Orijinalini görmek için tıklayınız : ecu dünyasına yeni giriş yapmak
Merhaba arkadaşlar
günümüzde yanılmıyorsam çoğu araçların ecu'su obd1 ve obd 2 portunu kullanıyorlar.şuanda laptop+program+kablosu ile çoğu aracın ecu'suna giriş yapıp motoraki arızalar hatalar v.s görülüyor.Bende merak ediyorum acaba bu konuda fazla bilgisi olmayan kişi olaraktan bu işe nasıl başlayabilirim?
ilk amaç sadece ecu'ya girip sağda solda ne var bakmak incelemek ve hata kodlarını v.s silebilmek.
Cevap yazan herkese sonsuz teşekkürler.
Saygılarımla...
Maxiboost
16-04-2010, 22:49
imkan, araç, ingilizce, laptop, araçtırma, deli gibi okuma, deli gibi deneme + azim vs. Yazma olayı için araştırman lazım kısacası sorun çok genel olmuş
imkan, araç, ingilizce, laptop, araçtırma, deli gibi okuma, deli gibi deneme + azim vs. Yazma olayı için araştırman lazım kısacası sorun çok genel olmuş
laptop var araç var inatda yeterli düzeyde var çat pat ingilizcede var. sürekli denerim üstadım.haklısın çok genel oldu galiba. :o
Maxiboost
16-04-2010, 23:05
laptop var araç var inatda yeterli düzeydi var sürekli denerim üstadım.haklısın çok genel oldu galiba. :o
onu niye söyledim tek bir programla (yeniden programlamakla ilgili söylüyorum) bütün araçlara erişemezsin. Ha ilk etapta ben beyine bağlanayım log tutayım falan dersen basit kolay aşarsın ama ne zaman o tablolar önüne geliyo işler değişio :D adam gibi birşeyler yapıyorum demek için çook uğraşmak lazım.
onu niye söyledim tek bir programla (yeniden programlamakla ilgili söylüyorum) bütün araçlara erişemezsin. Ha ilk etapta ben beyine bağlanayım log tutayım falan dersen basit kolay aşarsın ama ne zaman o tablolar önüne geliyo işler değişio :D adam gibi birşeyler yapıyorum demek için çook uğraşmak lazım.
yok abi böyle o kadar prof işlere girmiceğim log tutmak (hata kodu silmek) oda belki.:o
o kadar prof işler için çok çok fazla efor sarf edilmesi geektiğinin farkındayım elbet. :)
bu konuyu bende merak ediyorum....
bu işlemleri yapmak için program kablo vs.... nereden temin edilir?
http://www.palmerperformance.com/
al bakalım lazım olur :)
sağ ol abi teşekkürler. :)
Hehe, bende öğrenmek istiyodum ama tam anlamıyla herbişeyini, nasıl öğrenicem nerden ne edicem ne yapıcam derken hallettim o sıkıntıyı. Sağ olsun oz' abi namını yürütücek birini arıyomuş, bana bildiği herşeyi öğreticekmiş... :D :D :D Yanlış mı hissediyorum yoksa :D
bence özgün anlatsın bu işe nasıl başladığını ve nasıl geliştirdiğini :D
şu sitenin işletim sistemleri kısmında takılsan sadece hiç birşey bilmiyorsan emin ol kafanda fikirler oluşmaya neyin ne olduğunu anlamaya başlarsın :)
Mehmet Gazihan
18-04-2010, 10:24
denemeleri yapacağın aracı söyle seni en uygun hardware e yönlendireyim.
bence özgün anlatsın bu işe nasıl başladığını ve nasıl geliştirdiğini :D
şu sitenin işletim sistemleri kısmında takılsan sadece hiç birşey bilmiyorsan emin ol kafanda fikirler oluşmaya neyin ne olduğunu anlamaya başlarsın :)
+1
bende öğrenmeye çalışıyorum
bu yolda ilerlemek için ingilizce şart bikere sonrası
araştırmak
araştırmak
araştırmak
log incelemek vs.
:D
sırf ecuyla bitmiyor mekaniği bilmekte şart neyi yönlendireceğini bilmeden yapamazsın malesef :)
özgün abinin seviyesine gelebilmek için sanırım dolu dolu 5-6 sene şart
başlangıç olarak psa ve vw grubunun motorları dizel ağırlıklı güç üniteleri Mehmet abi.