğin kullanıldığı toyota, koltuk kumaşı döşemeleri ön paneli olsun, 96-97model türkiyede üretilen toyotalarla kıyaslarsan çok rahat farkedeceksin, olağanüstü bir ergonomiye sahip araç, sorunsuz ayrıca, çok yanlış kullanımlarda bile yolda bırakmıyor. 98yılında ilk kez otomatik şanzıman kullanan babam 160gibi bir süratle aracı d konumundan l konumuna geçirmeye çalışmıştı , daha iyi gidecek düşüncesiyle:), ona rağmen biz kırık 3. ve 1.vites dişlisiyle binlerce km yol yaptık ve araba, yarı yolda bırakmadı bizi, ha şimdi bu kadar iddaalı konuşurken diğer taraftada mercedes var, sonuçta marka imajı kullanılan malzeme kalitesi, konfor, donanım, aksesuar gibi konularda corollanın o araçla karşılaştırılması mümkün deil objektif bakmak gerekirse, tercih senin, ama ben iki aracıda tecrübe etmiş biri olarak, koşulsuz toyotayı tercih ederim
toyotanın resımlerıı varmıı satarsan dusunebılırm :)
tuner faruk
13-04-2010, 11:51
toyotanın resımlerıı varmıı satarsan dusunebılırm :)
Dün MR garage a gelseydin görürdün:D görürsün abi;)
Dün MR garage a gelseydin görürdün:D görürsün abi;)
pm atıyurmm
tuner faruk
13-04-2010, 12:14
Abi şu gazcının bilgilerini verirmisin?
tuner faruk
13-04-2010, 16:16
http://i39.tinypic.com/skuej9.jpg
http://i40.tinypic.com/16k0u49.jpg
Ben 2sinide satip baska bisey alirdim,2si aracinda tercih yapcak olursamda m-b'yi satardim.
orhansah
13-04-2010, 16:29
corolla'ya elveda bence :)
emresener
13-04-2010, 16:34
corollayı tercih ederdim eski bi kullanıcısı olarak..
VTec_king
13-04-2010, 17:01
Sahibindende ilanlara bak öyle karar ver
Mersolar uzun zamandır satılamıyorlar
ama toyotalar daha cabuk satılıorlar
hele senin sattıgın kasa en saglam ve sıkıntısızlarından
Mersodan ayrıl derim..
tuner faruk
13-04-2010, 17:29
lpg li şahini seçerdim
Öyle bi seçenek yok kırsal mazotlu germancı:D
ben olsam sahin alırım 20 lira tamponu koyardım borbeti vay anam vayy alcam yakın zamanda görürsün.
tuner faruk
13-04-2010, 17:33
ben olsam sahin alırım 20 lira tamponu koyardım borbeti vay anam vayy alcam yakın zamanda görürsün.
Tüplü ve öfkeli:D
HarunToprak
13-04-2010, 17:43
MB yi satmak daha iyi bir tercih olur bence.
corolla bye bye :)
foto çekcez daha, istanbulda işini halledemezsen çorlu bir ustamız var adı serkan lpg takmıyor ama lpg takılmış mercedesleri sorunsuzlaştırıyor ;)
Abi mercedesin küçümsemiyorum ama japonyadan gelen kasa var sonuçta ve mercedes ne kadar yeni yapılırsa yapılsın sonuçta 89 model ve km fazla bi zaman sonra masraf çıkarabilir ve mercedesinde parçası pahalı olabilir.
sag sol sinyali turuncu renk ampül dahil 30 lira,
bence pek pahalı degil hele o güven ve konfor vazgeçilemez ;)
pişman olacagın bişey yapma faruk :)
tabiki iyi fiyat veren olursa ver :)
tuner faruk
13-04-2010, 17:55
sag sol sinyali turuncu renk ampül dahil 30 lira,
bence pek pahalı degil hele o güven ve konfor vazgeçilemez ;)
pişman olacagın bişey yapma faruk :)
tabiki iyi fiyat veren olursa ver :)
Abi mercedes büyük ihtimalle yolcu sana şöyle bişey söyliyim aldığımdan beri motora yaklaşık 3000 TL ye yakın para harcadım sinyal vs. ucuz olabilir ama çıkma bi kapı sacı bile 500 600 lira ;)şuan için ekonomi benim için ön planda ama ilerde alıp german style yapmak için ahdim var:)
corolla iyidir hele bıde gli diyosun lpgde randımanda alırsın
yahu bende yürürken aldım, masraf keyfe kederdi.
jantı lastiği, kaporta boyası, koltugu döşemesi derken, 4500 lirada benden gitti;)
dükkanda 2005 toyota yaris var, yağ pompası dagılmış yatak sarmış, krank bozulmuş, araç 280 binde pistonu segmanı, rektefiyesi sökmesi takması 3000 e bitermi sence ;)
gaza gelme gazsız kalma :)
Toyota kalsın bence GLİ ve japonyadan gelen kasa sorunsuz bir araç..
tuner faruk
13-04-2010, 18:48
yahu bende yürürken aldım, masraf keyfe kederdi.
jantı lastiği, kaporta boyası, koltugu döşemesi derken, 4500 lirada benden gitti;)
dükkanda 2005 toyota yaris var, yağ pompası dagılmış yatak sarmış, krank bozulmuş, araç 280 binde pistonu segmanı, rektefiyesi sökmesi takması 3000 e bitermi sence ;)
gaza gelme gazsız kalma :)
Abi bu motorlar böyle 124 kasaların son gelen e200 lerinde kullanılan 111 motorlar en iyi randıman veren motorlar ileride almayı düşünüyorum komple e500 görünüm yaparım takarım BBS LM leri yine binerim mercedese şimdilik bye bye 190..
Tuning055
13-04-2010, 19:27
aşagı tukursem sakal yukarı tukursem bıyık mısalı:D
hakanelka39
14-04-2010, 18:59
mercedes çok daha ii bence..sıralı sisteme geç ama mercedesi satma..
tuner faruk
14-04-2010, 19:00
mercedes çok daha ii bence..sıralı sisteme geç ama mercedesi satma..
Malesef sıralı sistem uymuyor..
Greentiger01
16-04-2010, 15:08
Mercedesi satman dogru bi karar bence ve kaldıki buna senin daha iyi karar vermen lazım
İki aracıda kullanmışsın
devil_berk22
20-04-2010, 01:10
ben corollayı satardım sanırım ;)