Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsoz muayenesi hakkında?

ZeoN
17-04-2010, 02:46
Önceki aracım 106'yı aldığımda kuzen ilgilenmişti yoğunluğumdan ve egsoz muayenesi yaptırmıştı seneler evvel ve sonrada uzun süre binip sattım:)

Şimdiki aracım Civic HB'in ise forumda gördüğüm bir yazı sonrası hemen ruhsatımı kontrol etmekle birlikte egsoz muayenesinin geçtiğini gördüm.. 7 Nisan'da sona ermiş..

Neredeyse bütün bu tür kıl tüy işlerden anlarım ama egsoz muayenesi ile çok ilginç bir şekilde içli dışlı olamadım.. :)

Bu yüzden hangi istasyonda yaptırabilirim? (Altunizade'de oturuyorum) Aracımın kat'ı arıza ışığı yaktığından söküp yerine yanıltıcıyıla susturucu koymuş ve orjinal katımıda kenara kaldırmıştım.. Bunu istasyona giderken takmak zorundamıyım?

Kısacası ilginç bir şekilde bana uzak kalan bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Teşekkürler..

modify34
17-04-2010, 07:14
kat' ı taktırmana gerek yok bu şekilde git

brv
17-04-2010, 09:39
egzoz muayenesini dışarda yetkili servislerde yaptırabiliyorsun,ben yazın öyle yaptırmıştım...sıkıntı olucağını zannetmiyorum 10-15 da işini halleder çıkarsın...

makif84
17-04-2010, 09:42
yetkili araç servislerinin çoğu yapıyo.sıkıntı olmaz 10 dk kada işin biter

ZeoN
17-04-2010, 10:56
O zaman Damlayı bir arayalım :)

TaGo
17-04-2010, 11:00
Eğer Tüv istasyonunda yaptırmaya kalkarsan yapmazlar bu şartlarda. Kesinlikle tanıdığın dışardaki bir servis yapsın. Ypatırdıktan hemen sonra git tüve. Ben o şekilde yapmama rağmen bu hafta tüvde adamlar kıllatmaya kalkıştı; kat yok-sesli çalışıo sanki die. Ancak egsoz muayenesi yeni olduğu için müdürleri es geçtirdi. Ancak egsoz muayenedsini siz yapın desek yapmazlardı...

Cihan Çizmeci
17-04-2010, 11:09
Normal dışardaki bi eksoz muayenecisine gidin orda 5 dk da 22 Tl ye hallolur Tüv e gitmeyin :)

ZeoN
17-04-2010, 19:37
Belkide ileride birilerine yardımcı olur;

Kat'ı taktırmadan ilk önce Ataşehir girişine gelmeden BP'nin yanında ki Citreon servisinin egsoz emisyon ölçtüğünü öğrendim ve oraya gittim..

Ölçüm aleti takıldı ve tüm değerler çok sağlıklı çıktı.. Ancak sadece ufak bir boruyla bilgisayardan bağlanmasına rağmen kat iptali olduğu raporda gözüktü ancak muayenem onaylandı.. Sıkıntı kalmadı..

Saolun arkadaşlar..