PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : smt 6 hakkında

punto_multijet
13-04-2010, 09:28
Arkadaslar gecen gun aracımd akullanmak için smt6 aldım. netten baglantı semasınıda temin ettim ancak topu topu 6-7 kablo kullanılıyor baglantı için ve baya kablo bosta kalıyor. perfect power olsun baska siteler olsun bu diğer kabloların ne işe yaradıgını bulamadım. bu konuda yardımcı olabilecekler var mıdır?

yavuz364
13-04-2010, 10:55
o kablolar seçenekli olarak kullanılıyor, her arabada bütün kablolar kullanılmıyor, örneğin ya maf ya map.. 6-7 kablo gayet normal, zaten 12 volt dışında max 3 yada 4 tane bilgi girişi yapabiliyorsun smt6 da..

palamut
13-04-2010, 18:25
bazı araçlarda 4 kablo bile kullanıldığı oluyor :) şemadakileri bağla boşta kalanları takma kafana

punto_multijet
15-04-2010, 11:30
aracımda orjinalde map sensoru yok ama baglamısken onuda eklemeyi planlıyorum hangi kablonun map sensorune ait oldugu konusunda bilgisi olan var mı peki?

brutal
15-04-2010, 17:49
aracımda orjinalde map sensoru yok ama baglamısken onuda eklemeyi planlıyorum hangi kablonun map sensorune ait oldugu konusunda bilgisi olan var mı peki?

Hem MAP hemde MAF aynı anda bağlayamazsın, MAF veya MAP ın çıkışına yani beyine giden kabloyu kesip, maf yada map tarafına mavi beyine giden tarafa lila kabloyu bağlıyorsun. İstersen maf ı iptal edip map lada yürütebilirsin arabayı ama ayar yapması çok zor olacaktır.

İlk başta cihazı takıyım sonra ayar yaparım filan deme çünkü smt nin iç direncinden ötürü hava yakıt karışımın sapıtabilir. ilk ayara başlamadan önce benzin haritasına komple 1-2 puan vermen gerekebilir, tabi bunu yapmak yerine, global settings den fueltrim seçeneğinden de biraz arttırman yeterli olabilir.

Diğer kablolardan 2 tanesi pull-up resistor lere bağlı 4k3 olması lazım, benim en sevdiğim yaşil-sarı olan kablo, normalde o kablo motor sıcaklığı için kullanılıyor, fakat o kabloyu istersen manifold sıcaklığı, istersen hava sıcaklığı istersen wideband gibi ekstra birşey takabilirsin.

Gri - A ve B mapleri arasında geçiş için
Turuncu - Global settings den ayarladığın bir set değerini geçtiği zaman 5v çıkış yapar, bir röle bağlarsın ister shift light ister vtech controller gibi işlemleri yerine getirir.