Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Soru...
Şimdi bir araba aldım.Araç uzun süre yattığı için sahibi trafikten çekmiş borcunu vs ödeyip bundandır aracın plakası yok.Bende aracın rengini ve motorunu değiştireceğim için o yüzden araç birkaç ay sanayide olacak ama 1 ay içinde aracın ruhsatını üstüme almam gerekiyormuş.Aracı martın 18. aldım ve 5 gün süre kaldı üstüme almam için.Şimdi sorum sudur araç birkaç ay sonra sanayiden çıkıp muayeneye gittiğinde ne gibi sorunlar yaşarım ruhsatı üzerime geç almamdan dolayı ne kadar ceza yerim? Yani prosedür nedir nasıl olur ?
Bartu_evo
13-04-2010, 18:04
benim 1 hafta önce başıma geldi 100 lira civarı bir ceza ödüyorsun
benim 1 hafta önce başıma geldi 100 lira civarı bir ceza ödüyorsun
Belli bir süresi var mı? Yani atıyorum 4 ay sonra vs üzerime alsam gene mi 100 lira ödüyorum ?
lucky Jackal
13-04-2010, 18:08
Şimdi bir araba aldım.Araç uzun süre yattığı için sahibi trafikten çekmiş borcunu vs ödeyip bundandır aracın plakası yok.Bende aracın rengini ve motorunu değiştireceğim için o yüzden araç birkaç ay sanayide olacak ama 1 ay içinde aracın ruhsatını üstüme almam gerekiyormuş.Aracı martın 18. aldım ve 5 gün süre kaldı üstüme almam için.Şimdi sorum sudur araç birkaç ay sonra sanayiden çıkıp muayeneye gittiğinde ne gibi sorunlar yaşarım ruhsatı üzerime geç almamdan dolayı ne kadar ceza yerim? Yani prosedür nedir nasıl olur ?öncelikle bildiğim kadarı ile ruhsat olmadan aracı muayene etmezler,ikincisi noter satışı sabittir yani aracı aldığınız zaman bir ay içerisinde ruhsat çıkartmazsanız satış düşmez,noter satışını yapmak ile araç size ait olmuştur.Ancak aracın trafik tescilini yapmak için süre 1 aydır ve 2006 yılında ben o hatayı yaptım yanlış hatırlamıyorsam 70-80tl (şimdiki fiyatı bilmiyorum,tahmini 100 den aşağı deildir) arası bir şey ödemeiştim.ayrıca bir ay içerisinde trafik tescilini yaptırmadıysan ilk çevirmede arabanı trafikten men ederler ve cezayı ödeyip tescili yaptırmadan arabanı çıkartamazsın trafik cezası+tescil süresi gecikme ücreti+otopark ücreti kadar para ödersin.Bence plakanı çıkart,ruhsatını al ondan sonra git sanayiye ve muayaneye.
öncelikle bildiğim kadarı ile ruhsat olmadan aracı muayene etmezler,ikincisi noter satışı sabittir yani aracı aldığınız zaman bir ay içerisinde ruhsat çıkartmazsanız satış düşmez,noter satışını yapmak ile araç size ait olmuştur.Ancak aracın trafik tescilini yapmak için süre 1 aydır ve 2006 yılında ben o hatayı yaptım yanlış hatırlamıyorsam 70-80tl (şimdiki fiyatı bilmiyorum,tahmini 100 den aşağı deildir) arası bir şey ödemeiştim.ayrıca bir ay içerisinde trafik tescilini yaptırmadıysan ilk çevirmede arabanı trafikten men ederler ve cezayı ödeyip tescili yaptırmadan arabanı çıkartamazsın trafik cezası+tescil süresi gecikme ücreti+otopark ücreti kadar para ödersin.Bence plakanı çıkart,ruhsatını al ondan sonra git sanayiye ve muayaneye.
Aracın motoru olmadığından çevirmeye girme derdim yok :) Anladığım kadarıyla 100 tl ceza ödememin dısında bir sorunla karşılaşmayacağım ;)
lucky Jackal
13-04-2010, 18:22
Aracın motoru olmadığından çevirmeye girme derdim yok :) Anladığım kadarıyla 100 tl ceza ödememin dısında bir sorunla karşılaşmayacağım ;)motor mu yok :D:D:D o zaman 100 tl ödersiniz,ek bilgi veriyim onun faizi falanda yok,zam gelene kadar 100 tl yani :D kolay gelsin
Cüneyt abi hayırlısı olsun merak ettim ne aldın :)
motor mu yok :D:D:D o zaman 100 tl ödersiniz,ek bilgi veriyim onun faizi falanda yok,zam gelene kadar 100 tl yani :D kolay gelsin
Bak bu iyi haber :)
Cüneyt abi hayırlısı olsun merak ettim ne aldın :)
Sürpriz koray sürpriz :)
Sürpriz söylenmez :P
Söyleme zaten :)
Söyleme zaten :)
Söylemem abi sır :D
ön ceker mi arka itermi proje:hahaha::hahaha:
ön ceker mi arka itermi proje:hahaha::hahaha:
4 çeker ;)
tahmin etmistim zaten yeni bir gc8 mi yoksa :soru::D:D:D
bide sende 200sx deri koltuk ilanı vermismiydin yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum
cagri-35
13-04-2010, 23:02
108 tl gibi bir cezası var ama uygun dille yazılan bir mazeret dilekçesi ile cezayı ödemekten de kurtulabiliyorsunuz şahsen ben aracı üstüme bazı şanssızlıklardan dolayı 8 ay gecikme ile aldım dilekçe vererek cezadan kurtuldum.
tahmin etmistim zaten yeni bir gc8 mi yoksa :soru::D:D:D
bide sende 200sx deri koltuk ilanı vermismiydin yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum
Her iki soruna da yorum yok :)
Cevap veren herkese tesekkurler... 100 tl ile yirtacaz demek ki
yorum yoksa:o
napalım
yeni projende herseyi allah gönlüne göre versin:icon_tup::icon_tup:
ben bir soru sorayım
aracın plakası yok trafikten çekilmiş diyorsun yani hurdaya mı cıkartılmış ?
tekrar nasıl ruhsat ve plaka çıakrtıcaksın
vtecburhan
14-04-2010, 08:41
bende ocak 15 de araba aldım noterden satısını aldım ocak 15 de 5 gun oncede ruhsatımı degıstırdım hıc bır sorun ceza yok kısaca :D
vtecburhan
14-04-2010, 08:42
ben bir soru sorayım
abı sımdı aynı olay benım dıger arcımda var arabayı kullanmıyorum parkta yatıyor satmayada kıyamıyorum ruhsatı trafıkten cektırdım ama ıstedıgım zamn 150 tl verıyorum gerı plakalrımı alıp devam edıyorum hurda degıl yanı
arabamı aldıktan sonra bende gidememiştim bir türlü tescile 1 ay geçti gittim artık cezanın kalktığını ama 1 ay geçtikten sonra trafikte yakalanırsanız 500tl cezası olduğunu söyledi memur arkaşlar
ahmet3425
14-04-2010, 09:29
ben bir soru sorayım
arac sanırım cekme belgeli...
cekme belgeli aracı yeniden tescil ettirebilirsin sıkıntı yok...
arkadaşlar 1 ay süre içersinde arabayı üstüme almadım.1 hafta gibi bi süre geçti ama üzerime alırken hiç bi ceza ödemedim.tek sayfa parası kaç paraysa onu verdim.yani 100 lira falan vermedim.bu da devletin bana bi kıyağımıdır nedir:S:S:S
artık ceza kesmiyolar cüneyt abi ne zaman alırsan al üstüne..
Arkadaşlar da yazmış araba trafikten çekme belgeli istediğin zaman tekrar trafiğe kayıt ettirebiliyorsun :) Bana da şimdi haber geldi ceza kalkmış şaşılacak bir durum bugünün Türkiye'sinde zaten ucuz olan bir cezayı kaldırmak :) Tekrar saolun arkadaşlar...
ben bunu bilmiyordum iyi oldu ögrendigim
şimdi trafikten çekme belgesi aldıgımızda plakaları trafik şube alıyor
daha sonra yine trafige cıkarıcagımız zaman aynı plakayımı alıyoruz farklı plakamı veriyorlar
ayrıca trafikten cektigimiz süre içerisinde vergi veya sigort vs vs devlet istiyormu
ben bunu bilmiyordum iyi oldu ögrendigim
şimdi trafikten çekme belgesi aldıgımızda plakaları trafik şube alıyor
daha sonra yine trafige cıkarıcagımız zaman aynı plakayımı alıyoruz farklı plakamı veriyorlar
ayrıca trafikten cektigimiz süre içerisinde vergi veya sigort vs vs devlet istiyormu
trafikten çekince herşeyden muaf oluyor araç, vergi sigorta vs.. istenmiyor.
ama plaka olayını bilmiyorum.
Trafikten cekmek icin tum borclarini oduyorsun plakanin ve o plaka bosa cikiyor.Yeniden araci trafige kayit ettirmek istediginde sifir araba proseduru isliyor ve yeni plaka ve ruhsat cikiyor...